Za područje

  Sigurnosna vrata Cijena

  Cijena sigurnosnih ulaznih vrata zavisi od materijala, dodataka i zaštitne opreme. Tako mogu koštati između 2000 i 3000 KM, a uz razne dodatke čak i 5000 KM. Cijene sigurnosnih ulaznih vrata u nivou su onih za drvena (koja se kreću oko 2500 KM) ili metalna (koja se kreću oko 2200 KM) te izgleda da se u takvom odnosu ona sasvim isplate. Štaviše, djeluju još isplativije u odnosu na to da su prva linija zaštite doma. Da biste dobili tačnu cijenu, pošaljite upit našim najiskusnijim ponuđačima sigurnosnih vrata, a oni će uzvratiti mogućim ponudama. Pripremili smo i brojne savjete o sigurnosnim vratima.

  Brzo do majstora - lako i besplatno!
  Nađi majstore

  Cijena sigurnosnih vrata


  Cijena sigurnosnih vrata. Cijena sigurnosnih vrata otpornih na toplotna kolebanja, požar i zvučno izolovanih.

  1900.00 Km/kom

  VEOMA NISKA CENA
  2100.00 Km/kom

  SREDNJA CENA
  2500.00 Km/kom

  NAJVIŠA CENA
  Želim ponudu izvođača radova

  Druge cene za Sigurnosna vrata (2024)

  Da li Vam je kalkulator bio koristan?

  Sigurnosna vrata - šta sve treba da znate?

  1. Sigurnosna vrata - šta sve treba da znate?

  Sigurnosna, odnosno, protivprovalna ulazna vrata neophodna su svakom domu. Kakav stepen zaštite će pružati zavisi od materijala i načina na koji su napravljena. S druge strane, važno je i da li živite u stanu ili kući, u kakvom komšiluku, ali i to koliko novca možete da odvojite. Najbolja sigurnosna vrata su ona koja odgovaraju i vašim potrebama i vašim željama. Pri kupovini ulaznih, odnosno protivprovalnih vrata, treba biti naročito obazriv. Na tržištu su u ponudi brojni proizvodi niskih cijena koji se reklamiraju kao sigurnosna, a zapravo su obična ulazna vrata. Isključivo kvalitetna protivprovalna vrata s odgovarajućim sertifikatima obezbeđuju adekvatnu zaštitu doma.

  protivprovalna-vrata.jpg
  Pored zaštite od provalnika, moderna sigurnosna vrata obezbjeđuju i zaštitu od požara, kao i od drugih spoljnih uticaja

  1.1. Odgovarajući standardi

  Kada birate sigurnosna vrata treba da obratite posebnu pažnju na sigurnosne standarde koji se nude. Protivprovalna vrata za stambene objekte moraju ispunjavati najmanje 3. stepen sigurnosti.

  1.2. Zaštitna vrata - sastav

  Protivprovalna vrata moraju imati zadovoljavajući kvalitet čelične konstrukcije vratnih krila koliko i okvira otpornih na pokušaj loma. Konstrukcija može biti obložena panelima od drveta ili drugih materijala, s ugrađenom toplotnom i/ili zvučnom izolacijom. Sigurnosna vrata najvišeg kvaliteta uglavnom se prave u visokotehnološkim pogonima gdje su roboti varioci, a odstupanja se mjere laserski. Svakako je vrlo važno i to da imaju punu zaštitnu opremu kakva je brava u više tačaka i sigurnosni okove i šarke. Pri pokušaju obijanja, takva se brava blokira, a cilindar joj je takav da se ne može probušiti niti slomiti. Važni dodaci sigurnosnim vratima su širokougaone špijunke, graničnici otvaranja i slično.

  1.3. Toplotna i zvučna izolacija ulaznih vrata

  Imajte u vidu da su toplotna i zvučna izolacija vrata obavezne. Više slojeva termo i zvučne izolacije zatvorenih kvalitetnim zaptivačima obezbjeđuje zadržavanje toplote u prostoru i manji uticaj spoljnih faktora, bilo da je u pitanju prodor hladnog vazduha ili vlage.

