Za područje

  Drvene nadstrešnice Cijena

  Koliko košta drvena nadstrešnica? Cijene ovakvih nadstrešnica zavise od konstrukcije, veličine, materijala i krovnog pokrivača. Konzolne nadstrešnice su po pravilu skuplje od samostojećih. Nadstrešnica za dva automobila, veličine 6x5 m, čija je konstrukcija od punog drveta, može da košta 5.000 KM i više. Nabavka materijala i postavljanje nafstrešnice na dvije vode pokrivene tegolom, metalnim ili polikarbonskim krovnim pokrivačem kreće se 200 do 400 KM/m2. Da biste dobili tačnu cijenu, pošaljite upit našim najiskusnijim stručnjacima za drvene nadstrešnice zajedno sa slikom ili skicom nadstrešnice kakvu želite, a oni će uzvratiti mogućim ponudama. Pripremili smo i brojne savjete o drvenim nadstrešnicama.

  Brzo do majstora - lako i besplatno!
  Nađi majstore

  Cijena drvene nadstrešnice


  Cijena drvene nadstrešnice. Nabavka materijala i postavljanje nadstrešnice na dvije vode pokrivene tegolom, metalnim ili polikarbonskim krovnim pokrivačem.

  0.00 Km/m2

  VEOMA NISKA CENA
  0.00 Km/m2

  SREDNJA CENA
  0.00 Km/m2

  NAJVIŠA CENA
  Želim ponudu izvođača radova

  Druge cene za Drvene nadstrešnice (2024)

  Metalne nadstrešnice


  Koliko koštaju metalne nadstrešnice? Cijena metalne nadstrešnice zavisi od mnogo činilaca. Shodno na...

  Proverite i: Metalne nadstrešnice za terasu, automobile Cijena

  Prohromske nadstrešnice


  Koliko koštaju prohromske nadstrešnice? Prohrom je mnogo skuplji od pocinkovanog čelika. Cijena proh...

  Proverite i: Prohromske nadstrešnice Cijena

  Da li Vam je kalkulator bio koristan?

  Drvene nastrešnice - sve što treba da znate

  1. Drvene nastrešnice - šta sve treba da znate?

  1.1. Prednosti drvenih nastrešnica

  U poređenju s metalnim nastrešnicama, izrada nastrešnica od drveta je brža i jednostavnija. Budući da se drvo lakše obrađuje, za samu nastrešnicu ima mnogo mogućnosti. Upravo zbog te privlačnosti, drvene nastrešnice su ne samo funkcionalni već i ukrasni element svake kuće i dvorišta. U slučaju da zatreba, i popravak drvene nastrešnice je mnogo lakši nego metalne. Ipak, u slučaju da se nastrešnica sasvim zanemari i godinama ne održava, vijek trajanja će joj biti kraći od metalne, iako održavanje nije nimalo komplikovano. Ako drvene dijelove nastrešnice svake godine prefarbate i tako im obnovite zaštitu, ona može potrajati i čitavih 50 i više godina. Toga radi, načinu obrade i prvoj impregnaciji drvne građe mora biti posvećena velika pažnja - samo tako ćete u narednim godinama uštedjeti sebi puno rada i brige.

  Da bi drvena nastrešnica bila dugotrajna, prvi je uslov, svakako, dobar izbor kvalitetne drvne građe; kvalitetnim drvetom smatra se ono koje je sječeno zimi (tada u njemu ima najmanje sokova), sušeno određeno vrijeme i na određen način prema vrsti, te isječeno i obrađeno takođe na pravilan način. Što se elemenata koji su izloženi atmosferskim prilikama tiče, najvažnije je da se na njima voda ne zadržava i da drveni dijelovi ne dolaze u kontakt sa zemljom. Svi poprečno ili čeono rezani elementi treba da imaju i dodatnu hemijsku ili mehaničku zaštitu. Pravilnom i pravovremenom impregnacijom drveta, sprečava se razvoj gljivica i pljesni te nastanak mrlja različitog porijekla, a odbijaju se i štetočine. Zaštitni premaz ili boja zaštitiće drvo i istovremeno ga učiniti ljepšim i sjajnijim.

