Za područje

  Stolar, stolarija Cijena

  Koliko košta stolarija po mjeri? Cijena namještaja po mjeri može znatno da se razlikuje, prvenstveno zbog izbora materijala – da li će kuhinja, recimo, biti od punog drveta ili iverice presvučene furnirom? Kakva će biti kuhinja po mjeri – drvena, mermerna ili od keroka? Da li želite kupatilski namještaj po mjeri? Lokalni stolar vam može pomoći oko svakog izbora. Cijena unikatnih komada namještaja zavisi od materijala, okova, ručica, obloga, sastavljanja ili postavljanja te svih sličnih detalja. Unutrašnja oprema po narudžbini je za oko 30% skuplja od industrijski proizvedene, ali je i daleko kvalitetnija i sasvim po Vašoj želji. Rok izrade je 1 do 4 mjeseca, a cijena se kreće između 250 i 800 EUR/m2. Pripremili smo cjenovnik po kome ćete lako izračunati troškove nacrta, izrade i montiranja namještaja. Da biste dobili tačnu cijenu, pošaljite upit našim najiskusnijim stolarima, a oni će uzvratiti mogućim ponudama. Pripremili smo i brojne savjete o stolarskim radovima.

  Brzo do majstora - lako i besplatno!
  Nađi majstore

  Cijena usluga stolara


  Cijena stolarskih radova, izrada pokućstva po mjeri. Cijena izrade pokućstva od iverice ili punog drveta po mjeri.

  250.00 Km/m2

  VEOMA NISKA CENA
  450.00 Km/m2

  SREDNJA CENA
  800.00 Km/m2

  NAJVIŠA CENA
  Želim ponudu izvođača radova

  Druge cene za Stolar (2024)

  Da li Vam je kalkulator bio koristan?

  STOLAR, STOLARSKE USLUGE - SVE ŠTO TREBA DA ZNATE

  1. Zašto se odlučiti za pokućstvo koje stolari prave po mjeri?

  Kuhinje po mjeri, spavaće sobe po mjeri, pisaći stolovi po mjeri i sav ostali namještaj i dijelovi po mjeri. Zašto?

  Stolar može da napravi svaki komad namještaja tačno po narudžbini - tako da i mjere i materijali i boje i oblici budu sasvim onakvi kakvim ste ih zamislili.

  Stolar stolarske usluge
  Izrada pokućstva po mijeri ima brojne prednosti!

  Pokućstvo koje se kupuje u salonima nameštaja pravi se po standardnim dimenzijama, od standardnih materijala i u standardnim oblicima - a sve to mogu da budu i karakteristike neodgovarajuće opremanju nekih prostora. Stolar, pak, može da napravi svaki komad namještaja tačno po narudžbini - tako da i mjere i materijali i boje i oblici budu sasvim onakvi kakvim ste ih zamislili. Ovakvo pokućstvo ima i druge prednosti i o njima ćemo govoriti u nastavku teksta.

  1.1. Prilagodljivost namještaja po mjeri

  Pominjući da se namještaj po narudžbini potpuno prilagođava vašim željama i potrebama, mislili smo i na to da danas, praktično, više nema nikakvih prepreka da se napravi bilo šta. Šta više, ako imate na umu bolja, unikatna riješenja, pokućstvo po mjeri je prava stvar za vas. Tako recimo, mansarde sa vrlo strmim krovom ili starije objekte, čiji su zidovi neravni i trošniji, skoro da je nemoguće opremiti industrijski rađenim namještajem; stolar, međutim, svaki komad namještaja može prilagoditi mjestu na kom će stajati. Na taj način možete korisno iskoristiti i prostor na kome se inače ne može ni stajati ni sjediti.

  1.2. Usklađeno opremanje cijelog prostora

  Ako želite da se namještaj u jednoj prostoriji po materijalu, obliku ili boji sasvim slaže s onim u drugim dijelovima doma (naročito ako imate kuću otvorenog tipa u kojoj su, recimo, dnevni boravak, trpezarija i kuhinja zajedno), onda tu može da pomogne samo stolar.

  1.3. Unikatnost namještaja po mjeri

  Komadi namještaja koje stolar pravi po nacrtima arhitekte, a prema vašim željama, uvek su unikatni. Oni su odraz vaših želja i potreba ali i izraz vašeg stila, a pri tom savršeno odgovaraju svakoj prostoriji. Nadasve, niko drugi neće imati namještaj kao vaš!

