Za područje

  Sobna vrata Cijena

  Koliko koštaju sobna vrata? Klizna sobna vrata se kreću između 150 i 750 EUR u zavisnosti od vrste, načina otvaranja i materijala. Cijena furniranih sobnih vrata s okvirom se kreće između 250 i 650 KM. Uvijek su skuplja klizna vrata na zidu, još su skuplja ona koja ulaze u zid i najskuplja su vrata od kaljenog stakla. Najmanje ćete platiti PVC sobna vrata standardnih dimenzija, čija je cijena oko 180 KM. Najskuplja su, svakako, ALU sobna vrata koja koštaju oko 700 KM. Rok isporuke je obično 1-2 meseca. Da biste dobili tačnu cijenu, pošaljite upit našim najiskusnijim montažerima sobnih vrata, a oni će uzvratiti mogućim ponudama. Pripremili smo i brojne savjete o sobnim vratima.

  Brzo do majstora - lako i besplatno!
  Nađi majstore
  Proverite i:
  Klizna vrata, cena

  Cijena za sobna furnirana vrata


  Cijena nabavke i montaže sobnih furniranih vrata, standardnih dimenzija s okvirom.

  320.00 Km/kom

  VEOMA NISKA CENA
  350.00 Km/kom

  SREDNJA CENA
  400.00 Km/kom

  NAJVIŠA CENA
  Želim ponudu izvođača radova

  Druge cene za Sobna vrata (2024)

  vaša količina

  jedinica

  okvirna cena

  vaša cena

  Harmonika-vrata

  Cijena nabavke i montaže sobnih harmonika-vrata, standardnih dimenzija. Najjeftinija varijanta su PVC složiva vrata od oko , slijede plastična složiva vrata s imitacijom bukve za oko , a najskuplja su plastična složiva vrata s imitacijom akluminijuma koja koštaju oko .


  kom

  Km/kom

  Km

  Sobna aluminijumska vrata

  Cijena nabavke i montaže sobnih aluminijumskih vrata, standardnih dimenzija.


  kom

  Km/kom

  Km

  Sobna drvena vrata

  Cijena nabavke i montaže sobnih vrata od punog drveta, standardnih dimenzija.


  kom

  Km/kom

  Km

  Sobna klizna vrata

  Cijena nabavke i montaže sobnih kliznih vrata, standardnih dimenzija.


  kom

  Km/kom

  Km

  Sobna PVC vrata

  Cijena nabavke i montaže sobnih PVC vrata, standardnih dimenzija.


  kom

  Km/kom

  Km
  okvirna cena
  Km
  Pošalji potražnju >

  Klizna vrata


  Koliko koštaju klizna vrata? Klizna sobna vrata su različita i po veličini i broju krila, po pokreta...

  Proverite i: Klizna vrata Cijena

  Da li Vam je kalkulator bio koristan?

  SOBNA VRATA - SVE ŠTO TREBA DA ZNATE

  1. Drvena, aluminijumska ili plastična sobna vrata

  Pri izboru materijala na raspolaganju su vam drvo, aluminijum i PVC kao i njihove kombinacije sa staklom te možete birati sasvim po volji. Materijal za vrata birajte kada i materijale za pod (parket, laminat) i unutrašnje zidove, jer ćete tako najlakše uskladiti boje, materijale i dezene da se međusobno dopunjuju i slažu. Drvo može biti javor, breza, smreka, mahagoni, bukva, hrast itd.; nadalje, tu su kombinacije drvo-staklo, drvo-aluminijum i staklo-aluminijum.

  Sobna vrata
  Elegantna i moderna drvena vrata daju poseban karakter prostoru

  1.1. Drvena vrata

  Drvo je najpogodniji materijal za sobna vrata. Samim tim što je prirodan materijal, ostavlja utisak dobrodošlice i topline, i to je već dovoljan razlog da ga izaberete. Na raspolaganju su vam drvena sobna vrata u nevjerovatnom broju boja i nijansi, dezena i okvira tako da prosto morate naći neka po svom ukusu, ma šta da tražite. Postoje još furniri, lakovi, ulja i premazi. Naposljetku, vrata mogu biti klasična ili masivna.

