Stolar, stolarija Cijena

Koliko košta stolarija po mjeri? Cijena namještaja po mjeri može znatno da se razlikuje, prvenstveno zbog izbora materijala – da li će kuhinja, recimo, biti od punog drveta ili iverice presvučene furnirom? Kakva će biti kuhinja po mjeri – drvena, mermerna ili od keroka? Da li želite kupatilski namještaj po mjeri? Lokalni stolar vam može pomoći oko svakog izbora. Cijena unikatnih komada namještaja zavisi od materijala, okova, ručica, obloga, sastavljanja ili postavljanja te svih sličnih detalja. Unutrašnja oprema po narudžbini je za oko 30% skuplja od industrijski proizvedene, ali je i daleko kvalitetnija i sasvim po Vašoj želji. Rok izrade je 1 do 4 mjeseca, a cijena se kreće između 250 i 800 EUR/m2. Pripremili smo cjenovnik po kome ćete lako izračunati troškove nacrta, izrade i montiranja namještaja. Da biste dobili tačnu cijenu, pošaljite upit našim najiskusnijim stolarima, a oni će uzvratiti mogućim ponudama. Pripremili smo i brojne savjete o stolarskim radovima.

Zatražite ponudu:
Nađi majstore

Cijena usluga stolara


Cijena stolarskih radova, izrada pokućstva po mjeri. Cijena izrade pokućstva od iverice ili punog drveta po mjeri.

250.00 Km/m2

VEOMA NISKA CENA
Km/m2

SREDNJA CENA
800.00 Km/m2

NAJVIŠA CENA
ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA RADOVA
Stolar, stolarija Cijena

DRUGE CENE ZA Stolar

vaša količina

jedinica

okvirna cena

vaša cena

Ukupno:
pošalji potražnju >

Da li Vam je kalkulator bio koristan?

Ideje za uređenje doma

Magazin pun svežih ideja i saveta naših autora za uređenje vašeg stambenog prostora.

STOLAR, STOLARSKE USLUGE - SVE ŠTO TREBA DA ZNATE

1. Zašto se odlučiti za pokućstvo koje stolari prave po mjeri?

Kuhinje po mjeri, spavaće sobe po mjeri, pisaći stolovi po mjeri i sav ostali namještaj i dijelovi po mjeri. Zašto?

Stolar može da napravi svaki komad namještaja tačno po narudžbini - tako da i mjere i materijali i boje i oblici budu sasvim onakvi kakvim ste ih zamislili.

Stolar stolarske usluge
Izrada pokućstva po mijeri ima brojne prednosti!

Pokućstvo koje se kupuje u salonima nameštaja pravi se po standardnim dimenzijama, od standardnih materijala i u standardnim oblicima - a sve to mogu da budu i karakteristike neodgovarajuće opremanju nekih prostora. Stolar, pak, može da napravi svaki komad namještaja tačno po narudžbini - tako da i mjere i materijali i boje i oblici budu sasvim onakvi kakvim ste ih zamislili. Ovakvo pokućstvo ima i druge prednosti i o njima ćemo govoriti u nastavku teksta.

1.1. Prilagodljivost namještaja po mjeri

Pominjući da se namještaj po narudžbini potpuno prilagođava vašim željama i potrebama, mislili smo i na to da danas, praktično, više nema nikakvih prepreka da se napravi bilo šta. Šta više, ako imate na umu bolja, unikatna riješenja, pokućstvo po mjeri je prava stvar za vas. Tako recimo, mansarde sa vrlo strmim krovom ili starije objekte, čiji su zidovi neravni i trošniji, skoro da je nemoguće opremiti industrijski rađenim namještajem; stolar, međutim, svaki komad namještaja može prilagoditi mjestu na kom će stajati. Na taj način možete korisno iskoristiti i prostor na kome se inače ne može ni stajati ni sjediti.

1.2. Usklađeno opremanje cijelog prostora

Ako želite da se namještaj u jednoj prostoriji po materijalu, obliku ili boji sasvim slaže s onim u drugim dijelovima doma (naročito ako imate kuću otvorenog tipa u kojoj su, recimo, dnevni boravak, trpezarija i kuhinja zajedno), onda tu može da pomogne samo stolar.

1.3. Unikatnost namještaja po mjeri

Komadi namještaja koje stolar pravi po nacrtima arhitekte, a prema vašim željama, uvek su unikatni. Oni su odraz vaših želja i potreba ali i izraz vašeg stila, a pri tom savršeno odgovaraju svakoj prostoriji. Nadasve, niko drugi neće imati namještaj kao vaš!

