Rado ćemo odgovoriti na Vaša pitanja

Ako imate pitanje o projektu, ostavite zahtev i u roku od, najkasnije, jednog dana ćemo Vas pozvati. Za sve ostale nejasnoće pogledajte česta pitanja i odgovore. Ako još uvek nismo odgovorili na Vaše pitanje, pozovite nas.

OPŠTA PITANJA

1. Zašto bih koristio/la Daibau.ba?


Daibau olakšava traženje izvođača i smanji rizike, svima koji krade ili renoviraju. Samo sa nekoliko klikova ispunite potražnju i povezaćemo Vas sa primerenim i proverenim preduzećima. Tako ćete uštedeti mnogo vremena i izbegli moguće probleme pri izvođenju.

2. Da li me ta usluga košta?


Usluga je za korisnike potpuno besplatna. Takođe, ne uzimamo nikakvu proviziju. Platforma se finansira iz pretplatničkih paketa izvođača.

3. Da li Daibau.ba izvodi gradnju i renoviranje?


Daibau.ba nije ni građevinski ni zanatski izvođač, i ne nudi usluge projektovanja i planiranja. Daibau.ba brine za informisanje, obrazovanje i povezivanje investitora sa izvođačima.

4. Zašto bih vam poverio podatke o meni i mom projektu?


Vaši podaci su sa nama sigurni. Sve informacije u vezi sa projektom i Vaši kontakti su vidljivi samo izvođačima koje smo izabrali i za koje smatramo da su primereni za vaš projekat. Što više informacija objavite, očekivan je veći odziv zainteresovanih preduzeća a i brže se možete dogovoriti za izvođenje.

POTRAŽNJA

Kako mogu da predam potražnju?


Predaja potražnje je jednostavna. Sve što morate da uradite je da ispunite formular na internetu. Za svaki prozor u formularu ćemo Vam, na osnovu izabrane kategorije, sastaviti pitanja koja Vam pomažu da bolje opišete Vaš projekat.

Zbog čega Vam je potreban moj broj telefona i e-mail?


Broj telefona je obavzan, jer svaku potražnju proveravamo i pozivom. Postavimo Vam dodatna pitanja i dopunimo podate, ako je to potrebno. Takođe, broj telefona na koji ste dostupni, je bitan da Vas izvođači mogu pozvati. Funkcionalan e-mail je obavezan jer na njega dobijate sva obaveštenja koja su povezana sa Vašim pojektom. Pobrinite se da navedete kontakte osoba koje su upućene u detalje projekta i koje su odgovorne za izvođenje.

Za koje delatnosti mogu da predam potražnju?


Na Daibau.ba pokrivamo 220 kategorija za gradnju i renoviranje. Potražnje možete da predate za praktično sve usluge povezane sa građevinom i projektovanjem. Za određene kategorije nam je potrebno više informacija kako bismo objavili potražnju (nacrti, popisi radova...)

Ne znam tačno šta mi je potrebno. Mogu li da predam potražnju?


Daibau.ba je namenjen izvođenju. Ako se još niste odlučili šta Vam treba, možete da se obratite našem medijskom centru koji je namenjen usmeravanju i potpori pre gradnje i renovacije. U slučaju da Vam je potreban samo savet, možemo Vam nabaviti kontakt izvođača koji će Vam pomoći.

Zanima me samo cena. Da li da predam potražnju?


Ako Vas zanima samo okvirna cena, usmerićemo Vas na investicijski kalkulator cena za sv ih 220 kategorija u sistemu. U slučaju da planirate izvođenje i najpre biste želeli da znate kakve su razlike između različitih opcija, možete da predate potražnju. Naravno, ako imate dovoljno podataka o tome šta želite.

Nisam siguran da bih želeo da izvedem projekat. Da li je takav projekat zanimljiv?


Ako ste u ranoj fazi odlučivanja da li ćete uopšte izvoditi projekat, usmeravamo Vas na medijski centar i investicijski kalkulator cena. Kada se odlučite da ćete izvoditi gradnju ili renoviranje, pozvaćemo Vas da još jednom predate potražnju. U koliko ste već predali potražnju a utvrdili smo da izvođenje još nije aktuelno, projekat nećemo posredovati u bazu a možete označiti datum kada želite da Vas ponovo pozovemo i aktualizujemo projekat.

Moja potražnja još nije objavljena, da li je sve u redu?


