Cementna košuljica Cijena

Koliko košta cementna košuljica(estrih)? Cijena estriha zavisi od načina rada, debljine estriha i, naravno, od naručene količine. Cijena klasičnog estriha debljine 4-5 cm kreće se od 8 do 14 KM/m2. Da biste dobili tačnu cijenu, pošaljite upit našim najiskusnijim majstorima za estrih, a oni će uzvratiti mogućim ponudama. Pripremili smo i brojne savjete o postavljanju estriha.

Zatražite ponudu:
Nađi majstore

Cijena estriha


Cijena estriha. Cijena nabavke i ugradnje cementnog estriha s mirkoarmaturom debljine 5 cm.

7.00 Km/m2

VEOMA NISKA CENA
Km/m2

SREDNJA CENA
13.00 Km/m2

NAJVIŠA CENA
ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA RADOVA
Cementna košuljica Cijena

DRUGE CENE ZA Cementni estrih

vaša količina

jedinica

okvirna cena

vaša cena

Kompletno pravljenje poda, izolacije 5 cm i estriha 5 cm

Cijena postavljanja izolacije EPS 70 od 5 cm i PE folije, pa estriha s polipropilenskim vlaknima; nabavka i ugradnja.


Km

Km/m2

m2
potražnja>

Estrih s polipropilenskim vlaknima, 5 cm

Cijena cementnog estriha 0-4, MB20, armiran polipropilenskim vlaknima. Okvirna cijena za oko 100 m2.


Km

Km/m2

m2
potražnja>

Cijena klasične cementne košuljice, 5 cm

Cijena klasične cementne košuljice, debljine 5 cm s mirkoarmaturom. Cijena nabavke i ugradnje.


Km

Km/m2

m2
potražnja>

Cijena brušenja betona

Cijena brušenja betona. Brušenje betona. Cijena dijamantskog brušenja betona do visine 2,6 m, bez dodatnih radova i skele.


Km

Km/m2

m2
potražnja>

Polaganje toplotne izolacije EPS 70 debljine:

Priprema podloge, isporuka i ugradnja toplotne izolacije odabrane debljine ispod košuljice.


Km

Km/m2

m2

Km


Km/m2

m2

Km


Km/m2

m2

Km


Km/m2

m2

Km


Km/m2

m2
potražnja>
Ukupno:
pošalji potražnju >

Izlivanje košuljice


Koliko košta samorazlivni estrih? Samorazlivni estrih je nešto skuplji od klasičnog, ali u kombinaci...

Proverite i: Izlivanje košuljice Cijena

Da li Vam je kalkulator bio koristan?

Ideje za uređenje doma

Magazin pun svežih ideja i saveta naših autora za uređenje vašeg stambenog prostora.

Estrih - sve što treba da znate

1. Estrih - šta sve treba da znate?

Estrih
Pravljenje estriha je zahtjevan posao i mora da ga obavi profesionalac

Estrih je tanka podloga za podne obloge. Postavlja se preko betona ili drugih nosećih materijala građevinske konstrukcije i debljine je nekoliko centimetara. Estrih je smješa cementa ili asfalta i anhidrita, a naziv dobija po vrsti veziva. Tako postoje cementni estrih, samorazlivni, na bazi kalcijumovog sulfata, kao i polimerno-cementni nanosi na bazi polimera i drugi, njima slični. Estrihom se stvara ravna glatka podloga odgovarajuća postavljanju finalnih podnih obloga. Osim toga, estrih je vrlo djelotvoran zvučni izolator i protivpožarna barijera. U estrih može da se ugradi podno grijanje, pri čemu se toplota iz cijevi prenosi na njega te se dalje ravnomerno širi cijelim podom. Nanosi se ručno ili mašinski, pri čemu je samo važno da sloj bude ujednačen i ravan, tako da se dobro osuši i lako obradi, a da se ne pojave naprsline ni pukotine.

2. Estrih - izvođači radova

Izrada estriha spada u zahtevnije građevinske radove zbog čega je vrlo važno da nađete iskusne i stručno osposobljene izvođače. Podovi su sasvim izložen deo životnog prostora te je svakako bitno da estrih bude profesionalno ugrađen i kvalitetno obrađen. Estrih možete uraditi i sami, ako detaljno proučite i sljedite uputstva.