  Masivna sobna vrata se rade od troslojnog, poprečno lepljenog panela debljine do 4 cm. Pored poprečno zalijepljenih panela mogu se koristiti i drugi elementi - zalijepljeni furnirani slojevi, daske ili letvice.

  1.2. Furnirana vrata

  Furnirana sobna vrata spoj su izgleda masivnog drveta i lakoće drvenog krila. Izbor furnira je brojan koliko i vrste drveta, ali se najboljim smatraju hrastov i orahov, prvenstveno zbog tvrdoće i izdržljivosti. Furnirana vrata su, zapravo, drvena, zalijepljena preko, posebnom folijom koja im daje moderan i elegantan izraz, a olakšava održavanje.

  1.3. Vrata drvo-staklo

  Kombinacija drveta i stakla je vrlo čest izbor jer obogaćuje izgled vrata i prostora. Stakleni paneli u drvenim vratima pomažu boljem prirodnom osvjetljenju čak i kada su vrata zatvorena, pa su možda i zato među najprodavanijim sobnim vratima. Staklo na njima je uvijek kvalitetno i zaštitno, različitih tipova i s raznim dezenima.

  1.4. Staklena vrata

  Staklena vrata služe za posebne svrhe, odnosno, tamo gdje treba da se napravi vizuelni prelaz ili je potrebno više prirodne svjetlosti, ali tako da buka i promaja ostanu s druge strane. U principu, biramo između klasičnih vrata s ugrađenom staklenom površinom koja može biti sa strane ili iznad vrata (tkz. nadsvjetlo) i vrata koja su cijela staklena. Zbog bezbijednosti, sva vrata se rade od kaljenog stakla, pa se mogu dodatno pjeskirati, obojiti, gravirati ili obljepiti folijom da bi se dobio željeni vizuelni efekat.

  1.5. ALU vrata

  Aluminijum se mnogo češće koristi za izradu ulaznih, spoljnih vrata zbog tvrdoće i protivprovalne zaštite. Za sobna vrata tako jak materijal nije neophodan, pogotovo što je i skuplji u poređenju s drvetom. Međutim, vrlo često se koristi za okvire staklenih kliznih sobnih vrata.

  1.6. PVC vrata

  Mada drvo predstavlja domaći ambijent, toplinu i prijatnost u svakom prostoru, činjenica je da je skuplji materijal od PVC. Sobna vrata od vještačkih masa (PVC) su zato sve popularnija. Jednostavno se postavljaju i održavaju, lakša su a i ima ih u više dimenzija, oblika i tipova. Pomoću različitih boja, premaza i dekorativnih folija može se učiniti da izgledaju kao pravo drvo. Posebno se prave i okviri za PVC vrata tako da se ona lako i bešumno otvaraju i zatvaraju. Na račun niske cijene vještačkih masa od kojih su sama vrata, različiti dodaci mogu biti brojniji ili skuplji; tu su protivprovalna zaštita, oblik, boja i slično.

  1.7. Filcani dodatak za vrata

  Plastika (PVC) je jedan od materijala koji se najčešće upotrebljava za preklop sobnih vrata. Za složiva sobna vrata filc se koristi kao dodatak s unutrašnje strane za bolju toplotnu i zvučnu izolaciju.

  2. Načini otvaranja

  Posle dimenzija i izbora materijala, način zatvaranja je treći bitan faktor za izbor odgovarajućih vrata. O načinu kretanja vrata odlučujete na osnovu rasporeda prostorija, odnosno, raspoloživog prostora kao i po stvarima koje se u toj prostoriji nalaze, tako da možete slobodno da se krećete, otvarate i zatvarate vrata, a da pri tom ona ne udaraju ni u zidove ni u predmete.

  2.1. Krilna vrata

  Krilna sobna vrata su najčešća u stanovima i kućama. Imaju jednostavan sistem zatvaranja i otvaranja pomoću kvake. Ako se odlučujete za ova vrata, onda treba da imate na umu i veličinu prostora i prepreke, jer krilo zauzima dosta mesta. Namještaj ili položaj sobnih vrata mogu sprečavati njihovo potpuno otvaranje. Neizostavni element je okvir za koji su vrata pričvršćena. Okvir može biti širine između 85 i 175 mm a može se proširiti do 300 mm. Vrata se pokreću pomoću šarki na koja su montirana. Najčešći materijal za krilna vrata je drvo u kombinaciji sa staklom.

