Za područje

  Bravarija, bravarske usluge Cijena

  Koliko košta obrada metala? Cijena obrade metala zavisi od dimenzija, materijala (čelik, aluminijum, inoks), obrade (vruće pocinkovanje, farbanje, peskaranje itd.) tipa montaže (zavarivanje, kovanje, šrafljenje), mesta montaže (u radionici ili na gradilištu), i, svakako, od izvođača radova. Za manje obrade metala, kao što je sečenje metala testerom, cijena je 20 do 40 KM/h. Da biste dobili tačnu cijenu, pošaljite upit našim najiskusnijim bravarima, a oni će uzvratiti mogućim ponudama. Pripremili smo i brojne savjete o obradi metala.

  Brzo do majstora - lako i besplatno!
  Nađi majstore

  Cijena sečenja metala


  Cijena bravarskih radova. Cijena obrade metala, cijena sječenja metala testerom.

  20.00 Km/sat

  VEOMA NISKA CENA
  30.00 Km/sat

  SREDNJA CENA
  40.00 Km/sat

  NAJVIŠA CENA
  Želim ponudu izvođača radova

  Druge cene za Bravarija, bravarske usluge (2024)

  vaša količina

  jedinica

  okvirna cena

  vaša cena

  Metalni profili

  Cijena demontiranja, skidanja korozije i farbanja osnovnog sloja te još dva premaza boje.


  m2

  Km/m2

  Km

  Metalne stepenice

  Cijena demontiranja, skidanja korozije i farbanja osnovnog sloja te još dva premaza boje.


  m2

  Km/m2

  Km

  Metalne ograde

  Cijena demontiranja, skidanja korozije i farbanja osnovnog sloja te još dva premaza boje.


  m2

  Km/m2

  Km

  Bravarski radovi, lakše konstrukcije

  Cijena radova na konstrukciji s IPE, I profili po kilogramu materijala.


  kg

  Km/kg

  Km

  Bravarski radovi, teže konstrukcije

  Cijena radova na konstrukciji s IPE, I profili po kilogramu materijala.


  kg

  Km/kg

  Km

  CNC sječenje

  Cijena laserskog sječenja metala. Cijena laserskog sječenja metalne konstrukcije debljine do 2 cm. Cijena laserskog sječenja s programiranjem, a bez materijala i pripreme nacrta.


  sat

  Km/sat

  Km

  Bravarske intervencije

  Cijena obijanja sigurnosnih vrata. Cijena obijanja zbog gubitka ključeva. Cijena obijanja sigurnosnih vrata, zamjena brave i sigurnosnih elemenata.  Km/

  Km

  CNC brušenje

  Cijena CNC brušenja. Cijena CNC brušenja najmanje 20 cm materijala. Cijena brušenja bez materijala.


  sat

  Km/sat

  Km

  Graviranje metala

  Cijena graviranja metala. Cijena laserskog graviranja metala. Cijena graviranja aluminijuma.


  sat

  Km/sat

  Km

  Oštrenje noževa

  Cijena oštrenja noževa. Cijena oštrenja najmanje pet noževa. Cijena za kuhinjske noževe.


  kom

  Km/kom

  Km

  Prohromska kuhinja po mjeri

  Cijena opremanja restoranske kuhinje po mjeri – otvoreni, poluzatvoreni i zatvoreni elementi.


  m

  Km/m

  Km
  okvirna cena
  Km
  Pošalji potražnju >

  CNC obrada metala


  Koliko košta CNC obrada metala? Cijena CNC sječenja, brušenja ili glodanja zavisi od cijene i tvrdoć...

  Proverite i: CNC obrada metala Cijena

  Peskiranje


  Koliko košta peskiranje metala? Cijena peskiranja metala zavisi od načina rada (pod pritiskom, turbi...

  Proverite i: Peskiranje Cijena

  Da li Vam je kalkulator bio koristan?

  Bravarija, bravarske usluge - šta sve treba da znate?

  1. Bravarija, bravarske usluge - šta sve treba da znate?

  Bravarija je skup procesa obrade metala i proizvoda koji se na taj način dobijaju. To je uskostručno polje fizičke metalurgije za koje su potrebni veliko znanje, ali i vještina i preciznost.

  Bravarske usluge su sve one koje mogu da vam zatrebaju pri uređenju doma, a tiču se metala – izrada kapija, stepeništa, ograda, komada namještaja, okova i sličnog. Bravarski proizvodi su najtrajniji i najlakše se održavaju, pa im je prema tome i cijena vrlo povoljna.