3. Vrste estriha

3.1. Vrste estriha prema konstrukciji, odnosno, načinu postavljanja

3.1.1. Vezni estrih

Ovo je najjednostavnija vrsta; oni se postavljaju direktno na podlogu u jednom ili više slojeva. Da bi estrih čvrsto prionuo za podlogu, koriste se specijalna sredstva ili emulzije za bolje prianjanje.

3.1.2. Plivajući estrih

Ovo je najsloženija vrsta; od podloge ga odvaja sloj izolacije. Radi se tako da se ostavljaju široke fugne (najmanje 4 mm, a gdje su instalacije najmanje 10 mm) između građevinskih elemenata (zidova, stubova, dimnjaka itd.).

3.1.3. Klizni estrih

Njega od podloge odvaja zaštitni sloj (na primer, folija) i fugne širine najmanje 4 mm od ostalih građevinskih elemenata koji međusobno ne smijju da se dodiruju. Klizni estrih se koristi za prostore u kojima se očekuje veće opterećenje, a toplotna i zvučna izolacija su manje bitne.

3.2. Vrste estriha prema sastavu i načinu postavljanja

3.2.1. Klasični, tj. estrih koji se ručno ugrađuje

Betonsku smješu izvođač radova ručno postavlja i ravna da bi dobio glatku podnu površinu.

3.2.3. Suhomontažni, tj. suhi estrih

Suhi estrih su zapravo ploče od iverice ili vlaknastog cementa koje se postavljaju kao plivajući pod. Prednost ovakvog estriha leži prvenstveno u tome što može da se postavlja tokom cijele godine pošto se ne suši; ugradnja je relativno jednostavna i brza; suhi estrih je lakši i tanji te se preko njega jednostavno i brzo postavljaju podne obloge (parket, pločice itd.).

3.2.4. Ručni estrih

Najčešće se radi na malim površinama kao što su kupatila, toaleti, ostave i slično, ali i tamo gdje zbog skučenosti nije moguće korišćenje mašina. Može da se koristi i za popunjavanje manjih ili većih otvora ili kanala koji nastaju pri promjeni instalacija.

3.2.5. Mašinski estrih

Mašinski estrih čini nekoliko slojeva izolacije i betonska košuljica. Izvođač radova, estrih izliva preko slojeva izolacije, čime se učvršćuju cijevi, ili preko betona kao plivajući pod odvojen od građevinskih elemenata objekta te tako sprečava da se zvuk s estriha prenosi na konstrukciju.

3.3. Prednosti i mane mokrog estriha

Budući da se smješa u prahu za mokri estrih pravi u fabrici, ona je ujednačena. Postavljanje zato zahteva finu nivelaciju. Mokri estrih se preporučuje za veće površine ili prostorije u kojima će biti podno grijanje. On je vrlo čvrst i otporan na pritisak i savijanje, zbog kompaktnosti i ravnomijernog razlivanja bez neravnina, tako da ni na većim površinama nema dilatacije. S druge strane, najveća mana mu je dužina sušenja - 1 cm debljine mora da se suši nedelju dana i tako progresivno - što deblji estrih to je vrijeme sušenja duže. Zbog toga i mora da se radi ljeti kada su spoljne temperature visoke. U jesen ili proljeće sušenje bi potrajalo i više mjeseci - koliko zbog niže temperature toliko i zbog visoke vlažnosti. Zima pak, ni u kom slučaju nije dobra zbog smrzavanja i pucanja. Riječju, mokri estrih nikako nije odgovarajući materijal za kratke rokove. Ubrzavanje sušenja različitim sušačima samo povećava troškove ugradnje.

3.4. Prednosti i mane suhog estriha

Suhi estrih je odlična podloga za sve vrste finalnih podova. Postavlja se brzo, ne treba ga sušiti, i preko njega odmah može da se postavlja finalna podna obloga. Za razliku od mokrih estriha, mnogo su lakši i zato idealni za, recimo, stare drvene stepenice ili međuetažne radove. Slabost im je viša cijena te se ljudi za njih odlučuju obično onda kada nema drugog izbora.

4. Postupak izvođenja estriha

4.1. Pravilno postavljanje mokrog estriha

Mokri estrih se dijeli na tri vrste: klasični cementni, brzovezujući/brzosušeći i samorazlivni. Klasični se radi tako što se prvo u miješalici za beton napravi smješa i mašinski izlije na određenu površinu, a onda majstor ručno ravna površinu zidarskom letvom i na kraju ga uglača posebnom mašinom. Brzovezujući, tj. brzosušeći estrih se radi kada je rok kratak i kada se za nekoliko dana moraju postaviti i podne obloge. Tada u miješalicu za beton ide umjesto običnog cementa, brzovezujući. Ovakav estrih je vrlo skup, a cijenu postavljanja povećava i uređaj za razvlaživanje koji se u dati prostor mora postaviti da bi se sprečio nastanak visoke koncentracije vlage - vlaga mora ostati ispod 70%.

