Za područje

  Gipsani radovi cijena

  Koliko košta suha gradnja? Postavljanje pregradnog zida je jednostavno i brzo te cijena može da raste najviše zbog debljine zida i eventualne zvučne izolacije. Cijena običnog pregradnog zida se kreće između 30 i 42 KM/m2, a dvostrukog 42 do 58 KM/m2. Spušteni knauf-plafon monter može da napravi za 50 do 70 KM/m2. Da biste dobili tačnu cijenu, možete se poslužiti našim kalkulatorom ili pošaljite upit našim najiskusnijim monterima suhe gradnje, a oni će uzvratiti mogućim ponudama. Pripremili smo i brojne savhete o suhoj gradnji.

  Brzo do majstora - lako i besplatno!
  Nađi majstore

  Druge cene za Gipsani radovi (2024)

  vaša količina

  jedinica

  okvirna cena

  vaša cena

  Cijena nabavke i ugradnje izolacije od kamene vune debljine 30 cm s parnom barijerom


  m2

  Km/m2

  Km

  Izolacija poda, EPS stiropor 70, 5 cm

  Cijena nabavke i postavljanja izolacije od bijelog EPS stiropora, tvrdoće 70, sa PE folijom.


  m2

  Km/m2

  Km

  Izolacija poda, EPS stiropor 100, 5 cm

  Cijena nabavke i postavljanja izolacije od bijelog EPS stiropora, tvrdoće 100, sa PE folijom.


  m2

  Km/m2

  Km

  Dvostruki pregradni zid debljine:

  Izrada dvostrukog pregradnog zida, izolacije od mineralne vune, pocinkovane podkonstrukcije, zatvarača sa dvostrukom Knauf / Rigips pločom 12,5 mm sa kitanjem i bandažiranjem, zajedno sa isporukom materijala.


  m2

  Km/m2

  Km

  m2

  Km/m2

  Km

  m2

  Km/m2

  Km

  m2

  Km/m2

  Km

  m2

  Km/m2

  Km

  m2

  Km/m2

  Km

  Jednostruki pregradni zid debljine:

  Izrada jednostrukog pregradnog zida, izolacija od mineralne vune, pocinkovana podkonstrukcija, 12,5 mm Knauf / Rigips zatvarač panela sa kitanjem i bandažiranjem, zajedno sa isporukom materijala.


  m2

  Km/m2

  Km

  m2

  Km/m2

  Km

  m2

  Km/m2

  Km

  m2

  Km/m2

  Km

  Knauf spušteni plafon za:

  Spušteni plafon sa pocinkovanom podkonstrukcijom, zatvaranje vatrootpornim Knauf / Rigips gips pločama od 12,5 mm sa trakama i kitom. Zglobovi su ojačani i dva puta fugovani. Zajedno sa nabavkom materijala.


  m2

  Km/m2

  Km

  m2

  Km/m2

  Km

  m2

  Km/m2

  Km

  Oblaganje zidova vodonepropusnim gipsanim pločama

  Izrada jednostrane zidne obloge od vodootpornih gips kartonskih ploča, zidni profil 100.


  m2

  Km/m2

  Km

  m2

  Km/m2

  Km

  m2

  Km/m2

  Km

  Zidna obloga gipsanim pločama:

  Izrada jednostrane zidne obloge od gips kartonskih ploča, zidni profil 100.


  m2

  Km/m2

  Km

  m2

  Km/m2

  Km

  m2

  Km/m2

  Km
  okvirna cena
  Km
  Pošalji potražnju >

  Celulozna izolacija


  Koliko košta izolacija uduvavanjem? Cijena uduvavanja celulozne izolacije zavisi najviše od količine...

  Proverite i: Celulozna izolacija Cijena

  Suhi estrih


  Koliko košta suhi estrih? Suhi estrih je dva puta skuplji od vlažnog, ali nudi i brojne prednosti: m...