  Drvena nadstresnica za auto
  Drvene nastrešnice se često koriste kao zaklon za automobil

  1.2. Slabosti drvenih nastrešnica

  Ako su drvene nastrešnice stalno izložene vremenskim prilikama i neprilikama, a uz to se uopšte ne održavaju ili slabo održavaju, vijek trajanja im se može znatno smanjiti. Velika kolebanja spoljne temperature i vlažnosti nisu naročito štetni. Za dugotrajnost drvenih nastrešnica najbitniji su pravilno i redovno održavanje i zaštita.

  2. Vrste drvenih nastrešnica

  2.1. Serijski proizvedene ili rađene po mjeri

  Serijski proizvedene drvene nastrešnice rade se u fabrikama, mašinski. One su unaprijed određenih dimenzija (tzv.standardnih) i materijal od kog se prave je takođe određene vrste i kvaliteta. Postavljanja ovakve nastrešnice se možete latiti i sami, a možete angažovati i stručnjaka. Ako se odlučite za unikatnu drvenu nastrešnicu, nju će vam napraviti tesar tačno prema mjeri i vašim zahtijevima. Isti taj tesar će je i montirati uz nekoliko pripremnih radova: priprema temelja, popločavanje i slično.

  2.2. Noseća konstrukcija nastrešnice

  Nastrešnice se i inače dijele na samostojeće i ankerisane (učvršćene za zid) za fasadu postojećeg objekta. Mogu imati oslonac u sva četiri ćoška ili samo s jedne strane. Sve četiri strane nastrešnice mogu biti otvorene, ali najviše dvije zatvorene.

  2.3. Vrste krova za nastrešnice

  U zavisnosti od različitih okolnosti (vrste zemljišta, izgleda kuće, u urbanoj ili prirodnoj sredini itd.) nastrešnica se uvijek uklapa s okolinom i po stilu i po konstrukciji. U planinskim predijelima je uvijek bolje da je krov strmiji kako se padavine ne bi zadržavale, a u urbanim sredinama se uglavnom bira moderniji dizajn. Možete da izaberete nastrešnicu s jednom, dvije ili više kosina („voda“) s tim što kosina ravnog krova ne može biti sasvim ravna - mora imati pad od najmanje 2%.   

  2.4. Vrste krovnog pokrivača

  Polikarbonati i staklo su u posljednje vrijeme među najtraženijim krovnim pokrivačima za drvene nastrešnice. Njihova najveća prednost je to što propuštaju svjetlost, a predstavljaju zaštitu od atmosferskih uticaja. To naročito važi za slučajeve kada je krov nastrešnice na fasadi kuće pored prozora. Tada svjetlost koja prodire kroz proziran krov osvijetljava i te prozore. Ako osvijetljenost mjesta na kom će nastrešnica biti nije upitna, onda se mogu upotrebiti i drugi, mnogobrojni i vrlo različiti materijali kao što su opeka, metal, tegola, bitumen i tako dalje.

  3. Kako izabrati graditelja za nastrešnicu?

  Izbor majstora je svakako jedan od težih dijelova cijelog projekta. Gdje naći dobrog i pouzdanog majstora koji stručno i kvalitetno radi? Svakako je važno i da je lokalni majstor. Posljednje pitanje, ali ne manje važno, je i cijena. Ako lično ne poznajete takvog, a ni prijatelji ni kolege vam ne mogu nikoga preporučiti, preporučujemo da na našem portalu Daibau sistem ostavite upit te će vam se zainteresovani majstori javiti i poslati ponudu; tako ćete na brz i jednostavan način steći uvid i napraviti selekciju. Svi majstori i preduzeća koji sarađuju s nama velikog su iskustva i znanja, pravi profesionalci s odgovarajućim alatima i opremom; na našem veb-sajtu možete pogledati njihove radove, vidjeti komentare mušterija i ocjene te ćete se lako odlučiti za nekog.

