Za područje

  Metalne nadstrešnice za terasu, automobile Cijena

  Koliko koštaju metalne nadstrešnice? Cijena metalne nadstrešnice zavisi od mnogo činilaca. Shodno namjeni, dijelimo ih na čelične nadstrešnice za kola, terase, ulaze, pergole i slično. Što je veći raspon konstrukcije (razmak između stubova) to će biti veće opterećenje krova, pa će biti potrebna i jača, odnosno, skuplja konstrukcija. Konstrukcija može biti samostalna ili konzolna. Tačne dimenzije treba da tačno proračuna inženjer-statičar. Cijenu povećava i antikorozivna zaštita: čelik se štiti vrućim pocinkovanjem ili farbanjem prahom ili i jednim i drugim. Cijena obične čelične nastrešnice površine 25 m2 izlazi oko 9000 KM. Da biste dobili tačnu cijenu, pošaljite upit našim najiskusnijim ponuđačima metalnih nadstrešnica, a oni će uzvratiti mogućim ponudama. Pripremili smo i brojne savjete o metalnim nadstrešnicama.

  Zatražite ponudu:
  Nađi majstore

  Cijena metalnih nastrešnica


  Cijena metalne nadstrešnice. Cijena nabavke i postavljanja metalne nadstrešnice veličine 4x4 m čiji je krov od polikarbonatskih ploča.

  150.00 Km/m2

  VEOMA NISKA CENA
  180.00 Km/m2

  SREDNJA CENA
  220.00 Km/m2

  NAJVIŠA CENA
  Želim ponudu izvođača radova

  Druge cene za Metalne nadstrešnice

  vaša količina

  jedinica

  okvirna cena

  vaša cena

  Čelična nadstrešnica širine 250 cm

  Cijena metalne nadstrešnice širine 250 cm, vruće pocinkovana konstrukcija s krovom od polikarbonatskih ploča zajedno s nabavkom i montiranjem na određenoj lokaciji te prevozom do 100 km.


  m2

  Km/m2

  Km
  okvirna cena
  Km
  Pošalji potražnju >

  Drvene nadstrešnice


  Koliko košta drvena nadstrešnica? Cijene ovakvih nadstrešnica zavise od konstrukcije, veličine, mate...

  Proverite i: Drvene nadstrešnice Cijena

  Prohromske nadstrešnice


  Koliko koštaju prohromske nadstrešnice? Prohrom je mnogo skuplji od pocinkovanog čelika. Cijena proh...

  Proverite i: Prohromske nadstrešnice Cijena

  Metalne nadstrešnice


  Koliko koštaju metalne nadstrešnice? Cijena metalne nadstrešnice zavisi od mnogo činilaca. Shodno na...

  Proverite i: Metalne nadstrešnice za terasu, automobile Cijena

  Da li Vam je kalkulator bio koristan?

  Metalne nastrešnice - sve što treba da znate

  1. Metalne nastrešnice - šta sve treba da znate?

  Metalne nastrešnice su najbolja zaštita od vremenskih prilika i neprilika. Međutim, prije izbora tipa nastrešnice, obavezno se posavjetujte sa stručnjakom.

  Metalne nastresnice
  Metalne nastrešnice su odlična zaštita od vremenskih prilika i neprilika!

  1.1. Cijena metalnih nastrešnica

  Postavljanje metalne nastrešnice nije zanemarljiva investicija i zato treba dobro promisliti o njoj. Proizvođači, odnosno, ponuđači metalnih nastrešnica mogu da daju preciznu ponudu shodno vašim zahtjevima te je vrlo važno da bar imate okvirnu ideju o onome šta želite i kako biste željeli da izgleda finalni proizvod. Dobar majstor će vam uvek prvo ponuditi provjeru na terenu, za kojom će slijediti detaljniji razgovor i dogovor prema kome će i sastaviti ponudu. Osim poštovanja dogovorene cijene i ukupnih troškova, treba dobro paziti i na kvalitet konačnog rješenja da ne biste prekoračili granice smislenog kompromisa između cijene i kvaliteta. Metalna nastrešnica treba vrlo dugo da služi svojoj svrisi, pa i vi isto toliko dugo treba da budete zadovoljni time što se investicija sasvim isplatila!