  1.4. Sertifikati za ulazna vrata

  Uz svaka kvalitetna sigurnosna vrata dolaze određeni sertifikati i oznaka CE, kojima se garantuje usklađenost s propisima i standardima. Recimo, sigurnosna ulazna vrata za kuće koja su izložena i direktnom uticaju atmosferskih prilika i neprilika, moraju biti zaštićena na odgovarajući način, odnosno, bolje zaštićena u tom smislu od ulaznih vrata u stan.

  2. Kako da izaberete najbolja ulazna vrata?

  Svako ko ima svoj dom želi i da ga zaštiti. Jedan od najbitnijih sigurnosnih faktora sigurno su i protivprovalna vrata. Osim što su prva, treba da budu i najteža prepreka provalnicima, ali i svim drugim nepovoljnim uticajima, pa bili oni i samo prirodni, kakvi su vrućina ili mraz. Kako da se odlučite za ona koja će vam najbolje služiti? Prije nego što pođete u kupovinu, razmislite o sljedećem:

  2.1. Analizirajte svoje potrebe

  Prvi i najbitniji korak jeste sagledavanje sopstvenih potreba zaštite da biste mogli da odredite ostale. Ako živite u sigurnom okruženju, onda će biti dovoljna vrata s osnovnom zaštitom koja su i jeftinija. Nasuprot tome, ako živite u manje bezbjednom kraju, razmislite o kupovini najboljih sigurnosnih vrata.

  2.2. Važan je i kvalitetan ponuđač

  Izbor kvalitetnog i pouzdanog prodavca vrata je, takođe, važna stavka. Sigurnost i zaštitu svog doma sigurno ne biste htjeli da povjerite firmi koja je sasvim nepriznata i nepoznata na tržištu. Raspitajte se vrlo detaljno o mišljenjima i iskustvima prethodnih kupaca kao i o referencama. Provjerite i da li su vrata koja nude rađena po odgovarajućim standardima.

  2.3. Aluminijum ili čelik

  Najkvalitetnija zaštitna vrata su od aluminijuma i čelika. Brojni stručnjaci se slažu u ocjeni da su čelična sigurnosna vrata najpouzdaniji i najbolji izbor iako su mnogo skuplja i od aluminiujumskih. Ako je tako visoka cijena upitna, odlučite se onda za aluminijumska ulazna vrata - ona su mnogo pristupačnije cijene, a odlikuju ih, takođe, odlične karakteristike.

  2.4. Ispuna protivprovalnih vrata

  Ispuna vrata je jednako važno mjerilo kvaliteta i efikasnosti sigurnosnih vrata te je preporučljivo i to provjeriti prije kupovine. Ova ispuna može biti struktura, odnosno, rešetka od aluminijuma, čeličnih šipki ili mreže. Najbolje su perforirana aluminijumska ploča ili čelična mreža.

  2.5. Protivprovalna brava

  Izbor kvalitetne brave je jednako značajan činilac zaštite doma. Odlučite se za bravu koja ima najmanje tri tačke zatvaranja. Obična brava se vrlo lako obija.

  2.6. Šarke

  Uvjerite se da vrata koja uzimate imaju sve tri šarke koje se ne mogu lako ni brzo skinuti. Što su šarke masivnije, vaš je dom sigurniji. Najbolje će biti ako izaberete vrata koja imaju pokrivene šarke kojima se ne može lako prići.

  2.7. Cijena protivprovalnih vrata

  Posljednja, ali ne manje bitna stavka je cijena vrata koje namjeravate da kupite. Ako živite u bezbjednijem komšiluku, možete birati ulazna vrata samo s osnovnim zaštitnim elementima koja su ujedno i jeftinija, osim ako ne odlučite da nećete štedjeti i uzmete ona najsigurnija.

  2.8. Protivprovalna vrata po mjeri

  Potražite ponuđače koji po narudžbini prave sigurnosna vrata. Tako možete izabrati materijale za svaki element vrata - osim što će vas štititi onda će biti i stilski usklađena s ostatkom doma. Tako ćete imati potpunu kontrolu i izbor onoga što plaćate.

  3. Sigurnosna vrata od metala ili drveta?

  Vrlo često se ljudi dvoume između sigurnosnih vrata od punog drveta ili neke vrste metala. Svaki tip ima svoje prednosti i slabosti.

