Za područje

  PVC prozori, PVC stolarija Cijena

  Koliko koštaju PVC prozori? PVC prozori su najpristupačniji u poređenju s aluminijumskim i drvenim. Cijena plastičnog prozora zavisi od oblika, veličine, okvira, stakala te načina otvaranja (fiksno, krilno ili klizno). Za običan PVC prozor s dvostrukim staklima treba izdvojiti između 150 i 300 KM/m2. Da biste dobili tačnu cijenu, pošaljite upit našim najiskusnijim ponuđačima panoramskih prozora, a oni će uzvratiti mogućim ponudama. Pripremili smo i brojne savjete o panoramskim prozorima.

  Zatražite ponudu:
  Nađi majstore

  Cijena PVC prozora


  Cijena PVC prozora. Cijena PVC prozora s dvoslojnim staklom.

  110.00 Km/m2

  VEOMA NISKA CENA
  Km/m2

  SREDNJA CENA
  160.00 Km/m2

  NAJVIŠA CENA
  Želim ponudu izvođača radova

  Druge cene za PVC prozori

  vaša količina

  jedinica

  okvirna cena

  vaša cena

  PVC balkonska vrata

  Cijena PVC balkonskih vrata, dvoslojnih, 100x220 cm. Cijena za PVC balkonska vrata s dvoslojnim staklom (termoprovodljivost U=1,2 W/m2K).


  kom

  Km/kom

  Km

  PVC dvokrilna balkonska vrata, dvoslojno staklo

  Cijena za PVC dvokrilna balkonska vrata, 180x210 cm s dvoslojnim staklom.


  kom

  Km/kom

  Km

  PVC dvokrilna balkonska vrata, troslojno staklo

  Cijena za PVC dvokrilna balkonska vrata, 180x210 cm s troslojnim staklom.


  kom

  Km/kom

  Km

  PVC fiksni prozor 100x100 cm cijena/kom

  Cijena PVC fiksnog prozora, dvoslojnog, 100x100 cm. Cijena za PVC fiksni prozor s dvoslojnim staklom (termoprovodljivost U=1,4 W/m2K).


  kom

  Km/kom

  Km

  PVC fiksni prozor 120x100 cm

  Cijena za PVC fiksni prozor, 120x100 cm s dvoslojnim staklom je


  kom

  Km/kom

  Km

  PVC jednokrilna balkonska vrata, dvoslojno staklo

  Cijena za PVC jednokrilna balkonska vrata, 110x210 cm s dvoslojnim staklom.


  kom

  Km/kom

  Km

  PVC jednokrilna balkonska vrata, troslojno staklo

  Cijena za PVC jednokrilna balkonska vrata, 110x210 cm s troslojnim staklom.


  kom

  Km/kom

  Km

  PVC jednokrilni prozor 100x100 cm cijena/kom

  Cijena PVC jednokrilnog prozora, dvoslojnog, 100x100 cm. Cijena za PVC jednokrilni prozor s dvoslojnim staklom (termoprovodljivost U=1,4 W/m2K).


  kom

  Km/kom

  Km

  PVC jednokrilni prozor 120x100 cm

  Cijena za PVC jednokrilni prozor, 120x100 cm s dvoslojnim staklom je


  kom

  Km/kom

  Km

  PVC prozor 120x140 cm cijena/kom

  Cijena jednokrilnog PVC prozora 120x140 cm s trostrukim staklom je


  kom

  Km/kom

  Km

  PVC prozor 120x90 cm cijena/kom

  Cijena jednokrilnog PVC prozora 120x90 cm s trostrukim staklom je


  kom

  Km/kom

  Km

  PVC prozor 140x140 cm cijena/kom

  Cijena jednokrilnog PVC prozora 140x140 cm s trostrukim staklom je


  kom

  Km/kom

  Km

  PVC prozor 60x100 cm cijena/kom

  Cijena jednokrilnog PVC prozora 60x100 cm s trostrukim staklom je


  kom

  Km/kom

  Km

  PVC prozor 80x180 cm cijena/kom

  Cijena jednokrilnog PVC prozora 80x80 cm s trostrukim staklom je


  kom

  Km/kom

  Km
  Ukupno:
  Km
  Pošalji potražnju >

  Da li Vam je kalkulator bio koristan?