  1.2. Izdržljivost je ključna karakteristika

  U ovom slučaju, kada se govori o kvalitetu, prvenstveno se misli na izdržljivost metalne nastrešnice. Pri tom, mora se itekako povesti računa o više različitih činilaca - prije svega, o uticaju vremenskih prilika i drugih faktora sredine koji su itekako značajni za vijek trajanja nastrešnice. Pri tom, čelične i aluminijumske konstrukcije koje jesu najizdržljivije, nisu neuništive, kao ni nastrešnice od drugih materijala. Metalne konstrukcije su najvise  otporne na vlagu , UV zračenje i temperaturna kolebanja, ali tu su i druge stvari poput faktora koji proističu iz načina upotrebe; na primjer, urin kućnih ljubimaca uveliko pospešuje koroziju i tako dalje - primijera ima mnogo.

  1.3. Nosivost metalne nastrešnice

  Druga važna karakteristika nastrešnica je njihova nosivost, a prema njoj, najveću pažnju treba obratiti na opterećenje snijegom. Ako se u proračunu pogreši, posljedice mogu biti katastrofalne! Vrlo je važno da se zna kolike su prosječne snježne padavine u mjestu gde će nastrešnica biti postavljena. Ako živite u području gdje su snežne padavine obilne svake godine, i konstrukcija i krovni pokrivač moraju biti primijereni tome. Nastrešnica treba da se isplanira tako da noseći stubovi budu od većih i jačih profila i da budu brojniji i gušće postavljeni.

  1.4. Dimenzije?

  Dimenzije nastrešnice se određuju prema namijeni i raspoloživom prostoru. Odluku o tome obično donosi naručilac. Ako želite da ima mjesta za parkiranje 2 automobila, nastrešnica treba da je 550 cm x 550 cm; tako će na svakoj strani ostati po pola metra za otvaranje vrata. Ako su vaša vozila veća i mjere se moraju povećati. Računa se da je minimalna visina nastrešnice između 210 cm i 270 cm i tu je moguće parkirati obična, terenska i kombi vozila kao i ona s krovnim prtljažnikom. Za jedan auto, dovoljna je nastrešnica 320-400 cm x 500 cm, dok za tri, mora biti najmanje 750 cm x 550 cm. Bolje je kada je nastrešnica niža, jer je tako više zaštićeno sve pod njom - zaštita od sunca traje duži dio dana, a kiša i snijeg koji padaju ukoso zbog vetra, praviće manje nanose. Preporučujemo vam stoga da, na kraju, dobro procijenite svoje potrebe i raspoloživ prostor da kasnije ne biste žalili ako ispadne premala ili prevelika.

  2. Metalne nastrešnice - izbor ponuđača

  2.1. Planiranje i izradu prepustite stručnjacima

  Ovo je ključna stvar! Čak i kada se radi o najjednostavnijem natkrivanju ulaznih vrata ili parkirnog mesta, preporučujemo da se posavetujete sa stručnjakom. Iskusan majstor znaće da vam ponudi najbolje riješenje za bilo kakav zahtijev. Njegovo iskustvo je od neprocijenjive vrednosti. Previše često se događa da se „domaći majstori“ late posla, a da potom sve propadne pri prvim padavinama. Nesumnjivo je da se isplati uložiti više sredstava prvi put i dobiti kvalitetan i dugotrajan proizvod, nego da budete prisiljeni da više puta plaćate isto.