  3.1. Prednosti metalnih sigurnosnih vrata

  Sa stanovišta zaštite metalna vrata su robusnija i pružaju veću sigurnost od drvenih. Većina metalnih sigurnosnih vrata zaključava se u 5 tačaka. Istraživanja su pokazala da provalnici najčešće biraju starije tipove ulaznih vrata koji imaju običnu bravu, odnosno, zaključavanje u jednoj tački. Novija vrata sa komplikovanijim protivprovalnim sistemima su im i veća prepreka i veći rizik.

  3.2. Prednosti drvenih sigurnosnih vrata

  Dešava se da visok stepen zaštite ulaznih vrata postane i veliki problem. Neretko stanari izgube ključeve, mehanizam se pokvari ili se u samom domaćinstvu dogodi nešto treće. Jedini način da vlasnik uđe u svoj dom u takvim slučajevima je taj da zove vatrogasce koji imaju opremu i znanje za otvaranje takvih vrata, budući da se moraju lomiti, u zavisnosti od vrste - ili vrata ili okvir ili zidovi oko vrata. U tom su smislu drvena sigurnosna vrata nešto bolje rješenje.

  4. Postupak ugradnje i održavanje sigurnosnih vrata

  Najbolje će biti da za zamjenu starih ili postavljanje novih ulaznih vrata angažujete stručne izvođače. Ponuđači i prodavci kvalitetnih sigurnosnih vrata montažu nude besplatno.

  Majstori koji budu na licu mjesta uzimali mjere, savjetovaće vam i koji tip vrata bi bio odgovarajući situaciji kao i dodatna oprema. Kada vrata budu gotova, dostaviće vam ih. Naravno, prvo će skinuti stara i razmontirati okvire, pa ugraditi nova. Kada završe cijeli posao, njihovo je i da svu ambalažu i stara vrata odvezu na deponiju. Ako su stara ulazna vrata bila drvena, oni će odstraniti i dovratke. Neka protiprovalna vrata su napravljena tako da, ako renovirate ili krečite dom ili uopšteno govoreći, radite neke građevinske radove, ne morate da mijenjate i cijela vratna krila (ako vam se više ne sviđaju ili ne odgovaraju). Majstori mogu zamjeniti samo drvene obloge i vrata će izgledati kao nova.

  Montaža protivprovalnih vrata nije jednostavan posao i zahtijeva koliko znanja toliko vještine i iskustva. Da bi vrata ispunjavala svoju svrhu i štitila dom, svakako moraju biti postavljena na odgovarajući način, onako kako je to proizvođač propisao. Preporučujemo stoga da se ugradnje ne prihvatate sami. Isto tako, servisiranje prepustite ponuđaču ili prodavcu od koga ste vrata i uzeli. To kakvu vrstu postprodajnih usluga prodavac nudi, provjerite još prije kupovine. Možda nude i usluge hitnih intervencija i u tom slučaju treba da su na raspolaganju non-stop.

  Daibau.ba, pomažemo pri oceni investicije i izboru izvođača za vaš Dom  Želim ponudu izvođača radova
  Zadnji projekti

  Nabavka i montaža ulaznih vrata za stan

  Sigurnosna ulazna vrata za stan u bijeloj boji. Dimenzije su cca 2 x 80 cm. Kontakt putem Vibera. 705.6 Km do 1176 Km

  ........

  Demontaža, izrada i montaža ulaznih protivprovalnih vrata

  Potrebna demontaža, izrada i montaža ulaznih protivprovalnih vrata. Dimenzije 105 x 205 cm. 1587.6 Km do 2646 Km

  ........

  Izrada i ugradnja protivprovalnih vrata

  Potrebna izrada i ugradnja protivprovalnih vrata za stan, boja crna ili tamno siva, šteka sa obe strane, dimenzije 205 x 96 cm. 1764 Km do 2940 Km

  ........

