Za područje

  Krovni prozori Cijena

  Koliko koštaju krovni prozori? Cijena krovnih prozora zavisi od njihove veličine, materijala za okvire, broja stakala, načina otvaranja (nisko, srednje ili visoko) i, svakako, od ponuđača radova. Kod krovnih prozora najvažnija je montaža, odnosno postavljanje koje uključuje poslove suhe montaže i malterisanje. Rok isporuke je obično 7 do 30 dana, a cijene se kreću između 350 i 600 KM/m2, tako da biste za prozor veličine 80x160 cm platili oko 450 KM. Za dovoz i postavljanje prozora treba dodatnih 100 do 150 KM i još 100 KM za radove naknadne obrade. Da biste dobili tačnu cijenu, pošaljite upit našim najiskusnijim monterima krovnih prozora, a oni će uzvratiti mogućim ponudama. Pripremili smo i brojne savjete o krovnim prozorima.

  Brzo do majstora - lako i besplatno!
  Nađi majstore

  Cijena krovnog prozora


  Cijena krovnog prozora. Cijena nabavke i ugradnje krovnog prozora 80x160 cm.

  320.00 Km/kom

  VEOMA NISKA CENA
  380.00 Km/kom

  SREDNJA CENA
  450.00 Km/kom

  NAJVIŠA CENA
  Želim ponudu izvođača radova

  Druge cene za Krovni prozori (2024)

  vaša količina

  jedinica

  okvirna cena

  vaša cena

  Krovni prozor, ugradnja u ravan krov

  Cijena RAL ugradnje prozora po standardu i s odgovarajućim materijalom za dihtovanje i šrafljenje u grede, Bramac, Decra.


  kom

  Km/kom

  Km

  Krovni prozor, postavljanje šrafljenjem u grede

  Cijena RAL ugradnje prozora po standardu i s odgovarajućim materijalom za šrafljenje u grede, Bramac, Decra.


  kom

  Km/kom

  Km

  Krovni prozor, skidanje

  Cijena uklanjanja krovnog prozora šrafljenog u grede, Bramac, Decra.


  kom

  Km/kom

  Km

  Cijena klasičnog PVC krovnog prozora s drvenim lajsnama

  Cijena klasičnog drvenog krovnog prozora s otvaranjem na sredini, 78x98 cm, lakiranog lakom na vodenoj bazi; kaljeno spoljno staklo Thermo Plus s ventilacionim otvorom.


  kom

  Km/kom

  Km

  Cijena klasičnog PVC krovnog prozora s drvenim lajsnama

  Cijena klasičnog plastificiranog krovnog prozora s drvenim letvicama i otvaranjem na sredini, 78x98 cm, lakiranog lakom na vodenoj bazi; kaljeno spoljno staklo Thermo Plus s ventilacionim otvorom.


  kom

  Km/kom

  Km

  Cijena klasičnog PVC krovnog prozora s drvenim lajsnama

  Cijena klasičnog plastificiranog krovnog prozora s drvenim letvicama i otvaranjem na sredini, 78x98 cm, lakiranog lakom na vodenoj bazi; standardno zaštitno staklo Safety Plus s ventilacionim otvorom.


  kom

  Km/kom

  Km

  Cijena klasičnog PVC krovnog prozora s drvenim lajsnama

  Cijena klasičnog plastificiranog krovnog prozora s drvenim letvicama i otvaranjem na sredini, 78x98 cm, lakiranog lakom na vodenoj bazi; trostruko staklo Energy Star s ventilacionim otvorom.


  kom

  Km/kom

  Km

  Cijena krovnog prozora na ravnom krovu

  Cijena krovnog prozora fiksiranog na ravnom krovu, pod nagibom od 0-15°, TCR, Ø14.


  kom

  Km/kom

  Km

  Cijena krovnog prozora na strmom krovu

  Cijena krovnog prozora fiksiranog na strmom krovu, pod nagibom od 35-45°, TLR, Ø14.