  2.2. Značaj montaže i servisa

  Na tržištu ćete naći mnogo ponuđača, odnosno, proizvođača nastrešnica. Preporučujemo da kontaktirate samo one koji nude kompletnu uslugu - dakle, one koji pored izrade i postavljanja, dolaze prvo na mjerenje i dogovor, a poslije i na eventualne popravke ili prepravke. Pravilna i kvalitetna montaža je presudna za kvalitet i dugovječnost same nastrešnice. Ima mnogo ponuđača koje zanima isključivo prodaja, a postavljanje prepuštaju spoljnim saradnicima na koje, kako slijedi, padaju i sve reklamacije. Riječju, kada se pojavi problem odgovornosti, dolazi i do međusobnih optuživanja i beskrajnih odlaganja. Uz to, podizvođači su najčešće i loše plaćeni, pa sami povećavaju cijene materijala ne bi li nešto zaradili, a i da ne bi propustili ni jedan posao rade brže i samim tim lošije. Naravno, nemaju nikakav interes ni u tome da dolaze na popravke koje ne mogu da naplate. Svega ovoga radi, preporučujemo da dobro provjerite ponuđače, i to da li mogu da pruže kompletnu uslugu s vlastitim majstorima.

  2.3. Provjerite korisničko iskustvo

  Provjerite reference ponuđača - ako gledate na internetu, obavezno pročitajte i komentare ranijih klijenata ili se s ponuđačem dogovorite da posjetite njegove prethodne mušterije i vidite radove, a možda i popričate s njima o tome koliko su zadovoljni uslugom i da li su dobili tražene postprodajne usluge.

  3. Različite vrste metalnih nastrešnica

  3.1. Gotove ili rađene po mjeri?

  Metalne nastrešnice se proizvode serijski ali i izrađuju po mjeri. One koje se prave fabrički, zapravo su gotove konstrukcije određenih karakteristika. Veličina nastrešnice i materijali koji se koriste, unapred su određeni i nepromjenljivi. Montažu tako kupljene nastrešnice možete izvesti i u vlastitoj režiji ili možete angažovati stručnjake. Međutim, kada naručujete izradu po mjeri to onda uključuje pripremu (temelj ili popločavanje), postavljanje, eventualne prepravke ili dorade na licu mjesta kao i dobijanje građevinske ili neke druge, neophodne dozvole.

  3.2. Prema namjeni

  Metalne nastrešnice mogu imati višestruku namjenu. Ako je u pitanju nastrešnica balkona, terase ili pergola pod kojom provodimo vrijeme izvan kuće ili stana, ona štiti i od sunca i od padavina. Ima nastrešnica za kola ili ulaz u kuću. Metalna nastrešnica je i ukrasni element jer uljepšava izgled ulaza ili okućnice. Njome može da se zaštiti i ljetna kuhinja, kante za otpad ili prostor neke druge namjene.

  3.3. Metalne nastrešnice prema materijalu

  3.3.1. Čelik

  Čelične nastrešnice mogu biti vrlo elegantne, a obezbjeđuju maksimalnu funkcionalnost. Čelik je višenamjenski materijal, vrlo kvalitetan i dugotrajan, a upotrebni vijek mu se procenjuje na 30 godina. Postavljanje čelične nastrešnice je brzo i jednostavno. Pripremljeni elementi se donose na mjesto postavljanja i sastavljaju u roku od nekoliko sati. Način sastavljanja je takav da se, ako nekada u budućnosti riješite da je uklonite ili premjestite, za isto vrijeme može rastaviti i odnijeti. Moguće je i naknadno dodavanje elemenata kojima joj možete mijenjati izgled, veličinu ili namijenu. Čelik ne rđa jer se u procesu proizvodnje radi i vruće pocinkovanje, a kasnije se sama konstrukcija može naknadno zaštiti ili uljepšati farbanjem bojom u prahu, tkz. pjeskarenjem. Prednost ovog postupka je ta da se boja peče na 200°C i zato je dugotrajna i ne ljušti se. S druge strane, boja i nijansi ima toliko da ćete sigurno naći neku koja vam u potpunosti odgovara. Održavanje nije potrebno tako da je odnos cijene i kvaliteta nesumnjiv.

