Za područje

  Hortikultura, vrt, dvorište Cijena

  Koliko koštaju vrtlarski radovi? Cijena uređenja okoline može znatno da se razlikuje prema vrsti posla i ponuđaču usluga: košenje trave, orezivanje žive ograde i drveća, sadnja drveća, zaštita voćki, sađenje i đubrenje vrta, čupanje korenja i tako dalje. Cijena za travnjak do 1.000 m2 je između 1 i 2 KM/m2. Da biste dobili tačnu cijenu, opišite šta želite i pošaljite upit našim najiskusnijim vrtlarima, a oni će uzvratiti mogućim ponudama. Pripremili smo i brojne savjete o vrtlarstvu.

  Brzo do majstora - lako i besplatno!
  Nađi majstore

  Cijena košenja trave


  Cijena košenja trave. Cojena za travnjak do 1.000 m2.

  1.50 Km/m2

  VEOMA NISKA CENA
  2.00 Km/m2

  SREDNJA CENA
  2.50 Km/m2

  NAJVIŠA CENA
  Želim ponudu izvođača radova

  Druge cene za Hortikultura, vrt, dvorište (2024)

  vaša količina

  jedinica

  okvirna cena

  vaša cena

  Odvoz zelenog otpada

  Cijena odvoza zelenog otpada. Cijena uklanjanja zelenila utovarom i uklanjanjem grana, lišća i trupaca.  Km/

  Km

  Orezivanje drveća visine 2- 4 m

  Cijena orezivanja drveća. Cijena orezivanja drveća visine 2-4 m.


  kom

  Km/kom

  Km

  Orezivanje grmlja 1-2 m

  Cijena orezivanja grmlja. Cijena orezivanja grmlja 1-2 m.


  kom

  Km/kom

  Km

  Orezivanje grmlja 2-3 m

  Cijena orezivanja grmlja. Cijena orezivanja grmlja 2-3 m.


  kom

  Km/kom

  Km

  Orezivanje grmlja višeg od 3 m

  Cijena orezivanja grmlja. Cijena orezivanja grmlja višeg od 3 m.


  kom

  Km/kom

  Km

  Orezivanje žive ograde

  Cijena orezivanja žive ograde.


  m

  Km/m

  Km

  Sadnja drveća i grmlja

  Cijena sadnje drveća i grmlja. Cijena sadnje drveća uključujući i kopanje rupa, dodavanje humusa, sadnju mladica i dodavanje mineralnih đubriva.


  kom

  Km/kom

  Km
  okvirna cena
  Km
  Pošalji potražnju >

  Da li Vam je kalkulator bio koristan?

  Hortikultura, bašta, dvorište - šta sve treba da znate?

  1. Hortikultura, bašta, dvorište - šta sve treba da znate?

  Hortikultura, bašta, dvorište - zvuči li vam poznato? Kada imate kuću i želite da ona djeluje domaćinski i odiše dobrodošlicom, sigurno znate da je vrlo važno kako je uređena okućnica. Ako nemate vremena da se baštovanstvom bavite sami, angažujte stručnjake da prvo urede dvorište, a onda ga tako uređenog i održavaju. Vama će preostati samo da uživate.

  Okolina kuće je ogledalo njenih stanara, pa se svakako treba potruditi da okućnica izgleda uređeno, njegovano i privlačno. Hortikultura podrazumijeva veliko znanje, zato što svaka biljka mora da se sadi, raste i gaji na tačno određen način i po određenom redu. Uređenje okućnice stoga treba prepustiti pejzažnom arhitekti i vrtlarima koji imaju to znanje kao i mehanizaciju.

  U uređenje okoline spadaju planiranje i nacrti, priprema i oblikovanje terena, sadnja drveća, grmlja, sadnja trave, cvijeća, izgradnja ribnjaka, postavljanje stepeništa, staza, mostića i mnogi drugi poslovi. Kada se, na kraju, okućnica sasvim sredi, neophodno je njeno redovno održavanje, pošto sve raste i mijenja se. Tada dolaze na red baštovanski poslovi u koje spadaju košenje trave, orezivanje drveća i zelenila, sadnja jednogodišnjih sadnica, pljevljenje korova, đubrenje, zaštita drveća, zimska njega rastinja i sve slično. Brigu oko bašte prepustite iskusnom baštovanu, a kada se vratite kući, opustite se u visećoj mreži i uživajte.