  PVC - plastični prozori - sve što treba da znate

  1. PVC -plastični prozori - šta sve treba da znate?

  1.1. Prednosti PVC prozora

  Plasticni prozori
  Izaberite najboljeg ponuđača PVC prozora

  Jednostavna izrada po povoljnoj cijeni

  PVC prozori su u posljednje vrijeme najčešći izbor većine kupaca. Nesumnjivo, prvenstveno zbog vrlo povoljne cijene, pošto su ovi prozori znatno jeftiniji od aluminijumskih i drvenih.

  Plastični prozori su odlični termoizolatori

  Prozori, koliko i drugi dijelovi stolarije, znatno utiču na gubitak toplote u stambenom ili poslovnom prostoru, a to može ići i do 30%. Na termoizolativnost PVC prozora utiče debljina i termoprovodljivost okvira prozora (oznaka je Uf), termoprovodljivost stakala (oznaka je Ug) i ukupna termoprovodljivost cjelog prozora (oznaka je Uw). Za energetsku efikasnost najznačajnije je to da prozori budu nepropusni, tj. da imaju trostruku izolaciju. Što je manji količnik prolaska toplote (Uw) to su prozori bolji. Zato ugradnjom kvalitetnih prozora mogu da se ostvare znatne uštede kod troškova grijanja - nekada smanjenje iznosi i čitavu trećinu! Termoizolativnost PVC prozora može da se poredi sa onom koju imaju aluminijumski i drveni prozori.

  Plastični prozori su odlični zvučni izolatori

  Kada birate prozore za svoj dom imajte na umu i uticaj sredine u kojoj živite (prometna saobraćajnica ili priroda), pa u skladu sa tim računajte i na zvučnu izolaciju. Vrednost zvučne izolacije obilježava se oznakom Rw - što je veći broj to bolje. Zvučna izolacija PVC prozora može da se poredi sa onom koju imaju aluminijumski i drveni.

  Plastični prozori i lako održavanje

  PVC prozori se vrlo lako održavaju. Potrebno im je povremeno brisanje mokrom krpom. Za razliku od drvenih prozora, oni ne zahtijevaju redovno farbanje. Otporni su na kiseline, UV zračenje, koroziju i ekstremne vremenske prilike. Jedino što se preporučuje je podmazivanje metalnih dijelova visokokvalitnetnim mašinskim uljem.

  Plastični prozori dobro izgledaju

  Prozori treba da budu dopuna estetici prostora i cjelokupnog izgleda kuće. Na tržištu ćete naći brojna rješenja, u svim zamislivim oblicima i bojama, tako da ćete sigurno pronaći ono prema sopstvenoj želji i mogućnostima.

  Dugotrajnost

  PVC prozori imaju očekivan vijek trajanja od 40 godina. Ponuđači kvalitetnih PVC prozora nude garanciju na najmanje 10 godina.

  Sigurnost i protivprovalna zaštita

  To da prozori budu sigurni i pružaju protivprovalnu zaštitu obezbjeđuje se kvalitetnim okovima koji ne dopuštaju nasilno otvaranje niti pomjeranje prozorskih krila.

  1.2. Slabosti PVC prozora

  Deformisanje na vrućini

  PVC na visokim temperaturama može da se deformiše. Kada je prozor slabijeg kvaliteta, a dugo izložen uticaju Sunca, može da se dogodi da se iskrivi i teže otvara i zatvara; međutim, kada se ohladi funkcionisaće kao i ranije. To se dešava vrlo rjetko i uglavnom kod prozora velikih dimenzija, a sa visokokvalitetnim prozorima takvih problema uopšte nema.

  Boja vremenom može da se promijeni

  Plastični prozori se ne mogu farbati kao aluminijumski ili drveni.

  Nerazgradiv materijal

  Plastika se ne razgrađuje u prirodi, odnosno, razgrađuje se za stotinak i više godina. Međutim, u poslednje vrijeme ima sve više onih koji u proizvodnji koriste recikliranu plastiku te tako smanjuju količinu otpada. S druge strane, PVC je dugotrajan pa se i na taj način kompezuje njegova nerazgradivost. U svakom slučaju, plastični prozori nisu najbolji izbor za prirodnu sredinu.

