Za područje

  Prozori Cijena

  Koliko koštaju prozori? Cijena prozora zavisi od više faktora: oblika, veličine, materijala za prozor (drvo, PVC, aluminijum), okvira, zastakljenja te načina otvaranja prozora (fiksno, krilno ili klizno). Srazmjeran ceni prozora je i njihov kvalitet, zato se naročito pri kupovini novih, radije opredjelite za nešto kvalitetnije i skuplje, jer će biti i trajniji; pri tom, bolje će dihtovati te će trošak grijanja biti manji, a grijanje bolje. Prozori mogu da koštaju između 150 i 1000 KM, a panoramski i više, ali gledajte da Vam cijena ne bude jedino merilo. Prije kupovine, posavjetujte se s arhitektom ili iskusnim trgovcima prozorima. Da biste dobili tačnu cijenu, pošaljite upit našim najiskusnijim ponuđačima prozora, a oni će uzvratiti mogućim ponudama. Pripremili smo i brojne savete o prozorima.

  Zatražite ponudu:
  Nađi majstore

  Cijena prozora


  Cijena prozora. Cijena standardnog dvoslojnog PVC, aluminijumskog ili drvenog prozora i prozorske daske, s ugradnjom.

  230.00 Km/m2

  VEOMA NISKA CENA
  250.00 Km/m2

  SREDNJA CENA
  270.00 Km/m2

  NAJVIŠA CENA
  Želim ponudu izvođača radova

  Druge cene za Prozori

  Ulazna vrata


  Koliko koštaju ulazna vrata? Cijena ulaznih vrata zavisi od vrste materijala, dimenzija, zastakljeni...

  Proverite i: Ulazna vrata Cijena

  Aluminijumski prozori


  Koliko koštaju aluminijumski prozori? Oni su nešto skuplji od PVC prozora, mada su čvršći i trajniji...

  Proverite i: Aluminijumski prozori Cijena

  Panoramski prozori i zidovi


  Koliko koštaju panoramski prozori? Jedina mana panoramskih prozora i zidova je njihova cijena. Ona z...

  Proverite i: Panoramski prozori i zidovi Cijena

  Da li Vam je kalkulator bio koristan?

  UGRADNJA PROZORA - SVE ŠTO TREBA DA ZNATE

  1. Prozori - šta sve treba da znate?

  Pravilan izbor prozora je vrlo bitan. Preporučujemo da se prije zamjene ili kupovine novih, podrobno raspitate o različitim vrstama prozora, njihovim karakteristikama i cijeni. Obratite pažnju na to da li ponuđači obezbjeđuju ugradnju, održavanje i garanciju. Imajte na umu to da su prozori dugoročna investicija i da treba da potraju 10 do 30 godina.

  Ugradnja prozora
  Za trajnost prozora najvažnija je pravilna i stručna ugradnja

   

  1.1. Termoizolacija prozora

  Kvalitetni prozori mogu da smanje gubitak toplote i do 30%. Debljina i toplotna provodljivost okvira plus toplotna provodljivost stakla - čine ukupnu nepropustnost prozora, odnosno, određuju kvalitet izolacije prozora. Na energetsku efikasnost najviše utiče dobra zaptivenost prozora - najbolji su oni od trostrukog stakla. Ugradnja kvalitetnih prozora tako može smanjiti troškove grijanja za više od trećinu!

  1.2. Zvučna izolacija prozora

  Ako vam se kuća ili stan nalaze u urbanoj sredini, u blizini većih puteva ili željezničke pruge, dobra zvučna izolacija prozora je nesumnjivo vrlo bitna. Količnik zvučne izolacije označava se sa Rw.

  1.3. Održavanje prozora

  Na dugotrajnost prozora svakako utiče i njihovo redovno održavanje. Shodno tome od kakvog su materijala razlikuju se načini i učestalost održavanja. PVC prozori se najjednostavnije održavaju (povremeno brisanje mokrom krpom) slično aluminijumskim. S drvenim prozorima ima više posla, naročito nauljenim pošto zahtevaju ponovno premazivanje uljem svake godine. Drveni prozori koji su lakirani ili obojeni takođe zahtijevaju obnovu svakih nekoliko godina, u zavisnosti od toga koliko su izloženi atmosferskim uticajima.