  Hortikultura basta dvoriste
  Vešt baštovan će učiniti da se dičite i ponosite okućnicom

  2. Kako pronaći dobrog baštovana?

  Briga oko biljaka uopšte nije lak ni jednostavan posao, kako može da djeluje na prvi pogled. Treba poznavati osobine i svojstva svakog drveta, grma ili cvijeta. Znati šta voli, šta ne voli, šta se smije, a šta ne smije. Zbog svega toga, kada tražite baštovana najviše gledajte na njegovo iskustvo i stručnu osposobljenost. Na portalu daibau.ba ćete naći reference brojnih baštovana te ocjene i komentare njihovih mušterija. Onima za koje se odlučite, javite se direktno ili pošaljite upit preko nas i dobićete više ponuda.

  3. Uređenje okućnice

  Baštovanstvo nudi mnoge načine uređenja i održavanja vaše okućnice.

  3.1. Pregled i nacrt dvorišta

  Pejzažni arhitekta ili baštovan mogu napraviti plan i skice uređenja dvorišta, raspored sadnje i plan održavanja rastinja. Na osnovu plana i nacrta izračunava se i tačan predračun. Kada se sve dogovori i uskladi prema vašim željama i mogućnostima, slijedi uređenje. Ako nemate vremena da se održavanjem bavite sami, lako možete da se dogovorite i za redovne dolaske.

  3.2. Sadnja drveća i grmlja

  Sadnja drveća i grmlja zahtijeva pripremu koja uključuje kopanje većih rupa, dodavanje humusa i đubriva, isporuku sadnica i sađenje, a potom nabijanje i ravnanje zemlje, zalivanje i kratkoročno učvršćivanje sadnica.

  3.3. Uređenje vrta

  Kada sanjarite o kući iz svojih snova, nekako je uz nju obavezan i neki travnjak ili vrt. Da bi takva okućnica postala stvarnost, preporučujemo da se obratite profesionalcima. Jedna od prvih stvari je određivanje položaja biljaka u vrtu, odnosno, njihov raspored, ali i dimenzioniranje leja i zasada te određivanje putanja staza da bi sve imalo dovoljno prostora i bilo dostupno. Leje su obično po 120 cm a stazice oko 30 cm. Staze i stazice mogu da se prave od nabijene zemlje, malča (piljevina od kore drveća), trave ili su popločane. Obavezan element modernih vrtova je kompost koji služi kao kvalitetno đubrivo.

  3.4. Zeleni zid, uspravan vrt

  Ako nemate dovoljno mjesta za pravu baštu, možete napraviti i atraktivan i moderan, uspravni vrt. Ovi vrtovi se prave od modularnih elemenata. Baštovan će se pobrinuti za sađenje odgovarajućih biljaka i postaviti sistem zalivanja kako bi bila obezbeđena neophodna vlaga. Uspravni vrtovi su nešto skuplji i njihovo održavanje je zahtjevnije, mada će pogled na ozelenjeni zid u punom cvatu opravdati svaki trošak.

  3.5. Travnjaci

  Bujan, zeleni travnjak izgleda sasvim jednostavno, a zapravo zahtjeva mnogo truda. Prvo mora da se naspe kvalitetna zemlja, pa posije dobro sjeme ili postavi gotovo busenje. Ključna stvar za njegovan travnjak je redovno košenje i zalivanje, zatiranje korova i prehranjivanje.

  3.6. Gradnja ribnjaka

  Vodeni elementi uvijek djeluju umirujuće te su omiljeni u tradicionalnim vještinama uređenja okoline kao što je feng-šuji, a danas ponovo postaju sve aktuelniji prema modernim principima življenja. Gradnja ribnjaka je dio hortikulture te će stručnjaci znati kako da ga naprave, posade rastinje i održavaju ga, a sve u skladu s postojećim uslovima sredine.

  3.7. Uređenje i održavanje grobova

  Svaki čovek zaslužuje dostojno posljednje prebivalište. Dio uređenja okoline jeste i uređenje grobnih mjesta posebno odabranim kombinacijama rastinja, kamenja, šljunka, pjeska i drugih ukrasnih elemenata. S baštovanom se možete dogovoriti i oko redovnog održavanja grobova.

