Drvene nadstrešnice Cijena

Koliko košta drvena nadstrešnica? Cijene ovakvih nadstrešnica zavise od konstrukcije, veličine, materijala i krovnog pokrivača. Konzolne nadstrešnice su po pravilu skuplje od samostojećih. Nadstrešnica za dva automobila, veličine 6x5 m, čija je konstrukcija od punog drveta, može da košta 5.000 KM i više. Nabavka materijala i postavljanje nafstrešnice na dvije vode pokrivene tegolom, metalnim ili polikarbonskim krovnim pokrivačem kreće se 200 do 400 KM/m2. Da biste dobili tačnu cijenu, pošaljite upit našim najiskusnijim stručnjacima za drvene nadstrešnice zajedno sa slikom ili skicom nadstrešnice kakvu želite, a oni će uzvratiti mogućim ponudama. Pripremili smo i brojne savjete o drvenim nadstrešnicama.

Zatražite ponudu:
Nađi majstore

Cijena drvene nadstrešnice


Cijena drvene nadstrešnice. Nabavka materijala i postavljanje nadstrešnice na dvije vode pokrivene tegolom, metalnim ili polikarbonskim krovnim pokrivačem.

0.00 Km/m2

VEOMA NISKA CENA
Km/m2

SREDNJA CENA
0.00 Km/m2

NAJVIŠA CENA
ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA RADOVA
Drvene nadstrešnice Cijena

DRUGE CENE ZA Drvene nadstrešnice

vaša količina

jedinica

okvirna cena

vaša cena

Ukupno:
pošalji potražnju >

Metalne nadstrešnice


Koliko koštaju metalne nadstrešnice? Cijena metalne nadstrešnice zavisi od mnogo činilaca. Shodno na...

Proverite i: Metalne nadstrešnice za terasu, automobile Cijena

Prohromske nadstrešnice


Koliko koštaju prohromske nadstrešnice? Prohrom je mnogo skuplji od pocinkovanog čelika. Cijena proh...

Proverite i: Prohromske nadstrešnice Cijena

Da li Vam je kalkulator bio koristan?

Ideje za uređenje doma

Magazin pun svežih ideja i saveta naših autora za uređenje vašeg stambenog prostora.

Drvene nastrešnice - sve što treba da znate

1. Drvene nastrešnice - šta sve treba da znate?

1.1. Prednosti drvenih nastrešnica

U poređenju s metalnim nastrešnicama, izrada nastrešnica od drveta je brža i jednostavnija. Budući da se drvo lakše obrađuje, za samu nastrešnicu ima mnogo mogućnosti. Upravo zbog te privlačnosti, drvene nastrešnice su ne samo funkcionalni već i ukrasni element svake kuće i dvorišta. U slučaju da zatreba, i popravak drvene nastrešnice je mnogo lakši nego metalne. Ipak, u slučaju da se nastrešnica sasvim zanemari i godinama ne održava, vijek trajanja će joj biti kraći od metalne, iako održavanje nije nimalo komplikovano. Ako drvene dijelove nastrešnice svake godine prefarbate i tako im obnovite zaštitu, ona može potrajati i čitavih 50 i više godina. Toga radi, načinu obrade i prvoj impregnaciji drvne građe mora biti posvećena velika pažnja - samo tako ćete u narednim godinama uštedjeti sebi puno rada i brige.

Da bi drvena nastrešnica bila dugotrajna, prvi je uslov, svakako, dobar izbor kvalitetne drvne građe; kvalitetnim drvetom smatra se ono koje je sječeno zimi (tada u njemu ima najmanje sokova), sušeno određeno vrijeme i na određen način prema vrsti, te isječeno i obrađeno takođe na pravilan način. Što se elemenata koji su izloženi atmosferskim prilikama tiče, najvažnije je da se na njima voda ne zadržava i da drveni dijelovi ne dolaze u kontakt sa zemljom. Svi poprečno ili čeono rezani elementi treba da imaju i dodatnu hemijsku ili mehaničku zaštitu. Pravilnom i pravovremenom impregnacijom drveta, sprečava se razvoj gljivica i pljesni te nastanak mrlja različitog porijekla, a odbijaju se i štetočine. Zaštitni premaz ili boja zaštitiće drvo i istovremeno ga učiniti ljepšim i sjajnijim.