1.4. Posebne dimenzije

Posebne dimenzije su, takođe, jedan od vrlo važnih razloga klijenata koji se odlučuju za narudžbine. Vrlo visoke osobe, recimo, žele krevet duži od standardnih 200 cm. Kuhinjski pult ili ostrvo za osobe u invalidskim kolicima moraju da su niži od standardnih 92 cm. U salonima nema radnih ploča visine 75 cm, pa je jedino rješenje da ih napravi stolar. Ovakvih primijera zaista ima bezbroj.

1.5. Kvalitet izrade namještaja po porudžbini

Vrlo je važno i to da se odlučite za priznatog i provjerenog stolara. Stolar koji je posvećenik svom zanatu, uvijek će koristiti kvalitetne materijale i okove, a ako i dođe do kakvog oštećenja, sve će popraviti brzo i dobro, što se nikako ne bi moglo reći za proizvođače ili prodavce namještaja.

2. Kako izabrati pravog stolara?

Kada tražite dobrog stolara, preporučujemo da prvo smislite „domaći zadatak“ za njega/nju. Što više ponuda dobijete to ćete imati bolji i veći izbor, ali ćete odluku moći da donesete i na osnovu rješenja, odnosno, ponuda koje dobijete.

2.1. Gdje potražiti stolara?

Preporučujemo da se raspitate među prijateljima, saradnicima i poznanicima, onima koji su možda naručivali da im se nešto izradi. Ako angažujete arhitektu da uradi nacrte komada namještaja, on/ona vam sigurno može preporučiti i majstora s kojim sarađuje. Treća je mogućnost da na našem portalu Daibau, nađete i pogledate spisak proverenih stolara koje preporučujemo, a koji žive u vašoj blizini. Ako pratite i linkove koji tamo stoje, vidjećete njihove profile u kojima su ocijene i preporuke ranijih klijenata, pa možete da se odlučite i za nekog od njih.

2.2. Što više dobijenih ponuda

Internetski portal Daibau omogućava da na jedan upit brzo dobijete više ponuda, što će vam sigurno uštedjeti dosta vremena i energije koje biste inače proveli u traženju. Sem toga, kada dobijete više ponuda, bićete sigurniji da je tražena cijena konkurentna i realna. Važno je i to da, prije početka posla, dobijete tu ponudu u pisanoj formi s tačno navedenim rokom izrade i uslovima plaćanja. Majstoru treba da zatražite i reference. Ukoliko je moguće da lično pogledate te proizvode i uvjerite se u njihov kvalitet, a možda i porazgovarate s vlasnicima, utoliko ćete se lakše odlučiti.

2.3. Cijena pokućstva po mjeri

Cijene su, naravno, vrlo značajan faktor pri odlučivanju o kupovini, pogotovo što mogu biti zaista različite. One umnogome zavise od toga za kakve ćete se materijale odlučiti, kakve ručice, držače, naslone, tapacirung i tako dalje. Kada se komadi namještaja rade po narudžbini onda sve te pojedinačne elemente birate sami, dok takvu mogućnost u salonima nemate - možete kupiti samo ono što nude, uz minimalne varijacije. Pokućstvo rađeno po mjeri može čak biti i jeftinije, ali zato uvek vrednije. Ali, ni to nije sve - napravljene komade namještaja u cjelosti plaćate stolaru, a samo dio ide dobavljaču materijala, dok pri kupovini u salonu najveći dio jeste trgovačka marža, distribucija, prevoz i profit.

2.4. Koliko se čeka proizvod

Rokovi isporuke kod trgovaca su različiti, mada je uobičajeno da sa dostavom i sastavljanjem cio proces traje mjesec-dva. Koliko dugo ćete čekati namještaj koji pravi stolar, zavisi od toga koliko narudžbina već ima i koliko je složeno to što tražite. Ako vam se iz nekog razloga žuri, onda narudžbine po mjeri nisu odgovarajuće rješenje. Dobar stolar, kao i svaki drugi dobar majstor, jeste stalno zauzet i zato se može desiti da se na njegove usluge čeka mjesecima. Sama izrada pokućstva (zavisno od količine i složenosti) za jedan stan može potrajati više nedelja, a ako se radi o posebnim, unikatnim komadima koji su i zanatski vrlo zahtjevni, čekanje može da potraje i mjesecima.