  1.4. Posebne dimenzije

  Posebne dimenzije su, takođe, jedan od vrlo važnih razloga klijenata koji se odlučuju za narudžbine. Vrlo visoke osobe, recimo, žele krevet duži od standardnih 200 cm. Kuhinjski pult ili ostrvo za osobe u invalidskim kolicima moraju da su niži od standardnih 92 cm. U salonima nema radnih ploča visine 75 cm, pa je jedino rješenje da ih napravi stolar. Ovakvih primijera zaista ima bezbroj.

  1.5. Kvalitet izrade namještaja po porudžbini

  Vrlo je važno i to da se odlučite za priznatog i provjerenog stolara. Stolar koji je posvećenik svom zanatu, uvijek će koristiti kvalitetne materijale i okove, a ako i dođe do kakvog oštećenja, sve će popraviti brzo i dobro, što se nikako ne bi moglo reći za proizvođače ili prodavce namještaja.

  2. Kako izabrati pravog stolara?

  Kada tražite dobrog stolara, preporučujemo da prvo smislite „domaći zadatak“ za njega/nju. Što više ponuda dobijete to ćete imati bolji i veći izbor, ali ćete odluku moći da donesete i na osnovu rješenja, odnosno, ponuda koje dobijete.

  2.1. Gdje potražiti stolara?

  Preporučujemo da se raspitate među prijateljima, saradnicima i poznanicima, onima koji su možda naručivali da im se nešto izradi. Ako angažujete arhitektu da uradi nacrte komada namještaja, on/ona vam sigurno može preporučiti i majstora s kojim sarađuje. Treća je mogućnost da na našem portalu Daibau, nađete i pogledate spisak proverenih stolara koje preporučujemo, a koji žive u vašoj blizini. Ako pratite i linkove koji tamo stoje, vidjećete njihove profile u kojima su ocijene i preporuke ranijih klijenata, pa možete da se odlučite i za nekog od njih.

  2.2. Što više dobijenih ponuda

  Internetski portal Daibau omogućava da na jedan upit brzo dobijete više ponuda, što će vam sigurno uštedjeti dosta vremena i energije koje biste inače proveli u traženju. Sem toga, kada dobijete više ponuda, bićete sigurniji da je tražena cijena konkurentna i realna. Važno je i to da, prije početka posla, dobijete tu ponudu u pisanoj formi s tačno navedenim rokom izrade i uslovima plaćanja. Majstoru treba da zatražite i reference. Ukoliko je moguće da lično pogledate te proizvode i uvjerite se u njihov kvalitet, a možda i porazgovarate s vlasnicima, utoliko ćete se lakše odlučiti.

  2.3. Cijena pokućstva po mjeri

  Cijene su, naravno, vrlo značajan faktor pri odlučivanju o kupovini, pogotovo što mogu biti zaista različite. One umnogome zavise od toga za kakve ćete se materijale odlučiti, kakve ručice, držače, naslone, tapacirung i tako dalje. Kada se komadi namještaja rade po narudžbini onda sve te pojedinačne elemente birate sami, dok takvu mogućnost u salonima nemate - možete kupiti samo ono što nude, uz minimalne varijacije. Pokućstvo rađeno po mjeri može čak biti i jeftinije, ali zato uvek vrednije. Ali, ni to nije sve - napravljene komade namještaja u cjelosti plaćate stolaru, a samo dio ide dobavljaču materijala, dok pri kupovini u salonu najveći dio jeste trgovačka marža, distribucija, prevoz i profit.

  2.4. Koliko se čeka proizvod

  Rokovi isporuke kod trgovaca su različiti, mada je uobičajeno da sa dostavom i sastavljanjem cio proces traje mjesec-dva. Koliko dugo ćete čekati namještaj koji pravi stolar, zavisi od toga koliko narudžbina već ima i koliko je složeno to što tražite. Ako vam se iz nekog razloga žuri, onda narudžbine po mjeri nisu odgovarajuće rješenje. Dobar stolar, kao i svaki drugi dobar majstor, jeste stalno zauzet i zato se može desiti da se na njegove usluge čeka mjesecima. Sama izrada pokućstva (zavisno od količine i složenosti) za jedan stan može potrajati više nedelja, a ako se radi o posebnim, unikatnim komadima koji su i zanatski vrlo zahtjevni, čekanje može da potraje i mjesecima.

  3. Šta sve rade stolari?