  3.3.2. Aluminijum

  Aluminijum kao materijal za konstrukciju je najbolji za manje nastrešnice jer, u poređenju s čelikom i drvetom, dopušta manje raspone. Najčešće se od aluminijuma prave nastrešnice za terase, balkone i manje bazene. Aluminijumska konstrukcija je poprilično otporna na atmosferske i druge spoljne uticaje, a lako se sastavlja i prilagođava po potrebi. Glavna prednost joj je odličan odnos cijene i kvaliteta, trajnosti, čvrstine i jednostavno održavanje. Krovna kosina nastrešnice obično je između 5° i 30° i podnosi opterećenje od 220 kg/m2. Montaža i demontaža takve nastrešnice je vrlo jednostavna i brza zbog lakoće materijala.

  3.4. Samostojeće ili kotvljene

  Samostojeće metalne nastrešnice su one koje se postavljaju na stubove, dok su kotvljene one koje se čeličnim konzolama vezuju za drugi objekat. Obično se kotvljene nastrešnice koriste onda kada noseći objekat nema izolaciju. Ako je ima, onda se ona i završni sloj zida moraju prosjeći tamo gde će biti konzole, a to znači i da će termoizolacija fasade biti oštećena.

  3.5. Različite vrste krovova i krovnih pokrivača

  Nastrešnice mogu imati ravan krov (minimalni pad mora da je 2%) ili krov na jednu, dvije ili više voda. Polikarbonski ili stakleni krovni pokrivači su vrlo popularni, jer propuštaju svjetlost a ipak su dovoljno čvrsti. Naročito su dobri za natkrivanje prozora jer se količina svijetlosti u prostoriji tako ne mijenja. A ako nema potrebe za osvijjetljenjem, možete se odlučiti i za druge vrste kao što su lim, crijep, tegola i drugi.

  4. Pripreme za montažu metalne nastrešnice

  4.1. Priprema terena

  Za postavljanje nastrešnice obično su potrebne izvjesne pripremne radnje i radovi na terenu. Dobro bi bilo, ako ste u prilici, da planirate nastrešnicu u sklopu planova za uređenje okućnice. Naravno, to je izvodljivo u novogradnji. Kako se onda priprema teren? Kakvi će biti temelji, i da li će nastrešnica podnijeti sva opterećenja? Odgovor ne može biti precizan. Za konzolnu, kotvljenu nastrešnicu potreban je poseban pojasni temelj od armiranog betona, zato što najveći dio opterećenja nosi samo jedna strana. Za samostojeće nastrešnice, na tri ili četiri stuba, najvijerovatnije će biti dovoljni tačkasti betonski temelji. Veličina temelja zavisi od veličine konstrukcije. U svakom slučaju, biće bolje da vam to izračunaju i izgrade stručnjaci. Za nastrešnicu koja je jednom ili dvjema stranama vezana za drugi objekat, preporučuje se postavljanje konzola prije završetka fasade. Tako će se izbeći kasnije bušenje koje može da uzrokuje i gubljenje toplote. U tom smislu, sprečava se pojava tkz. toplotnih mostova. Manje nastrešnice iznad ulaznih vrata ili na balkonu se konzolama drže za kuću i nemaju stubove.

  4.2. Potrebne dozvole

  Važno je samo da pri planiranju imate u vidu i to da, po najnovijem Zakonu o planiranju i izgradnji iz 2018. građevinska dozvola nije potrebna samo za nastrešnice do 10 m2.  Međutim, uopšteno govoreći, lokalne samouprave imaju pravo da na svojoj teritoriji donose i propise, posebno prilagođene svojim specifičnim uslovima, iz raznih oblasti, a s tim u vezi su i građevinske i upotrebne dozvole kao i riješenja za montažne, privremene ili posebne objekte koje, takođe, morate imati. U svakom slučaju, preporučujemo da se uvijek dobro raspitate o važećim propisima ili u svojoj opštini ili u nadležnoj inspekciji da biste izbjegli neprijatnosti.