  kom

  Km/kom

  Km

  Cijena panoramskog PVC krovnog prozora s drvenim lajsnama

  Cijena troslojnog panoramskog plastificiranog krovnog prozora s drvenim letvicama i s otvaranjem na donjoj strani, 78x140 cm, bezbojno lakiranog; standardno zaštitno staklo Safety Plus.


  kom

  Km/kom

  Km

  Cijena panoramskog PVC krovnog prozora s drvenim lajsnama

  Cijena troslojnog panoramskog plastificiranog krovnog prozora s drvenim letvicama s otvaranjem na donjoj strani, 78x140 cm, bezbojno lakiranog; trostruko staklo Energy Star.


  kom

  Km/kom

  Km

  Cijena standardnog panoramskog drvenog krovnog prozora

  Cijena troslojnog panoramskog drvenog krovnog prozora s otvaranjem na donjoj strani, 78x140 cm, bezbojno lakiranog; standardno zaštitno staklo Safety Plus.


  kom

  Km/kom

  Km

  Cijena troslojnog panoramskog drvenog krovnog prozora

  Cijena troslojnog panoramskog drvenog krovnog prozora s otvaranjem na donjoj strani, 78x140 cm, bezbojno lakiranog; trostruko staklo Energy Star.


  kom

  Km/kom

  Km
  okvirna cena
  Km
  Pošalji potražnju >

  Da li Vam je kalkulator bio koristan?

  Krovni prozori - šta sve treba da znate?

  1. Krovni prozori - šta sve treba da znate?

  Bez obzira na to da li na mansardi želite da ugradite nove krovne prozore ili mjenjate stare, oni će itekako uticati na opšti utisak o prostoru, energetsku efikasnost kao i na ukupnu vrijednost doma. Toga radi je važno da znate kakve vam sve mogućnosti stoje na raspolaganju.

  krovni-prozori.jpg
  Krovni prozori propuštaju i do 30% više svjetlosti od običnih!

  1.1. Kosina krova

  U odnosu na veći ili manji nagib vašeg krova, biće potrebno da se upotrebe različiti elementi i okovi za ugradnju i načini rada. Takozvani komplet za ugradnju osigurava nepropusnost krovnih prozora ugrađenih u krovnu kosinu. Izvođač radova koga izaberete znaće koji komplet i kakvi prozori će biti potrebni u odnosu na to kakvi su krov, konstrukcija i krovni pokrivač te koji će način ugradnje primjeniti.

  1.2. Položaj krovnih prozora

  Kada se bira mjesto za krovni prozor, prvo se gledaju položaj i putanja Sunca tokom dana. U slučaju da prosto nemate takav izbor i da prozor ili prozori mogu biti samo na jednom mjestu, onda će najvažnija biti vrsta prozora, kako bi se obezbijedila dovoljna osvjetljenost prostora.

  Prozori okrenuti sjeveru nikada nisu dovoljno osvjetljeni, pa gledajte da budu što veći kako bi ugrabili što više dnevne svjetlosti i toplote. Prozori okrenuti istoku, ujutru će biti izloženi direktnoj sunčevoj svjetlosti što može biti odlično za kuhinju ili spavaću sobu, zavisno od toga šta više volite. One prema zapadu, Sunce će grijati popodne i predveče, pa su tako idealni za dnevnu sobu. Prozori okrenuti jugu biće osvjetljeni tokom čitavog dana što je najbolje za prostorije u kojima provodite najviše vremena.

  1.3. Izolacija i prozračivanje sa krovnim prozorima

  Najnovije modele krovnih prozora odlikuju inovativni načini prozračivanja koji omogućavaju da uživate u svježem vazduhu čak i kada je prozor zatvoren. Na nekim vrstama prozora postoje otvori/kanali za prozračivanje koji omogućavaju kruženje vazduha kroz filtere, a da se pri tom prozor ne otvara. Tu se nalazi i poseban filter koji pomaže i u odbrani od insekata naročito ljeti, kada ih je bezbroj. Različite varijante zastakljivanja prozora utiču i na termoizolovanost prozora. Slovo „U“ je oznaka toplotne efikasnosti, pa ne zaboravite da je potražite kada birate prozore. Što je niži broj pored „U“ to je termoizolacija bolja te će bolje štititi i unutrašnjost prostora.