  1.4. Skladan izgled prozora

  Nije dobro ni zanemariti to kako se prozori uklapaju u estetski utisak, bilo da je u pitanju zgrada ili kuća. Na svu sreću, danas su nam na raspolaganju bezbrojne boje, oblici i materijali te je usklađenost s okolinom lako rješiv zadatak.

  1.5. Trajnost prozora

  Kvalitetni prozori koji se pravilno održavaju mogu da traju i više od 30 godina. Pri kupovini, obratite pažnju na garanciju koja ne sme biti kraća od 10 godina.

  1.6. Sigurnost i protivprovalna zaštita prozora

  Kvalitetan prozorski okov je takav da se prozori nasilno ne mogu ni podići ni otvoriti.

  2. Ponuđači prozora - izbor

  Kupovina prozora nije zanemarljiva investicija te vam preporučujemo da se najpre prije raspitate o ponuđačima i prikupite više ozbiljnih ponuda.

  2.1. Garancija za ugradnju i proizvod

  Dug garantni rok za kupljene prozore je dobar pokazatelj kvaliteta. Proizvođač ili ponuđač koji je siguran u svoj kvalitet uvjek daje višegodišnju garanciju. Sve dok traje garancija, uz pravilno korišćenje i održavanje, prozori moraju biti u odličnom stanju.

  2.2. Postavljanje i održavanje prozora

  Jedan od najvažnijih činilaca za optimalnu trajnost prozora jeste pravilna i stručna ugradnja. U suprotnom, vrlo brzo će se pojaviti tkz. toplotni mostovi koji će poništiti sav boljitak ostvaren kupovinom kvalitetnih prozora. Predlažemo vam, stoga, da između mogućih uvek birate ponuđače koji imaju sopstvene majstore za ugradnju i održavanje.

  2.3. Dokumentacija za prozore

  Kada se ugradnja završi, prodavac prozora treba da vam da i dokumentaciju - potvrde o kvalitetu, energetskoj efikasnosti, garanciju na rad i kvalitet kao i tehničke specifikacije.

  3. Prozori - podjela prema materijalu

  Estetika i efikasnost kupljenih prozora zavise, između ostalog, i od materijala od kog su. Kombinacije različitih materijala koliko i brojnost boja i nijansi ali i oblika, omogućavaju da se prozori uklope u baš svaki ambijent.

  3.1. Drveni prozori

  Za drvene prozore, možda i više nego za druge, kvalitetna izrada i kvalitet materijala (drvo mora biti pravilno i pravovremeno posječeno, sušeno na tačno određen način itd.) jesu od presudnog značaja. U suprotnom, prozori neće na zadovoljavajući način ispuniti svoju svrhu. Preporučujemo kvalitetne prozore od ljepljene drvne građe, zaštićene sredstvima koja ih štite a ne narušavaju prirodan izgled niti osobine materijala. Osim što stvaraju vrlo prijatan ambijent i utiču na udobnost boravka, drveni prozori su odličan toplotni i zvučni izolator. Ako se redovno i pravilno održavaju, a u tom pogledu su zahtjevniji od drugih materijala, mogu potrajati decenijama. Ako prozori nisu od kvalitetne građe. tokom godina, usljed uticaja vremenskih prilika i neprilika brzo će se rasušiti i ispucati, deformisati i početi da propuštaju vazduh. Svakako, uvjek je tu i opasnost od vlage, pljesni, gljiva i žiška (insekta koji se hrani drvetom) ali i drugih štetnih uticaja. Drveni prozori su slaba protivpožarna zaštita, a naposlijetku, nije zanemarljivo ni to što su oko 30% skuplji od, recimo, aluminijumskih prozora.