  Raspon stolarskih radova može biti prilično veliki. Stolari komade pokućstva prvenstveno prave od drveta, mada koriste i druge materijale. U njihove radove ubrajaju se kuhinjski, sobni, kupatilski i baštenski ili kancelarijski nameštaj, ali i svi drugi elementi kojima se opremaju stanovi, porodične kuće, škole, hoteli, sportske dvorane, gostionice, restorani, bioskopi ili poslovni i javni objekti. Pored pravljenja cijelih komada namještaja, stolari mogu da popravljaju, sastavljaju ili restauriraju i sve drvene dijelove pokućstva. Ima i onih koji su se specijalizovali za određene vrste radova, pa rade stolariju, drvena krovišta i krovove, razne konstrukcije, mostove, manje objekte od drveta kakvi su nastrešnice, ambari, vikendice i tako dalje. Ima i onih koji rade samo pozornice i scenografije, čamce, sportska oružja i opremu, muzičke instrumente, parket ili drvene obloge, ploče, lajsne i tako dalje.

  4. Izrada namještaja po porudžbini

  Prije nego što se uputite stolaru, predlažemo da razmislite dobro i odlučite kakav tačno namještaj želite. Neće škoditi ako se posavijetujete i s arhitektom ili nekim drugim stručnjakom za unutrašnje uređenje, koji će shodno vašim željama te svom iskustvu i znanju, napraviti skice namještaja s preciznim opisima i mjerama. Na osnovu takvih nacrta možete dobiti i konkretnu ponudu za rad. Ako biste bez takvih crteža samo išli od stolara do stolara, ponude ne bi bile primijerene niti biste mogli da ih uporedite, jer bi svaki majstor vaš opis tumačio po svom. Ovako, kada izaberete stolara, on/ona će na osnovu nacrta arhitekte ili vašeg uputstva (ako ipak crteže uradite sami) pripremiti nalog za rad i crteže za radionicu. Uz to, ako arhitekta (ili vi) priloži i mjere prostora u kom će namještaj biti, stolar obavezno mora sve provijeriti još jednom prije početka rada. Ako se sve potvrdi i dogovori, pravi se predračun i uplaćuje avans kako bi majstor mogao da naruči potreban materijal i počne. Majstori uglavnom rade u svojim radionicama, a sastavljaju i postavljaju urađene komade u vašem domu. Vrlo je važno da u svim fazama rada, majstor stalno provjerava mere.

  Daibau.ba, pomažemo pri oceni investicije i izboru izvođača za vaš Dom  Želim ponudu izvođača radova
  Zadnji projekti

  Promjeniti vrata na postojećem plakaru

  Promjeniti vrata na plakaru i ugraditi nekoliko polica. Vrata bi bila izvan plakara od poda do plafona. Dimenzija 2,4 x 1,2 m.

  Kontakt putem Vibera ili Whatsappa. 176.4 Km do 294 Km

  ........

  Izrada i montaža kompletnog namještaja

  Potrebna izrada i montaža kompletnog pločastog namještaja: kuhinja, ormari, dječiji radni stolovi, krevet na sprat, police...Posjedujem nacrte za sve koji se nalaze u prilogu ispod. 7056 Km do 11760 Km

  ........

  Restauracija sobnih vrata

  Skinuti staru farbu sa sobnih vrata, ispolirati i ofarbati. Po mogućnosti da se vrata odnesu u radionicu i vrate gotova. 176.4 Km do 294 Km

  ........