  4. Održavanje zelenih površina

  Biljke stalno rastu i mijenjaju se, pa se tako mijenja i izgled bašte i travnjaka. Ako želite da izgled koji ste dobili uređenjem takav i ostane, biće neophodno redovno održavanje. Ukoliko nemate dovoljno vremena za takav hobi, angažujte baštovana. On ili oni će se postarati za travnjak, cvijeće, drveće – završavaće sve neophodne poslove: saditi i rasađivati travu i cvijeće, orezivati drveće i grmlje, čistiti sve površine, zalivati, prehranjivati, pružati im njegu u zimskom periodu i sprečavati nastanak i razvoj bolesti.

  4.1. Košenje trave

  Prava engleska trava zahtjeva veliku pažnju. Pored samog košenja, baštovan će se pobrinuti i za ozračivanje busenja, đubrenje, pljevljenje, valjanje, grabuljanje, čišćenje, podsejavanje i drugo. Ponosićete se takvim travnjakom, a susjedi će moći samo da se dive.

  4.2. Orezivanje drveća

  Orezivanje drveća traži stručno znanje i preciznost, pošto se tako čuva zdravlje drveta i optimalno bujanje krošnje. Orezivanje različitih vrsta drveća, pa i samih stabala, je različito, i zavisi od sezone i vremenskih uslova.

  4.3. Orezivanje žive ograde, grmlja i rastinja

  Zelenilo stvara kiseonik i osvježava prostor. Zelenom ogradom se razgraničavaju imanja, ali i pojedini dijelovi dvorišta. Grmovi su ukras vrtova ali i obrubljuju staze, dok drveće privlači pažnju, ali i skriva kuću od pogleda. Znaći, da bi vrt ili bašta bili lijepi, ali i vršili svoje funkcije u prostoru, moraju biti brižljivo njegovani. Baštovani će se postarati da orezivanjem i oblikovanjem drveća, grmlja, žive ograde i drugog rastinja zadrže stilizovan i privlačan izgled.

  4.4. Odvoz otpada

  Sređivanjem i održavanjem zelenila stvara se poprilična količina biootpada: pokošena trava, opalo lišće, potkresane grane, iverje, uvelo cvijeće i slično. Baštovani se staraju i o tome da se biootpad odvozi na odgovarajuću deponiju.

  4.5. Sadnja ruža i uređenje leja

  Čini se da svi najviše vole rascvetale leje koje opijaju mirisom i ljepotom, ali one zahtjevaju i popriličan trud. Mora se paziti na stalnu vlagu i pljevljenje korova. Svake sezone valja iznova saditi sadnice i gajiti lukovice i gomolje.

  4.6. Zimska njega bašta

  Iako zimi bilje miruje, posla u vrtu uvek ima. Osjetljivi dijelovi se trebaju zaštiti posebnim hemijskim i mehaničkim sredstvima, a mora se čistiti i snijeg. Prije zimske sezone,  dolaze jesenji radovi uklanjanja lišća kao i kopanje ili oranje po potrebi.

  4.7. Zalivanje

  Svaka vrsta biljaka zahtjeva različite količine toplote i vode. Baštovani zalivaju zasade ili upravljaju sistemom navodnjavanja obezbjeđujući tako svemu optimalne uslove za rast i razvoj. Naročito je važno zalivanje u kasno proljeće i u sušnim periodima.

  4.8. Đubrenje

  Vremenom se zemljište isposni i potrebno mu je dodavanje hranljivih sastojaka, tj. prehrana. To se obično radi dva puta godišnje uz pomoć organskih, mineralnih ili posebnih đubriva.

  4.9. Zaštita

  Biljke stalno napadaju bolesti i štetočine. Vrlo bitan dio baštovanskog posla upravo je zaštita i liječenje. Tu su i uklanjanje oboljelih biljaka ili njihovih dijelova, naročito kada se pojave biljne vaši i plamenjača. Za zaštitu i liječenje se koriste različita organska ili hemijska sredstva - herbicidi i insekticidi.