3. Šta sve rade stolari?

Raspon stolarskih radova može biti prilično veliki. Stolari komade pokućstva prvenstveno prave od drveta, mada koriste i druge materijale. U njihove radove ubrajaju se kuhinjski, sobni, kupatilski i baštenski ili kancelarijski nameštaj, ali i svi drugi elementi kojima se opremaju stanovi, porodične kuće, škole, hoteli, sportske dvorane, gostionice, restorani, bioskopi ili poslovni i javni objekti. Pored pravljenja cijelih komada namještaja, stolari mogu da popravljaju, sastavljaju ili restauriraju i sve drvene dijelove pokućstva. Ima i onih koji su se specijalizovali za određene vrste radova, pa rade stolariju, drvena krovišta i krovove, razne konstrukcije, mostove, manje objekte od drveta kakvi su nastrešnice, ambari, vikendice i tako dalje. Ima i onih koji rade samo pozornice i scenografije, čamce, sportska oružja i opremu, muzičke instrumente, parket ili drvene obloge, ploče, lajsne i tako dalje.

4. Izrada namještaja po porudžbini

Prije nego što se uputite stolaru, predlažemo da razmislite dobro i odlučite kakav tačno namještaj želite. Neće škoditi ako se posavijetujete i s arhitektom ili nekim drugim stručnjakom za unutrašnje uređenje, koji će shodno vašim željama te svom iskustvu i znanju, napraviti skice namještaja s preciznim opisima i mjerama. Na osnovu takvih nacrta možete dobiti i konkretnu ponudu za rad. Ako biste bez takvih crteža samo išli od stolara do stolara, ponude ne bi bile primijerene niti biste mogli da ih uporedite, jer bi svaki majstor vaš opis tumačio po svom. Ovako, kada izaberete stolara, on/ona će na osnovu nacrta arhitekte ili vašeg uputstva (ako ipak crteže uradite sami) pripremiti nalog za rad i crteže za radionicu. Uz to, ako arhitekta (ili vi) priloži i mjere prostora u kom će namještaj biti, stolar obavezno mora sve provijeriti još jednom prije početka rada. Ako se sve potvrdi i dogovori, pravi se predračun i uplaćuje avans kako bi majstor mogao da naruči potreban materijal i počne. Majstori uglavnom rade u svojim radionicama, a sastavljaju i postavljaju urađene komade u vašem domu. Vrlo je važno da u svim fazama rada, majstor stalno provjerava mere.

Daibau.ba, pomažemo pri oceni investicije i izboru izvođača za vaš DomŽELIM PONUDU IZVOĐAČA RADOVA
Zadnji projekti

Opravka bračnog kreveta

Odvojila se konstrukcija ležaja kod bračnog kreveta od uzglavlja i potrebno je popraviti. 176.4 Km do 294 Km

........

Popravak loše ugrađenih sobnih vrata

Baglame zabušene su se iskrivile i vrata se ne mogu zatvoriti. Potrebna je popravka. 176.4 Km do 294 Km

........

Skratiti ploču iverice za radni sto

Poštovani,

Potrebno je skratiti i obraditi (da ne budu ćoškovima, nego oblo) ploču od iverice.

Hvala. 88.2 Km do 147 Km

........

ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA RADOVA

Cena, Izrada i montaža balkonske drvene ograde, dužnih metara oko 25 m, visina oko 1 m, metalni nosač
Stolar, Cajnice

675 Km do 1125 Km

Cena, Izrada obloga untrašnjih ramova 5 krovnih prozora od šperploče lajsne, Untrašnji ramovi 5 krovnih prozora visina 30 cm ukupna dužina obima 450 cm tj. 1,35 m2
Stolar, Sarajevo

1350 Km do 2250 Km

Cena, Izrada i montaža sobnih kliznih vrata, - 90 x 205 cm sobna - 2 kom, - 80 x 205 cm fixna za kupatilo - 1 kom.
Stolar, Cajnice

450 Km do 750 Km

Cena, Sanacija drvenih otvora, 6 komada
Stolar, Mostar

225 Km do 375 Km

Cena, Od šank stolice napaviti nižu - skratiti noge, 1 kom
Stolar, Banja luka

45 Km do 75 Km

Cena, Izrada sklopivog stola, 100 x 100cm - 1 komad
Stolar, Sarajevo

315 Km do 525 Km

Cena, Izrada stola i stolica, 1 stol (200cm x 90cm) i 4 stolice
Stolar, Bijeljina

