Za područje

  Keramika, keramičar Cijena

  Koliko koštaju keramičarski radovi? Cijena keramičarskih radova se uveliko razlikuje. Prije svega, zavisi od površine koja se radi, izabranih pločica, lijepka i, naravno, keramičara. Pripremili smo cjenovnik po kome ćete sasvim lako izračunati koliko bi koštalo postavljanje pločica. Da biste dobili tačnu cijenu, pošaljite upit našim najiskusnijim keramičarima, a oni će uzvratiti mogućim ponudama. Pripremili smo i brojne savjete o keramičarskim radovima.

  Zatražite ponudu:
  Nađi majstore

  Cijena postavljanja keramičkih pločica


  Cijena postavljanja keramičkih pločica. Cijena postavljanja pločica standardnih dimenzija na pripremljenu podlogu, bez nabavke.

  15.00 Km/m2

  VEOMA NISKA CENA
  18.00 Km/m2

  SREDNJA CENA
  20.00 Km/m2

  NAJVIŠA CENA
  Želim ponudu izvođača radova

  Druge cene za Keramika, keramičar

  vaša količina

  jedinica

  okvirna cena

  vaša cena

  Renoviranje kupatila

  Cijena potpunog renoviranja kupatila: zamjena keramičkih pločica, svih instalacija i sanitarija s nabavkom svog materijala i opreme.


  m2

  Km/m2

  Km

  Pravolinijsko lijepljenje keramičkih pločica na zid

  Cijena pravolinijskog postavljanja keramičkih pločica s dezenom na lijepak.


  m2

  Km/m2

  Km

  Iskošeno lijepljenje keramičkih pločica na zid

  Cijena iskošenog postavljanja keramičkih pločica s dezenom na lijepak.


  m2

  Km/m2

  Km

  Lijepljenje keramičkih pločica većih dimenzija

  Cijena postavljanja keramičkih pločica većeg formata na lijepak.


  m2

  Km/m2

  Km

  Postavljanje bordure

  Cijena postavljanja bordure visine do 15 cm.


  m

  Km/m

  Km

  Oblaganje ravnog stepeništa

  Cijena oblaganja ravnih stepenica keramičkim pločicama standardnih dimenzija.


  m

  Km/m

  Km

  Oblaganje kružnog stepeništa

  Cijena oblaganja kružnih stepenica keramičkim pločicama standardnih dimenzija.


  m

  Km/m

  Km

  Postavljanje ugradne kade

  Cijena ozidavanja ugradne kade za kupanje standardnih dimenzija.


  kom

  Km/kom

  Km

  Postavljanje ugradnog vodokotlića

  Cijena ozidavanja ugradnog vodokotlića standardnih dimenzija.


  kom

  Km/kom

  Km
  okvirna cena
  Km
  Pošalji potražnju >

  Lijepljenje pločica


  Koliko košta postavljanje pločica? Kada kupujete pločice, imajte na umu da se uvijek kupuje najmanje...

  Proverite i: Lijepljenje pločica Cijena

  Keramičke pločice


  Koliko koštaju keramičke pločice? Pločice mogu da traju vrlo dugo, jednostavno se održavaju i otporn...

  Proverite i: Keramičke pločice Cijena

  Da li Vam je kalkulator bio koristan?

  Keramika, keramičar - sve što treba da znate

  1. Keramika, keramičar - šta sve treba da znate?

  Keramičke pločice su već vjekovima u upotrebi u stambenim objektima. Tehnologija proizvodnje je napredovala te današnje pločice ne služe samo za kupatila, kuhinje i hodnike nego za sve prostorije, pa i spoljne površine.

  Keramika keramicar
  Pravilno postavljanje pločica zahtjeva kvalitetne materijale, alat i veliku preciznost

  1.1. Koje su prednosti pločica?

  Zbog čega pločice imaju tako široku primenu? U poređenju s drugim podnim i zidnim oblogama, one imaju brojnih prednosti: otporne su na vremenske uticaje, temperaturne razlike, vlagu i hemikalije. Ima ih u bezbroj oblika, boja, tekstura i dezena, a veličine se kreću od mozaik do onih velikog formata. Osim toga, odlični su provodnici toplote te su idealne za podno grijanje. Čiste se jednostavno i, praktično, mogu da traju beskonačno dugo.