  Krilna sobna vrata
  Krilna vrata su klasičan izbor, naročito kada ima mijesta za njihovo kretanje

  2.2. Klizna vrata

  Klizna sobna vrata primjerenija su manjim prostorima, onima u kojima bi postavljanje krilnih vrata značilo još manje mjesta. Zato su klizna vrata najbolje rješenje za skučene stanove u kojima ionako ima vrlo malo slobodnog prostora. Klizna sobna vrata smatraju se tišim i mirnijim u poređenju s običnim, krilnim vratima, a dostupna su i u brojnim dezenima vrlo atraktivnog izgleda. Klizna vrata kreću se duž vođica. Vođice kliznih vrata mogu se nalaziti iznad - to su viseća klizna vrata, ili im okovi mogu biti i iznad i ispod. Klizna vrata se mogu otvoriti direktno u zid ili pored njega. Može se reći da im je jedini nedostatak to što slabije toplotno i zvučno izoluju prostoriju, naročito ona koja idu uz zid.

  Klizna sobna vrata
  Klizna vrata zauzimaju malo mijesta te su naročito praktična za manje prostore

  2.3. Harmonika-vrata

  Harmonika-vrata se otvaraju i zatvaraju preklapanjem. U posljednje vrijeme ovakva vrata se sve češće sreću u savremenim kućama kao pregradni zidovi ili pregrade između kuhinje i dnevnog boravka kako bi se sprečilo širenje mirisa. Harmonika sobna vrata ne zahtevaju nikakvu posebnu montažu, niti su ograničena dimenzijama. Mogu da se postave u širini do čak 18 m.

  Harmonika sobna vrata
  Harmonika-vrata se koriste za garderobere ili kao pregradni zidovi

  3. Dodatni elementi

  3.1. Kvake za vrata

  Kvake na vratima nisu samo funkcionalan već i estetski element. Kvaku treba izabrati prema materijalu, obliku, tipu i stilu vrata. Najčešći materijal je aluminijum, zatim mesing, nerđajući čelik, PVC i sve češće, drvo. Prema obliku kvake, razlikujemo L-profil i kugle, i one mogu biti fiksne ili radne. Okrugle kvake se uglavnom koriste za ulazna vrata kako bi usporile otvaranje i time bile sigurnije. Postoje još jednodjelne (sa štitom) i dvodjelne (sa rozetnom), kvake koje imaju leptir-mehanizam, kvake s prorezima za ključ i cilindar, kvake s maskama i ručicama, kvake s odbojnicima i usporivačima vrata i tako dalje.

  3.2. Okviri vrata

  Okviri za vrata se ugrađuju u zidni otvor za vrata zajedno s nosačima na koje se kači krilo. Okvir je koliko tehnički toliko i estetski element te treba da je usklađen s krilom, da je otporan na mehanička opterećenja, promjene temperature i vlagu. Najčešće se okvir pravi od punog drveta ili iverice, mada ih ima i PVC, ALU ili od kombinacija ovih materijala.

  Sada su naročito moderni sakriveni okviri - oni koji se ravnaju prema zidu i krilu vrata. Tako vidljiva ostaje samo ivica između vrata i zida, a okvir potpuno skriva ili malter ili gipsana ploča. Aluminijumski okvir i nosači se postavljaju prije malterisanja i krečenja zida, tako da moler može lijepo da poravna i obradi sve ivice da se ne vide.

  3.3. Stil

  Prema izgledu koji želite da dobijete i estetskoj usklađenosti s prostorom birajte i stil vrata. Prvo razmislite o okolini, o prostoru u kom će vrata biti postavljena: da li je kuća nova ili stara? Klasična ili moderna? Stambena ili poslovna? Kakvi materijali i koje boje preovlađuju? Želite li da vrata budu sakrivena ili da budu upadljiva? Visoka ili široka? Odgovor na svako od ovih pitanja suziće vaš izbor po malo, dok ne dođete do onih pravih.