  2. Izbor ponuđača

  Na tržištu ima skoro bezbroj proizvođača i ponuđača PVC stolarije. Kupovina prozora nije kratkoročna investicija, pa je vrlo važno da pažljivo birate i sakupite što više ponuda prije nego što se odlučite.

  PVC prozori
  PVC prozori su najčešći izbor kupaca

  2.1. Garancija za prozore

  Garantni rok je odličan pokazatelj kvaliteta. Proizvođači i ponuđači sigurni u svoj proizvod mogu ponuditi desetogodišnju pa i dužu garanciju. U garantnom roku proizvodi moraju biti bez manjkavosti - i estetskih i funkcionalnih - a ako se oštećenja i pojave, ne smiju imati veze s kvalitetom; mogu biti samo posledica neodgovarajuće upotrebe.

  2.2. Vlastiti majstori za ugradnju i održavanje

  Kvalitetni prozori sami po sebi ne znače mnogo - tek ako su i pravilno postavljeni, služiće vam dugo i dobro. Slabo urađena montaža, zbog koje će se pojaviti tzv. toplotni mostovi, može poništiti sve prednosti kvalitetnog proizvoda. Stoga je vrlo važno da, koga god da izaberete, ima svoje kvalifikovane majstore koji koriste visokokvalitetne materijale odgovarajuće tipu ugradnje. Ako prodavac obezbeđuje i servis za svoje proizvode te garantuje nabavku i zamjenu rezervnih dijelova, onda ste najverovatnije našli pravog.

  2.3. Potvrde kvaliteta PVC prozora

  Proizvođači i prodavci kvalitet proizvoda dokazuju i raznim sertifikatima i potvrdama kvaliteta koje će vam po završenoj ugradnji i ostaviti. U tu dokumentaciju spadaju tehnički podaci, specifikacije, potvrde o neškodljivosti za prirodnu sredinu, energetske potvrde i slično.

  3. Ugradnja PVC prozora

  3.1. Šta je, zapravo, kvalitetna ugradnja?

  Ugradnja PVC prozora smatra se kvalitetnom onda kada se odvija prema određenoj proceduri i tehničkim postupcima koji obezbjeđuju energetsku efikasnost i zaštitu kao i dugotrajnu, bezbjednu i jednostavnu upotrebu. Da bi PVC prozori omogućavali i određen stepen termo i zvučne izolacije, vrlo je važno da budu ugrađeni nepropusno, tj. da na spojevima okvira prozora i zida nema propusta, pukotina ni nedostataka kroz koje bi mogla da se gubi toplota. To znači i da na okviru nema oštećenja niti otvora oko njega. Prozorsko krilo mora biti montirano tako da se lako otvara i zatvara, nema oštećenja okova ni mehanizma za otvaranje, da ne zapinje niti spada. Prozor se mora sasvim lako otvarati i zatvarati. Kvake na prozorima takođe moraju biti dobro postavljene i fiksirane.

  3.2. Postupak ugradnje PVC prozora

  1. Prozori se dostavljaju određenog dana.
  2. Majstori vam objasne kako će se posao odvijati.
  3. Postavlja se zaštita za zidove, podove i druge izložene površine.
  4. Skidaju se postojeći prozori.
  5. Radi se postavljanje i nivelacija okvira u zidnim otvorima. Pomoću laserskog metra određuju se ugao, visina i dubina postavljanja prozora.
  6. Prozori se postavljaju u otvor i zaptivaju određenim sredstvima u zavisnosti od izabranog tipa montaže (klasična, ekološka ili RAL).

  Klasična montaža

  Najčešći način postavljanja prozora. Okvir prozora se šrafi u zid, a onda se spoj između zida i prozora napuni pur-pjnom.

  Eko-montaža

  Spoj između zida i prozora se puni ekološkom, elastičnom pjnom na bazi vode koja stalno „radi“ - rasteže se i skuplja, shodno atmosferskim uslovima, pa time obezbjeđuje odličnu energetsku efikasnost. Ovakva ugradnja naročito se preporučuje kod adaptacije starijih objekata.