  3.1. Izradu i postavljanje prepustite stručnjacima

  Nevezano za to da li razmišljate o običnoj nastrešnici iznad ulaznih vrata, onoj za auto ili pergoli, savijetujemo da se prvo posavijetujete sa stručnjacima. Oni će znati da vam preporuče najsvrsishodnije riješenje prema postojećim uslovima te vašim mogućnostima i željama. Često se događa da se domaći, priučen majstor lati postavljanja nastrešnice, a da se ona odmah potom ošteti i ne uspije da izdrži opterećenje prvog snega. Ulaganje u dobro projektovanu i kvalitetno postavljenu nastrešnicu će se sigurno isplatiti, prvenstveno zbog toga što će vam godinama služiti bez problema.

  3.2. Postavljanje i popravke nastrešnice

  Preporučujemo da među mnogobrojnim ponuđačima birate i po tome da li nude kompletnu uslugu, što praktično znači da izvođač radova može da dođe i pogleda šta želite, sve izmjeri i ocijeni, posavijetuje vas o odgovarajućem riješenju, a onda nastrešnicu napravi, postavi je i kasnije, eventualno, dolazi da izvrši popravku ili radove održavanja. Ne poklanjajte povijerenje onima koji nude samo postavljanje. Ima puno proizvođača nastrešnica koji se bave samo prodajom, a ako nude uslugu montaže prepuštaju je podizvođačima, čime se odgovornost prenosi na druge i time umanjuje. U slučaju da dođe do nekakvog problema, doći će i do međusobnog optuživanja i svaljivanja krivice.

  3.3. Provjerite prethodne projekte izvođača radova

  Provjerite ono što je dati izvođač radova već završio, pokušajte da te prethodne mušterije i obiđete te porazgovarate s njima i čujete korisne savijete i mišljenja - kako je prošla montaža, koliko su zadovoljni, da li je bilo problema i da li su bile potrebne prepravke i, najvažnije, da li su se majstori odazvali svaki put i završili dogovoreno.

  4. Postupak izrade drvene nastrešnice

  Nastrešnica se u poređenju s garažom mnogo lakše pravi. Po našem Zakonu o izgradnji iz 2018. za nastrešnicu do 10 m2 i visine do 3 m nije potrebna građevinska dozvola; za sve veće od toga je obavezna. Dakle, ako je manja biće gotova za dan-dva jer neće biti potrebno ni čekanje dozvole ni neki posebni građevinski radovi. Međutim, ako se odlučite za veću, predlažemo da se prvo raspitate o važećim propisima ili u svojoj opštini ili u nadležnoj inspekciji da biste izbjegli eventualne neprijatnosti. Kada dozvolu, odnosno, riješenje dobijete, onda na red dolaze sljedeći elementi:

  4.1. Visina

  Ako želite da opremu na terasi ili auto zaštitite od štetnog uticaja UV zračenja, kiše, snijega, grada i sličnog, onda visina nastrešnice mora da bude tačno određena. Što je nastrešnica viša, veći je i ugao prodora padavina ili sunčevih zraka, a zaštita manja. Niža nastrešnica je zato srazmerno bolja zaštita. Uglavnom se računa da je ulazna visina za običan auto ujedno i najniža koja se preporučuje (kao za terase, balkone ili pergole), odnosno, 2,1 ili 2,2 m.     

  4.2. Širina i dužina

  Veličina nastrešnice se određuje tako što se širini i dužini običnog auta dodaje najmanje po 50 cm sa svake strane; ako je nastrešnica za dvoja kola, mora se dodati razmak među njima od najmanje 80 cm. Ovako dolazimo do toga da je za najmanju nastrešnicu za kola potrebno 3x5 m, a za dvoja 5,15x5 m.

  4.3. Nosivost

  Jedna od najznačajnijih karakteristika drvene nastrešnice je njena nosivost, pri čemu je, opet, najznačajnije opterećenje snijegom. U slučaju greške u proračunu, posledice bi mogle biti vrlo opasne te se ne smije izostaviti podatak o prosječnim snježnim padavinama u vašem kraju. Ako živite u području s obilnim i dugotrajnim snježnim padavinama, onda se konstrukcija i nosivost nastrešnice tome moraju prilagoditi kako bi krov izdržao opterećenje.

