Za područje

  Ugradni plakari Cijena

  Koliko koštaju ugradni plakari? Ugradnim plakarima može da se mnogo bolje iskoristi određen prostor u kući. Uz to, cijela prostorija djeluje veća i urednija. Cijena ugradnih plakara po narudžbini zavisi od njegove veličine, materijala (puno drvo, OSB, MDF, furnir, medijapan, iverica), veličine i načina otvaranja (krilna ili klizna vrata), dodataka (staklo, ogledalo, usporivači zatvaranja), broja unutrašnjih elemenata i, svakako, od majstora. Cijena nabavke materijala i sastavljanja prosječnog ugradnog plakara kreće se između 250 i 800 KM/m. Da biste dobili tačnu cijenu nacrtajte skicu ili priložite sliku, pa pošaljite upit našim najiskusnijim stolarima ili dizajnerima enterijera, a oni će uzvratiti mogućim ponudama. Pripremili smo i brojne sajvete o ugradnim plakarima po mjeri.

  Brzo do majstora - lako i besplatno!
  Nađi majstore

  Cijena ugradnih plakara


  Cijena ugradnog plakara. Cijena nabavke materijala i sastavljanja prosječnog ugradnog plakara.

  250.00 Km/m

  VEOMA NISKA CENA
  450.00 Km/m

  SREDNJA CENA
  750.00 Km/m

  NAJVIŠA CENA
  Želim ponudu izvođača radova

  Druge cene za Ugradni plakari (2024)

  Da li Vam je kalkulator bio koristan?

  Ugradni plakari - šta sve treba da znate?

  1. Ugradni plakari - šta sve treba da znate?

  Ugradni plakari su, slobodno se može reći, idealno rješenje za svaki dom u svakom pogledu. Ako naručite fabrički ili od stolara onaj po mjeri, manje-više možete skoro sve njegove elemente izabrati sami i u bilo kojoj kombinaciji. Kako god bilo, dobićete prostor za odlaganje od poda do plafona, tačno onakav kakav vam treba, prema sopstvenim željama i mogućnostima.

  Ugradni plakari
  Ugradnim plakarima, u poređenju s ormanima, mnogo ćete bolje iskoristiti prostor

  1.1. Ušteda prostora

  Ugradnim plakarima, u poređenju s klasičnim, samostojećim ormanima, štedi se mnogo mjesta u samoj prostoriji, a uz to je i mnogo bolje iskorišten. Ovi plakari dosežu od poda do plafona te se donekle može uštedeti i na materijalu pošto oni nemaju gornju ploču. Umjesto nje služi plafon sobe, a ponekad plakaru zidovi mogu biti leđa ili stranice, naročito ako ide s kraja na kraj sobe. Na mansardama ili u nišama, zbog specifičnog oblika prostora gdje često klasični ormani ne mogu da se upotrebe, ugradni plakari su jedino praktično rješenje. Šta više, ako im se dodaju klizna vrata, imaćete i slobodnog mjesta neposredno ispred njih. To je naročito zgodno za uzane hodnike i slično, gde bi otvorena klasična vrata zatvarala prolaz. Recimo, u spavaćoj sobi razmak između bračnog kreveta i ormana obično je taman toliki da jedna osoba može da prođe.

  1.2. Prilagođavanje stilu i boji pokućstva

  Kada se ugradni plakari rade po mjeri onda stil, boju i materijal birate po svom nahođenju. Najčešće se koristi iverica zbog povoljne cijene i prilagodljivosti, a i širokog spektra boja i nijansi. Zavšnom obradom može se napraviti mat ili površina visokog sjaja. Osim toga, možete izabrati i površinu koja je imitacija različitih vrsta drveta, dezena i teksture. Postoje i reljefne površine. Osim iverice koriste se i puno drvo, furnir, mediapan, univer, šper-ploče, lesonit, OSB i MDF ploče i slični. Nadalje, sam korpus (konstrukcija) plakara može biti od jednog materijala a vrata i lajsne od drugog - recimo stakla: običnog, peskiranog, kaljenog, mat stakla, bojenog ili armiranog; ogledala su takođe moguća umjesto vrata - obična, zatamnjena, bojena, gravirana, antikna i tako dalje. Budući da je broj materijala i kombinacija skoro neograničen moguće je izgled ugradnog plakara i stilski i funkcionalno prilagoditi vašim željama, pokućstvu (namještaju, podovima, stolariji, zidovima) i prostoru.