Samorazlivni estrih je fabrički napravljena smjješa koja se dovozi do objekta kamionom-mikserom. Toj smješi se na gradilištu dodaje voda i potom razliva po površini do potrebne visine. U ovom procesu se često desi da se ne uradi razdvajanje dilatacija. Da bi se sprečio nastanak pukotina, estrih se mora odvojiti od zidova i stubova, a odgovarajuće dilatacije odrediti prema debljini, veličini, obliku i dugim karakteristikama estriha. Druga, takođe česta greška, naročito kod klasičnih estriha, jeste ta da se površina dobro ne zagladi, pa kasnije preostale neravnine prave problem pri postavljanju podnih obloga.

4.2. Pravilno postavljanje suhog estriha

Suhi estrih obično je troslojni: ravnajući sloj, izolacija i noseći sloj, koji zapravo čine dve krstasto položene ploče. Ravnajući sloj je, u stvari, najsitnija, fina granulacija ili miješani pjesak koji se raspe po površini i poravna zidarskom gredom. Prije toga se ne smije zaboraviti da se oko ivica, uza zidove, postavi izolaciona traka koja će kasnije sprečavati prenos zvuka te da su sve instalacione cijevi prekrivene sa bar 1 cm pijeska. Izolacione ploče se postavljaju počevši od vrata pa nadalje, i po potrebi se ukrajaju. Ako je ravnajući sloj tanji od 4 cm, on se može utabati i hodanjem; međutim, kada je deblji, mora se koristiti ručna ili električna presa. Kada se površina sasvim poravna i učvrsti, postavlja se noseći sloj, obično ploče unakrst, jedna preko druge.

Ivične ploče se ljepe zajedno, a učvršćuje ih sopstvena težina. Prije postavljanja završne podne obloge, fugne između ploča i glave zavrtnjeva treba zafugovati. Ovako postavljen estrih mora da odstoji i očvrsne 12 sati, a onda može da se počne s finalnim podnim oblogama. Najčešća greška u ovom slučaju je nedovoljna debljina ravnajućeg sloja, tako da se neravnine vide i preko njih se teško ili uopšte ne može postaviti podna obloga. Često se zaboravi i izolaciona traka duž ivice zidova, pa se kasnije zvuci prenose i u druge prostorije.

Daibau.ba, pomažemo pri oceni investicije i izboru izvođača za vaš DomŽELIM PONUDU IZVOĐAČA RADOVA
Zadnji projekti

Izliti ogovarajući estrih sa izolacijom ispod

Stan 103 m2 u Mostaru (Vatikan).

Stan je devastiran - oguljeno sve do betona.

Potrebno je postaviti izolaciju i estrih. Na estrih cu stavljati podno grijanje i mrežu. 1234.8 Km do 2058 Km

........

Mašinsko malterisanje i estrih

Potrebno je mašinsko malterisanje i estrih u stanu površine 85 m2. 882 Km do 1470 Km

........

Postavljanje estriha

Izlijevanje estriha što prije. Postavili smo podno grijanje i želimo da na to izlijemo estrih.
Nalazim se u mjestu Petrovo-Ćela .
Kvadratura sprata je oko 100 m2. 1764 Km do 2940 Km

........

ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA RADOVA

Cena, Postavljanje estriha na garažu, 70 m2
Cementni estrih, Sarajevo

441 Km do 735 Km

Cena, Izlivanje estriha, Po popisu
Cementni estrih, Ilidža

360 Km do 600 Km

Cena, Postavljanje tlaka prije pločica, cca 430 m2
Cementni estrih, Velika kladuša

3150 Km do 5250 Km

Cena, Postavljanje estriha, cca 20 m2
Cementni estrih, Teslic

180 Km do 300 Km

Cena, Postavljanje estriha, Po popisu
Cementni estrih, Odžak

360 Km do 600 Km

Cena, Izrada estriha na podno grijanje, 130 m2 estriha, po popisu
Cementni estrih, Bijeljina