  Obrada metala je dio mehaničke metalurgije, nauke koja se bavi procesima i načinima oblikovanja metalnih elemenata - od najsitnijih pojedinačnih djelova, raznoraznih sklopova do čitavih konstrukcija - u bukvalnom smislu od igle do lokomotive. Ovo je vrlo široka i razuđena oblast koja od majstora - bravara, alatničara i mašinista raznih profila traži veliko znanje, vještinu i spretnost.

  Bravarski poslovi
  Bravarija obuhvata poznavanje raznorodnih znanja, vještina i alata

  2. Bravarski poslovi - izbor majstora

  Ako vam zatreba neka od ovakvih usluga, gledajte da pronađete pojedinca ili preduzeće s dugogodišnjim iskustvom. Vrlo je važna činjenica da preduzeća, uglavnom, prije izvođenja radova vrše pregled i tehničko savjetovanje, a nakon njih, održavanje i popravke. Ne zaboravite ni na garanciju, kako biste se osigurali u slučaju nastanka oštećenja - koliko zbog kvaliteta materijala toliko i zbog izvođenja radova. Ako nađete fleksibilno i efikasno preduzeće, spremno da vam izađe u susret, znajte da ste načinili dobar izbor.

  3. Najtraženiji bravarski proizvodi i usluge

  3.1. Kapije

  Bravari dvorišne kapije i pješačka vrata obično prave od prohroma, aluminijuma ili gvožđa (kovanog). Oblik i boja su uvijek po vašem izboru.

  Dvorišne kapije mogu biti:

  - Samostojeće - ovakve kapije su na konzolama betonskih ili metalnih stubova i nisu im potrebne podne šine. Pored uobičajenog ručnog otvaranja mogu se podesiti i na automatsko, kojim se njihovo korišćenje pojednostavljuje i olakšava.

  - Pokretne - ovakve kapije kreću se po šini ukopanoj u tlo. Njihovo otvaranje i zatvaranje može biti ručno ili na elektropogon.

  - Krilne - ove kapije su fiksirane na jednom ili dva stuba, u zavisnosti od toga da li su jednokrilne ili dvokrilne. Takođe se mogu otvarati ručno ili automatski.

  - Pješačka vrata

  3.2. Ograde

  Ograde služe zaštiti parcela, dvorišta, terasa, bazena, balkona, stepeništa i sličnog. Estetski treba da budu usklađene s prostorom u koji se postavljaju koliko i s okolinom. Obično se izrađuju od prohroma, aluminijuma i kovanog gvožđa, ali mogu biti i od kombinacija materijala kao što su drvo i staklo. Spoljne ograde obavezno moraju da imaju antikorozivnu zaštitu.

  Prohromske ograde

  su odgovarajuće i za enterijer i za eksterijer. Mogu biti pjeskirane, brušene, polirane. Prohrom se često kombinuje s drugim materijalima kao što su drvo i staklo. Odlikuju ih uglađenost, jednostavnost i dugotrajnost.

  Kovane ograde

  su izuzetno elegantne, zanimljive i otmene. Oblike određenih elemenata i njihov raspored birate po sopstvenom ukusu. Ovakve ograde se najčešće šrafe na betonske ili metalne stubove. One moraju biti zaštićene od korozije da bi im vijek trajanja bio što duži. Ta antikorozivna zaštita se najčešće nanosi vrućim pocinkovanjem, pa farbanjem bojom ili prahom.

  Alumijumske ograde

  su najprimjerenije za balkone, terase, stepeništa, bazene i okućnice. Lakše su od prohromskih ograda i ne vare se, već šrafe. Ipak, izgledaju jednako dobro.

  3.3. Stepeništa

  Postoje različiti tipovi stepenica i konstrukcija stepeništa za unutrašnju, spoljnu i industrijsku upotrebu. Obično se prave od vruće pocinkovanog običnog ili nerđajućeg čelika.

  3.4. Nadstrešnice

  Nadstrešnice se prave za automobile, balkone, terase i slična mjesta radi zaštite od atmosferskih uticaja i padavina - sunca, kiše, snijega, grada. Često su to čelične ili aluminijumske konstrukcije. Čelik, bilo običan bilo nerđajući, štiti se od korozije procesom vrućeg pocinkovanja, pa farbanjem bojom ili prahom. U oba slučaja sàma boja je vaš izbor. Nadstrešnice mogu biti samostalne, konzolne ili na stubovima.