  1.2. Koje su slabosti keramike?

  Kada se govori o ovako kvalitetnim i izdržljivim materijalima, jedino im je cijena upitna. Najkvalitetnije su nešto skuplje od jeftinijih podova. Ipak, gledajući na vijek trajanja i to da su skoro neuništive ako se o njima vodi računa, ta investicija je svakako isplativa. Jedna od rijetkih mana je osjetljivost na udarce zbog kojih lako naprsnu; to može biti problem naročito ako su u pitanju spoljne pločice, jer u pukotine ulazi voda i ako se zamrzne, može doći do krunjenja i pucanja.

  2. Vrste keramičkih pločica

  Pločice se razlikuju po mnogim svojstvima - fizičkim, hemijskim, mehaničkim. Ima ih različitih veličina i oblika, vodootporne su, različito provode toplotu, različito se obrađuju, trpe habanje, udarce, istezanje, savijanje, prljavštinu i slične faktore. Po veličini razlikujemo standardne, mozaik i pločice velikih formata. Budući da nisu sve vrste za svaku upotrebu, razlikujemo pločice za unutrašnjost - podne i zidne te one za spoljne površine i sve imaju drugačije karakteristike. Prema materijalu razlikuju se keramičke, koje su i najrasprostranjenije, ali ima i kamenih, drvenih, granitnih. Tehnološki napredak je omogućio višenamjensku upotrebu i stilizovan dizajn pločica tako da ćete sigurno pronaći kakve želite i za kupatilo i za kuhinju ili za terasu i neki drugi prostor.

  3. Keramičari - kako doći do dobrog majstora?

  Postavljanje pločica na prvi pogled ne deluje kao komplikovan posao, ali je on uistinu vrlo zahtijevan u svakom pogledu. Na tržištu ćete naći mnogo majstora koji nude svoje usluge, ali se umnogome razlikuju po znanju, iskustvu i kvalitetu rada a, svakako, i po cijeni. Da bi pločice potrajale godinama, pa i decenijama, biće vam potreban koliko kvalitetan materijal toliko i dobar majstor. Onima za koje se opredijelite, pošaljite spisak radova koje želite i prikupite što više ponuda koje ćete moći da uporedite. Od onih koji vam odgovore, zatražite reference i kontakte bivših mušterija da biste se lično uvjerili u rezultate njihovog rada. Na kraju, kada odaberete jednog koji će izvoditi radove, s njim potpišite ugovor i posao može da počne. Na našem sajtu, daibau.ba naći ćete na jednom mjestu kontakte desetina provjerenih majstora te njihove reference, kao i mišljenja i ocijene ranijih klijenata.

  4. Kako se postavljaju pločice?

  Postavljanje pločica tehnički nije komplikovan posao, ali zahtijeva strpljenje i preciznost. Ako pločice kupujete sami, imajte na umu da zbog ukrajanja ćoškova i sličnog treba kupiti bar 10% više od izračunate kvadrature. Može se reći da je za uspjeh rada najvažnija dobro pripremljena podloga. Keramika se postavlja samo na ravnu, tvrdu, suvu i čistu površinu. Raspored postavljanja se određuje prema dezenu koji ste odabrali i zato se prvo pronalazi početna tačka. Nju nalazite tako što kanapom povežete suprotne strane prostorije. Sredina dobijenog krsta je tačka u odnosu na koju slažete pločice prema dezenu (nacrtajte skicu i radite po njoj ili prvo poređajte pločice bez ljepila), a ako ga nema, samo ih ređate. Pokušajte da ih poređate tako da ostane što više cijelih, čak i u uglovima i pored vrata, da ih ne morate sjeći. Zidne pločice se ređaju od poda pa naviše, u horizontalnim redovima. Ako ne oblažete cijeli pod ili zid, počnite od spoljnih ivica pa idite prema sredini. Dobar keramičar uspijeva da postavi većinu pločica bez sječenja.