585 Km do 975 Km

Cena, Izlivanje estriha, cca 60 m2
Cementni estrih, Bihac

360 Km do 600 Km

Cena, Izlivanje glazure, cca 30 m2
Cementni estrih, Šamac

270 Km do 450 Km

Cena, Postavljanje cementnog estriha, 45 m2
Cementni estrih, Mostar

270 Km do 450 Km

Cena, Postavljanje estriha na balkon, cca 7 m2
Cementni estrih, Bijeljina

63 Km do 105 Km

Cena, Izrada cementne košuljice cca 5 cm, cca 90 m2
Cementni estrih, Srbac

648 Km do 1080 Km

Cena, Postavljanje glazure, cca 260 m2
Cementni estrih, Banja luka

1800 Km do 3000 Km

Cena, Hidroizolacija temelja i postavljanje poda, cca 42 m2
Cementni estrih, Fojnica

900 Km do 1500 Km

Cena, Izlivanje estriha, cca 50 m2
Cementni estrih, Bijeljina

450 Km do 750 Km

Cena, Kućne podne glazure, cca 95 m2
Cementni estrih, Gracanica

684 Km do 1140 Km

Cena, Trebam izljevanje estricha, 37 m2
Cementni estrih, Žepce

199.8 Km do 333 Km

Cena, Ugradnja estriha sa vlaknima, 130 m2
Cementni estrih, Mostar

585 Km do 975 Km

Cena, Postavljanje estriha, 74 m2, 6 cm debljine
Cementni estrih, Sarajevo

532.8 Km do 888 Km

Cena, Izlijevanje glazure, cca 70 m2
Cementni estrih, Prijedor

504 Km do 840 Km

Cena, Izrada estriha i mašinsko malterisanje, 170 m2
Cementni estrih, Kupres

2700 Km do 4500 Km

Cena, Izlivanje estriha debljine 4 cm , cca 15 m2
Cementni estrih, Konjic

135 Km do 225 Km

Cena, Postavljanje cementne glazure, cca 180 m2
Cementni estrih, Celinac

990 Km do 1650 Km

Cena, Postavljanje estriha, cca 120 m2
Cementni estrih, Mostar

756 Km do 1260 Km

Cena, Popravka i nabacivanje zidova u dvorišnom objektu, moguća i suha gradnja, cca 25 m2
Cementni estrih, Banja luka

270 Km do 450 Km

Cena, Izrada cementnog estriha, cca 300 m2
Cementni estrih, Stanari

1350 Km do 2250 Km

Cena, Postavljanje estriha 6 cm debljine, cca 75 m2
Cementni estrih, Šipovo

540 Km do 900 Km

Cena, Postavljanje striropora i cementnog estriha, cca 70 m2
Cementni estrih, Breza

405 Km do 675 Km

Cena, Postavljanje estriha, cca 50 m2
Cementni estrih, Rudo

540 Km do 900 Km

Cena, Postavljanje estriha i malterisanje zidova, Po popisu
Cementni estrih, Sarajevo

2250 Km do 3750 Km

Cena, Izrada estriha, 47 m2
Cementni estrih, Vogošca

450 Km do 750 Km

Cena, Postavljanje estriha, cca 30 m2
Cementni estrih, Ilijaš

360 Km do 600 Km

Cena, Ugradnja estriha, Po popisu
Cementni estrih, Bosanski petrovac

630 Km do 1050 Km

Cena, Razlivanje glazure po cjelom stanu, cca 80 m2
Cementni estrih, Prijedor

720 Km do 1200 Km

Cena, Postavljanje estrih i toplona izolacija , cca 110 m2
Cementni estrih, Cazin

594 Km do 990 Km

Cena, Izlivanje estriha , cca 40 m2
Cementni estrih, Novi travnik

360 Km do 600 Km

Cena, Izrada cementna košuljica debljine 5 cm, cca 35 m2
Cementni estrih, Istocno sarajevo

270 Km do 450 KmPogledaj druge završene projekte i cene

Cementni estrih cenovnik

Zatražite neobavezujuću ponudu od firmi

71+ PREDUZEĆA ZA Cementni estrih
BESPLATNE USLUGE
BEZ PROVIZIJE
ZATRAŽI PONUDU

Tražite dobre izvođače radova za područje Cementni estrih?

Uslovi korišćenja I Politika privatnosti I Informacije o kolačićima I Impressum
© 2023 Daibau.ba | Sva prava su zadržana