  1.3. Garderobne sobe

  Ukoliko na raspolaganju imate prostor dovoljno velik da se napravi garderobna soba ili nišu koja je kao stvorena za plakar, tim bolje. U tom slučaju plakari ne moraju da imaju vrata i mogu da ostanu otvoreni; tada se postavlja samo korpus i unutrašnji elementi kao što su police, otvorene ili zatvorene ladice, korpe i razne vrste posebnih, spojenih ili samostalnih vješalica i držača za odeću i obuću. Klasičnim ili kliznim vratima, u tom slučaju se zatvara samo soba.

  1.4. Cijena ugradnje plakara

  Mada se na prvi pogled stiče utisak da su ugradni plakari skuplji od običnih ormana to uglavnom nije tako. Sve zavisi od izbora materijala i ugradnih elemenata. Međutim, poredite li cijenu kvadratnog metra iskorištenog prostora u ugradnim i klasičnim garderoberima, vidjećete da je niža. Izbor ugradnog plakara s kliznim vratima je sigurno jeftinije rješenje. Među materijalima za pločasti namještaj najjeftinija je iverica svetlih tonova, a najskuplji frontovi od stakla, punog drveta, ogledala i slično.

  2. Ugradni plakari - izbor ponuđača

  Većina ozbiljnih ponuđača bilo gotovih plakara bilo onih po mjeri, nudi cjelovita rješenja, odnosno, savijetovanje, skiciranje i idejne nacrte, mjerenje u vašem domu, izradu, dostavu i ugradnju. Uvijek birajte između kvalitetnih ponuđača s dobrim referencama i preporukama, pa kada izaberete onog koji vam djeluje najpouzdanije, možete očekivati i vrhunsku uslugu.

  3. Različit unutrašnji raspored

  Osim prilagođavanja ugradnog plakara prostoru u koji se postavlja po stilu i boji, važno je i kako će on izgledati iznutra. Odlučite se za kombinacije različitih elemenata da bi prostor koji njime dobijate bio maksimalno iskorišten i na način koji najviše odgovara vašim potrebama. Tako ćete dobiti uredno i pregledno mjesto skriveno od tuđih pogleda.

  3.1. Šta vam je potrebno

  Neko ima više haljina od košulja, ili pantalona od suknji, plitkih cipela od dubokih. Dakle, prema vrsti i količini odjeće i obuće koju imate, razmislite i o načinu na koji ćete osmisliti unutrašnjost plakara. Bilo da je gotov ili se pravi po mjeri, najvažnije je kako ćete ga iskoristiti - treba li vam više mjesta za odjeću na vešalicama ili složenu, niskih ili visokih polica, plitkih ili dubokih ladica, korpi ili držača i tako dalje. Sve u svemu, držite se slijedećih pravila:

  • Stvari koje najviše koristite neka budu u visini očiju, a one koje koristite rjeđe na dnu; ono što koristite vrlo rijetko smestite bliže plafonu.
  • Lakše ćete naći odeću i bez problema ponovo složiti kada je dobro uređen garderober.
  • Preporučuje se da police budu širine 30 cm i dubine 25 cm pošto je to prosječna veličina složenih komada odeće. Ovakve police omogućavaju da stvari ređate do vrha, a da pri tom ne morate da se protežete prema zadnjem dijelu plakara.  