  3.5. Po želji

  Ima predmeta ili elemenata koje bravar može napraviti po vašoj želji; takve su neke noseće konstrukcije, podesti, nosači, ramovi, komadi namještaja ili pokućstva itd. za skladišta, industrijske, sportske i druge objekte.

  4. Postupak obrade, spajanja i zaštite metala

  4.1. Proces obrade metala

  4.1.1. Savijanje metala

  Pri savijanju metala, površinska ili spoljna vlakna se rastežu, a unutrašnja zaežu, odnosno, skupljaju. Ona u sredini ostaju ista, bez tzv. naprezanja. Savijanje je jedan od najrasprostranjenijih tehnoloških procesa preoblikovanja metalnih poluproizvoda kao što su limovi, profili i cijevi. Za pojedinačne i maloserijske elemente savijanje se vrši na univerzalnim mašinama i alatima. U serijskoj proizvodnji koriste se posebni alati (bušači) koji istovremeno rade sječenje, savijanje i duboko izvlačenje.

  4.1.2. Izvlačenje (presovanje) metala

  Izvlačenje se danas radi samo u zanatskim, kazandžijskim radionicama, budući da je u fabričkoj proizvodnji zamijenjeno dubokim izvlačenjem i presovanjem. Izvlačenje se radi tako što se metal postavi na podlogu (nakovanj) i udara posebnim čekićem, i to od centra ka ivicama. Tokom udaranja, materijal se postepeno tanji i smanjuje. Na ovaj način najčešće se obrađuju bakar, mesing, aluminijum, kalaj i cink.

  4.1.3. Brušenje (glodanje) metala

  Brušenje može biti ručno, spoljno, unutrašnje, površinsko, pravolinijsko, kružno, beskonačno; postoji rezanje brušenjem i urezivanje navoja. Za ovaj način obrade koriste se razni alati od stone brusilice do električnih koje mogu biti ugaone, ravne, vibracione i čeone.

  4.1.4. Bušenje metala

  Bušenjem se u metalu pravi otvor. Svrdlo bušilice probija metal i pravi rupu različitog prejseka, s usjecima ili bez njih. Glodanjem se rupa može povećati, a glačanjem joj se ivice mogu fino obraditi.

  Čelik, hardox, prohrom, prohromske cijevi, aluminijum, bakar i mesing i drugi metali mogu da se buše na ovaj način.

  4.1.5. Sječenje metala

  Lasersko rezanje metala

  Ovo je tehnološki najnapredniji i najprecizniji način sječenja metala. Ima brojnih prednosti u poređenju s drugim postupcima. Po cijeni je sasvim pristupačan, a brži je i kvalitetniji. Obično se laserski sijeku aluminijum i prohrom do debljine od 2 cm, ako je cijela ploča do 2x4 m. Međutim, veličina ploče koja se obrađuje zavisi od veličine mašine koju radionica ima.

  Plazma rezanje metala

  Ovaj način sječenja metala je najskuplji. Obično se koristi na metalnim konstrukcijama debljine do 8 cm, dok debljina prohroma i aluminijuma može biti do 4 cm. Najveća ploča koju može da obrađuje je 2x6 m. Ipak, i ovde veličina ploče koja se obrađuje zavisi od veličine mašine koju radionica ima.

  Tračna ili trakasta testera

  Ovakvom testerom se sjeku metalni profili i cijevi. Sječenje može biti pod pravim ili oštrim uglovima. Najveći prečnik reza koji ovim alatom može da se pravi je 60 cm.

  4.2. Načini spajanja metala

  4.2.1. Zakivanje

  Spajanjem materijala zakovicama dobija se nerazdvojiva veza, odnosno, čvrsta cjelina. Zakivanje može biti vruće ili hladno. Ovako spojeni dijelovi mogu da se rastave samo sječenjem. Ovaj način sastavljanja metala koristi se u konstrukcijama mostova, mreža, ograda i sličnom - uglavnom tamo gdje se očekuje veće opterećenje.

  4.2.2. Zavarivanje

  Zavarivanje je način spajanja dva ili više elemenata u čvrstu cjelinu pomoću toplote, pritiska ili njihove kombinacije. Zavarivanje može da se radi pomoću  materijala  za zavarivanje ali i bez njega, uz dodatni pritisak ili bez njega.  Znaci, dijeli se na zavarivanje topljenjem, pritiskom i lasersko.