  3.2. PVC prozori

  Ponuda prozora od vještačkih  mjesavinana tržištu je poprilična, a po cijeni vrlo prihvatljiva. Pri tom, PVC prozori obezbjeđuju solidnu toplotnu i zvučnu izolaciju, koliko i čvrstinu i stabilnost u odnosu na one od drugih materijala. Otporni su na spoljne uticaje, lako se održavaju i vrlo su dugotrajni. Nasuprot drvenim prozorima, teško se pale i slabo gore te su bolja protivpožarna zaštita. Budući da se na tržištu može naći bezbroj akrilnih boja i dezena koji su imitacija drveta, neće biti tako teško naći ona koja se sasvim podudaraju s onim što tražite. S ekološkog stanovišta, PVC prozori su djelimično prihvatljivi pošto im se neki dijelovi mogu reciklirati, a neki ne mogu jer su nerazgradivi i neobnovljivi. PVC prozori reaguju na teperaturna kolebanja te leti mogu da se olabave na toploti, a zimi se teže otvaraju i zatvaraju, ako nisu bolje zaštićeni. Istina je da i UV zračenje utiče na trajnost PVC prozora.

  3.3. Prozori od drveta i aluminijuma

  Ovi prozori su sjajna kombinacija prirodnog materijala i trajnosti. Ljepota prirodnog drveta, koje u svaki prostor unosi udobnost i toplinu, udružena s  zaštitnom aluminijumskom oblogom, obezbijeđuju prednosti oba materijala. Prozore od drveta i aluminijuma odlikuju odlična zaštita od UV zračenja, nepropusnost, minimalno održavanje (povremeno treba prelakirati ili prefarbati unutrašnju, drvenu stranu prozora) i dugotrajnost. Spoljne aluminijumske maske mogu se naći u svim bojama i nijansama RAL palete, odnosno, imitacijama drveta. Takav aluminijum, kao i drvo, reciklira se stopostotno. Jedina slabost ovih prozora zapravo je njihova cijena, za 60% viša od cijene PVC prozora.

  3.4. Aluminijumski prozori

  Od svih materijala za prozore, aluminijum je najčvršći i najtrajniji. Zato je i najcijenjeniji. S druge strane, iako su aluminijumski prozori i najskuplji, vrede svaki dinar jer godinama ostaju nepromijenjeni. Vrlo su stabilni, dobro štite a lako se koriste i održavaju. Koriste se prije svega za zastakljivanje velikih površina. Pri završnoj obradi, lako se mogu ofarbati u bilo koju boju tako da budu sasvim usklađeni s vašim domom. Manjkavost im je jedino visoka cena (u poređenju s PVC prozorima investicija je duplo veća) i donekle slabija termoizolacija.

  4. Način ugradnje prozora

  4.1. Šta zapravo znači kvalitetna ugradnja prozora?

  Stručno postavljanje i ugradnja prozora obezbeđuje njihovu trajnost te energetsku efikasnost. U tom smislu, najvažniji je „kontakt“ zida i prozora, jer taj spoj mora biti sasvim zaptiven. Prozorski okvir se, takođe, ne smije nigde oštetiti kao ni prozorska krila. Kada se otvaraju i zatvaraju ne bi trebala nigde da zapinju niti da imaju „prazan hod“.

  4.2. Kako se odvija montaža prozora?

  1. Prozori se dostavljaju određenog dana.
  2. Majstori vam objasne kako će se posao odvijati.
  3. Postavlja se zaštita za zidove, podove i druge izložene površine.
  4. Skidaju se postojeći prozori.
  5. Radi se postavljanje i nivelacija okvira u zidnim otvorima. Određuje se ugao, visina i dubina postavljanja prozora.
  6. Prozori se postavljaju u otvor i zaptivaju određenim sredstvima u zavisnosti od izabranog tipa montaže (klasična, ekološka ili RAL).
  7. Zadnji su pregled i provera urađenog posla.
  8. Majstori vam ostavljaju uputstva za pravilnu upotrebu i održavanje kao i odgovarajuće sertifikate i garanciju.