  Klasična vrata imaju jasne, vidljive okvire, ornamente, vitraže i slično, što može da deluje kao da ulazite u dvorac. Moderna vrata su svedenija, s naglaskom na čiste i jednostavne linije. Uglavnom su od drveta ili aluminijuma. U znaku modernog minimalizma ima vrata koja su potpuno bezlična, kompaktna sa skrivenim nosačima, jer je naglasak samo na površini koja može biti neutralna ili bogate teksture i sa grafičkim oblicima. Sigurno nećete pogrešiti ako se prvo posavjetujete s enterijeristom i naručite vrata po mjeri.

  3.4. Protivpožarna vrata

  Protivpožarna vrata se koriste za prostore iz kojih želimo da sprečimo širenje vatre, odnosno, da usporimo požar. U porodičnim kućama ili zgradama to su pre svega kotlarnice. Možete izabrati čelična, aluminijumska ili drvena protivpožarna vrata. Ta sigurnosna vrata moraju stalno biti zatvorena kako bi sprečila i širenje dima. Obična protivpožarna vrata štite od vatre u proseku 30 minuta (EI30), a ima i skupljih čija zaštita traje do 90 minuta (EI90). Kada kupujete ovakva sigurnosna vrata, obratite pažnju na identifikacionu naljepnicu na kojoj moraju biti navedeni svi tehnički podaci i specifikacije: organ koji je sertifikat izdao, trajanje zaštite, proizvođač i broj dokumenta.

  4. Dimenzije sobnih vrata

  Pre kupovine i postavljanja sobnih vrata, moraju se precizirati dimenzije. Za širinu se računa širina cijelog zidnog otvora. Širine sobnih vrata se razlikuju prema namjeni prostorija. Sanitarne prostorije kao što su toaleti i kupatila ili servisne poput spremišta ili vešernice zatvaraju se običnim sobnim vratima širine 75-80 cm, a sobe mogu imati vrata široka i do 120 cm. Vrata kroz koja treba da prolaze invalidska kolica moraju biti široka najmanje 90 cm.

  5. Projekti

  5.1. Montaža

  Ugradnja sobnih vrata je postupak koji zahtijeva preciznost da bi vrata mogla da se pokreću bez zastoja, bez spadanja krila ili pucanja okvira. Prvo se proverava stanje otvora u zidu, koji mora biti ravan i prav te 3-4 cm širi i 1-2 cm viši od spoljnih dimenzija okvira vrata. U pripremljen otvor se postavlja okvir u pravilan položaj i fiksira distancerima i letvicama. Slijedi nameštanje krila vrata, popunjavanje razmaka između zida i okvira izolacionim materijalom koji je najčešće pur-pena. Kada se pena stegne, odsjeku se viškovi, pa učvrsti krilo vrata na šarkama; na kraju je montiranje kvake i ključaonice.

  5.2. Vrata po mjeri

  Ako želite nešto posebno, vrata drugačija od onih u salonima, bilo po izgledu, dimenzijama bilo po načinu otvaranja, onda je najbolje da ih naručite po mjeri. Opišite svoju zamisao stolaru i priložite skicu ili sliku. Naručena vrata će tako biti sasvim u skladu s vašim idejama i prostorom. Samo pustite mašti na volju!

  5.3. Popravke

  Zbog česte upotrebe, opterećenja ili prodora vlage, vrata mogu da se pokvare. Krilo vrata može da se iskrivi ili da spadne sa šarki, šarke počnu da škripe, okvir nabubri, metalni dijelovi zarđaju i tako dalje. U takvim slučajevima je potrebna popravka. Majstor će se postarati za popravku drvenih ili kliznih vrata, kvake, izolaciju, podmazivanje, rezervne dijelove, razbijeno staklo i tome slične, manje popravke. Ukoliko ništa od toga ne može pomoći, razmislite o zamjeni vrata.

  6. Kakve su cijene sobnih vrata?

  Cijene sobnih vrata zavise od dimenzija, načina otvaranja, tehnoloških uslova, materijala i proizvođača. PVC sobna vrata su po pravilu najjeftinija, ali na tu cijenu treba dodati i troškove montaže.

  6.1. Krilna vrata - cijena

  Za PVC vrata treba da izdvojite najmanje novca, i ona se kreću između 150-300 EUR. Drvena sobna vrata su za skoro 100% skuplja i kreću se između 350-700 EUR. Najviše biste trebali da platite aluminijumska vrata jer koštaju i do 1.000 EUR.

