Za područje
  Nexe Crijep B2C
  Armatura se uglavnom koristi za ojačanje betona. Beton je u stanju da trpi vučne sile, ali ne i zatezne te se mora armirati kako bi mogao da podnosi sve sile koje na njega djeluju. Beton se armira na više načina, a najčešće armirnom mrežom. Cijena armature u tom slučaju nije zanemarljiva.
  Stručni članak 81
  armatura
  Imamo čak 958 izvođača radova za područje Betoniranje:

  1. Armaturne mreže

  Armatura, odnosno, građevinsko gvožđe mora da se dobro poveže s betonom tako da funkcionišu kao jedno. Da bi ta veza bila što bolja, nastali su različiti oblici armature. Najčešće se koriste glatke šipke, rebrasto gvožđe, betonska mreža i BI-čelik.

  2. Armaturne šipke

  Okrugle, glatke gvozdene šipke se najčešće upotrebljavaju za armiranje. Te šipke se prave od mekog građevinskog čelika. Postoje brojni različiti profili među kojima može da se bira shodno potrebama: od Ø5 do Ø40. Različite čelične šipke mogu da se vare jedna za drugu i tako nastaju potrebni oblici armature.

  3. Rebrasta armatura

  Rebraste šipke se takođe vrlo često koriste za armiranje. One se prave od prirodno tvrđeg čelika. Čelične se šipke valjaju posebnim valjkom za kalibraciju. Rebrasto gvožđe se lakše vezuje s betonom, pošto mu je tekstura takva da beton ulazi u navoje i s njima se sliva. Osim toga, beton tako postaje znatno tvrđi.

  4. Građevinska mreža za beton

  Mrežasta armatura se pravi od tankih gvozdenih šipki koje se međusobno postavljaju pod pravim uglom i zavare. Armaturu čini hladno valjano betonsko gvožđe. Procesom proizvodnje koji se naziva hladnim valjanjem, poboljšava se kvalitet gvožđa. Samo postavljanje armirnih mreža je jednostavno, i uglavnom se koristi za ojačavanje betonskih ploča. Budući da je građevinska mreža sasvim stopljena s betonom, ona nikako ne može da se deformiše.

  Armaturna mreza
  Zbog otpornosti betona na zatezne sile ugrađuje mu se pocinkovana mreža

  5. BI-čelična armatura

  BI-armatura se koristi za armiranje konstrukcije koja će biti izložena silama savijanja, krivljenja i zateznim silama. Armaturu čine dvije šipke i poprečni element kvadratnog profila.

  6. Armaturna mreža ima slabe tačke

  Najveća slabost armature, koja može znatno da joj skrati trajanje, jeste korozija. Toga radi mora se strogo obratiti pažnja na to da armirna mreža nigdje nema tragove rđe prilikom ugradnje.

  7. Armaturne mreže - cijena

  Koliko koštaju armaturne mreže? Armaturna mreža u obliku table dimenzija 6x2,15 m, s kvadratima večine 15x25 cm i prečnika šipki 5 mm, iznosi oko 17 EUR/m2.

  8. Gvozdene šipke - cijena

  Koliko koštaju armaturne šipke? Cijena gvozdenih šipki od 6 m, prečnika 6 mm je oko 1 EUR/m.

  Stručni članak 81
  Avtor: Daibau Magazin
  Imamo čak 958 izvođača radova za područje Betoniranje:

  Da li Vam je članak bio koristan?


  Ideje za uređenje doma

  Magazin pun svežih ideja i saveta naših autora za uređenje vašeg stambenog prostora.

  Imamo čak 958 izvođača radova za područje Betoniranje:

  BESPLATNE USLUGE
  TRAŽIMO LOKALNO
  BEZ PROVIZIJE
  Imamo čak 958 izvođača radova za područje Betoniranje
  9.7
  0

  ZIDART d.o.o. Mrkonjić Grad


  10
  3

  GRAĐEVINSKI OBRT SUBGRAD Gračanica (Doboj-Tuzla)


  9.3
  0

  OR NISKOGRADNJA ADIS Ilijaš


  9.7
  0

  AS-SULJKAN d.o.o. Doboj Istok


  Tražite dobre izvođače radova za područje BETONIRANJE?

  Uslovi korišćenja I Politika privatnosti I Informacije o kolačićima I Impressum
  © 2023 Daibau.ba | Sva prava su zadržana