  4.4. Priprema podloge

  Pre postavljanja nastrešnice, moraju se pripremiti temelji i podloga. Ako je u pitanju novogradnja, odlično bi bilo projektovati nastrešnicu u sklopu plana uređenja spoljne strane kuće, odnosno, dvorišta. U svakom slučaju, kada se pravi konzolna nastrešnica potreban je pojasni temelj od armiranog betona koji će nositi najveći dio težine. Konzole koje će držati konstrukciju treba ušrafiti prije završetka fasade da bi se izbjeglo njeno kasnije bušenje; kada se završena fasada buši naknadno, na tim mjestima se stvaraju tzv. toplotni mostovi, tj. mjesta kuda se toplota gubi. Samostojeće nastrešnice s tri ili četiri stuba zahtijevaju tačkasti betonski temelj. Dimenzije temelja se određuju prema veličini nastrešnice. Preporučujemo da proračune i postavljanje prepustite profesionalcima. Manje nastrešnice kao što su one za ulazna vrata ili balkon, montiraju se konzolno - samo šrafljenjem u fasadu, bez nosećih stubova.

  4.5. Postavljanje drvene nastrešnice

  Moderne drvene nastrešnice su uglavnom tipske i proizvode se fabrički, a na licu mjesta se samo sastavljaju i šrafe. Ipak, i za njih se moraju napraviti odgovarajući temelji i popločano tlo. Uigranom timu majstora, za postavljanje nastrešnice za dvoja kola, potrebno je oko 10 sati rada. Prednost postavljanja tipskih nastrešnica je ta što ne traže pripremne ni završne građevinske radove niti mehanizaciju. Takođe, nema ni otpada ni mrlja jer su svi dijelovi u fabrici već ofarbani ili završno obrađeni.

  Tražite dobre izvođače radova za područje Drvene nadstrešnice?

  Daibau.ba, pomažemo pri oceni investicije i izboru izvođača za vaš Dom  Želim ponudu izvođača radova
  Zadnji projekti

  Izrada drvene nadstrešnica

  Čvrsta konstrukcija za nadstrešnicu (drvena), gornji dio ne treba da bude popunjen već će biti zasjenjen platnom, a vremenom lozom. Montaža na betonskoj podlozi. Dimenzije 5x3 metra.
  Dovoljno jaka da može da podnese ljuljašku. 2646 Km do 4410 Km

  ........

  Izrada šadrvana

  Potrebna je izrada šadrvana dimenzija 3 x 3 m. 3528 Km do 5880 Km

  ........

  Izrada drvene nadstresnice

  Drvena nadstresnica na jednu vodu koja se kaci sa kuce, domenzija otpr 3,8 x 5,2 m. 2646 Km do 4410 Km

  ........

  Želim ponudu izvođača radova

  Cena, Izrada nastrešnicu drvenu sa betonskim stubovima, 9 x 5 m
  Drvene nadstrešnice, Banja luka

  1800 Km do 3000 Km

  Cena, Izrada drvene nastrešnice, cca 4 x 6 m
  Drvene nadstrešnice, Tojšici

  900 Km do 1500 Km

  Cena, Izrada ljetne kuhinje, cca 5 x 5 m
  Drvene nadstrešnice, Istocno sarajevo

  4500 Km do 7500 Km

  Cena, Izrada drvene ladare, 65 m2
  Drvene nadstrešnice, Banja luka

  3150 Km do 5250 Km

  Cena, Izrada drvene nadstrešnice za dva auta, 30 m2
  Drvene nadstrešnice, Živinice

  630 Km do 1050 Km

  Cena, Izrada i montaža drvene nadstrešnice, 6 x 5 m
  Drvene nadstrešnice, Široki brijeg

  585 Km do 975 Km

  Cena, Izrada drvene nastrešnice, cca 140 m2 na L
  Drvene nadstrešnice, Jablanica

  2520 Km do 4200 Km

  Cena, Izrada drvene nastrešnice iznad terase, 14 m2
  Drvene nadstrešnice, Citluk