  3.2. Kombinacija otvorenih polica i ladica

  Ladice poskupljuju izradu ugradnih plakara zbog dodatnog materijala, klizača, vođica, frontova i ručica. Međutim, ladice su vrlo praktične i korisne u donjoj polovini svakog garderobera. Možete ih izvući i pregledati im sadržaj, bez čučanja ili klečanja. Umesto ladica možete se poslužiti korpama ili kutijama. One manjih dimenzija mogu da služe za nakit ili sitnice, a veće za donji veš ili čarape. Takvi dodaci čine plakar još praktičnijim i prostranijim. Kada vam na otvorenim policima zatreba više mjesta, onda prosto izvadite korpe i kutije te ih premestite negdje.

  3.3. Što više odeće, to više mjesta

  Prostor za odeću na vješalicama je uvijek neophodan zbog komada koji se peglaju. Ženama je obično potrebno više mjesta nego muškarcima zbog dužih komada odeće kakve su haljine, kaputi ili mantili mada ima i kraćih komada kao što su sakoi, jakne i suknje koji su uglavnom na vješalicama te je uvijek dobro da u tu svrhu postoji odgovarajuća pregrada ili šipka, odnosno, više njih.

  3.4. Korisni dodaci

  Prilikom odlučivanja o odgovarajućem rasporedu u unutrašnjosti ugradnog plakara, imajte na umu da se ona može učiniti još praktičnijom izborom pravih dodatnih, pokretnih elemenata.

  Klizne police

  Police kao unutrašnji element same po sebi zauzimaju najmanje mjesta, a ove police koje se izvlače, idealne su za držanje nakita, satova, naočara i sličnih sitnica.

  Klizne korpe

  Kao što smo već pomenuli, da bi na policama bilo što više mjesta i da bi vam stvari bile što dostupnije, možete postaviti korpe ili kutije koje ćete po potrebi izvlačiti. One su idealne za zimske stvari, posteljinu, peškire i slično. Međutim, postoje i žičane korpe s klizačima posebno namijenjene ugradnim plakarima.

  Klizne kuke

  Ove kuke se najčešće fiksiraju za držač koji može da se izvlači i uvlači, a na njih možete objesiti kaiševe ili torbice, tašne. Tako je sve pregledno razvrstano i na dohvat ruke.

  Klizne višestruke vješalice za pantalone

  Ove vješalice za pantalone, tzv. češalj za kačenje pantalona, takođe su posebno namijenjene plakarima. Na svaki „zub češlja“ kači se jedan par patalona umesto na pojedinačne vješalice.

  Ogledala

  Ako se na vrata plakara (ili umjesto njih) postavi veliko ogledalo ono će vizuelno povećati i osvijetliti sobu, a moći ćete i da se ogledate s veće udaljenosti. Ako želite da ga koristite samo pri odjevanju, ono može biti i s unutrašnje strane vrata.

  Osvijetljenje

  Plakar se može osvijetliti na različite načine. Osvijetljenje može biti s unutrašnje ili spoljne strane ili obostrano. Kvalitetni, gotovi ugradni plakari imaju već postavljenu LED rasvjetu. Vrlo je važno da je osvijetljenje LED, da se sijalice ne griju, ali i da su iz hladnog spektra svijetlosti, kako biste i u mračnoj sobi jasno razlikovali boje i obrise predmeta.

  Bešumne šarke

  Bešumne šarke i klizači su danas uglavnom već ugrađeni u kvalitetne gotove plakare. Oni omogućavaju da se vrata zatvaraju bez čujnog udarca. Ako ih nema, mogu se postaviti naknadno.

  4. Naručivanje, izrada i ugradnja plakara po mjeri

  4.1. Preporuke

  Savjetnici u salonu ili samostalni stolari mogu vam preporučiti brojne ideje i rješenja, čak i neka kojih se sami ne biste sjetili. Mogu vas savijetovati oko optimalnog načina korišćenja prostora, unutrašnjeg rasporeda, boje, stila i sličnog. Objasnite im šta želite, napravite skicu s mjerama i napomenite sve što vam je naročito važno. Da biste dobili bolju sliku konačnog rješenja, mogu vam napraviti skice ili 3D prikaz. Krajnji cilj ovakvih razgovora je da se raspoloživ prostor maksimalno i najfunkcionalnije iskoristi, a da se ne ugrozi srazmjera ni estetika prostorije.