  Prije nego što počnete samō postavljanje, provjerite imate li sav potreban materijal i alat, odnosno: pločice, lepak, osnovni premaz, ravnajuću masu, smesu za fugovanje, silikon, razređivač, kofu, libelu, sjekač pločica, gumeni čekić, metar, žičanu četku, nazubljenu i ravnu gletericu, bušilicu, plastične krstiće (distancere) i ostalo.

  Da bi ljepilo što bolje prionuo uz podlogu koristi se posebna emulzija, koja treba da se sasvim osuši. Na tako pripremljenu podlogu ravnomerno se nanosi ljepilo za pločice. Budući da se on brzo suši, ne treba namazati više od kvadratnog metra. Na taj ljepak se ređaju pločice te se učvršćuju gumenim čekićem, a između njih postavljaju plastični krstići, odnosno, distanceri. Sječenje pločica se, po potrebi, radi dijamanskim sjekačem. Kada se ljepljenje pločica završi, ljepilo mora da se suši najmanje jedan dan. Na kraju se masom za fugovanje popune fugne između pločica. Ta masa za fugovanje se suši oko pola dana. Ugaone, diletacione i priključne fugne se zaptivaju silikonom. Ako je potrebno, tamo gdje ima skorelog materijala na pločicama, on se očisti razređivačem, a potom se cijelo kupatilo detaljno opere. Tada je spremno za upotrebu.

  5. Kako se pravilno postavljaju spoljne pločice, a kako kupatilske?

  Postavljanje spoljnih pločica ili onih u mokrim prostorijama zahtjeva posebnu pažnju. Spoljne pločice treba da su takvog kvaliteta da mogu da podnose stalne temperaturne promjene između dana i noći te ljeta i zime, koliko i habanje. Jednom riječju, padavine, smrzavanje i toplotu, ali i nečistoće ili alge i lišajeve. Dakle, kupite one koje su namijenjene spoljnim uslovima. Pri postavljanju, mora se voditi računa da pad cijele površine bude do 2% što će omogućiti oticanje vode. Ispod samih pločica se nanosi zaštitni vodootporan sloj, odnosno, neka smjesa za hidroizolaciju. Ovo preporučujemo i za podne pločice u kupatilu i kuhinji. Da bi pločice što bolje podnosile temperaturna kolebanja, preporučujemo da upotrebite elastičnu masu za fugovanje umjesto silikona koji se takođe koristi, ali nije dugog vijeka.

  6. Keramičarski radovi

  6.1. Renoviranje kupatila

  Pločice se svakako najviše koriste za tzv. mokre čvorove - kupatila, vešernice i kuhinje. Te prostorije se najčešće i obnavljaju pošto se najviše i koriste. Renoviranje kupatila je građevinski zahvat i može se uraditi za nekoliko nedelja, nakon što se završi detaljan plan. Renoviranje u tom slučaju može da znači i rušenje zidova, demontažu starih sanitarija, obijanje pločica te vađenje vodovodne i kanalizacione instalacije. Potom slijedi postavljanje novih instalacija, vodova i opreme kao i, eventualno, podnog, zidnog ili plafonskog grijanja, odnosno radijatora. Slijedi postavljanje pregradnih zidova i malterisanje, tj. priprema svih površina za lijepljenje pločica. Na kraju dolazi suha montaža i krečenje, pa montiranje sanitarija i drugih kupatilskih elemenata.