  Želim ponudu izvođača radova

  Cena, Izrada i montaža sigurnosnih vrata, 1 komad
  Sigurnosna vrata, Mostar

  720 Km do 1200 Km

  Cena, Izrada i montaža protuprovalnih i vatrootpornih vrata, 1 kom
  Sigurnosna vrata, Bugojno

  720 Km do 1200 Km

  Cena, Izrada i ugradnja PVC ulaznih vrata, 1 komad
  Sigurnosna vrata, Živinice

  360 Km do 600 Km

  Cena, Izrada i ugradnja sigurnosnih vrata, 217 x 105 cm
  Sigurnosna vrata, Mostar

  630 Km do 1050 Km

  Cena, Nabavka i montaža protivprovalna ulaznih vrata, 1 kom
  Sigurnosna vrata, Banovici

  630 Km do 1050 Km

  Cena, Izrada i montaža protuprovalnih vrata, 92 x 203 cm
  Sigurnosna vrata, Brcko

  1080 Km do 1800 Km

  Cena, Izrada ulaznih protuprovalnih PVC vrata, 1 kom, dimenzije 1000 x 2000 mm
  Sigurnosna vrata, Banja luka

  630 Km do 1050 Km

  Cena, Ugradnja ulaznih protuprovanih vrata, 91 x 202 cm - 1 komad
  Sigurnosna vrata, Sarajevo

  900 Km do 1500 Km

  Cena, Izrada sigurnosnih ulaznih vrata, cca 220 x 90 cm
  Sigurnosna vrata, Ilidža

  900 Km do 1500 Km

  Cena, Izrada i montaža sigurnosnih aluminijskih vanjska vrata, cca 205 x 80 cm
  Sigurnosna vrata, Bugojno

  630 Km do 1050 Km

  Cena, Sigurnosna ulazna vrata, 1 kom
  Sigurnosna vrata, Kotor varoš

  900 Km do 1500 Km

  Cena, Podizvođači za samo montažu ulaznih sigurnosnih vrata, 69 komada
  Sigurnosna vrata, Doboj

  3105 Km do 5175 Km

  Cena, Izrada i montaža protivpožarnih vrata, cca 124 x 240 cm
  Sigurnosna vrata, Sarajevo

  900 Km do 1500 Km

  Cena, Nabavka sigurnosnih vrata, 24 kom - 1000 x 2050 ili 980 x 2050 cm
  Sigurnosna vrata, Bijeljina

  21600 Km do 36000 Km

  Cena, Izrada i montaža protivprovalnih vrata, 120 × 210 cm
  Sigurnosna vrata, Sarajevo

  720 Km do 1200 Km

  Cena, Ugradnja vrata, 205 x 90 x 5 cm x 0,3 mm - 1 kom.
  Sigurnosna vrata, Sarajevo

  450 Km do 750 Km

  Cena, Izrada i ugradnja blindo/protuprovalnih vrata, 90 x 195
  Sigurnosna vrata, Žepce

  585 Km do 975 Km

  Cena, Blindo vrata, 1 kom
  Sigurnosna vrata, Mostar

  360 Km do 600 Km

  Cena, Izrada i ugradnja sigurnosnih vrata, 90 cm x 200 cm
  Sigurnosna vrata, Sarajevo

  1350 Km do 2250 Km

  Cena, Sigurnosna ulazna vrata, 1 vrata
  Sigurnosna vrata, Banja luka

  1350 Km do 2250 Km

  Cena, Sigurnosna vrata, 2 x 1 m
  Sigurnosna vrata, Bihac

  1350 Km do 2250 Km

  Cena, Protupožarna vrata - nabava i montaža, 1 komad
  Sigurnosna vrata, Maglaj

  855 Km do 1425 Km

  Cena, Izrada sigurnosnih vrata, 30 komada
  Sigurnosna vrata, Sarajevo

  6300 Km do 10500 Km

  Cena, Ugradnja sigurnosnih vrata, 1 kom
  Sigurnosna vrata, Kakanj

  1890 Km do 3150 Km

  Cena, Ugradnja metalnih, sigurnosnih vrata na stanu, 1 komad - standardni ulaz u stan
  Sigurnosna vrata, Banja luka

  810 Km do 1350 Km

  Cena, Potrebna ulazna, protuprovlana vrata sa ugradnjom, 1 kom
  Sigurnosna vrata, Doboj

  900 Km do 1500 Km  Ideje za uređenje doma

  Magazin pun svežih ideja i saveta naših autora za uređenje vašeg stambenog prostora.

  Sigurnosna vrata cenovnik

  Zatražite neobavezujuću ponudu od firmi

  27+ Preduzeća za Sigurnosna vrata
  Besplatna pretraga
  Bez provizije
  ZATRAŽI PONUDU
  Uslovi korišćenja I Politika privatnosti I Informacije o kolačićima I Impressum
  © 2024 Daibau.ba | Sva prava su zadržana