  4.2. Ugradnja

  Kada se završi mjerenje u vašem domu, i uskladi dogovor oko spoljnog i unutrašnjeg izgleda plakara, slijedi faza izrade i postavljanja. Rok za završetak je okvirno 3 nedelje, bez obzira na to da li je u pitanju fabrički ili plakar naručen po mjeri. Naravno, taj rok zavisi od više ladica, tako da može biti i duži.

  Daibau.ba, pomažemo pri oceni investicije i izboru izvođača za vaš Dom  Želim ponudu izvođača radova
  Zadnji projekti

  Promjeniti vrata na postojećem plakaru

  Promjeniti vrata na plakaru i ugraditi nekoliko polica. Vrata bi bila izvan plakara od poda do plafona. Dimenzija 2,4 x 1,2 m.

  Kontakt putem Vibera ili Whatsappa. 176.4 Km do 294 Km

  ........

  Ugradbeni orgmar

  Potrebno je uraditi ugradbeni ormar 3 x 2,5 m širine cca 60 cm. 705.6 Km do 1176 Km

  ........

  Izrada američkog plakara

  Potrebna je izrada američkog plakara dimenzija otprilike 2.7 x 2.4 m. 1058.4 Km do 1764 Km

  ........

  Želim ponudu izvođača radova

  Cena, Američki plakar - izrada 2 kom, 240 x 210 cm
  Ugradni plakari, Sarajevo

  720 Km do 1200 Km

  Cena, Izrada ugradnih plakara, 3 kom
  Ugradni plakari, Sarajevo

  1800 Km do 3000 Km

  Cena, Nabavka i ugradnja plakara, cca 6.25 m2
  Ugradni plakari, Gradiška

  360 Km do 600 Km

  Cena, Ugradbeni plakar - izrada i montaža, 1 kom
  Ugradni plakari, Doboj

  360 Km do 600 Km

  Cena, Dvokrilni ormar sa max 4 ladice, 96 x 176 m
  Ugradni plakari, Gornji vakuf

  360 Km do 600 Km

  Cena, Izrada ormara za predsoblje, 1800x650x2200 mm
  Ugradni plakari, Goražde

  630 Km do 1050 Km

  Cena, Šank, ugradni plakari i vrata - izrada i montaža, 5 kom
  Ugradni plakari, Sarajevo

  1800 Km do 3000 Km

  Cena, Izrada ugradnih plakara, 2 komada
  Ugradni plakari, Sarajevo

  1350 Km do 2250 Km

  Cena, Izrada i montaža ugradbenog ormara, 100 × 110 cm
  Ugradni plakari, Mostar

  900 Km do 1500 Km

  Cena, Izrada kuhinje i plakara, 1 kom kuhinja, 1 kom plakar
  Ugradni plakari, Zenica

  1800 Km do 3000 Km

  Cena, Izrada i ugradnja oramara po mjeri, 245 x 60 x 40 cm
  Ugradni plakari, Sarajevo

  630 Km do 1050 Km

  Cena, Ugradbeni plakar iz tri dijela, 1 kom
  Ugradni plakari, Sarajevo

  360 Km do 600 Km

  Cena, Američki plakar od bijele mat iverice, 1 kom
  Ugradni plakari, Banja luka

  360 Km do 600 Km

  Cena, Izrada američkog plakara pod kosinom potkrovlja, širina 3.5 visina 2.20 ,do kosine 1.20 m
  Ugradni plakari, Banja luka

  900 Km do 1500 Km

  Cena, Izrad i montaža ugradnog plakara, 2 x 2.6 x 0.65 cm
  Ugradni plakari, Istocno sarajevo