  6.2. Postavljanje kamena

  Postavljanje kamenih ploča odvija se slično postavljanju keramičkih pločica s izvjesnim razlikama. Da bi se ploče od prirodnog ili vještačkog kamena postavile, potrebna je čvrsta, suha i ravna površina. Ima mnogo vrsta kamena (mramor, granit i dr.) i isto toliko njihovih osobina - za svaki od njih postoji posebna vrsta ljepila i mase za fugovanje. Toga radi, morate pažljivo birati. Isto tako, zbog ploča nepravilnog oblika, samo lijepljenje zahtijeva veću veštinu od one potrebne za keramičke pločice, pa preporučujemo da to prepustite pravom majstoru.

  6.3. Izrada mozaika

  Pločice za mozaik zahtijevaju dobro pripremljenu podlogu i još preciznije postavljanje. Budući da se mozaik sastavlja od sitnih pločica, ravna i prava podloga je neophodna. Obzirom na vrstu materijala i oblik, razlikuje se vrše vrsta: keramički, stakleni, metalni, drveni kao i mozaik od prirodnog i vještačkog kamena. Izrada mozaika zahtijeva preciznost, strpljenje i smisao za detalje te predlažemo da se u takav poduhvat ne upuštate sami.

  Tražite dobre izvođače radova za područje Keramika, keramičar?

  Daibau.ba, pomažemo pri oceni investicije i izboru izvođača za vaš Dom  Želim ponudu izvođača radova
  Zadnji projekti

  Postavljanje keramičkih pločica u hodniku i wc-u

  Potrebno je postavljanje keramičkih pločica u hodnik i wc. Površina 12 m2. 529.2 Km do 882 Km

  ........

  Postavljanje keramičkih pločica

  Potrebna je ugradnja keramičkih pločica, već kupljene. Površina na koji je potrebno postaviti je 30 m2. 352.8 Km do 588 Km

  ........

  Keramicarski radovi u ladari

  Postaviti podne plocice u Ladari i podrumu 100 kvadrata. Moj materijal.
  Slatina kod Banja Luke.
  Kontakt putem Vibera. 1764 Km do 2940 Km

  ........

  Želim ponudu izvođača radova

  Cena, Lijepljenje pločica u kuhinji, cca 3 m2
  Keramika, keramičar, Istocno sarajevo

  27 Km do 45 Km

  Cena, Postavljanje estriha i pločica, 15-20 m2
  Keramika, keramičar, Sarajevo

  360 Km do 600 Km

  Cena, Lijepljenje pločica u kupatilu, 20 m2
  Keramika, keramičar, Sarajevo

  270 Km do 450 Km

  Cena, Postavljanje vanjskih pločica u Hrvatskoj - Stedrica, 35 m2
  Keramika, keramičar, Neum

  270 Km do 450 Km

  Cena, Postavljanje keramičkih pločica u hodnik, 13 m2
  Keramika, keramičar, Bijeljina

  180 Km do 300 Km

  Cena, Postavljanje keramike u poslovnom prostoru, 73 m2
  Keramika, keramičar, Bihac

  540 Km do 900 Km

  Cena, Skidanje starih i postavka novih pločica, u dva kupatila
  Keramika, keramičar, Mostar

  270 Km do 450 Km

  Cena, Podizanje starog parketa i postavljanje podnih pločica, 32 m2
  Keramika, keramičar, Sarajevo

  360 Km do 600 Km

  Cena, Lijepljenje pločica, cca 100 m2
  Keramika, keramičar, Tuzla

  900 Km do 1500 Km

  Cena, Postavljanje zidnih pločica na postojeće pločice, 35 m2 zidno
  Keramika, keramičar, Sarajevo

  270 Km do 450 Km

  Cena, Postavljanje keramike u prodajnom objektu, 30 m2
  Keramika, keramičar, Travnik

  360 Km do 600 Km

  Cena, Renoviranje kupatila i postavljanje pločica u hodniku, Kupatilo 15-20 m2 , hodnik cirka 6 m2
  Keramika, keramičar, Sarajevo

  2250 Km do 3750 Km

  Cena, Estrih, izolacija i postavljanje pločica, 5 m2 i 17 m2 zidnih
  Keramika, keramičar, Grude