  Tražite dobre izvođače radova za područje Metalne nadstrešnice?

  Daibau.ba, pomažemo pri oceni investicije i izboru izvođača za vaš Dom  Želim ponudu izvođača radova
  Zadnji projekti

  Pokrivanje terase sa metalnom nastresnicom sa izolacijom od stiropora

  Potrebno je pokrivanje dvije terase metalnom nadstresnicom sa izolacijom od stiropora i vodovodnim cijevima. Povrsina
  jedne terase je 18 m2, a druge 15 m2. 5292 Km do 8820 Km

  ........

  Metalna nastrešnica za terasu

  Izrada metalne nastrešnice za terasu od 12 m2 sa pokrovom od polikarbonat a debljine 16 mm. 2646 Km do 4410 Km

  ........

  Nadstrešnica za dva automobila

  Nadstrešnica za dva automobila sa limenim pokrovom (uključujući i veter lajsne sa strana) veličine cca 25m2. Kontakt putem Whatsappa. 3969 Km do 6615 Km

  ........

  Želim ponudu izvođača radova

  Cena, Izrada i montaža metalne nadstrešnice iznad ulaznih vrata, 2,6 x 2,6 m
  Metalne nadstrešnice, Živinice

  1350 Km do 2250 Km

  Cena, Izrada i montaža metalne nadstrešnice, 2 x 3 m
  Metalne nadstrešnice, Sarajevo

  1350 Km do 2250 Km

  Cena, Pokrivanje balkona, 15 m2
  Metalne nadstrešnice, Mostar

  1350 Km do 2250 Km

  Cena, Izrada i montaža nadstrešnice za balkon, 400 x 60 cm
  Metalne nadstrešnice, Sarajevo

  1800 Km do 3000 Km

  Cena, Izrada i montaža metalne nadstrešnice, 15 m2
  Metalne nadstrešnice, Sarajevo

  1215 Km do 2025 Km

  Cena, Izrada metalne nadstrešnice na stepeništu, 7.5 x 3 m
  Metalne nadstrešnice, Srebrenik

  2700 Km do 4500 Km

  Cena, Izrada i montaža metalne nadstrešnice, 405 x 505 cm
  Metalne nadstrešnice, Tuzla

  1350 Km do 2250 Km

  Cena, Izrada i montaža metalne nadstrešnice za mašine, 1 komad
  Metalne nadstrešnice, Doboj

  4500 Km do 7500 Km

  Cena, Izrada i montaža metalne nadstrešnice, 50 m2
  Metalne nadstrešnice, Capljina

  1350 Km do 2250 Km

  Cena, Izrada metalne nastrešnice za auto, 5 x 3 m
  Metalne nadstrešnice, Laktaši

  1350 Km do 2250 Km

  Cena, Izrada i montaža metalne nadstrešnice, 4 kom terase - cca 100 m2
  Metalne nadstrešnice, Brcko

  4500 Km do 7500 Km

  Cena, Izrada i montaža plastificirane nadstrešnice za auto, 20 m2
  Metalne nadstrešnice, Prijedor

  1350 Km do 2250 Km

  Cena, Metalna nastrešnica za auto, 5 × 3 m
  Metalne nadstrešnice, Ugljevik

  810 Km do 1350 Km

  Cena, Izrada nadstrešnice za terasu, 3 m × 4 m
  Metalne nadstrešnice, Modrica

  2250 Km do 3750 Km

  Cena, Izrada i montaža metalne nadstrešnie koja se otvara, 42 m2
  Metalne nadstrešnice, Sarajevo

  2700 Km do 4500 Km

  Cena, Izrada i ugradnja metalne nadstrešnice, 3 x 4 m
  Metalne nadstrešnice, Catici