  Proverite i: Suhi estrih Cijena

  Izolacija potkrovlja


  Koliko košta izolacija mansarde? Uopšteno govoreći, krov mora biti vrlo dobro izolovan jer će se, u ...

  Proverite i: Izolacija potkrovlja Cijena

  Da li Vam je kalkulator bio koristan?

  Suha gradnja - šta sve treba da znate?

  1. Suha gradnja - šta sve treba da znate?

  1.1. Brza gradnja uz usklađivanje poslova

  Postavljanje knauf-ploča je brz i efikasan način rada, pošto su moguće prepravke i prije samog namještanja. Ipak, potrebno je pridržavati se određenog plana i načina rada. Izvođač radova vas može posavjetovati oko većine stvari no, mi smo ipak pripremili neke savjete na tu temu.

  Budući da se suha gradnja uvijek prepliće s poslovima postavljanja instalacija, gletovanja, krečenja ili ljepljenja tapeta, za izvođenje cijelog projekta biće neophodna i određena koordinacija.

  1.2. Treba li vam plan suhe gradnje?

  Uvijek je preporučljivo imati plan. S vašim arhitektom možete napraviti nacrte i skice mansarde, potkrovlja ili uređenja stana, pa da to bude osnova za popis poslova i materijala, tzv. predmjer. Na taj način će i izvođači radova lakše sastavljati svoje ponude, a vi ćete moći da ih poredite po stavkama i ravnate se prema tim informacijama. Postojanje dobrog plana uvijek znači izbjegavanje problema i iznenađenja.

  suha-gradnja-plan.jpg
  I za postavljanje knaufa je potreban dobar plan

  1.3. U kom dijelu projekta je suha gradnja?

  Odlično je kada se zna u kakvom je stanju nekretnina, jer se prema tome određuje vrsta i redosljed obavljanja poslova. Recimo, zvuk se prenosi kroz potkonstrukciju i može da bude poprilično jak. Da bi se to izbjeglo, pri ugradnji estriha, vrlo je važno da zidovi budu postavljeni direktno na betonsku ploču, a da se ispod knauf-profila postavi guma. Takođe, kod jednostavne ugradnje estriha bitno je to da knauf-ploče budu najmanje 10 mm iznad ivice poda. Kada se postavlja podno grijanje, treba ga raditi nakon postavljanja potkonstrukcije jer može da se desi da se prilikom njenog šrafljenja probije cijev za grijanje.

  Naravno, pregradni zidovi se mogu postaviti i na gotove podove s parketom ili keramičkim pločicama, samo se mora voditi računa da se ne oštete postojeće instalacije.

  1.4. Ne zaboravite na instalacije

  Cijevi za prozračivanje i kanalizaciju uglavnom su velikog prečnika, pa i do 20 cm. No, i konzolne kutije za podno grijanje su takvih dimenzija da se ne mogu zanemariti. Stoga se, pri određivanju debljine pregradnih zidova, mora voditi računa da budu pokriveni svi kablovi i cijevi, jer bi se u protivnom naknadno morale praviti kanalice i maske, što bi svakako narušilo već osmišljen izgled prostora. Dobro planiranje bi vas i u ovom slučaju poštedielo mnogih problema.

  suha-gradnja.jpg
  Suha gradnja je ključna za renoviranje stambenog prostora

  2. Suha gradnja - izbor izvođača radova

  2.1. Kako naći dobrog majstora za knauf?

  Suha gradnja je relativno jednostavan posao i zato je se prihvataju mnogi izvođači radova. Zbog brzine rada, mnogi se čak odlučuju na to da rade sami, a u posljednje vrijeme je i sve više molera koji nude gipsarske usluge. Ipak, to što ih na tržištu ima mnogo ne znači da svi rade kvalitetno. Savjetujemo da kontaktirate samo one izvođače kojima je suha gradnja, odnosno, gipsarski radovi specijalnost i imaju određene reference, a mogu vam pokazati i ranije projekte.