  1260 Km do 2100 Km

  Cena, Nastrešnica uz kuću na jednu vodu, 7 × 4 m
  Drvene nadstrešnice, Busovaca

  900 Km do 1500 Km

  Cena, Izrada drvene nastrešnice, cca 30 m2
  Drvene nadstrešnice, Sarajevo

  1800 Km do 3000 Km

  Cena, Izrada šadrvana, 4 x 3 m
  Drvene nadstrešnice, Tuzla

  1800 Km do 3000 Km

  Cena, Izrada drvene nastrešnice, cca 26 m2
  Drvene nadstrešnice, Banja luka

  2340 Km do 3900 Km

  Cena, Izrada nastrešnice za auto, cca 3 x 6 m
  Drvene nadstrešnice, Capljina

  1800 Km do 3000 Km

  Cena, Izrada drvene nadstrešnice za garažu, 20 m2 ( 4x 5)
  Drvene nadstrešnice, Pale

  585 Km do 975 Km

  Cena, Izrada vrtne kućice , 12 m2 soba i 10 m2 natkrivena terasa
  Drvene nadstrešnice, Banja luka

  1800 Km do 3000 Km

  Cena, Nadstrešnica (drvena) uz kuću, 6,4 x 4,2 m
  Drvene nadstrešnice, Capljina

  2880 Km do 4800 Km

  Cena, Montažne garaže , 50 m2
  Drvene nadstrešnice, Banja luka

  9000 Km do 15000 Km

  Cena, Natkrivanje terase, 20 kvadrata (8x2,5m)
  Drvene nadstrešnice, Mostar

  1080 Km do 1800 Km

  Cena, Izrada drtvene terase, 5 x 4 m
  Drvene nadstrešnice, Fojnica

  5850 Km do 9750 Km

  Cena, Limena montažna garaža sa drvenom konstrukcijom , 4x6x2 m
  Drvene nadstrešnice, Tuzla

  1710 Km do 2850 Km

  Cena, Izrada drvene natstrešnice, oko 50 m2
  Drvene nadstrešnice, Sarajevo

  2250 Km do 3750 Km

  Cena, Izrada drvene natstrešnice, 3,55 x 5,44 m
  Drvene nadstrešnice, Zenica

  2250 Km do 3750 Km

  Cena, Izrada nadstrešnice sa pecanom, 5,44 x 3,55 m
  Drvene nadstrešnice, Banja luka

  2700 Km do 4500 Km

  Cena, Izrada garaže na 1 vodu od poluoblica, prednja strana otvoreno, 5,5 x 6,5 m
  Drvene nadstrešnice, Gradiška

  2880 Km do 4800 Km

  Cena, Izrada garaže za 2 vozila, cca 30 m2
  Drvene nadstrešnice, Sarajevo

  1800 Km do 3000 Km

  Cena, Izrada šadrvana, 5x4 m
  Drvene nadstrešnice, Hadžici

  1980 Km do 3300 Km

  Cena, Izrada drvene nadstrešnice sa kosim krovom i pokrovom od crijepa. , 15 m2
  Drvene nadstrešnice, Mostar

  900 Km do 1500 Km

  Cena, Uraditi drvenu nadstrasnicu iznad ulaznih vrata, 1 komad
  Drvene nadstrešnice, Ilidža

  720 Km do 1200 Km

  Cena, Izrada šadrvana za 10 ljudi, 1 komad
  Drvene nadstrešnice, Istocno sarajevo

  1350 Km do 2250 Km

  Cena, Drvena konstrukcija sa krovom, Cca 80m2
  Drvene nadstrešnice, Velika kladuša

  3150 Km do 5250 Km

  Cena, Drvena nadstrešnica, cca 15m2
  Drvene nadstrešnice, Mostar

  1260 Km do 2100 Km

  Cena, Nadstresnica sa ogradom - za ljubimce, cca 6 m2
  Drvene nadstrešnice, Banja luka

  360 Km do 600 Km

  Cena, Nadstrešnica za parking, cca 40 m2
  Drvene nadstrešnice, Banja luka

  2700 Km do 4500 Km  Ideje za uređenje doma

  Magazin pun svežih ideja i saveta naših autora za uređenje vašeg stambenog prostora.

  Drvene nadstrešnice cenovnik

  Zatražite neobavezujuću ponudu od firmi

  431+ Preduzeća za Drvene nadstrešnice
  Besplatna pretraga
  Bez provizije
  ZATRAŽI PONUDU
  Uslovi korišćenja I Politika privatnosti I Informacije o kolačićima I Impressum
  © 2024 Daibau.ba | Sva prava su zadržana