Drvena nadstresnica za auto
Drvene nastrešnice se često koriste kao zaklon za automobil

1.2. Slabosti drvenih nastrešnica

Ako su drvene nastrešnice stalno izložene vremenskim prilikama i neprilikama, a uz to se uopšte ne održavaju ili slabo održavaju, vijek trajanja im se može znatno smanjiti. Velika kolebanja spoljne temperature i vlažnosti nisu naročito štetni. Za dugotrajnost drvenih nastrešnica najbitniji su pravilno i redovno održavanje i zaštita.

2. Vrste drvenih nastrešnica

2.1. Serijski proizvedene ili rađene po mjeri

Serijski proizvedene drvene nastrešnice rade se u fabrikama, mašinski. One su unaprijed određenih dimenzija (tzv.standardnih) i materijal od kog se prave je takođe određene vrste i kvaliteta. Postavljanja ovakve nastrešnice se možete latiti i sami, a možete angažovati i stručnjaka. Ako se odlučite za unikatnu drvenu nastrešnicu, nju će vam napraviti tesar tačno prema mjeri i vašim zahtijevima. Isti taj tesar će je i montirati uz nekoliko pripremnih radova: priprema temelja, popločavanje i slično.

2.2. Noseća konstrukcija nastrešnice

Nastrešnice se i inače dijele na samostojeće i ankerisane (učvršćene za zid) za fasadu postojećeg objekta. Mogu imati oslonac u sva četiri ćoška ili samo s jedne strane. Sve četiri strane nastrešnice mogu biti otvorene, ali najviše dvije zatvorene.

2.3. Vrste krova za nastrešnice

U zavisnosti od različitih okolnosti (vrste zemljišta, izgleda kuće, u urbanoj ili prirodnoj sredini itd.) nastrešnica se uvijek uklapa s okolinom i po stilu i po konstrukciji. U planinskim predijelima je uvijek bolje da je krov strmiji kako se padavine ne bi zadržavale, a u urbanim sredinama se uglavnom bira moderniji dizajn. Možete da izaberete nastrešnicu s jednom, dvije ili više kosina („voda“) s tim što kosina ravnog krova ne može biti sasvim ravna - mora imati pad od najmanje 2%.   

2.4. Vrste krovnog pokrivača

Polikarbonati i staklo su u posljednje vrijeme među najtraženijim krovnim pokrivačima za drvene nastrešnice. Njihova najveća prednost je to što propuštaju svjetlost, a predstavljaju zaštitu od atmosferskih uticaja. To naročito važi za slučajeve kada je krov nastrešnice na fasadi kuće pored prozora. Tada svjetlost koja prodire kroz proziran krov osvijetljava i te prozore. Ako osvijetljenost mjesta na kom će nastrešnica biti nije upitna, onda se mogu upotrebiti i drugi, mnogobrojni i vrlo različiti materijali kao što su opeka, metal, tegola, bitumen i tako dalje.

3. Kako izabrati graditelja za nastrešnicu?

Izbor majstora je svakako jedan od težih dijelova cijelog projekta. Gdje naći dobrog i pouzdanog majstora koji stručno i kvalitetno radi? Svakako je važno i da je lokalni majstor. Posljednje pitanje, ali ne manje važno, je i cijena. Ako lično ne poznajete takvog, a ni prijatelji ni kolege vam ne mogu nikoga preporučiti, preporučujemo da na našem portalu Daibau sistem ostavite upit te će vam se zainteresovani majstori javiti i poslati ponudu; tako ćete na brz i jednostavan način steći uvid i napraviti selekciju. Svi majstori i preduzeća koji sarađuju s nama velikog su iskustva i znanja, pravi profesionalci s odgovarajućim alatima i opremom; na našem veb-sajtu možete pogledati njihove radove, vidjeti komentare mušterija i ocjene te ćete se lako odlučiti za nekog.

