Za područje
  Kerok (kerrock) je kompozitni materijal novijeg datuma koji može da se koristi na sasvim različite načine. Postao je naročito tražen za radne površine u kuhinjama i kupatilima, odnosno, pultove ali i umivaonike. Sam kerok je sastavljen od aluminijum-hidroksida i polimernih veziva na bazi akrila. Njegova je najveća prednost to što se oblikuje po želji. Može da se lijepi, brusi, krivi, uvija i termički modeluje.
  Stručni članak 232
  omiljen
  kerok
  Imamo čak 15 izvođača radova za područje Kuhinjski pultovi:

  1. Kerok kao materijal: karakteristike, upotreba i čišćenje

  Može se reći da je ovo vrlo tvrd, otporan i trajan materijal, a njegove se karakteristike lako mogu uporediti s onima koje odlikuju prirodni kamen; s druge strane, može se naći u bezbroj boja kao i svaki drugi vještački materijal. Pod prstima, međutim, djeluje vrlo fino, glatko i toplo. Ploče od keroka su izuzetno izdržljive, a jednostavno se čiste i održavaju. Ploče od keroka nisu porozne, pa nečistoće ne mogu prodrijeti ispod površine. Ako se mrlje i pojave, mogu se očistiti neabrazivnim sredstvima za čišćenje.

  Kerok je otporan i na mehanička oštećenja i na toplotu. Međutim, ne treba ga izlagati direktnim izvorima toplote kakvi su otvoreni plinski gorionici niti na njega stavljati vrelo posuđe. Ako je kuhinjska radna ploča od keroka na njoj se ne smije ništa sjeći bez daske. Ako se ogrebotine ipak pojave, one se mogu odstraniti brušenjem.

  2. Proizvodi od keroka

  Kerok se zaista može koristiti za bilo šta. Osim radnih ploča i umivaonika, sve više se od njega prave i sudopere, zidne obloge, pokućstvo, pa čak i fasade i dekorativni elementi.Kerok kuhinjski pult

  Strukturne karakteristike keroka su vrlo dobre, pošto se sasvim lako obrađuje i oblikuje te koristi za najrazličitije potrebe. Ako dijelove od keroka zalijepimo pa izbrusimo, spoj se nigde neće vidjeti; izgledaće potpuno homogeno i sliveno. Zato elementi od keroka daju potpunu slobodu oblikovanja i postavljanja.

  2.1. Kuhinjski pultovi

  Može se reći da je kerok idealan materijal za radne ploče u kuhinji. Pult je otporan na udarce, topao na dodir, aniseptičan i odlično se čisti. Radi široke palete boja i tekstura, kerok pult se može u svakom pogledu kombinovati sa ma kojim kuhinjskim namještajem. Jedini uslov za njegovu dugotrajnost jeste da se ne izlaže otvorenom plamenu niti naglom zagrijavanju.

  2.2. Umivaonici

  Umivaonici su, isto koliko i sudopere od keroka, sve traženiji zbog njegovih odličnih karakteristika. On je otporan materijal koji se lako čisti i održava, na njemu se ne zadržavaju bakterije, ali možda najbitnije je to što pruža nevjerovatne mogućnosti oblikovanja. Svoju, sad već vrlo široku primijenu, našao je u sanitarnim prostorijama s visokim procentom vlage. Umivaonici mogu biti ugradni, samostojeći, obični, dvostruki, tradicionalni ili moderni. Svaki od njih pak može biti i druge boje i drugog oblika ili veličine tako da prosto nema kupatila u kome ne može naći svoje mjesto.Kerok umivaonik

  3. Boje keroka

  Boje keroka se mogu naći u tri varijante: 26 zasebnih boja, 31 granitna boja i 23 teraco boje. Među zasebnim bojama su bijele, pastelne i vrlo žive nijanse koje sigurno mogu da se uklope u svaki enterijer. Ako, pak, želite da izgleda kao prirodni kamen, možete izabrati neku od nijansi granita ili teraca.

  4. Koliko košta kuhinjska ploča od keroka?

  Cijena kvadratnog metra keroka za kuhinju se, u zavisnosti od boje i rada, kreće između 250 i 350 EUR.

  Stručni članak 232
  Avtor: Daibau Magazin
  Imamo čak 15 izvođača radova za područje Kuhinjski pultovi:

  Da li Vam je članak bio koristan?


  Ideje za uređenje doma

  Magazin pun svežih ideja i saveta naših autora za uređenje vašeg stambenog prostora.

  Imamo čak 15 izvođača radova za područje Kuhinjski pultovi:

  BESPLATNE USLUGE
  TRAŽIMO LOKALNO
  BEZ PROVIZIJE
  Imamo čak 15 izvođača radova za područje Kuhinjski pultovi
  9.6
  0

  INTERAD s.o.r.,Damjanovic Dragan


  8.7
  0

  O.D. CALISTO


  9.9
  0

  Damel Group d.o.o. Sarajevo


  Tražite dobre izvođače radova za područje KUHINJSKI PULTOVI?

  Uslovi korišćenja I Politika privatnosti I Informacije o kolačićima I Impressum
  © 2023 Daibau.ba | Sva prava su zadržana