  Masivna sobna drvena vrata koštaju od 300 EUR pa do 600 EUR u zavisnosti od vrste drveta, rada, nosača i ostalih karakteristika. Furnirana sobna vrata se kreću između 250 i 650 EUR za vrata modernih varijanti i prestižnih firmi.

  6.2. Klizna vrata - cijena

  Cijene ovih sobnih vrata se kreću između 450 i 750 EUR, u zavisnosti od vrste, načina otvaranja i materijala. Uobičajeno je da klizna vrata s kaljenim staklom budu skuplja.

  6.3. Harmonika-vrata - cijena

  Harmonika ili preklopna vrata su uglavnom pristupačnih cijena. Ona se koriste kao pregradni zidovi, a krila su im uglavnom plastična. Cijene harmonika sobnih vrata kreću se između 45 i 200 EUR. Najjeftinija su PVC preklopna krila od 45 EUR, pa onda idu plastična krila s imitacijom drveta (bukve) koja koštaju oko 100 EUR dok je najskuplja varijanta imitacija aluminijuma i za nju biste platili približno 200 EUR.

  6.4. Poređenje cijena

  Vrsta vrata Materijali Okvirna cijena
  Krilna vrata PVC 150-300 EUR
    Drvo-furnir 250-650 EUR
    puno drvo 350-700 EUR
    ALU do 1.000 EUR
  Drvena sobna vrata   450-750 EUR
  Harmonika-vrata PVC od 45 EUR
    PVC imitacija drveta od 100 EUR
    PVC imitacija aluminijuma od 200 EUR

  Daibau.ba, pomažemo pri oceni investicije i izboru izvođača za vaš Dom  Želim ponudu izvođača radova
  Zadnji projekti

  Ugradnja sobnih vrata sa stokovima

  Poštovani, potrebna je nabavka i montaža vrata sa ugradnjom.

  Dimenzije su cca 202 x 85 cm.

  Treba mi 4 komada. Kuca se nalazi u Gojevicima (opcina Fojnica)

  Kontakt putem Vibera ili Whatsappa. 1411.2 Km do 2352 Km

  ........

  Sobna vrata

  Nabavka i montaža 5 kom sobnih vrata.

  Dimenzije cca 205 x 90 cm 1764 Km do 2940 Km

  ........

  Izrada i montaža sobnih vrata

  Potrebna je izrada i montaža sobnih vrata, 4 komada bijele boje, sjaj. Dimenzije su sledeće:

  - 90 x 205 cm - desna,
  - 90 x 205 cm - lijeva,
  - 80 x 203 cm - desna,
  - 90 x 205 cm - lijeva.
  Debljina zida oko 15 cm. 1411.2 Km do 2352 Km

  ........

  Želim ponudu izvođača radova

  Cena, Potrebna klizna sobna vrata, 2 kom
  Sobna vrata, Banja luka

  360 Km do 600 Km

  Cena, Izrada i montaža sobnih vrata sa stokom, 9 kom
  Sobna vrata, Vogošca

  810 Km do 1350 Km

  Cena, Nabavka i montaža sobnih vrata, 5 kom
  Sobna vrata, Zenica

  900 Km do 1500 Km

  Cena, Izrada sobnih vrata - klizna, 1 komad
  Sobna vrata, Banja luka

  180 Km do 300 Km

  Cena, Izrada i montaža sobnih vrata sa štokovima, 4 kom
  Sobna vrata, Ilijaš

  720 Km do 1200 Km

  Cena, Demotaža, izrada i montaža vrata za kupatilo, 1 komad
  Sobna vrata, Zavidovici

  270 Km do 450 Km

  Cena, Izrada i montaža sobnih vrata bez okvirova, 6 komada
  Sobna vrata, Ljubuški