3.1. Izradu i postavljanje prepustite stručnjacima

Nevezano za to da li razmišljate o običnoj nastrešnici iznad ulaznih vrata, onoj za auto ili pergoli, savijetujemo da se prvo posavijetujete sa stručnjacima. Oni će znati da vam preporuče najsvrsishodnije riješenje prema postojećim uslovima te vašim mogućnostima i željama. Često se događa da se domaći, priučen majstor lati postavljanja nastrešnice, a da se ona odmah potom ošteti i ne uspije da izdrži opterećenje prvog snega. Ulaganje u dobro projektovanu i kvalitetno postavljenu nastrešnicu će se sigurno isplatiti, prvenstveno zbog toga što će vam godinama služiti bez problema.

3.2. Postavljanje i popravke nastrešnice

Preporučujemo da među mnogobrojnim ponuđačima birate i po tome da li nude kompletnu uslugu, što praktično znači da izvođač radova može da dođe i pogleda šta želite, sve izmjeri i ocijeni, posavijetuje vas o odgovarajućem riješenju, a onda nastrešnicu napravi, postavi je i kasnije, eventualno, dolazi da izvrši popravku ili radove održavanja. Ne poklanjajte povijerenje onima koji nude samo postavljanje. Ima puno proizvođača nastrešnica koji se bave samo prodajom, a ako nude uslugu montaže prepuštaju je podizvođačima, čime se odgovornost prenosi na druge i time umanjuje. U slučaju da dođe do nekakvog problema, doći će i do međusobnog optuživanja i svaljivanja krivice.

3.3. Provjerite prethodne projekte izvođača radova

Provjerite ono što je dati izvođač radova već završio, pokušajte da te prethodne mušterije i obiđete te porazgovarate s njima i čujete korisne savijete i mišljenja - kako je prošla montaža, koliko su zadovoljni, da li je bilo problema i da li su bile potrebne prepravke i, najvažnije, da li su se majstori odazvali svaki put i završili dogovoreno.

4. Postupak izrade drvene nastrešnice

Nastrešnica se u poređenju s garažom mnogo lakše pravi. Po našem Zakonu o izgradnji iz 2018. za nastrešnicu do 10 m2 i visine do 3 m nije potrebna građevinska dozvola; za sve veće od toga je obavezna. Dakle, ako je manja biće gotova za dan-dva jer neće biti potrebno ni čekanje dozvole ni neki posebni građevinski radovi. Međutim, ako se odlučite za veću, predlažemo da se prvo raspitate o važećim propisima ili u svojoj opštini ili u nadležnoj inspekciji da biste izbjegli eventualne neprijatnosti. Kada dozvolu, odnosno, riješenje dobijete, onda na red dolaze sljedeći elementi:

4.1. Visina

Ako želite da opremu na terasi ili auto zaštitite od štetnog uticaja UV zračenja, kiše, snijega, grada i sličnog, onda visina nastrešnice mora da bude tačno određena. Što je nastrešnica viša, veći je i ugao prodora padavina ili sunčevih zraka, a zaštita manja. Niža nastrešnica je zato srazmerno bolja zaštita. Uglavnom se računa da je ulazna visina za običan auto ujedno i najniža koja se preporučuje (kao za terase, balkone ili pergole), odnosno, 2,1 ili 2,2 m.     

4.2. Širina i dužina

Veličina nastrešnice se određuje tako što se širini i dužini običnog auta dodaje najmanje po 50 cm sa svake strane; ako je nastrešnica za dvoja kola, mora se dodati razmak među njima od najmanje 80 cm. Ovako dolazimo do toga da je za najmanju nastrešnicu za kola potrebno 3x5 m, a za dvoja 5,15x5 m.

