Uređenje dvorišta Cijena

Koliko košta uređenje okoline? Uređenje okoline obuhvata toliki broj poslova da je vrlo teško dati okvirne cijene. Recimo, iskop kanala, polaganje cijevi za vodovod i kanalizaciju, popločavanje, asfaltiranje ili postavljanje trave može da košta 300 do 700 KM/m2. Da biste dobili tačnu cijenu, opišite šta želite i pošaljite upit našim najiskusnijim stručnjacima za uređenje, a oni će uzvratiti mogućim ponudama. Pripremili smo i brojne savjete o uređenju okoline.

Zatražite ponudu:
Nađi majstore

Cijena uređenja okoline


Cijena uređenja okoline. Cijena iskopa kanala, polaganja cijevi za vodovod i kanalizaciju, popločavanje, asfaltiranje ili postavljanje busena trave.

300.00 Km/m2

VEOMA NISKA CENA
Km/m2

SREDNJA CENA
700.00 Km/m2

NAJVIŠA CENA
ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA RADOVA
Uređenje dvorišta Cijena

DRUGE CENE ZA Uređenje dvorišta

vaša količina

jedinica

okvirna cena

vaša cena

Ukupno:
pošalji potražnju >

Da li Vam je kalkulator bio koristan?

Ideje za uređenje doma

Magazin pun svežih ideja i saveta naših autora za uređenje vašeg stambenog prostora.

Uređenje dvorišta - sve što treba da znate

1. Uređenje dvorišta - šta je sve što treba da znate?

Cjelovitog uređenja bašte ili okućnice se ne prihvatate često pa je stoga još bitnije da to, kada se već odlučite, uradite kako treba. Da biste izbjegli uobičajene greške, prevelike troškove a, svakako i gubitak nerava i vremena koga izgleda da ima sve manje, preporučujemo vam da angažujete profesionalce.

Uredjenje dvorista
Uređenje okoline treba prepustiti stručnjacima

1.1. Kako se latiti uređenja okućnice?

Početak i način uređenja zavise, prije svega, koliko od samog objekta i od datih uslova i mogućnosti, s jedne strane, toliko i od vaših želja, s druge strane. Konačan cilj kvalitetnog uređenja okoline je povezivanje kuće i bašte u jedinstvenu cjelinu, zahvaljujući čemu biste mogli da u potpunosti uživate u svakom trenutku provedenom napolju. Pri tom treba obezbjediti i zaklon od vremenskih prilika i neprilika - sunca, vjetra, kiše - ali i od životinja te neželjenih pogleda ili nepoznatih osoba. Mora se obratiti pažnja na to da se ne naruši sklad izgleda kuće, okućnice i šire okoline. Sve ovo se može postići promišljenim izborom rastinja i prirodnih autothonih materijala.

1.2. Najbolje vrijeme za planiranje i realizaciju

Najbolje je da se planiranja latite s jeseni da biste imali dovoljno vremena za razmišljanje i isprobavanje želja i ideja, ali i za traženje stručnjaka koji će vam pomoći u pronalaženju najboljih rješenja i prvim nacrtima. Ako plan bude gotov do kraja januara, ostaće dovoljno vremena za rezervaciju termina izvođenja radova. To je i idealno vrijeme za građevinske radove, pri čemu treba imati u vidu da noćne temperature ne smiju biti ispod nule. Rastinje se uglavnom sadi od aprila pa nadalje; međutim, ako zakasnite, odložite sve do jeseni, pošto ljetne vrućine nisu za sadnju. Jesen je dobro vrijeme za zasad jer će se tokom zime biljke ukorijeniti te će sljedećeg proljeća svu energiju usmjeriti na ozelenjavanje. Obično je za kompletno uređenje okoline dovoljno mjesec do dva, ali to najviše zavisi od veličine površine i vremenskih uslova, pri čemu je spoljna temperatura manje bitna od količine padavina. Sasvim raskvašena zemlja onemogućava rad.