540 Km do 900 Km

Cena, Izrada drvenih kreveta i stočića za plažu (od bukve ili smrče), 500 komada kreveta, 250 komada stočića
Stolar, Trebinja

27000 Km do 45000 Km

Cena, Popravak komode, 3 do 4 m2
Stolar, Vogošca

180 Km do 300 Km

Cena, Drveni rukohvati za ogradu, cca 5m
Stolar, Visoko

270 Km do 450 Km

Cena, Skraćivanje nogara od trpezarijskog stola, 3 x 2
Stolar, Tuzla

180 Km do 300 Km

Cena, Izrada okruglih ploča za stolove 150 cm, 15 kom
Stolar, Tuzla

540 Km do 900 Km

Cena, Izrada i montaža kuhinje po mjeri, ukupne dužine 5m
Stolar, Sarajevo

2250 Km do 3750 Km

Cena, Hoblanje daske , cca 3,5 m3
Stolar, Tomislavgrad

270 Km do 450 Km

Cena, Renoviranje kuhinje, cca 10 m2
Stolar, Tuzla

810 Km do 1350 Km

Cena, Izrada ploče blagovaonskog stola (moj materijal), cca 160 x 80 cm
Stolar, Livno

90 Km do 150 Km

Cena, Popravka stolica, 6 kom
Stolar, Tuzla

450 Km do 750 Km

Cena, Zamena krila na balkonskim vratima, cca 210 x 75 cm
Stolar, Sarajevo

90 Km do 150 Km

Cena, Izrada i montaža drvene ograde na stepenicama, 5m
Stolar, Žepce

450 Km do 750 Km

Cena, Izrada kutije za satove , dužina 45 cm, širina 35 cm, visina 12
Stolar, Prozor

450 Km do 750 Km

Cena, Izrada drvene ploče za stol, Oko1,5m2 ovalnog oblika, debljina ploce 2cm minimalno
Stolar, Capljina

585 Km do 975 Km

Cena, Izrada police za piće, 1 kom
Stolar, Doboj

450 Km do 750 Km

Cena, Izrada i montaža drvenog kliznog balkonskog portala, 6,5 m2
Stolar, Banja luka

900 Km do 1500 Km

Cena, Presvlačenje stepenica u drvo, 18 gazišta- cca 33 x 16 cm
Stolar, Velika kladuša

180 Km do 300 Km

Cena, Ograda za madrac, 160 x 120 cm
Stolar, Sarajevo

90 Km do 150 Km

Cena, Izrada kocaka od bijele iverice,
Stolar, Sarajevo

45 Km do 75 Km

Cena, Izrada ploče za trpezarijski sto, 180 x 90
Stolar, Zenica

450 Km do 750 Km

Cena, Isijeći granu na kolutice, Pa jedno 70 komada
Stolar, Sarajevo

180 Km do 300 Km

Cena, Brušenje krojačkog stola,
Stolar, Banovici

450 Km do 750 Km

Cena, Kuhinja po mjeri, 1
Stolar, Derventa

2250 Km do 3750 Km

Cena, Izrada i montaža drvene stolariju u Hrvatskoj, balkonska vrata - 4 kom; prozori - 9 kom
Stolar, Kostajnica

2700 Km do 4500 Km

Cena, Nabavka bukovog praga za ulazna drvena vrata, 1 kom
Stolar, Hadžici

90 Km do 150 Km

Cena, Drvena šupa za odlaganje alata, 16 m2
Stolar, Sarajevo

1800 Km do 3000 Km

Cena, Priprema za veću ladicu, 1,5m²
Stolar, Šamac

180 Km do 300 Km

Cena, Sobna vrata sa štokovima, 5 komada
Stolar, Prijedor

990 Km do 1650 Km

Cena, Kućica za pse, 60x100 cm
Stolar, Velika kladuša

270 Km do 450 KmPogledaj druge završene projekte i cene

Stolar cenovnik

Zatražite neobavezujuću ponudu od firmi

341+ PREDUZEĆA ZA Stolar
BESPLATNE USLUGE
BEZ PROVIZIJE
ZATRAŽI PONUDU

Tražite dobre izvođače radova za područje Stolar?

Uslovi korišćenja I Politika privatnosti I Informacije o kolačićima I Impressum
© 2023 Daibau.ba | Sva prava su zadržana