4.3. Nosivost

Jedna od najznačajnijih karakteristika drvene nastrešnice je njena nosivost, pri čemu je, opet, najznačajnije opterećenje snijegom. U slučaju greške u proračunu, posledice bi mogle biti vrlo opasne te se ne smije izostaviti podatak o prosječnim snježnim padavinama u vašem kraju. Ako živite u području s obilnim i dugotrajnim snježnim padavinama, onda se konstrukcija i nosivost nastrešnice tome moraju prilagoditi kako bi krov izdržao opterećenje.

4.4. Priprema podloge

Pre postavljanja nastrešnice, moraju se pripremiti temelji i podloga. Ako je u pitanju novogradnja, odlično bi bilo projektovati nastrešnicu u sklopu plana uređenja spoljne strane kuće, odnosno, dvorišta. U svakom slučaju, kada se pravi konzolna nastrešnica potreban je pojasni temelj od armiranog betona koji će nositi najveći dio težine. Konzole koje će držati konstrukciju treba ušrafiti prije završetka fasade da bi se izbjeglo njeno kasnije bušenje; kada se završena fasada buši naknadno, na tim mjestima se stvaraju tzv. toplotni mostovi, tj. mjesta kuda se toplota gubi. Samostojeće nastrešnice s tri ili četiri stuba zahtijevaju tačkasti betonski temelj. Dimenzije temelja se određuju prema veličini nastrešnice. Preporučujemo da proračune i postavljanje prepustite profesionalcima. Manje nastrešnice kao što su one za ulazna vrata ili balkon, montiraju se konzolno - samo šrafljenjem u fasadu, bez nosećih stubova.

4.5. Postavljanje drvene nastrešnice

Moderne drvene nastrešnice su uglavnom tipske i proizvode se fabrički, a na licu mjesta se samo sastavljaju i šrafe. Ipak, i za njih se moraju napraviti odgovarajući temelji i popločano tlo. Uigranom timu majstora, za postavljanje nastrešnice za dvoja kola, potrebno je oko 10 sati rada. Prednost postavljanja tipskih nastrešnica je ta što ne traže pripremne ni završne građevinske radove niti mehanizaciju. Takođe, nema ni otpada ni mrlja jer su svi dijelovi u fabrici već ofarbani ili završno obrađeni.

Daibau.ba, pomažemo pri oceni investicije i izboru izvođača za vaš DomŽELIM PONUDU IZVOĐAČA RADOVA
Zadnji projekti

Izrada drvene nastrešnice iznad terase

Poštovani,

Terasa je dimenzija 7 x 2 m, a kuća je montažna pa bi mi trebala drvena nadstrešnica i da ima crijep.

Potrebna je izrada drvene nastrešnice 14 m2.

Hvala. 2469.6 Km do 4116 Km

........

Izrada drvene nastrešnice

Poštovani,

Potrebna je izrada drvene nastrešnice za dva vozila.

Hvala. 3528 Km do 5880 Km

........

Izrada šadrvana

Poštovani,

Potrebno je napraviti nešto slično šadrvanu za sjedenje slično kao na slici koja se nalazi u prilogu ispod.

Dimenzije:

4 x 3 m.

Unaprijed zahvalna. 3528 Km do 5880 Km

........

ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA RADOVA

Cena, Izrada drvene nastrešnice, cca 26 m2
Drvene nadstrešnice, Banja luka

2340 Km do 3900 Km

Cena, Izrada nastrešnice za auto, cca 3 x 6 m
Drvene nadstrešnice, Capljina

1800 Km do 3000 Km

Cena, Izrada drvene nadstrešnice za garažu, 20 m2 ( 4x 5)
Drvene nadstrešnice, Pale

585 Km do 975 Km

Cena, Izrada vrtne kućice , 12 m2 soba i 10 m2 natkrivena terasa
Drvene nadstrešnice, Banja luka

