Filteri Filter
Za područje
  V kraju

   Visinski radovi, Sarajevo.

   Tražite dobrog majstora za visinske radove? Sakupili i proverili smo majstore za visinske radove koji rade u mestu Sarajevo i okolini. Pošaljite potražnju i zainteresovani majstori za visinske radove će vas kontaktirati za pregled, predračun i ponude. Ugodan majstor za visinske radove će se sigurno naći i za vas.

   Šta vam je potrebno?

   4 najboljih rezultata za: majstori za visinske radove

   GREEN SERVIS d.o.o. Sarajevo

   8.9 rating starrating starrating starrating starhalf of rating star
   sječa stabala, Sarajevo
   GREEN SERVIS d.o.o. Sarajevo, Visinski radovi, sječa stabala

   OD GREEN SERVIS, sa sjedištem u Sarajevu posluje od 2020. godine. Bavimo se hortikulturnim uredjenjem zelenih površina, projektovanjem, uredjenjem i održavanjem istih. Vršimo usližno košenje travnjaka...

   • location5.3 KM
   • 6 VELIČINA EKIPE
   Pozovi iconPozovi

   AS General servis d.o.o.

   Visinski radovi, Sarajevo
   AS General servis d.o.o., Visinski radovi, sječa stabala

   Bavimo se održavanjem objekata,pranjem fasada,molerskim radovima,gletovanje,radovima na visini,izradom stolova i nadstrešnica za bašte....

   • location0.9 KM
   • 1 VELIČINA EKIPE
   Pozovi iconPozovi

   HAUK o.d. Sarajevo

   sječa stabala, Sarajevo
   HAUK o.d. Sarajevo, Visinski radovi, sječa stabala

   HAUK o.d. Sarajevo se bavi visinskim radovima odnosno industrijskim aplinizmom. Posedujemo višegodišnje iskustvo u izvođenju specijaliziranih građevinski radovi na visini kao što su čišćenje, sanacije...

   • location3.7 KM
   • 1 VELIČINA EKIPE
   Pozovi iconPozovi


   Najbolje ocenjeni majstori za visinske radove u široj okolini

   Možemo li vam pomoći?
   Jednostavno do ocenjenih izvođača.

   Prikazan je samo manji deo rezultata. Besplatno, jednostavno i brzo povežite se sa odgovarajućim i trenutno raspoloživim izvođačima koji imaju najbolje ocene i reference. Pošaljite potražnju potpuno besplatno:
   Besplatna pretraga
   Besplatna pretraga
   Ocjene stranaka
   Ocjene stranaka
   Ušteda vremena
   Ušteda vremena

   ASV Inženjering

   8.9 rating starrating starrating starrating starhalf of rating star
   sječa stabala, Banja Luka
   ASV Inženjering, Visinski radovi, sječa stabala

   Poštovani, ovim putem želimo Vas informisati i ponuditi Vam poslovno-tehničku suradnju u domeni završnih faza građevinskih radova. Pod nazivom “Damjanović kompani” d.o.o., od 1996. godine se bavimo ...

   • 10 VELIČINA EKIPE
   • 23 I VIŠE GODINA TRADICIJE
   Pozovi iconPozovi

   Česta pitanja o sječenju stabala

   Kada treba posjeći stablo?

   Odluka da se drvo posječe najčešće se donosi ako je ono bolesno ili odumrlo i predstavlja opasnost po okolinu, bilo da su to objekti, električne instalacije ili putevi. Obaranje je nužno i ako drvo ometa izgradnju ili proširenje objekata. Ponekad je sječa neophodna zbog sređivanja i obnove pejzaža ili planirane promjene uređenja dvorišta.

   Kako da prepoznam bolesno ili odumrlo drvo?

   Stablo je živ organizam te se sve promjene na njemu lako vide: osušene grane, pljesan, rupe ili pukotine na kori, truljenje korenovog sistema ili nestanak lišća ili cvijeća. Drvo može izgubiti stabilnost ili se polako sušiti. Ponekad se mogu pojaviti i gljive ili štetočine, što ukazuje na slabljenje zdravlja stabla.