  4.2.3. Lemljenje

  Topljenjem lemnog materijala vrši se spajanje dva metala ili dva elemenata od istog metala. Lemni materijal se topi dok se metal koji se lemi zagrijeva do tačke topljenja pa se tako spajaju u jedno, nastankom nerazdvojive veze. Lemni materijali mogu biti tvrdi i meki. Meki imaju nižu tačku topljenja, a tvrdi višu. Lemljenjem čelik može da se spaja s obojenim  metalima.

  4.2.4. Šrafljenje

  Ovaj način spajanja, za razliku od prethodno nabrojanih, stvara razdvojivu vezu, jer se metali mogu razdvojiti kada se šrafovi izvade.

  4.3. Zaštita metala od oksidacije

  Neke vrste metala su podložnije oksidaciji te se na njihovoj površini stvara sloj oksida. Metale kao što je aluminijum, taj oksidirani sloj štiti od dalje oksidacije, dok druge, kao što je gvožđe ne štiti, već pod uticajem vode i vazduha taj proces još brže napreduje. Ako se takvi metali u posljednjoj fazi obrade ne zaštite na odgovarajući način, oni će vremenom početi da rđaju i na kraju će sasvim zarđati. Pravilna površinska zaštita metala je nužna u završnoj obradi. Metali se štite slojevima metala ili nemetala.

  Tražite dobre izvođače radova za područje Bravarija, bravarske usluge?

  Daibau.ba, pomažemo pri oceni investicije i izboru izvođača za vaš Dom  Želim ponudu izvođača radova
  Zadnji projekti

  Uraditi rešetku na zidu ispred podrumskog prozora

  Treba mi izraditi rešetku na zidu ispred podrumskog prozora koji je veličine cca 90 x 60 cm. 176.4 Km do 294 Km

  ........

  Izrada metalnih ormarića

  Potrebna izrada metalnih ormarića 30 kom. U prilogu ispod se nalaze dimenzije. 5292 Km do 8820 Km

  ........

  Izrada metalnih vrata i ugradnja

  Potrebna izrada i ugradnja metalnih-pocincani lim dvoja vrata na kipu dimenzija 220 × 270 cm. 705.6 Km do 1176 Km

  ........

  Želim ponudu izvođača radova

  Cena, Izrada table sa metalom mrezom za vjesanje artikala, 110 x 100cm
  Bravarija, bravarske usluge, Sarajevo

  180 Km do 300 Km

  Cena, Izrada kapije, cca 2 x 2 m
  Bravarija, bravarske usluge, Tuzla

  180 Km do 300 Km

  Cena, Izrada i montaža gelendera za prozore, 2 kom
  Bravarija, bravarske usluge, Sarajevo

  360 Km do 600 Km

  Cena, Izrada balkonske ograde od CNC panela, 25m
  Bravarija, bravarske usluge, Zvornik

  1800 Km do 3000 Km

  Cena, Izrada metalnog ormara sa dualnim otključavanjem, 1 kom - 60cm širina, 100 cm dužina, 120 cm visina
  Bravarija, bravarske usluge, Sarajevo

  360 Km do 600 Km

  Cena, Izrada lanaca za parking, 4 m
  Bravarija, bravarske usluge, Vogošca

  360 Km do 600 Km

  Cena, Izrada stalka za zastavu, 1 kom
  Bravarija, bravarske usluge, Istocno sarajevo

  360 Km do 600 Km

  Cena, Mijenjanje brave, 1 kom
  Bravarija, bravarske usluge, Fojnica

  90 Km do 150 Km

  Cena, Rešetkasti nosači za tunel, Lučni profil od cca 35 m2 6.1 x 5.8 m sa radiusom zakrivljenja 2 metra
  Bravarija, bravarske usluge, Kakanj

  108000 Km do 180000 Km

  Cena, Promjeniti bravu i šteku na vratima, 1 kom
  Bravarija, bravarske usluge, Zenica

  45 Km do 75 Km

  Cena, Niklovanje sobne lampe, 2 poklopca fi 300 i 3 cijevi fi 30 mm, uk duž. 1200 mm
  Bravarija, bravarske usluge, Poljice kod tuzle

  90 Km do 150 Km

  Cena, Popravka opruge na ALU vratima, 1 kom
  Bravarija, bravarske usluge, Banja luka

  45 Km do 75 Km

  Cena, Popravka kliznih vrata, Zamjena šine na ulaznim vratima
  Bravarija, bravarske usluge, Sarajevo