1800 Km do 3000 Km

Cena, Nadstrešnica (drvena) uz kuću, 6,4 x 4,2 m
Drvene nadstrešnice, Capljina

2880 Km do 4800 Km

Cena, Poluzatvorena nastrešnica sa prodajnim prostorom, 4 x 3 m
Drvene nadstrešnice, Gracanica

4950 Km do 8250 Km

Cena, Montažne garaže , 50 m2
Drvene nadstrešnice, Banja luka

9000 Km do 15000 Km

Cena, Natkrivanje terase, 20 kvadrata (8x2,5m)
Drvene nadstrešnice, Mostar

1080 Km do 1800 Km

Cena, Izrada drtvene terase, 5 x 4 m
Drvene nadstrešnice, Fojnica

5850 Km do 9750 Km

Cena, Limena montažna garaža sa drvenom konstrukcijom , 4x6x2 m
Drvene nadstrešnice, Tuzla

1710 Km do 2850 Km

Cena, Izrada drvene natstrešnice, oko 50 m2
Drvene nadstrešnice, Sarajevo

2250 Km do 3750 Km

Cena, Izrada drvene natstrešnice, 3,55 x 5,44 m
Drvene nadstrešnice, Zenica

2250 Km do 3750 Km

Cena, Izrada nadstrešnice sa pecanom, 5,44 x 3,55 m
Drvene nadstrešnice, Banja luka

2700 Km do 4500 Km

Cena, Izrada garaže na 1 vodu od poluoblica, prednja strana otvoreno, 5,5 x 6,5 m
Drvene nadstrešnice, Gradiška

2880 Km do 4800 Km

Cena, Izrada garaže za 2 vozila, cca 30 m2
Drvene nadstrešnice, Sarajevo

1800 Km do 3000 Km

Cena, Izrada šadrvana ili drvene nadstrešnice, cca 55 m2
Drvene nadstrešnice, Prijedor

1890 Km do 3150 Km

Cena, Izrada šadrvana, 5x4 m
Drvene nadstrešnice, Hadžici

1980 Km do 3300 Km

Cena, Izrada drvene nadstrešnice sa kosim krovom i pokrovom od crijepa. , 15 m2
Drvene nadstrešnice, Mostar

900 Km do 1500 Km

Cena, Uraditi drvenu nadstrasnicu iznad ulaznih vrata, 1 komad
Drvene nadstrešnice, Ilidža

720 Km do 1200 Km

Cena, Izrada šadrvana za 10 ljudi, 1 komad
Drvene nadstrešnice, Istocno sarajevo

1350 Km do 2250 Km

Cena, Drvena konstrukcija sa krovom, Cca 80m2
Drvene nadstrešnice, Velika kladuša

3150 Km do 5250 Km

Cena, Nadstrešnica naslonjena jednom stranom na kuću, 9x6m
Drvene nadstrešnice, Prijedor

5400 Km do 9000 Km

Cena, Drvena nadstrešnica, cca 15m2
Drvene nadstrešnice, Mostar

1260 Km do 2100 Km

Cena, Nadstresnica sa ogradom - za ljubimce, cca 6 m2
Drvene nadstrešnice, Banja luka

360 Km do 600 Km

Cena, Nadstrešnica za parking, cca 40 m2
Drvene nadstrešnice, Banja luka

2700 Km do 4500 Km

Cena, Drvena nastrešnica, 36m2
Drvene nadstrešnice, Teslic

1350 Km do 2250 Km

Cena, Nadstresnica za automobil, 5,3 x 3,3 m
Drvene nadstrešnice, Sarajevo

1620 Km do 2700 Km

Cena, Nadstrešnice za auto, 5,5x3,5
Drvene nadstrešnice, Sarajevo

1620 Km do 2700 Km

Cena, Nadstrešnica, 5x4m
Drvene nadstrešnice, Široki brijeg

1170 Km do 1950 Km

Cena, Nadstrešnica , cca20m2
Drvene nadstrešnice, Banja luka

1350 Km do 2250 Km

Cena, Potrebna nadstrešnica za vozilo (drvena)., Velicina bi bila 5×3×3m
Drvene nadstrešnice, Sarajevo