  4.10. Ozračivanje travnjaka

  Nekoliko mjeseci nakon uređenja bašte, zemlja počinje postepeno da se sabija i sliježe. To je prirodan proces, i zato je posle približno 18 mjeseci potrebno početi s ozračivanjem, odnosno, aerifikacijom čepiranjem ili vertikalnim zasjecanjem (vertikulacijom) kako bi do korenja stizalo dovoljno vazduha. To se radi posebnim vrstama đubriva i herbicida.

  5. Kako se uređuje okućnica?

  Kada angažujete stručnjake, oni će prvo doći i pregledati teren, pa napraviti predlog uređenja i dati vam ponudu. Pomoću skica i 3D vizuelizacije moći ćete da vidite kako bi njihove ideje izgledale u realnom prostoru, pa kada sve dogovorite i uskladite prema sopstvenim željama, radovi na terenu mogu da počnu. Prvo se radi grubo oblikovanje, odnosno, kopanje, nasipanje zemlje i humusa, freziranje, malčiranje, valjanje i grabuljanje. Slijede nasipanje ukrasnog šljunka, malča, iverja i postavljanje kamenja. Zatim se posije trava ili raširi gotov travnjak, pa se obilježe leje, sadi ukrasno drveće, grmlje, živica, cvijeće i tako dalje. Na kraju se postavlja sistem za navodnjavanje i rasvjeta.

  Tražite dobre izvođače radova za područje Hortikultura, vrt, dvorište?

  Daibau.ba, pomažemo pri oceni investicije i izboru izvođača za vaš Dom  Želim ponudu izvođača radova
  Zadnji projekti

  Šišanje žive grabove ograde

  Potrebno je šišanje ograde od graba kojom je ogradjeno imanje od oko 1.5 HA zemljista. Redovno je odrzavana. Procijenjujemo da ce za 3 mjeseca biti potrebno ponovno uredjivanje. 176.4 Km do 294 Km

  ........

  Obrezivanje tuja

  Potrebno je stanjiti tuje u i izvan dvorišta te potkratiti iznikle grane u visinu. U pitanju je cca 200 tuja. 529.2 Km do 882 Km

  ........

  Živa ograda

  Živa ograda 352.8 Km do 588 Km

  ........

  Želim ponudu izvođača radova

  Cena, Uklanjanje stare trave i samoniklog drveća sa parcele i puta, 3000m2
  Hortikultura, vrt, dvorište, Istocno sarajevo

  360 Km do 600 Km

  Cena, Ravnanje dvorišta, cca 500 m2
  Hortikultura, vrt, dvorište, Bijeljina

  360 Km do 600 Km

  Cena, Sređivanje dvorišta i okućnice i prilaza vikendici, cca 200 m2
  Hortikultura, vrt, dvorište, Tuzla

  360 Km do 600 Km

  Cena, Uređenje zelene površine i ravnanje, zasijavanje trave, 400-500 m2
  Hortikultura, vrt, dvorište, Kljuc

  900 Km do 1500 Km

  Cena, Sadnja loptaste katalpe, 3 kom
  Hortikultura, vrt, dvorište, Zvornik

  180 Km do 300 Km

  Cena, Nabavka i sadnja sadnica ukrasnog drveća, 15 kom
  Hortikultura, vrt, dvorište, Derventa

  225 Km do 375 Km

  Cena, Srediti dvorište, cca 200 m2
  Hortikultura, vrt, dvorište, Ilidža

  360 Km do 600 Km

  Cena, Ozeljenjavanje kancelarijskog prostora živim biljkama, 100 m2
  Hortikultura, vrt, dvorište, Sarajevo

  360 Km do 600 Km

  Cena, Krčenje placeva, 507 m2
  Hortikultura, vrt, dvorište, Bijeljina

  2250 Km do 3750 Km

  Cena, Uređenje dvorišta, ravnanje, nasip, septička jama, cca 1200 m2
  Hortikultura, vrt, dvorište, Busovaca

  900 Km do 1500 Km

  Cena, Raskrčiti rastinje, cca 50 m2
  Hortikultura, vrt, dvorište, Zvornik

  90 Km do 150 Km

  Cena, Vađenje čempresa, 2 strane x 80 m
  Hortikultura, vrt, dvorište, Livno

  360 Km do 600 Km

  Cena, Cijeli plac očistit od korova i trave, cca 3000 m2
  Hortikultura, vrt, dvorište, Žepce