  1.4. Sjenila, venecijaneri, žaluzine

  Krovni prozori u prostoriju propuštaju i do 30% svjetlosti više od običnih. To je uglavnom fantastična stvar, međutim, ponekad je potrebno i zamračenje, odnosno, sjenčenje unutrašnjosti da bi boravak u takvoj prostoriji bio prijatniji. Većina proizvođača krovnih prozora uz njih nudi i sjenila koja im tačno odgovaraju po tipu i vrsti. Ima i žaluzina koje smanjuju energetske gubitke za 20-ak posto. Postoje i tzv. „black out“ sjenila koja potpuno zamrače prostoriju što je idealno za, recimo, spavaće sobe.

  2. Angažujte stručnjake za krovne prozore

  Postavljenje novih ili zamjena starih krovnih prozora nije posao koga se možete latiti sami. Radovi zahtjevaju stručno znanje, vještine i iskustvo, ali i više pari ruku tako da će vam pomoć biti potrebna u svakom slučaju. Eventualni samostalni eksperiment bi mogao da vas košta skupo koliko materijalno toliko i emocionalno. Ipak, nije loše da se prije upuštanja u cijeli poduhvat dobro informišete o svim aspektima i mogućnostima koje vam mogu biti na raspolaganju; tako ćete i mnogo lakše postići dogovor s izvođačima radova.

  3. Vrste krovnih prozora

  Kada birate krovne prozore, najvažnije je da izaberete tačno one koje odgovaraju i krovu i vašim potrebama. Da biste odluku donijeli lakše, upoznaćemo vas s vrstama prozora i njihovim karakteristikama.

  3.1. Klasičan krovni prozor

  Klasičan krovni prozor ima ručku za otvaranje i zatvaranje na gornjoj ili donjoj strani. Ako je ručka gore, pod prozor se mogu postaviti komadi namještaja a da ostane dovoljno mjesta za rukovanje i čišćenje. Ovaj tip prozora se okreće oko svoje ose, tako da ga možete prevrnuti i oprati.

  3.2. Panoramski krovni prozor

  Ovakvi prozori se otvaraju nagore i zato mora biti oslobođen pristup. Radi sigurnosti, donja ivica prozora mora biti na najmanje 110 cm, ali ne ni više od 150 cm od poda, da biste mogli bez problema da ga otvarate. Panoramski prozori propuštaju obilje svjetlosti i toplote kao i svježeg vazduha te su i energetski efikasni. Ovakvi prozori unose u potkrovlje utisak prozračnosti i komocije, a svakako i lijep vidik.

  3.3. Grupisanje krovnih prozora

  Da bi se dobio utisak što većeg prostora, prozračnosti i lakoće, može se sastaviti više manjih prozora. Oni se mogu postaviti jedan uz drugi ili jedan iznad drugog. Prozori i inače u arhitekturi služe kao elementi otvaranja i spajanja enterijera i eksterijera koliko i postizanja efekta što veće prirodnosti i nesputanosti. Ako je tavanica u vašem domu visoka ili bar viša od prosjeka, onda biste iznad običnih mogli postaviti i neki krovni prozor i sigurni smo da bi razlika odmah postala lako uočljiva.

  3.4. Krovni balkon ili terasa

  Čak i u potkrovlju mogu da se naprave ispusti u vidu balkona ili terase koji bi taj prostor zasigurno učinili prostranijim i manje klaustofobičnim te vam omogućili da uživate u Suncu i opuštanju. Za ovakve zahvate najprimjerenije je otvaranje krovnog prozora koji na donjoj strani ima vratanca; ta vratanca se otvaraju u polje do sigurnosne ograde, a gornji dio prozora ide nagore. Krovni balkon obezbjeđuje zasigurno veću osvjetljenost, više svježeg vazduha ali i neposredan kontakt sa spoljnom sredinom. Za terasu ili balkon se skoro uviek može iskoristiti neki neiskorišćen dio krova.