  1350 Km do 2250 Km

  Cena, Izrada i montaža metalne nadstrešnice, 16 m2
  Metalne nadstrešnice, Banja luka

  1350 Km do 2250 Km

  Cena, Zamjena nadstrešnice na već ograđenom balkonu, 3 x 1.5 m
  Metalne nadstrešnice, Sarajevo

  900 Km do 1500 Km

  Cena, Pokrivanje balkona metalnom nadstrešnicom, 30 m2
  Metalne nadstrešnice, Sarajevo

  1980 Km do 3300 Km

  Cena, Natkriti otvoreni balkon, cca 10 x 1,5 m
  Metalne nadstrešnice, Sarajevo

  1350 Km do 2250 Km

  Cena, Natkrivanje balkona metalnom konstukcijom i limom, 5.8 m x 150 cm
  Metalne nadstrešnice, Istocno sarajevo

  900 Km do 1500 Km

  Cena, Izrada i montaža nadstrešnice za auto, 5 x 6 m
  Metalne nadstrešnice, Banja luka

  1350 Km do 2250 Km

  Cena, Izrada metalne nastrešnice za auto, cca 6 x 4 m
  Metalne nadstrešnice, Tuzla

  900 Km do 1500 Km

  Cena, Metalna nastrešnica, cca 1,5 x 1,5 m
  Metalne nadstrešnice, Bihac

  450 Km do 750 Km

  Cena, Izrada metalne pergole, cca 4 x 3 m
  Metalne nadstrešnice, Banja luka

  1260 Km do 2100 Km

  Cena, Izrada vrtne kućice, cca 9 m2
  Metalne nadstrešnice, Sarajevo

  630 Km do 1050 Km

  Cena, Izrada nastrešnice iznad ulaznih vanjskih vrata, dužina 142 cm, širina 102 cm, nosač 24 cm
  Metalne nadstrešnice, Sarajevo

  360 Km do 600 Km

  Cena, Natkrivanje terase, 9 m2
  Metalne nadstrešnice, Sarajevo

  900 Km do 1500 Km

  Cena, Izrada čelične nastrešnice, pokrivanje dijela tribine, cca 160 m2
  Metalne nadstrešnice, Sarajevo

  1350 Km do 2250 Km

  Cena, Izrada i montaža metalne nadstrešnice za pokrivanje ploče, 15 x 4 m
  Metalne nadstrešnice, Kneževo

  2700 Km do 4500 Km

  Cena, Izrada i montaža metalne nadstrešnice za dva automobila, 6 m x 5 m - 1 kom
  Metalne nadstrešnice, Mostar

  2430 Km do 4050 Km

  Cena, Izrada metalne nastrešnice za auto, cca 3 x 6 m
  Metalne nadstrešnice, Sarajevo

  2430 Km do 4050 Km

  Cena, Izrada metalne nastrešnice sa krovnim panelom, cca 3.8 x 4.35 m
  Metalne nadstrešnice, Olovo

  1800 Km do 3000 Km

  Cena, Izrada i montaža metalne nadstrešnice, balkon 1: 2.5 x 1. 40, balkon 2 : 1.60 x 1.40
  Metalne nadstrešnice, Zenica

  450 Km do 750 Km

  Cena, Nadstrešnica za balkon, cca 2,5 x 1,5 m
  Metalne nadstrešnice, Sarajevo

  540 Km do 900 Km  Ideje za uređenje doma

  Magazin pun svežih ideja i saveta naših autora za uređenje vašeg stambenog prostora.

  Metalne nadstrešnice cenovnik

  Zatražite neobavezujuću ponudu od firmi

  571+ Preduzeća za Metalne nadstrešnice
  Besplatna pretraga
  Bez provizije
  ZATRAŽI PONUDU
  Uslovi korišćenja I Politika privatnosti I Informacije o kolačićima I Impressum
  © 2024 Daibau.ba | Sva prava su zadržana