  4.3.  Vrste montaže prozora

  4.3.1. Klasična montaža

  Najčešći način postavljanja prozora. Spoj između zida i prozora se puni pur-pjenom.

  4.3.2. Eko-montaža

  Spoj između zida i prozora se puni ekološkom, elastičnom pjenom koja stalno „radi“ - rasteže se i skuplja, shodno atmosferskim uslovima, pa time obezbjeđuje odličnu energetsku efikasnost. Ovakva ugradnja naročito se preporučuje kod adaptacije starijih objekata.

  4.3.3. RAL montaža

  RAL montaža je obavezna pri ugradnji prozora u niskoenergetske i pasivne kuće, ali se svakako preporučuje i za svaku novogradnju pošto obezbjeđuje najbolju termoizolaciju, praktično bez ikakvih mogućnosti za gubljenjem toplote. S unutrašnje strane, prozori se zaptivaju paropropusnom masom, a sa spoljne strane elastičnom poliuretanskom (niskoekspandirajućom) pjenom čime se omogućava da para izlazi iz prostora, ali ne može da ulazi. RAL montaža sprečava i prodiranje vode u zidove, a samim tim i nastanak kondenzacije.

  Daibau.ba, pomažemo pri oceni investicije i izboru izvođača za vaš Dom  Želim ponudu izvođača radova
  Zadnji projekti

  Izrada i montaža drvenih kliznih prozora

  Potrebna je izrada i montaža 4 kom prozora, dimenzija zidarskog otvora cca 300 x 120, dva fiksna, dva sa kliznim otvaranjem. Kontakt putem Vibera. 1411.2 Km do 2352 Km

  ........

  Popravak krovnih prozora

  Potrebna je popravka 3-4 krovna prozora jer je došlo do prokišnjavanja. 882 Km do 1470 Km

  ........

  Plastični prozori u boji zlatnog hrasta

  Plastični prozori u boji zlatnog hrasta.
  Dimenzije:
  Prozor 138 sa 140
  vrata balkonska 79 sa 213 i
  prozor117 sa 120 cm.
  Molim izradu sa ugradnjom. 1764 Km do 2940 Km

  ........

  Želim ponudu izvođača radova

  Cena, Zamjena postojećih prozora za nove, 4 komada
  Prozori, Sarajevo

  1080 Km do 1800 Km

  Cena, Nabavka i montaža stolarije, ulazna vrata - 1 kom; balkonska vrata - 1 kom ; prozori - 6 kom
  Prozori, Breza

  1800 Km do 3000 Km

  Cena, Izrada i ugradnja PVC bijelih prozora, 5 komada
  Prozori, Sarajevo

  360 Km do 600 Km

  Cena, alu stolarija , oko 20m2
  Prozori, Neum

  9000 Km do 15000 Km

  Cena, Zatvoreni balkon sa metalnim okvirom trenutno-sta god preporucite, mozda 25
  Prozori, Tuzla

  360 Km do 600 Km

  Cena, PVC prozori, 5 sobnih prozora
  Prozori, Mostar

  810 Km do 1350 Km

  Cena, Izrada i ugradnja dva drvena prozora i balkonska vrata, 240x165cm i 80x240cm i 120x152cm
  Prozori, Visoko

  630 Km do 1050 Km

  Cena, Zamjena prozora, 2 kom
  Prozori, Sarajevo

  900 Km do 1500 Km

  Cena, Drveni prozori + vanjske roletne, 145*135cm i 145*95cm
  Prozori, Višegrad

  306 Km do 510 Km  Ideje za uređenje doma

  Magazin pun svežih ideja i saveta naših autora za uređenje vašeg stambenog prostora.

  Prozori cenovnik

  Zatražite neobavezujuću ponudu od firmi

  379+ Preduzeća za Prozori
  Besplatna pretraga
  Bez provizije
  ZATRAŽI PONUDU
  Uslovi korišćenja I Politika privatnosti I Informacije o kolačićima I Impressum
  © 2024 Daibau.ba | Sva prava su zadržana