  3.5. Posebni krovni prozori

  Na tržištu se mogu naći i posebni krovni prozori, kakvi su na primjer:

  • linije za nestambene dijelove potkrovlja,
  • revizioni krovni prozori za izlazak na krov,
  • prozori s otvorima/kanalima za prozračivanje stambenih prostora koji istovremeno služe za izlazak na krov,
  • prozori s kupolama za ravan krov,
  • okna za odvod dima iz zgrade, koji ispunjavaju bezbjednosne zahtijeve,
  • svjetlarnici za ravne i talasaste krovne pokrivače i svjetlosni tuneli za ravne krovove.

  4. Materijali za krovne prozore

  4.1. Lakirani drveni okviri

  Lakirano i impregnirano drvo je sigurno najzastupljeniji materijal za krovne prozore. Za ove se prozore najviše koriste borovina i hrastovina, dubinski impregnirani prije sastavljanja okvira, a potom premazani akrilnim lakom koji ne škodi prirodnoj sredini. Drveni prozori su najbolji za suhe prostorije i uvijek je bolje da su manjih dimenzija. Sa spoljne strane drveni okviri su najčešće zaštićeni aluminijumskim profilom.

  4.2. Drveni okviri s poliuretanskim premazom

  Za vlažne prostorije uvijek su bolji drveni prozori s poliuretanskim premazom, pošto su otporni i na vlagu i na UV zračenje. Ovi se prozori prave od bukovine i hrastovine i malo su skuplji od lakiranih, jer su dugotrajniji.

  4.3. PVC okviri prozora

  Vrlo popularni i traženi su PVC prozori, napravljeni od PVC profila i sastavljeni od više komora koje ne dozvoljavaju nastanak tzv. toplotnih mostova. Ovi prozori mogu biti većih dimenzija, jer su lakši od drvenih, premda se ojačavaju aluminijumskom ili čeličnom armaturom. Odlični su tamo gdje ima vlage kakva su kupatila, kuhinje ili pomoćne prostorije. Ima ih i različitih boja i dezena te se sigurno može naći nešto ukoliko postoje kakvi specijalni zahtijevi.

  4.4. Aluminijumski okviri

  Aluminijum se koristi za krovne prozore većih dimenzija ili one koji su na neki način specifični (pokretna balkonska vrata, izvlačni balkoni i slično). Najvažnije je da je aluminijumski krovni prozor takav da nema toplotne mostove.

  5. Zastakljenje krovnih prozora

  5.1. Dvostruka stakla

  Krovni prozori s dvostrukim staklom i vazdušnom komorom su odlično rješenje po vrlo povoljnoj cijeni. Možete izabrati i varijantu ovog prozora sa spoljnim zaštitnim staklom koje ga štiti od grada i provale. Termoprovodljivost takvih stakala je Ug=1.0 W/m2K.

  5.2. Trostruka stakla

  Između triju stakala su dva sloja vazduha ili gasa (argona ili kriptona). To je danas najzastupljeniji tip zastakljivanja. Termoprovodljivost takvih stakala je Ug=0,5 W/m2K.  

  5.3. Četvorostruka stakla

  Ovakvo zastakljenje je vrlo sigurno i ekonomično, pošto su komore ispunjene plemenitim gasom. Istina, to je i najskuplja vrsta prozora, ali samo inicijalno, budući da oni s godinama uštede prilikom zagrijavanja i hlađenja prostora, oni isplate sami sebe. Ovakvi prozori su po standardu pasivnih i niskoenergetskih kuća. Termoprovodljivost takvih stakala je samo Ug=0,3 W/m2K.

  6. Ugradnja krovnih prozora

  Za postavljanje krovnih prozora nevjerovatno je bitna stručna ugradnja, čak više nego kod običnih, jer su oni još izloženiji apsolutno svim atmosferskim uticajima. Osim toga, zbog probijanja krova gubici energije su takođe vrlo upitni. Budući da je krov vrlo specifična konstrukcija ne može se iskoristiti RAL tip ugradnje prozora koji sprečava toplotne gubitke. Međutim, ako se cijeli posao izvede stručno i kvalitetno, gubici toplote se mogu svesti na minimum. Da bi se to postiglo, koristi se spoljni izolacioni okvir, sekundarne opšivke vodonepropusnog načina gradnje te postavljanje parne barijere s unutrašnje strane koja služi za to da zapuši sve otvore i zaštiti konstrukciju od prodora vlage.