Dnevno dobijamo veliki broj potražnji, zato se može dogoditi da smo propustili Vaš projekat, za šta se u napred izvinjavamo. U tom slučaju vaš molimo danas pozovete. Postoji mogućnost da smo Vas prethodnih dana već zvali ali nismo uspeli da Vas dobijemo. U tom slučaju Vam, odmah posle neuspešnog poziva, pošaljemo mail. Ako nas pozovete, možemo da objavimo potražnju odmah.

Dobio/la sam poruku, da niste našli izvođače, šta da uradim?


Uprkos velikoj mreži izvođača koji sa nama aktivno sarađuju, može se desiti da nismo našli interes među izvođačima. Uglavnom preduzeća manje interesuju projekti na vrhuncu sezone, naročito ako su manje vrednosti. U nekim promerima, ako Vam je potrebna vrlo specifična delatnost ili je Vaš projekat teško izvodljiv, može se desiti da u mreži uopšte nemamo odgovarajućeg izvođača. Ako želite, možete se obratiti našem administratoru i potrudićemo se, da takav projekat bude uspešno odrađen u budućnosti.

Dobio/la sam poruku da nemate dovoljno podataka, šta da uradim?


Detaljan opis je jako bitan za uspešnost traženja pravih preduzeća. Ako uvidimo da za projekat niste dali dovoljno informacija da bi izvođači mogli da se odazovu, pozvaćemo Vas da dopunite potražnju. Opširan, jadan opis, skica i slike postojećeg stanja ili referentni primeri su dovoljno da se odgovarajuća preduzeća brzo odazovu. Kada mislite da ste odgovorili na sva naša dodatna pitanja, jednim klikom možete pozvati administratora da objavi potražnju.

Danas sam predao sličnu potražnju kao ranije, zašto ga niste objavili?


Ako ste predali novu potražnju jer nije bilo odziva od strane izvođača, obe potražnje spojimo i dodamo nova potencijalna preduzeća. Uvek tražimo primerena i lokalna preduzeća, i zato ne možemo da garantujemo da ćete, sa novom potražnjom, naći nove izvođače i značajno poboljšali odziv. Daibau.ba nije oglasnik u kom bi ponovljena objava donela bolje rezultate.

IZBOR IZVOĐAČA

Još čekam nacrte i popise, da li mogu da ih dodam naknadno?


U slučajnu novogradnje ili kod projekata gde je potrebna dokumentacija, možete dodati nacrte naknadno i to poručiti i izvođačima. Priloge možete brisati i dodavati kroz co proces usklađivanja sa izvođačima.

Nekoliko izvođača se zanima za projekat, šta je sledeći korak?


U svakom slučaju Vam savetujemo da izvođače koji se interesuju pozovte i proverite, da li je izvođenje moguće u željenom terminu. Ako imate dosta izvođača, možete na osnovu njihovih ocena izabrati najbolje klikom na zvezdicu. One koji Vam ne odgovaraju možete izbrisati sa spiska klikom na „izbriši“ i izaberete razlog za brisanje.

Ni jedan izvođač mi se nije javio, da li su preduzeća uopšte zainteresovana??


Posebno u toku vrhunca sezone, izvođači su vrlo zauzeti. Uprkos tome da smo ih o Vašem projektu obavestili e-mailom, SMS porukom ili preko mobilne aplikacije, moguće je da propuste projekat. Ako Vam se ni jedan izvođač nije javio u nekoliko dana, savetujemo Vam da ih još jednom pozovete. Ako se radi o projektu veće vrednosti a odziv je nedovoljan, obratite se Vašem administratoru i on će proveriti gde je nastao problem.

Za moj projekat ima previše interesa, možete li da sklonite potražnju?


Ako se za Vaš projekat pojavilo previše zanimanja i zvalo Vas je mnogo izvođača, možete da zaustavite traženje novih projekata klikom na „zaustavi traženje“. Potražnja neće više biti vidljiva ostalim primerenim izvođačima, koji nisu u projektu. Ponovnim klikom možete da nastavite traženje. Ako potražnja više nije aktualna, molimo Vas, da porukom obavestite izvođače i završite potražnju.

Izvođači nisu primereni za projekat, možete li nekako da pomognete?


U slučaju da ste shvatili da izvođači nisu primereni za projekat, obratite se administratoru, koji će Vam naći primerenije izvođače.

Želeo/la bih druge izvođače, šta da uradim?