  90 Km do 150 Km

  Cena, Promjena brave ulaznih vrata, 1 kom
  Bravarija, bravarske usluge, Maglaj

  45 Km do 75 Km

  Cena, Popraviti aluminjsku bravariju, 17 kom
  Bravarija, bravarske usluge, Zenica

  180 Km do 300 Km

  Cena, Popravak ulaznih vrata na stubištu, 1 komad
  Bravarija, bravarske usluge, Doboj

  90 Km do 150 Km

  Cena, Rezanje gusane ploče u krug, Dva kruga prečnika oko 20 cm
  Bravarija, bravarske usluge, Istocno sarajevo

  90 Km do 150 Km

  Cena, Potreban materijal za metalnu nadstrešnicu za Dubrovnik, 9 x 3 m
  Bravarija, bravarske usluge, Trebinja

  450 Km do 750 Km

  Cena, Potreban majstor za ugradnju panel ograde,
  Bravarija, bravarske usluge, Bugojno

  360 Km do 600 Km

  Cena, Bušenje rupa fi 16 mm na cijevi fi 30 mm debljine 1,5 mm, 54 kom + 60 kom
  Bravarija, bravarske usluge, Sarajevo

  270 Km do 450 Km

  Cena, Popravka vrata i mehanizma za otvaranje i zatvaranje, 1 kom
  Bravarija, bravarske usluge, Banja luka

  90 Km do 150 Km

  Cena, Treba mi ponuda za čelične nerđajuće elemente, cca 50 kg
  Bravarija, bravarske usluge, Jelah

  900 Km do 1500 Km

  Cena, Popravka garažnih vrata, okvir od lima na balkonu i krečenje, Garazna vrata 2x3, terasa 10 m i krecenje 60 m2
  Bravarija, bravarske usluge, Sarajevo

  585 Km do 975 Km

  Cena, Promjena brava, 5 kom
  Bravarija, bravarske usluge, Buna

  90 Km do 150 Km

  Cena, Zamjena steke na kliznim vratima,
  Bravarija, bravarske usluge, Sarajevo

  45 Km do 75 Km

  Cena, Popravka kapije,
  Bravarija, bravarske usluge, Ilidža

  45 Km do 75 Km

  Cena, Zamjena brave na poštanskom sandučiću zbog gubitka ključa,
  Bravarija, bravarske usluge, Sarajevo

  18 Km do 30 Km

  Cena, Popravku balkonskih vrata (mehanizam za otvaranje i zatvaranje), 2,20 x 80 m
  Bravarija, bravarske usluge, Banja luka

  18 Km do 30 Km

  Cena, Zatvaranje 1 strane terase, 2,35 * 2,35 m
  Bravarija, bravarske usluge, Mostar

  360 Km do 600 Km

  Cena, Izrada i montaža žičanih panela,
  Bravarija, bravarske usluge, Tuzla

  1350 Km do 2250 Km

  Cena, Bravarija, 50
  Bravarija, bravarske usluge, Zenica

  0 Km do 0 Km

  Cena, Izrada dvije nastrešnice , 1 kom 8 m2, 1 kom 5 m2
  Bravarija, bravarske usluge, Banja luka

  900 Km do 1500 Km

  Cena, Izrada i dostava metalnog ormara za Beč, 1 kom
  Bravarija, bravarske usluge, Bijeljina

  450 Km do 750 Km

  Cena, Izrada metalne nadstrešnica terase za kafić , 6 x 7
  Bravarija, bravarske usluge, Trebinje

  2700 Km do 4500 Km

  Cena, Metalni okov za balkon bez stakla, 2,50 ×0,84m
  Bravarija, bravarske usluge, Sarajevo

  1800 Km do 3000 Km

  Cena, Popravak rolo vrata zamjena osteceni dijelova , 7 m2
  Bravarija, bravarske usluge, Zenica

  270 Km do 450 Km  Ideje za uređenje doma

  Magazin pun svežih ideja i saveta naših autora za uređenje vašeg stambenog prostora.

  Bravarija, bravarske usluge cenovnik

  Zatražite neobavezujuću ponudu od firmi

  608+ Preduzeća za Bravarija, bravarske usluge
  Besplatna pretraga
  Bez provizije
  ZATRAŽI PONUDU
  Uslovi korišćenja I Politika privatnosti I Informacije o kolačićima I Impressum
  © 2024 Daibau.ba | Sva prava su zadržana