  6.1. Mesto ugradnje krovnih prozora

  Preporučuje se da se krovni prozori postavljaju na visini između 90 i 200 cm od poda. Visina na kojoj će prozor biti najviše zavisi od parapetnog zida, visine samog potkrovlja, ali i stanara. Opšte je pravilo da se svaki prozor postavlja tako da se njime lako rukuje, pa ni krovni nisu izuzetak. Nije manje važno ni to da prozor dopušta neometan pogled, bilo da se u prostoriji stoji ili sjedi. Širina krovnog prozora prilagođava se razmaku nosećih stubova i tome da se u krovnu konstrukciju poseže što manje. Na kosom krovu prozor se postavlja na letvice, na zadnjoj ravni krovne konstrukcije, a ako je u pitanju ravan krov, prozor se postavlja na grede.

  6.2. Komplet za ugradnju krovnih prozora

  Kako bi se predupredili loša ugradnja krovnih prozora i problemi najrazličitijih vrsta, uvijek se preporučuje korišćenje posebnog kompleta za ugradnju. Taj komplet se sastoji od izolacionog okvira koji se radi po mjeri i ugrađuje neposredno prije postavljanja prozora u već napravljen otvor. Na taj način je izolacija između prozora i krovne konstrukcije optimalna, a gubici toplote minimalni. Krovni prozor se tada samo postavi u već pripremljen izolacioni okvir. U kompletu za ugradnju su i sekundarne opšivke, takođe napravljene po tačnoj mjeri prozora, i one služe da spreče prodor vode. Osim toga, štite prozor od kondenzacije koja se najčešće zadržava ispod ivice krova. Opšivke se fiksiraju za okvir prozora, a okolo se postavi paropropusna folija. Treći dio u kompletu je parna brana. Ona se jednostavno postavlja oko prozora s unutrašnje strane kako bi sprečavala prodiranje vlage i pare u konstrukciju i tako štitila i izolaciju i konstrukciju krova. Parna brana se takođe pravi po mjeri.

  6.3. Obrada unutrašnje strane krovnih prozora

  Kada se završi postavljanje i zaštita krovnog prozora sa spoljne strane, treba da se završi i unutrašnja strana konstrukcije krova. Osim krova, moraju se izolovati i špaletne, čime se završava obrada cijelog krovnog otvora i prozora. S donje strane špaletna treba da stoji vertikalno, a s gornje, horizontalno. Ovim se dobija optimalna cirkulacija vazduha i, istovremeno, maksimalna iskorišćenost svjetlosti. Za špaletne se uglavnom koriste drvene daske ili gipsano-kartonske ploče.

  Daibau.ba, pomažemo pri oceni investicije i izboru izvođača za vaš Dom  Želim ponudu izvođača radova
  Zadnji projekti

  Nabavka i montaža krovnih prozora

  Kupovina i ugradnja krovnih prozora.
  Troslojno staklo.
  118 x 66 cm - 3 kom. 1587.6 Km do 2646 Km

  ........

  Izrada i ugradnja krovnih prozora

  Potrebna je izrada i montaža krovnih prozora. DImenzije 140 x 70 cm - 2 komada.

  Molim kontakt putem Vibera. 705.6 Km do 1176 Km

  ........

  Nabavka i montaža krovnih prozora

  Potrebna su mi dva krovna prozora tj. staklena otvora. Prozori se ne moraju otvarati, potrebni su mi samo zbog svjetlosti. Dimenzije prozora su cca 80 x 160 cm. U pitanju su 2 kom. 1058.4 Km do 1764 Km

  ........