Uvek predlažemo izvođače koji su lokalni i odgovaraju specifikacijama i veličini projekta. Ako mislite da izvođači nisu primereni za izvođenje Vašeg projekta, možete to javiti administratoru koji će ih zameniti. U slučaju da želite druge izvođače da biste skupili više ponuda, ne možemo da Vam nabavimo nove izvođače. (uslovi korišćenja). U skladu sa menjanjem kvaliteta, svaku pisanu reklamaciju provrimo preko izvođača i stranke. Ako shvatimo da je izvođač dobio dve opravdane reklamacije, isključujemo ga iz sistema.

IZVOĐENJE I OCENA

Za kog izvođača da se odlučim?


Kada se odlučite za izvođača, nemojte se fokusirati samo na najnižu cenu ponude. Na Daibau.ba verujemo u kvalitet i zato savetujemo da pored najoptimalnije ponud izaberete i firmu na osnovu stručnosti, upoređivanja referenci i njihove ocene.

Ako budete uzimali u obzir kvalitet i stručnost izvođača, u budućnosti ćete izbeći brojne probleme i dodatne troškove za otklanjanje grešaka.

Izabrao sam izvođača, šta sad?


Ako ste se odlučili za izvođača, sledeći korak je da potpišete njegovu pisanu onudu. Kod projekata veće vrednosti Vam savetujemo sa sklopite građevinski ugovor. Većina izvođača će zahtevati plaćanje avansa ili troškova za material.

Da li da zahtevam račun za usluge?


Svakako je potrebno, da za svaku izvršenu uslugu zahteate račun. Ne samo zbog zakonske obaveze, nego i zbog toga što Vas račun štiti kao potrošača. Račun je dokaz za izvršenu uglugu. Samo sa računom možete da reklamirate greške, one očigledne ili one skrivene koje se tek kasnije pojave.

Izvođač je započeo radove, šta treba da uradim?


Za radove za koje dokumentacija i nadzor po zakonu nisu potrebni, savetujemo da verujete izvođaču i povremeno proverite podudarnost izvedenog sa dogovorenim. Ako u toku radova shvatite da je došlo do greške, odmah upozorite izvođača i on je dužan da ispravi grešku. Kod fasadarskih i krovnih radova zahtevajte dokaz o korišćenju sistemskih rešenja. Nije preporučljivo, naravno, da nadgledate svaki aspekt rada izvođača do te mere da ga ograničavate i smetate, jer tako će nastati još više grešaka.

Izvođač je završio sa radovima, kako dajem ocenu?


Ako je izvođač završio radove, molimo Vas da završite potražnju, obavestite nas kog izvođača želite da ocenite i dajte ocenu. Molimo Vas, da ocenite njegov kvalitet, savetodavnost i cenu. Takođe je potreban kraći opis, kako pozitivnih tako i negativnih akspekata.

Zbog čega vam trebaju ocene?


Daibau.ba je sistem koji uporno radi na transparentnosti srpskog građevinskog tržišta. Svaka ocena, čak i negativna, pomaže u razvrstavanju preduzeća na kvalitetna i nekvalitetna. Vaša ocena će pomagati svim ostalim korisnicima koji grade ili renoviraju, da ponove Vaše dobro iskustvo i izbegnu loše.

Zašto još uvek dobijam vaše e-mailove, ako sam već završio/la sa projektom?


Ako potražnju niste završili klikom na dugme završi potražnju to znači da sistemu niste javili da projekat više nije aktuelan. Zato što to ne znamo, šaljemo vam e-mail da nas obavestite o stanju projekta. Kada završite potražnju i ocenite izvođača, sistem prestane da šalje e-mailove za Vaš projekat.

Ko je odgovoran za greške pri izvođenju??


Daibau.ba ne izvodi radove projektovanja, gradnje ili renovacije, zato i nismo odgovorni za nastale greške. Skupljanjem ocena i isključivanjem nekvalitetnih izvođača iz sistema brinemo da su u bazi samo proverena preduzeća. Ne možemo da garantujemo za radove tih preduzeća. Za otklanjanje grešaka je odgovoran izvođač koji je izvodio radove. Uslog za poziv za otklanjanje grešaka je račun, ugovor i dokmentacija.

Sve što vam treba za vašu gradnju i renoviranje

Besplatno predajte potražnju:

      Uslovi korišćenja I Politika privatnosti I Informacije o kolačićima I Impressum
      © 2024 Daibau.ba | Sva prava su zadržana