  900 Km do 1500 Km

  Cena, Izrad plakara za spavaću sobu, 280 x 255 x 160 cm
  Ugradni plakari, Tuzla

  900 Km do 1500 Km

  Cena, Izrada i montaža kuhinje i američkog plakara, 180x195cm - kuhinja; 175 x 255 cm - plakar
  Ugradni plakari, Bijeljina

  4500 Km do 7500 Km

  Cena, Izrada plakara po mjeri, 1,6 x 2,6 m
  Ugradni plakari, Brcko

  1350 Km do 2250 Km

  Cena, Izrada ugradbenog ormara, 215 x 250 x 50 cm
  Ugradni plakari, Sarajevo

  720 Km do 1200 Km

  Cena, Izrada američkog plakara i polica, 2,5 x 2,5 m
  Ugradni plakari, Sarajevo

  360 Km do 600 Km

  Cena, Izrad i montaža ugradnih plakara, 2 komada
  Ugradni plakari, Sarajevo

  1800 Km do 3000 Km

  Cena, Izrada ugradbenog plakara, 5 x 2 m
  Ugradni plakari, Sarajevo

  360 Km do 600 Km

  Cena, Izrada ugradbenog plakara, 1 komad
  Ugradni plakari, Sarajevo

  450 Km do 750 Km

  Cena, Izrada plakara, 220 x 105 cm
  Ugradni plakari, Sarajevo

  360 Km do 600 Km

  Cena, Izrada ugradbenog plakara, sirina 135cm, visina 235 cm, dubina 50cm
  Ugradni plakari, Vitez

  360 Km do 600 Km

  Cena, Izrada ormara po meri, cca 3,50 x 2,70 m
  Ugradni plakari, Trebinja

  630 Km do 1050 Km

  Cena, Izrada ugaonog regala, cca 175 x 65 x 240 i 175 x 50 x 240 cm
  Ugradni plakari, Kotor varoš

  900 Km do 1500 Km

  Cena, Izrada i montaža ugradnog plakara, 160 x 265 cm, dubina 40 cm
  Ugradni plakari, Sanski most

  900 Km do 1500 Km

  Cena, Izrada plakara po mjeri, 16 m2
  Ugradni plakari, Sarajevo

  900 Km do 1500 Km

  Cena, Izrada i montaža kliznih vrata za ugradni plakar, Ukupno 4 kom: 2 ogledalo, 2 MDF
  Ugradni plakari, Sarajevo

  1215 Km do 2025 Km

  Cena, Izrada ugradbenog plakara,
  Ugradni plakari, Banovici

  225 Km do 375 Km

  Cena, Namještaj po mjeri i sobna vrata,
  Ugradni plakari, Livno

  4050 Km do 6750 Km

  Cena, Izrada i montaža dva ormara, 2 ormara
  Ugradni plakari, Capljina

  1800 Km do 3000 Km

  Cena, Izrada i ugradnja plakara, 9 komada
  Ugradni plakari, Buna

  2430 Km do 4050 Km

  Cena, Ugradbeni plakar u spavaćoj sobi, 2,45 x 3 x 1,5 m
  Ugradni plakari, Sarajevo

  450 Km do 750 Km

  Cena, Plakar u bijeloj iverici, trokrilni i gore 3 x mala vrata, 145 x 240 x 60 cm
  Ugradni plakari, Bijeljina

  1350 Km do 2250 Km  Ideje za uređenje doma

  Magazin pun svežih ideja i saveta naših autora za uređenje vašeg stambenog prostora.

  Ugradni plakari cenovnik

  Zatražite neobavezujuću ponudu od firmi

  356+ Preduzeća za Ugradni plakari
  Besplatna pretraga
  Bez provizije
  ZATRAŽI PONUDU
  Uslovi korišćenja I Politika privatnosti I Informacije o kolačićima I Impressum
  © 2024 Daibau.ba | Sva prava su zadržana