  2.2. Kada tražiti majstora?

  Pravo vrijeme za traženje majstora zavisi od toga u kakvom je stanju vaša nekretnina i koliki je obim planiranih radova. Ako vam treba samo zatvaranje nekoliko kvadrata, možete se dogovoriti da vam se majstori jave kada budu imali slobodan termin. Ako je u pitanju postavljanje knaufa u cijelom stanu, odziv će biti daleko veći. U tom slučaju, majstori mogu da dođu do vas već iste sedmice.

  Tokom ljeta, kada su aktuelni građevinski radovi, izvođači su uglavnom vrlo zauzeti i cijene suhe gradnje su više. Toga radi, preporučujemo vam da radove zakažete za sam početak ili kraj ljeta. Postavljanje knaufa u kući od oko 150 m2 može da potraje i do tri sedmice.

  3. Projekti: gdje se sve koriste gipsane ploče?

  Pošto su vrlo jednostavne i fleksibilne, gipsano-kartonske ploče u potkonstrukciji se upotrebljavaju u najrazličitijim projektima novogradnje, adaptacije i sanacije.

  Suha gradnja je naročito primjerena za gradnju pregradnih zidova i tavanica u montažnim objektima. Odlična je za sanaciju vlage i zidne obloge u svim vrstama renoviranja, pošto se ne poseže u noseću konstrukciju niti se pri zidanju koristi voda.

  3.1. Knauf i gipsane ploče

  Gipsano-kartonske ploče su osnova suhe gradnje. Same ploče se prave kao sendvič od gipsa i dvije kartonske table; vrlo lako se sjeku i šrafe. Standardne dimenzije su im 200x125 cm i debljina 12,5 cm.

  Postoji nekoliko verzija ploča u zavisnosti od proizvođača, ali su ploče najčešće „obične“ ili sive, pogodne za prostorije bez vlage. Zelene knauf-ploče su vodootporne i koriste se za kupatila i krovove. Vatrootporne gips-ploče se najčešće postavljaju u kotlarnice, a u ponudi se mogu naći i ploče debljine 25 mm koje u sebi imaju dodatna vlakna različitih materijala da bi bile čvršće.

  knauf.jpg
  Zelene gipsane ploče su za kupatila, jer su vodootporne

  3.2. Knauf-profili

  Potkonstrukcija je osnova svake suhe gradnje. Nekada se ta konstrukcija pravila od drvenih greda, i one su imale određenih prednosti, budući da su slabije prenosile zvuk i bile masivnije. Aluminijumski profili za knauf, s druge strane, omogućavaju brzo sječenje i spajanje, mnogo su lakši i jeftiniji, pa se većina izvođača sada radije odlučuje za njih. Ima ih različitih dimenzija i veličina te mogu poslužiti u svaku svrhu.

  knauf-profili.jpg
  Knauf-profili su osnova svake suhe gradnje

  3.3. Knauf-zidovi, pregradni zidovi

  Pregradni zidovi od gipsano-kartonskih ploča su odlično rješenje za uređenje prostora prilikom renoviranja i u novogradnji. U odnosu na ono što vam treba, možete se opredijeliti za više različitih načina ugradnje, različite osnove i profile, s pločama u jednom sloju ili više njih.

  Najtanji pregradni zid je oko 7,5 cm, a zidovi u kojima su instalacije su između 15 i 20 cm; međutim, izbor uglavnom pada na deblje ploče, jer u njih staju i kanalizacione vertikale od Ø125 mm. Preporučljivo je da se i ovakvi pregradni zidovi izoluju, i to najbolje mekom kamenom vunom. Za pregradne zidove koji će nositi izvjesno opterećenje, kao što su, recimo, kuhinjski viseći elementi, preporučuje se da budu dupli, odnosno, od dva sloja knauf-tabli, da bi bili izdržljiviji.

  knauf-za-plafon.jpg
  Zatvaranje tavanice knaufom; šrafljenje gipsanih ploča u konstrukciju

  3.4. Knauf-tavanica

  Zatvaranje tavanice ili ravnanje plafona se skoro uvijek može riješiti tzv. spuštenim plafonom. Na aluminijumske profile koji se pažljivo iznivelišu, ušrafe se gipsano-kartonske ploče i dobili ste nov plafon.