  450 Km do 750 Km

  Cena, Seča jele, 1 kom
  Hortikultura, vrt, dvorište, Prijedor

  90 Km do 150 Km

  Cena, Urediti teren i posijati travu, cca 80 m2
  Hortikultura, vrt, dvorište, Sarajevo

  270 Km do 450 Km

  Cena, Krčenje livade, 20000 m2
  Hortikultura, vrt, dvorište, Pale

  9000 Km do 15000 Km

  Cena, Košenje trave, cca 400-500 m3
  Hortikultura, vrt, dvorište, Sarajevo

  450 Km do 750 Km

  Cena, Vanjsko uređenje kuće, cca 400 m2
  Hortikultura, vrt, dvorište, Banja luka

  4500 Km do 7500 Km

  Cena, Nabavka i sadnja ukrasnih čempresa, cca 10
  Hortikultura, vrt, dvorište, Srbac

  360 Km do 600 Km

  Cena, Skloniti počupano drveće i sadnja novog cvijeća, cca 1000 m2
  Hortikultura, vrt, dvorište, Travnik

  450 Km do 750 Km

  Cena, Sječa trupca hrastova 130 cm prečnika, 1 kom
  Hortikultura, vrt, dvorište, Brcko

  90 Km do 150 Km

  Cena, sredjivanje dvorista, 20 m2
  Hortikultura, vrt, dvorište, Banja luka

  180 Km do 300 Km

  Cena, Održavanje dvorišta, cca 250 m2
  Hortikultura, vrt, dvorište, Sarajevo

  360 Km do 600 Km

  Cena, Pokositi travu u dvorištu i jedan dio izvan dvorišta, 100 m2
  Hortikultura, vrt, dvorište, Istocno sarajevo

  225 Km do 375 Km

  Cena, Košenje trave, 700 m2
  Hortikultura, vrt, dvorište, Vogošca

  270 Km do 450 Km

  Cena, Uređenje balkona sa što više zelenila , 80 m2
  Hortikultura, vrt, dvorište, Sarajevo

  1350 Km do 2250 Km

  Cena, Ručno košenje trave, 1 dunum
  Hortikultura, vrt, dvorište, Trebinja

  90 Km do 150 Km

  Cena, Podrezivanje žive ograde,
  Hortikultura, vrt, dvorište, Sarajevo

  45 Km do 75 Km

  Cena, Uređenje dvorišta, cca 20 m2
  Hortikultura, vrt, dvorište, Zvornik

  450 Km do 750 Km

  Cena, Saradnja,
  Hortikultura, vrt, dvorište, Sarajevo

  90 Km do 150 Km

  Cena, Košenje trave , cca 900 m2
  Hortikultura, vrt, dvorište, Banovici

  1620 Km do 2700 Km

  Cena, Šišanje žive ograde, 40 m
  Hortikultura, vrt, dvorište, Vitez

  90 Km do 150 Km

  Cena, Uklanjanje stabla, 1 kom tankog stabla visine oko 7 m
  Hortikultura, vrt, dvorište, Banja luka

  180 Km do 300 Km

  Cena, Košenje dvorišta, 200 m2
  Hortikultura, vrt, dvorište, Bosanska krupa

  360 Km do 600 Km

  Cena, Uređenje dvorišta , 270 m2
  Hortikultura, vrt, dvorište, Banja luka

  900 Km do 1500 Km

  Cena, Sadnja trave i uređenje , cca 200 m2
  Hortikultura, vrt, dvorište, Sarajevo

  1350 Km do 2250 Km  Ideje za uređenje doma

  Magazin pun svežih ideja i saveta naših autora za uređenje vašeg stambenog prostora.

  Hortikultura, vrt, dvorište cenovnik

  Zatražite neobavezujuću ponudu od firmi

  64+ Preduzeća za Hortikultura, vrt, dvorište
  Besplatna pretraga
  Bez provizije
  ZATRAŽI PONUDU
  Uslovi korišćenja I Politika privatnosti I Informacije o kolačićima I Impressum
  © 2024 Daibau.ba | Sva prava su zadržana