  Želim ponudu izvođača radova

  Cena, Izrada ljetne kuhinje, cca 5 x 5 m
  Stolar, Istocno sarajevo

  4500 Km do 7500 Km

  Cena, Nabavka i montaža lajsni oko drvenih vrata, 2 kom vrata
  Stolar, Bugojno

  45 Km do 75 Km

  Cena, Izrada štokova za vrata, 4 komada
  Stolar, Banja luka

  90 Km do 150 Km

  Cena, Izrada štoka za sobna vrata, 205x80
  Stolar, Tuzla

  180 Km do 300 Km

  Cena, Nabavka ograde za balkon, jelovina, cca 14,5 m
  Stolar, Prnjavor

  652.5 Km do 1087.5 Km

  Cena, Izrada drvo - metal klupa, cca 35 - 40 kom
  Stolar, Zenica

  4500 Km do 7500 Km

  Cena, Zamjena kuhinjske radne ploče, cca 2050 x 600 m
  Stolar, Sarajevo

  90 Km do 150 Km

  Cena, Postavljanje polica na zid, 2 kom
  Stolar, Sarajevo

  180 Km do 300 Km

  Cena, Popravka nogare stolice, 1 stolica, trpezarijska
  Stolar, Sarajevo

  90 Km do 150 Km

  Cena, Izrada stola, Š:60, D:110, V:45 + 10cm
  Stolar, Zenica

  450 Km do 750 Km

  Cena, Izrada i ugradnja drvenih sobnih vrata, 1 komad
  Stolar, Tuzla

  270 Km do 450 Km

  Cena, Drvene stepenice sa metalnom konstrukcijom, 13 gazišta
  Stolar, Bihac

  1350 Km do 2250 Km

  Cena, Izrada drvenog stepeništa, 3 m
  Stolar, Tuzla

  1350 Km do 2250 Km

  Cena, Izrada i montaža drvenih prozora, vrata i stola, 6 kom - prozora, 1 kom - vrata, 1 kom- ploča za sto
  Stolar, Sarajevo

  5400 Km do 9000 Km

  Cena, Izrada stola za šminkanje, 1 kom
  Stolar, Višegrad

  180 Km do 300 Km

  Cena, Obrezati sobna vrata po širini, 1 kom
  Stolar, Zenica

  90 Km do 150 Km

  Cena, Nabavka ploče za radni stol, dimenzije 200 x 110 debljina 4 cm
  Stolar, Hadžici

  90 Km do 150 Km

  Cena, Postavljanje zidne police na zid, cca 140cm
  Stolar, Zenica

  90 Km do 150 Km

  Cena, Prepravka ploče na komodi, 80 × 50 cm
  Stolar, Bijeljina

  180 Km do 300 Km

  Cena, Obnova drvenog prozora, 1 kom
  Stolar, Istocno sarajevo

  180 Km do 300 Km

  Cena, Popravka sofe - zameniti okvir, 1 kom
  Stolar, Tuzla

  180 Km do 300 Km

  Cena, Ugradnja unutrašnji vrata, 1 kom
  Stolar, Banja luka

  90 Km do 150 Km

  Cena, Popravka kuhinjskog plakara, 1 kom
  Stolar, Brcko

  90 Km do 150 Km

  Cena, Izrada nogica za trpezarijske stolice, 6 komada
  Stolar, Sarajevo

  450 Km do 750 Km

  Cena, Izrada i montaža sobnih kliznih vrata, 1 komad
  Stolar, Zenica

  450 Km do 750 Km

  Cena, Brušenje, farbanje i lakiranje umjetka od stola,
  Stolar, Ugljevik

  90 Km do 150 Km

  Cena, Izmjene na ormarima i policama, 1 ormar i 1 polica
  Stolar, Sarajevo

  90 Km do 150 Km

  Cena, Popravak sklopivog drvenog stola, 1 kom
  Stolar, Sarajevo

  45 Km do 75 Km

  Cena, Zamjena radne ploče u kuhinji, 180x150 cm
  Stolar, Sarajevo

  360 Km do 600 Km

  Cena, Zamjena baglame na ulaznim vratima stana, 1 kom
  Stolar, Sarajevo

  45 Km do 75 Km

  Cena, Opravka bračnog kreveta,
  Stolar, Mostar

  90 Km do 150 Km

  Cena, Izrada štoka za vrata od kupatila, cca 190 x 82 cm, debljina 5 cm
  Stolar, Sarajevo

  90 Km do 150 Km

  Cena, Popravak loše ugrađenih sobnih vrata, 1 kom
  Stolar, Mostar

  90 Km do 150 Km

  Cena, Skratiti ploču iverice za radni sto,
  Stolar, Banja luka

  45 Km do 75 Km

  Cena, Izrada i montaža balkonske drvene ograde, dužnih metara oko 25 m, visina oko 1 m, metalni nosač
  Stolar, Cajnice

  675 Km do 1125 Km

  Cena, Izrada obloga untrašnjih ramova 5 krovnih prozora od šperploče lajsne, Untrašnji ramovi 5 krovnih prozora visina 30 cm ukupna dužina obima 450 cm tj. 1,35 m2
  Stolar, Sarajevo

  1350 Km do 2250 Km  Ideje za uređenje doma

  Magazin pun svežih ideja i saveta naših autora za uređenje vašeg stambenog prostora.

  Stolar cenovnik

  Zatražite neobavezujuću ponudu od firmi

  338+ Preduzeća za Stolar
  Besplatna pretraga
  Bez provizije
  ZATRAŽI PONUDU
  Uslovi korišćenja I Politika privatnosti I Informacije o kolačićima I Impressum
  © 2024 Daibau.ba | Sva prava su zadržana