  Knauf-plafon je brz i jednostavan, a vrlo efikasan način da se sakriju instalacije za prozračivanje, struju ili vodovod.

  Spušten plafon napravljen ovakvim montiranjem idealan je i pri stilskim preuređenjima, pošto se u njemu mogu postaviti nosači rasvjete (LED svijetiljke ili trake), zastora ili zavjesa.

  pregradni-zid.jpg
  Pri postavljanju gipsanih ploča montiraju se i štek-dozne

  3.5. Knauf kao zidna obloga

  Kada se radi renoviranje, najčešće se nailazi na neravne i vlažne zidove. Odlično rješenje u takvim slučajevima je postavljanje obloga od knaufa u profilima. Vrlo često premiještanje instalacija nije izvodljivo čak ni uz pomoć štemovanja, odnosno, dubljenja i obijanja zidova, jer su oni od betona ili je kuća montažna. Obloge se šrafe direktno na zid kada se, na primjer, sanira malterisan zid koji se kruni.

  bandaziranje.jpg
  Bandažiranje i dvostruko gletovanje su obavezni za ravne površine bez pukotina

  4. Postupak: pravilna suha gradnja

  Premda je izvođenje suhe gradnje jednostavno i brzo, ne preporučujemo da se posla prihvatite sami; uvijek je dobro da se takvim stvarima pozabavi profesionalac. Da biste što bolje razumjeli cijeli proces, evo kako treba da izgledaju koraci postavljanja knaufa u uobičajenom rasporedu po fazama, u koje će se uključivati i drugi majstori.

  4.1. Šrafljenje profila

  Polazi se od profila za pregradne zidove, pošto konstrukcija prvo treba da se tačno i precizno postavi prema nacrtu. Prvo ide šrafljenje profila u plafon i bočne zidove da se napravi okvir. Pri tom se na podu postavlja izolir-traka koja treba da priguši zvuke. Ako znate kuda prolaze instalacije, obavezno to naglasite majstorima, da ne bi došlo do eventualnih oštećenja ni curenja.

  Potom slijedi šrafljenje horizontalnih i vertikalnih veza - profila u koje će se postavljati table, na određenim razmacima. Majstori će oko prozora napraviti špaletne od profila i pripremiti konstrukcije za otvore vrata ili ugraditi kasete u kojima će biti klizna vrata.

  Konstrukcija plafona se radi posle postavljanja osnove za pregradne zidove i to tako što se šrafi direktno u noseću konstrukciju. Slijedi učvršćivanje profila, nivelisanje i završno fiksiranje.

  4.2. Vodovod, kanalizacija, struja i druge instalacije

  Posle štrafljenja profila, vodoinstalater može da razvede cijevi za vodovod i kanalizaju, montira ugradni kotlić ili konzolne kutije za podno grijanje. U istoj fazi gradnje, električar treba da razvede cijevi za svoje instalacije. Savjetujemo da dobro razmislite o tome gdje će vam utičnice i prekidači biti najdostupniji, pošto kasnije prepravke iziskuju i dodatne troškove.

  4.3. Zatvaranje knaufom

  U ovoj fazi se gipsano-kartonske ploče šrafe u potkonstrukciju. Najprije se zatvori jedna strana zida, tako da električar može da postavi štek-dozne i prekidače na predviđena mjesta. Potom ide zatvaranje druge strane. U ovo vrijeme električar i montažer rade zajedno.