  360 Km do 600 Km

  Cena, Lijepljenje keramičkih pločica, cca 100 m2
  Keramika, keramičar, Trn

  900 Km do 1500 Km

  Cena, Lijepljenje pločica u wc-u i kupatilu, 20 m2
  Keramika, keramičar, Kreševo

  270 Km do 450 Km

  Cena, Zalijepiti pločice, cca 35 m2
  Keramika, keramičar, Banja luka

  315 Km do 525 Km

  Cena, Lepljenje pločica preko starih pločica, cca 7 m2
  Keramika, keramičar, Banja luka

  360 Km do 600 Km

  Cena, Postavljanje keramičkih gazišta za unutrašnje stepenice, 14 komada pločica
  Keramika, keramičar, Sarajevo

  360 Km do 600 Km

  Cena, Keramičarski radovi, cca 70 m2
  Keramika, keramičar, Banja luka

  630 Km do 1050 Km

  Cena, Lepljenje pločica, cca 26 m2
  Keramika, keramičar, Gradiška

  270 Km do 450 Km

  Cena, Ugradnja pločica u kupatilo, 15 do 20 m2
  Keramika, keramičar, Rogatica

  360 Km do 600 Km

  Cena, Tražimo posao,
  Keramika, keramičar, Bijeljina

  180 Km do 300 Km

  Cena, Uklanjanje starih fuga i ponovno fugiranje pločica u kupatilu, cca 4 m2
  Keramika, keramičar, Sarajevo

  270 Km do 450 Km

  Cena, Posatvljanje pločica na terase, cca 100 m2
  Keramika, keramičar, Srebrenik

  900 Km do 1500 Km

  Cena, Renoviranje kupatila, 5 m²
  Keramika, keramičar, Banja luka

  1080 Km do 1800 Km

  Cena, Postavljanje keramičkih pločica, 50 m2
  Keramika, keramičar, Sarajevo

  450 Km do 750 Km

  Cena, Postavljanje keramičkih pločica u kupatilu, 2 m2
  Keramika, keramičar, Sarajevo

  270 Km do 450 Km

  Cena, Oblaganje zidova štanglicama od 5 cm, cca 80 m2
  Keramika, keramičar, Trebinje

  900 Km do 1500 Km

  Cena, Postavljanje keramičkih pločica, 10 balkona ili lođa - cca 80 m² + terasa 86 m2
  Keramika, keramičar, Maglaj

  1791 Km do 2985 Km

  Cena, Postavljanje podne i zidne keramike, cca 80 m2
  Keramika, keramičar, Tuzla

  720 Km do 1200 Km

  Cena, Postavljanje keramičkih pločica, 20 m2 + 18 vanjskih stepenica
  Keramika, keramičar, Banja luka

  360 Km do 600 Km

  Cena, Nabavka i postavljanje pločica u kupatilo, 15 m2
  Keramika, keramičar, Modrica

  360 Km do 600 Km

  Cena, Postavljanje keramičkih pločica, 16 m2
  Keramika, keramičar, Sarajevo

  180 Km do 300 Km

  Cena, Postavjanje podnih i zidnih pločica, 20 m2
  Keramika, keramičar, Banja luka

  360 Km do 600 Km

  Cena, Vađenje kade i postavljanje tuš kabine, 4-5 m2
  Keramika, keramičar, Mostar

  1620 Km do 2700 Km

  Cena, Postavljanje pločica na terasi i stepeništu, 40 m2
  Keramika, keramičar, Sarajevo

  360 Km do 600 Km  Ideje za uređenje doma

  Magazin pun svežih ideja i saveta naših autora za uređenje vašeg stambenog prostora.

  Keramika, keramičar cenovnik

  Zatražite neobavezujuću ponudu od firmi

  404+ Preduzeća za Keramika, keramičar
  Besplatna pretraga
  Bez provizije
  ZATRAŽI PONUDU
  Uslovi korišćenja I Politika privatnosti I Informacije o kolačićima I Impressum
  © 2024 Daibau.ba | Sva prava su zadržana