  RAL montaža

  RAL montaža je obavezna pri ugradnji prozora u niskoenergetske i pasivne kuće, ali se svakako preporučuje i za svaku novogradnju pošto obezbjeđuje najbolju termoizolaciju, praktično bez ikakvih mogućnosti za gubljenjem toplote. S unutrašnje strane, prozori se zaptivaju paropropusnom masom, a sa spoljne strane elastičnom poliuretanskom (niskoekspandirajućom) pjenom čime se omogućava da para izlazi iz prostora, ali ne može da ulazi. RAL montaža sprečava i prodiranje vode u zidove, a samim tim i nastanak kondenzacije.

  1. Poslednji su pregled i provjera urađenog posla.
  2. Majstori vam ostavljaju uputstva za pravilnu upotrebu i održavanje kao i odgovarajuće sertifikate i garanciju.

  Daibau.ba, pomažemo pri oceni investicije i izboru izvođača za vaš Dom  Želim ponudu izvođača radova
  Zadnji projekti

  Izrada i montaža kliznih i balkonskih vrata

  Potrebna izrada i montaža kliznih i balkonskih vrata, bijele boje. Dimenzije su sledeće:

  - Klizna vrata: 3 x 2.2 m - 2komada,
  - Balkonska vrata : 1 x 2.2 m - 2 komada.

  Molim kontakt putem Vibera. 2469.6 Km do 4116 Km

  ........

  Izrada PVC stolarije i montaža

  3 puta 210/ 130- trokrilni ali mogu biti i dvokrilni
  1 balkonska 75/210
  1 za dnevni 85/135
  1 kuhinja 175/135

  Sve su u pitanju prozori, pvc. 2116.8 Km do 3528 Km

  ........

  Popravak PVC balkonskih vrata

  Vrata se otezano zatvaraju, potrebna je popravka. 176.4 Km do 294 Km

  ........

  Želim ponudu izvođača radova

  Cena, Zatvaranje šadrvana PVC stolarijom, dimenzije u prilogu
  PVC prozori, Sarajevo

  2700 Km do 4500 Km

  Cena, Izrada i montaža balkonskog prozora i vrata i prozora, 6 kom
  PVC prozori, Gornji ribnik

  1800 Km do 3000 Km

  Cena, Zatvaranje balkona, 2 komada
  PVC prozori, Sarajevo

  1620 Km do 2700 Km

  Cena, Nabavka i montaža PVC balkonskih vrata, 1 kom
  PVC prozori, Ilidža

  0 Km do 0 Km

  Cena, Izrada i montaža PVC vrata, 90 x 200 cm
  PVC prozori, Tuzla

  270 Km do 450 Km

  Cena, Izrada i montaža PVC stolarije, 4 kom prozora, 1 kom ulaznih vrata
  PVC prozori, Neum

  900 Km do 1500 Km

  Cena, Nabavka i montaža PVC stolarije za kuću, 10 kom
  PVC prozori, Tuzla

  3150 Km do 5250 Km

  Cena, Izrada i montaža PVC vrata i prozora, vrata 1 kom; prozor 1 kom
  PVC prozori, Trebinja

  360 Km do 600 Km

  Cena, Izrada i montaža PVC stolarije, 5 vecih prozora; 2 mala; 1 vrata
  PVC prozori, Prijedor

  1530 Km do 2550 Km

  Cena, Izrada i montaža kliznog prozora za ladaru (čardak), 370 x 104cm
  PVC prozori, Banja luka

  360 Km do 600 Km

  Cena, Izrada i montaža PVC stolarije, 4 kom prozora; 1 kom ulaznih vrata; 1 kom balkonskih vrata
  PVC prozori, Doboj

  1350 Km do 2250 Km

  Cena, Izrada i montaža PVC prozora, 8 komada
  PVC prozori, Živinice

  1080 Km do 1800 Km

  Cena, Izrada i ugradnja PVC prozora sa roletnama, 3 komada
  PVC prozori, Banja luka

  540 Km do 900 Km

  Cena, Kompletna zamjena stolarije, 2 kom vrata; 5 kom prozora; 3 kom balkonskih vrata
  PVC prozori, Banja luka