  Kada se ploče učvrste u pregradne zidove, zatvara se plafon.

  Monter će na ćoškovima i nosećim stubovima montirati aluminijumske profile za knauf.

  4.4. Bandažiranje i gletovanje stubova

  Spoj gipsanih ploča je uvijek opterećen te se cijela konstrukcija pomalo pomijera. Da ne bi došlo do pucanja, spojevi se moraju zaštititi bandažiranjem. Po sredini spoja se prvo lepi bandažna mrežica. Onda se spojevi izgletuju. Kada se sve osuši, potrebno je nanošenje još jednog sloja. Kada se gletovanje završi, površina mora biti ravna; naročito se pazi na to da se pregletuju mjesta na kojima su zavrtnji. Profili takođe treba da budu izgletovani tako da se uopšte ne vide.

  spusten-plafon.jpg
  Spušten plafon od knaufa daje skoro neograničene mogućnosti ugradnje LED rasvjete

  Daibau.ba, pomažemo pri oceni investicije i izboru izvođača za vaš Dom  Želim ponudu izvođača radova
  Zadnji projekti

  Postavljanje rigips ploca u kupatilu

  Potrebno je postavljanje rigips ploca preko plocica dok na drugoj strani zida da se plocama prekruju cjevi radi dekora, mala je povrsina, osnova kupatila je cca 2 x 1 m. 176.4 Km do 294 Km

  ........

  Zvucna izolacija zida izmedju dva stana

  Zvucna izolacija da bi se smanjila buka izmedju dva stana. Površine je cca 30 m2. 1764 Km do 2940 Km

  ........

  Zamjena 5 rigips ploča na plafonu

  Potrebna je zamjena 5 rigips ploča na plafonu jer je crijep pukao i taj dio je prokisnuo. Roštilj na kojem je postavljen rigips ne treba mijenjati, samo zamijeniti ploče. Ravna površina je u pitanju, nikakve kaskade. 529.2 Km do 882 Km

  ........

  Želim ponudu izvođača radova

  Cena, Uređenje stubišta kuće, cca 100 m2
  Gipsani radovi, Hadžici

  360 Km do 600 Km

  Cena, Oblaganja zidova u čitavom stanu, cca 200 m2
  Gipsani radovi, Sarajevo

  1350 Km do 2250 Km

  Cena, Pregradni zid, 5m2
  Gipsani radovi, Istocno sarajevo

  270 Km do 450 Km

  Cena, Postavljanje rigipsa na zidove i plafon, cca 50 m2
  Gipsani radovi, Laktaši

  360 Km do 600 Km

  Cena, Pregrađivanje poslovnog prostora, 35 m2
  Gipsani radovi, Sarajevo

  270 Km do 450 Km

  Cena, Pregrada u dnevnom boravku, 14 m2
  Gipsani radovi, Vogošca

  360 Km do 600 Km

  Cena, Štukature za zid, 2 m2
  Gipsani radovi, Sarajevo

  45 Km do 75 Km

  Cena, Spušteni strop regips, 90 m2
  Gipsani radovi, Tuzla

  2025 Km do 3375 Km

  Cena, Ugradnja knaufa, cca 1000 m2
  Gipsani radovi, Mostar

  18000 Km do 30000 Km

  Cena, Postavljanje zvucne izolacije na plafon i zid, 250 m2
  Gipsani radovi, Tuzla

  180 Km do 300 Km

  Cena, Rigips stropa i zidova, strop 62 m2, zidovi 54 m2
  Gipsani radovi, Bihac

  540 Km do 900 Km

  Cena, Nabavka građevinskog materijala, 250 m2 pregradnih zidova od gipsa
  Gipsani radovi, Sarajevo