  1080 Km do 1800 Km

  Cena, Izrada i montaža sobnih vrata, 1 kom
  Sobna vrata, Sarajevo

  180 Km do 300 Km

  Cena, Unutrasnja vrata - nabavka i montaža, 4 komada
  Sobna vrata, Novi travnik

  360 Km do 600 Km

  Cena, Nabavka i montaža sobnih vrata, 1 kom
  Sobna vrata, Bijeljina

  180 Km do 300 Km

  Cena, Izrada i montaža vrata za kupatilo, 1 kom
  Sobna vrata, Sarajevo

  180 Km do 300 Km

  Cena, Izrada i montaža sobnih vrata, 6 komada
  Sobna vrata, Brod

  1080 Km do 1800 Km

  Cena, Zamjena unutrašnjih vrata, 6 komada
  Sobna vrata, Bijeljina

  1080 Km do 1800 Km

  Cena, Izrada i montaža sobnih vrata, 3 komada
  Sobna vrata, Lukavac

  540 Km do 900 Km

  Cena, Izrada i montaža sobnih vrata, 1 komad
  Sobna vrata, Istocno sarajevo

  180 Km do 300 Km

  Cena, Sobra vrata, 210×90 cm - 12 komada
  Sobna vrata, Bihac

  2160 Km do 3600 Km

  Cena, Izrada štokova za vrata, 4 komada
  Sobna vrata, Banja luka

  90 Km do 150 Km

  Cena, Izrada štoka za sobna vrata, 205x80
  Sobna vrata, Tuzla

  180 Km do 300 Km

  Cena, Izrada i montaža sobnih vrata, 4 kom
  Sobna vrata, Banja luka

  720 Km do 1200 Km

  Cena, Izrada i montaža sobnih vrata sa štokom, 3 komada
  Sobna vrata, Neum

  630 Km do 1050 Km

  Cena, Izrada i montaža sobnih vrata, 5 kom
  Sobna vrata, Banja luka

  450 Km do 750 Km

  Cena, Nabavka i ugradnja sobnih vrata, 3 vrata
  Sobna vrata, Šamac

  720 Km do 1200 Km

  Cena, Izrada i ugradnja sobnih vrata, 1 kom
  Sobna vrata, Ilidža

  270 Km do 450 Km

  Cena, Izrada i montaža sobnih vrata, 13 kom
  Sobna vrata, Donji vakuf

  2340 Km do 3900 Km

  Cena, Sobna vrata, 3 kom
  Sobna vrata, Orahovica donja

  540 Km do 900 Km

  Cena, Izrada i montaža sobnih vrata, 4 komada
  Sobna vrata, Visoko

  720 Km do 1200 Km

  Cena, Izrada i montaža sobnih vrata, 2 komada
  Sobna vrata, Hadžici

  360 Km do 600 Km

  Cena, Izrada i montaža sobnih vrata, 4 komada
  Sobna vrata, Ljubuški

  720 Km do 1200 Km

  Cena, Izrada i montaža sobnih vrata, 7 komada
  Sobna vrata, Bijeljina

  1260 Km do 2100 Km

  Cena, Izrada i montaža sobnih vrata, 6 komada
  Sobna vrata, Šipovo

  1080 Km do 1800 Km

  Cena, Izrada i montaža sobnih vrata, 4 komada
  Sobna vrata, Tuzla

  720 Km do 1200 Km

  Cena, Izrada i montaža sobnih vrata, 4 kom
  Sobna vrata, Sarajevo

  720 Km do 1200 Km

  Cena, Izrada i montaža sobnih vrata, 6 kom
  Sobna vrata, Mala kladuša

  1080 Km do 1800 Km

  Cena, Farbanje sobnih vrata sa štokovima, 8 kom
  Sobna vrata, Odžak

  180 Km do 300 Km

  Cena, Izrada i montaža sobnih vrata, 4 komada
  Sobna vrata, Kalesija

  720 Km do 1200 Km

  Cena, Izrada i montaža kliznih, sobnih vrata, 1 kom
  Sobna vrata, Livno

  900 Km do 1500 Km  Ideje za uređenje doma

  Magazin pun svežih ideja i saveta naših autora za uređenje vašeg stambenog prostora.

  Sobna vrata cenovnik

  Zatražite neobavezujuću ponudu od firmi

  207+ Preduzeća za Sobna vrata
  Besplatna pretraga
  Bez provizije
  ZATRAŽI PONUDU
  Uslovi korišćenja I Politika privatnosti I Informacije o kolačićima I Impressum
  © 2024 Daibau.ba | Sva prava su zadržana