   Zašto je potreban iskusan stručnjak za orezivanje ili sječu stabla?

   Za bezbjedno orezivanje ili sječu drveća neophodan je iskusan stručnjak, budući da barata neophodnim znanjem, iskustvom i opremom za sigurno i efikasno obavljanje takve vrste zadataka. Orezivanje ili obaranje drveća je potencijalno opasan posao koji zahtijeva stručnost u oblasti  sigurnosti, upotrebe alata, tehnika rezanja i uklanjanja odumrlih grana.

   Da li je potrebna dozvola za sječu stabla na vlastitom zemljištu?

   Pravila u vezi sa dobijanjem dozvole zavise od lokalnih propisa i zakona. Svakako vam je neophodna dozvola ako treba da posječete bilo šta u zaštićenom području ili ako je baš stablo o kome se radi zaštićeno iz posebnog razloga zbog svog simboličkog ili biološkog značaja. U takvim slučajevima, preporučljivo je da se najpre konsultujete sa nadležnim organima ili kontaktirate specijaliste za drveće koji će vas posavjetovati o proceduri i svim dozvolama koje vam mogu zatrebati.

   Kako se vrši sječa velikih stabala?

   Obaranje velikih stabala je složen proces koji zahtjeva stručnost i oprez. Prvo se vrši procjena stabla, njegovog stanja, okoline i mogućih prepreka koje bi mogle da utiču na proces sječe. Zatim se biraju odgovarajući alati i oprema za sječu i obaranje kao što su lanci, vitla, testere i dizalice. Važno je poštovati mjere bezbjednosti, kao što je upotreba zaštitne opreme i obezbjeđenje okolnog područja.

   Šta učiniti ako je stablo pored dalekovoda?

   U tom slučaju, prvo treba da se obratite lokalnoj elektrodistribuciji koja će obezbjediti da električne instalacije budu isključene i zaštićene tokom procesa orezivanja ili sječe. Prije samog izvođenja posla neophodna je konsultacija s električarom koji će na licu mjesta nadgledati primjenu mjera zaštite u blizini dalekovoda. Obavezno povjerite posao iskusnom izvođaču koji će moći bezbjedno da izvrši zadatak.

   Kako da sprečim oštećenje okolnih objekata prilikom sječenja stabla?

   Da bi se sprečilo oštećenje okolnih objekata prilikom obaranja drveća, važno je primjeniti pravilne tehnike sječe. Prije obaranja drveta, izvođač radova će podrezati i ukloniti opasne grane kako bi omogućio da drvo padne na kontrolisan način. Ako je drvo blizu objekata, dizalica ili vitlo se takođe mogu koristiti da osiguraju kontrolisano spuštanje drveta. U najkritičnijim slučajevima treba koristiti i zaštitnu opremu ili svojevrsne prepreke da bi se sprečio direktan kontakt drveta s objektima.

   Šta raditi sa drvetom i granjem nakon sječe?

   Nakon sječenja stabla, drvo i granje se ne moraju bacati. Drvo se može isjeći i iskoristiti za ogrijev. Ako je stablo dovoljno debelo i kvalitetno, može se upotrebiti i kao građevinsko drvo. Grane se mogu samljeti u drobilici i upotrebiti kao kompost ili piljevina za baštu. Ako ništa od ovoga nije opcija za vas, drvni otpad treba reciklirati i odložiti na način koji je u skladu sa lokalnim ekološkim propisima.

   Svi izvođači radova u kraju Sarajevo
   Malterisanje, košuljice, Sarajevo
   15 najboljih rezultata za: majstori za visinske radove
   Uslovi korišćenja I Politika privatnosti I Informacije o kolačićima I Impressum
   © 2023 Daibau.ba | Sva prava su zadržana