1080 Km do 1800 Km

Cena, Drvena nadstrešnica , 1 komad
Drvene nadstrešnice, Velika kladuša

450 Km do 750 Km

Cena, Drvena nadstrešnica , Veličine za 2 auta
Drvene nadstrešnice, Sarajevo

1800 Km do 3000 Km

Cena, Šadrvani, ljetna učionica, 30 kvadrata
Drvene nadstrešnice, Sarajevo

900 Km do 1500 Km

Cena, Izgradnja nadstrešnice,
Drvene nadstrešnice, Bosanski petrovac

1800 Km do 3000 Km

Cena, Građa za nadstrešnicu, 4mx10m
Drvene nadstrešnice, Bijeljina

3150 Km do 5250 KmPogledaj druge završene projekte i cene

Drvene nadstrešnice cenovnik

Zatražite neobavezujuću ponudu od firmi

426+ PREDUZEĆA ZA Drvene nadstrešnice
BESPLATNE USLUGE
BEZ PROVIZIJE
ZATRAŽI PONUDU

Tražite dobre izvođače radova za područje Drvene nadstrešnice?

 • Drvene nadstrešnice Sarajevo
 • Drvene nadstrešnice Banja luka
 • Drvene nadstrešnice Bijeljina
 • Drvene nadstrešnice Mostar
 • Drvene nadstrešnice Tuzla
 • Drvene nadstrešnice Zenica
 • Drvene nadstrešnice Banovici
 • Drvene nadstrešnice Bihac
 • Drvene nadstrešnice Bosanska krupa
 • Drvene nadstrešnice Bugojno
 • Drvene nadstrešnice Capljina
 • Drvene nadstrešnice Cazin
 • Drvene nadstrešnice Derventa
 • Drvene nadstrešnice Doboj
 • Drvene nadstrešnice Gracanica
 • Drvene nadstrešnice Gradacac
 • Drvene nadstrešnice Gradiška
 • Drvene nadstrešnice Istocno sarajevo
 • Drvene nadstrešnice Kakanj
 • Drvene nadstrešnice Kalesija
 • Drvene nadstrešnice Konjic
 • Drvene nadstrešnice Laktaši
 • Drvene nadstrešnice Livno
 • Drvene nadstrešnice Ljubuški
 • Drvene nadstrešnice Lukavac
 • Drvene nadstrešnice Modrica
 • Drvene nadstrešnice Neum
 • Drvene nadstrešnice Novi grad
 • Drvene nadstrešnice Prijedor
 • Drvene nadstrešnice Prnjavor
 • Drvene nadstrešnice Sanski most
 • Drvene nadstrešnice Široki brijeg
 • Drvene nadstrešnice Srebrenik
 • Drvene nadstrešnice Tešanj
 • Drvene nadstrešnice Teslic
 • Drvene nadstrešnice Tomislavgrad
 • Drvene nadstrešnice Travnik
 • Drvene nadstrešnice Trebinje
 • Drvene nadstrešnice Velika kladuša
 • Drvene nadstrešnice Visoko
 • Drvene nadstrešnice Vitez
 • Drvene nadstrešnice Zavidovici
 • Drvene nadstrešnice Žepce
 • Drvene nadstrešnice Živinice
 • Drvene nadstrešnice Zvornik
 • Drvene nadstrešnice Goražde
 • Drvene nadstrešnice Gornji vakuf
 • Drvene nadstrešnice Hadžici
 • Drvene nadstrešnice Jajce
 • Drvene nadstrešnice Kiseljak
 • Drvene nadstrešnice Kozarska dubica
 • Drvene nadstrešnice Maglaj
 • Drvene nadstrešnice Novi travnik
 • Drvene nadstrešnice Pale
 • Drvene nadstrešnice Posušje
 • Uslovi korišćenja I Politika privatnosti I Informacije o kolačićima I Impressum
  © 2023 Daibau.ba | Sva prava su zadržana