  2160 Km do 3600 Km

  Cena, Izrada i montaža PVC prozora i balkonskih vrata, prozor: 6 komada; balkonska vrata: 2 komada
  PVC prozori, Gradiška

  1620 Km do 2700 Km

  Cena, Nabavka i montaža PVC stolarije i garažnih vrata, 4 kom
  PVC prozori, Bijeljina

  1260 Km do 2100 Km

  Cena, Izrada garažnih vrata i PVC prozora sa roletnama, 2 kom + 4 kom
  PVC prozori, Previja

  1980 Km do 3300 Km

  Cena, PVC prozori, cca 200 x 180 cm
  PVC prozori, Mostar

  540 Km do 900 Km

  Cena, Izrada i ugradnja PVC stolarije, 8 kom
  PVC prozori, Banja luka

  1800 Km do 3000 Km

  Cena, Izrada i ugradnja PVC prozora, 2 kom
  PVC prozori, Sarajevo

  450 Km do 750 Km

  Cena, Zatvaranje balkona, 350 cm x 217 cm
  PVC prozori, Banja luka

  360 Km do 600 Km

  Cena, Izrada i ugradnja PVC stolarije, prozor: 3 kom; balkonska vrata: 1 kom
  PVC prozori, Sarajevo

  1170 Km do 1950 Km

  Cena, Izrada i montaža PVC prozora, 4 kom
  PVC prozori, Jajce

  720 Km do 1200 Km

  Cena, Izrada i montaža PVC stolarije, ulazna vrata: 1 komad; balkonska vrata: 1 komad; prozor: 1 komad
  PVC prozori, Orašje

  900 Km do 1500 Km

  Cena, Izrada i montaža PVC stolarije, Prozor: 6 komada; Vrata: 4 komada
  PVC prozori, Tešanj

  2430 Km do 4050 Km

  Cena, Izrada i montaža PVC prozora, 1 komad
  PVC prozori, Mostar

  270 Km do 450 Km

  Cena, Izrada i montaža kliznih grilja, - 190 x 150cm, - 350 x 150cm
  PVC prozori, Bihac

  900 Km do 1500 Km

  Cena, Izrada i montaža PVC stolarije, prozor: 6 komada; balkonska vrata: 1 komad; ulazna vrata: 1 komad
  PVC prozori, Trebinja

  1620 Km do 2700 Km

  Cena, Izrada i montaža PVC stolarije,
  PVC prozori, Banja luka

  1440 Km do 2400 Km

  Cena, Zamjena stolarije, balkonska vrata - 2 komaad, prozor - 1 komad
  PVC prozori, Velika kladuša

  1080 Km do 1800 Km

  Cena, Izrada i montaža vanjske PVC stolarije, ulazna vrata: 1 kom; prozor: 6 kom; balkonska vrata: 2 kom
  PVC prozori, Hadžici

  1620 Km do 2700 Km

  Cena, Ponuda za konkurs za oglas o sufinansiranju, prozor: 4 kom; vrata: 1 kom; balkonska vrata: 2 kom
  PVC prozori, Bijeljina

  1530 Km do 2550 Km

  Cena, Izrada i montaža PVC prozora i balkonskih vrata, prozor: 4 kom, vrata: 1 kom
  PVC prozori, Banja luka

  1350 Km do 2250 Km

  Cena, Izrada i ugradnja prozora i vrata, 2 komada prozora, 1 komad ulaznih vrata
  PVC prozori, Tuzla

  810 Km do 1350 Km

  Cena, Prozori, vrata, ulazna vrata, prozori: 4 komada, vrata: 1 kom
  PVC prozori, Trebinja

  1800 Km do 3000 Km

  Cena, Zamjena prozora i vrata na kuci, 27
  PVC prozori, Capljina

  4500 Km do 7500 Km  Ideje za uređenje doma

  Magazin pun svežih ideja i saveta naših autora za uređenje vašeg stambenog prostora.

  PVC prozori cenovnik

  Zatražite neobavezujuću ponudu od firmi

  661+ Preduzeća za PVC prozori
  Besplatna pretraga
  Bez provizije
  ZATRAŽI PONUDU
  Uslovi korišćenja I Politika privatnosti I Informacije o kolačićima I Impressum
  © 2023 Daibau.ba | Sva prava su zadržana