  720 Km do 1200 Km

  Cena, Gipsane usluge, cca 200 m2
  Gipsani radovi, Banja luka

  1800 Km do 3000 Km

  Cena, Gipsane ploče , unutrašnji zidovi, 400 m2
  Gipsani radovi, Buna

  6300 Km do 10500 Km

  Cena, Knauf plafon + izolacija, 19 stepenika
  Gipsani radovi, Orašje

  450 Km do 750 Km

  Cena, Pregrada od gipsanih ploča, 3 m2
  Gipsani radovi, Sarajevo

  360 Km do 600 Km

  Cena, Oblaganje zidova gipsom, 180 m2 gipsa, 40 m2 objekat
  Gipsani radovi, Mostar

  1350 Km do 2250 Km

  Cena, Gipsarki i molerski radovi - potrebni kooperanti, cca 690 m2
  Gipsani radovi, Ilidža

  3150 Km do 5250 Km

  Cena, U novom stanu uraditi spušteni plafon, cca 15 m2
  Gipsani radovi, Banja luka

  360 Km do 600 Km

  Cena, Rigips potkrovlje, cca 60 m2
  Gipsani radovi, Banja luka

  540 Km do 900 Km

  Cena, Unutarnja toplotna izolacija, cca 20 m2
  Gipsani radovi, Mostar

  360 Km do 600 Km

  Cena, Postaviti rigips, cca 50 m2
  Gipsani radovi, Tuzla

  1350 Km do 2250 Km

  Cena, Uraditi spušten plafon, cca 10 x 10 m
  Gipsani radovi, Banja luka

  2250 Km do 3750 Km

  Cena, Izolacija plafona i rigips, cca 50 m2
  Gipsani radovi, Mostar

  1170 Km do 1950 Km

  Cena, Termoizolacija stropa, 130 m2
  Gipsani radovi, Žepce

  3150 Km do 5250 Km

  Cena, Tražimo posao,
  Gipsani radovi, Bijeljina

  180 Km do 300 Km

  Cena, Izrada police za knjige u zidu, 190 x 80 cm
  Gipsani radovi, Jablanica

  360 Km do 600 Km

  Cena, Pregradni zid dupli rigips izolacija, 9
  Gipsani radovi, Sarajevo

  202.5 Km do 337.5 Km

  Cena, Pregrađivanje sobe, 15 m2
  Gipsani radovi, Bijeljina

  540 Km do 900 Km

  Cena, Termoizolacija krova i stropa kuće, cca 10 x 12 m
  Gipsani radovi, Sarajevo

  2250 Km do 3750 Km

  Cena, Postavljanje štukature, 1 zid, 3 x 3 m
  Gipsani radovi, Široki brijeg

  90 Km do 150 Km

  Cena, Zvučna izolacija u stanu, 10 x 3 m
  Gipsani radovi, Mostar

  360 Km do 600 Km

  Cena, Potkrovlje - izolacija i adaptacija kamenom vunom i rigipsom, 157 m2
  Gipsani radovi, Doboj

  630 Km do 1050 Km

  Cena, Ugradnja regipsa , pregradnih zidova i plafoni, 65 m2
  Gipsani radovi, Doboj

  720 Km do 1200 Km

  Cena, Termoitolacija i rigips radovi, cca 100 m2
  Gipsani radovi, Sarajevo

  2250 Km do 3750 Km

  Cena, Fasada, unutrašnja izolacija, gletanje i krečenje, 360 m2
  Gipsani radovi, Stolac

  6300 Km do 10500 Km  Ideje za uređenje doma

  Magazin pun svežih ideja i saveta naših autora za uređenje vašeg stambenog prostora.

  Gipsani radovi cenovnik

  Zatražite neobavezujuću ponudu od firmi

  628+ Preduzeća za Gipsani radovi
  Besplatna pretraga
  Bez provizije
  ZATRAŽI PONUDU
  Uslovi korišćenja I Politika privatnosti I Informacije o kolačićima I Impressum
  © 2024 Daibau.ba | Sva prava su zadržana