  Želim ponudu izvođača radova

  Cena, Ugradnja Velux krovnih prozora, 4 prozora
  Krovni prozori, Mostar

  450 Km do 750 Km

  Cena, Izrada i ugradnja krovnih prozora, 7 komada
  Krovni prozori, Sarajevo

  1575 Km do 2625 Km

  Cena, Popravak ili zamjena krovnog prozora, 1 kom
  Krovni prozori, Istocno sarajevo

  180 Km do 300 Km

  Cena, Izrada krovnog prozora, cca 65 x 100 cm
  Krovni prozori, Banja luka

  180 Km do 300 Km

  Cena, Izrada i montaža krovnog prozora, 58 x 110 cm - 1kom; 75 x 110 cm - 1 kom
  Krovni prozori, Travnik

  540 Km do 900 Km

  Cena, Popravka krovnog prozora,
  Krovni prozori, Banja luka

  90 Km do 150 Km

  Cena, Izrada i ugradnja drvenog krovnog prozora, 1 kom - 114 x 118 m
  Krovni prozori, Tuzla

  180 Km do 300 Km

  Cena, Izrada tunela na krovu za prozor, 130 x 1 m
  Krovni prozori, Sarajevo

  180 Km do 300 Km

  Cena, Popravak ili zamjena krovnog prozora, 1 krovni prozor
  Krovni prozori, Lukavac

  270 Km do 450 Km

  Cena, Skidanje postojećeg i ugradnja novog krovnog prozora, 70 x 140 cm
  Krovni prozori, Sarajevo

  270 Km do 450 Km

  Cena, Izrada i montaža krovnih prozora, 2 kom
  Krovni prozori, Tuzla

  684 Km do 1140 Km

  Cena, Krovni prozori, cca 4 m2
  Krovni prozori, Vogošca

  810 Km do 1350 Km

  Cena, Krovni prozori; izrada i ugradnja, 6 komada
  Krovni prozori, Brcko

  1440 Km do 2400 Km

  Cena, Nabavka dostava i ugradnja, 112 x 74 cm - 2 kom
  Krovni prozori, Kupres

  585 Km do 975 Km

  Cena, Izrada 2 krovna prozora , 2 komada
  Krovni prozori, Sarajevo

  450 Km do 750 Km

  Cena, Zamjena krovnih prozora, 4 komada
  Krovni prozori, Bihac

  1350 Km do 2250 Km

  Cena, Izrada i montaža krovnih prozora, 2 komada
  Krovni prozori, Zavidovici

  450 Km do 750 Km

  Cena, Potrebna ugradnja krovnog prozora, 1 komad
  Krovni prozori, Sarajevo

  90 Km do 150 Km

  Cena, Izrada i ugradnja krovnog prozora, 1 komad
  Krovni prozori, Bugojno

  225 Km do 375 Km

  Cena, Zamjena krovnog prozora, 1 kom
  Krovni prozori, Istocno sarajevo

  162 Km do 270 Km

  Cena, Krovni prozori, 4kom
  Krovni prozori, Derventa

  900 Km do 1500 Km

  Cena, Popravka krovnih drvenih prozora, 3 komada
  Krovni prozori, Vogošca

  108 Km do 180 Km

  Cena, Izolacija potkrovlja i krovni prozori, cca30m2
  Krovni prozori, Sarajevo

  450 Km do 750 Km

  Cena, Zamjena 2 krovna prozora, 50x80 cm
  Krovni prozori, Novi travnik

  450 Km do 750 Km

  Cena, Krovopokrivač, 120 - 130
  Krovni prozori, Banja luka

  2250 Km do 3750 Km

  Cena, zamjena 2 krovna prozora, 80 cm x 120 cm ( 2 kom )
  Krovni prozori, Sarajevo

  270 Km do 450 Km  Ideje za uređenje doma

  Magazin pun svežih ideja i saveta naših autora za uređenje vašeg stambenog prostora.

  Krovni prozori cenovnik

  Zatražite neobavezujuću ponudu od firmi

  93+ Preduzeća za Krovni prozori
  Besplatna pretraga
  Bez provizije
  ZATRAŽI PONUDU
  Uslovi korišćenja I Politika privatnosti I Informacije o kolačićima I Impressum
  © 2024 Daibau.ba | Sva prava su zadržana