1.3. Redovno održavanje je vrlo važno!

Bez redovnog održavanja svaki vrt ili bašta brzo propadaju, a kada izgledaju zanemareno i zapušteno nikome boravak u njima nije prijatan. Za samo jedno ljeto vrt može da „podivlja“ jer biljke teže svom prirodnom stanju rasta i razvoja. Agresivne i tvrdokorne vrste koje opstaju same „guše“ one nježnije i osjetljivije, koje zahtijevaju brižniju njegu. Održavanje vrta obično podrazumeva čišćenje (odstranjivanje suvog otpadnog materijala, kamenja, vađenje uvenulih biljaka i slično), košenje trave te orezivanje i oblikovanje rastinja i drveća. Važno je da se voćke, ukrasno drveće i grmlje redovno pregleda te da se uklanjaju osušeno granje i lišće. U održavanje spada i uređenje zelenih i ukrasnih ograda, cvjetnih leja, travnjaka i staza. Posljednji su vrtni elementi (ograda, kapija, pergola i drugo) koje treba, po potrebi, popravljati, farbati ili mijenjati.

2. Vrste poslova pri uređenju dvorišta

Nabrojaćemo samo neke od najčešćih poslova pri uređenju vrta, okućnice i bašte.

2.1. Sadnja trave

Prije sadnje trave treba da se uradi analiza tla da biste znali kakav je sastav zemljišta i šta će najbolje uspjevati. Kopanje i ravnanje površina treba da se radi ručno ili lakom mehanizacijom, da kasnije ne bi došlo do nasjedanja tla ili erozije. Teška mehanizacija može oštetiti strukturu zemljišta tako da ono kasnije nema dobru drenažu što, naposljetku, izaziva truljenje korijenskog sistema trave. Kada se planirana površina izravna i pripremi, treba posuti đubrivo da bi se dodala prehrana zemlji, a posljednja je sama sjetva trave.

2.2. Sadnja i orezivanje rastinja i drveća

Za sadnju vrta je dobro napraviti plan i skice prema svim stručnim zahtjevima i mogućnostima prostora. Važno je i da se izaberu biljke koje mogu dobro da uspijevaju na tom terenu, a pri tom ne odskaču ni od estetike okoline. Sama sadnja i održavanje vrta, okućnice ili bašte, iziskuju stručnost, posvećenost, ljubav, fizički napor i mnogo vremena.

2.3. Popločavanje dvorišta

Popločavanje može da se radi samo na pripremljenoj podlozi. Ploče se postavljaju na utabano tlo ili beton. Najčešće se za popločavanje površina u dvorištu ili vrtu koriste betonske ploče, ali i pri pravljenju prilaznog puta, a kako će one biti postavljene zavisi upravo od namjene - da li će služiti pješacima ili vozilima.

2.4. Sistem za zalivanje

Budući da se danas sve rjeđe može izdvojiti vrijeme za višesatno i bezbrižno zalivanje cvijeća i trave, automatski sistem za zalivanje je zasigurno pravo rješenje za vas. Šta više, tako obezbjeđujemo održavanje zelenila i kada nismo kod kuće. Automatski sistem za zalivanje se najčešće koristi za travnjake, cvjetne leje i drveće. Postavljanje sistema treba da se isplanira. Najbolje je da se to uradi dok je vrt još u idejnoj fazi, zapravo da to isplanira pejzažni arhitekta koji najbolje zna koje sve elemente treba uvrstiti.

2.5. Umjetnički elementi u vrtu

Vrt, dvorište ili okućnica i bašta u kojima je samo zelenilo, svakako jesu lijepi i prirodni, ali nisu zanimljivi. Biljke stalno mijenjaju postavljene elemente i to stvara dinamiku, s jedne strane, ali i trajnost i postojanost s druge, pa prostor zbog njih izgleda bolje iskorišćen i prijatniji za boravak. Recimo, u baštenskoj kućici možete čuvati alat i raznu opremu, a slobodno vrijeme provoditi u paviljonu ili sjenici, a možda na natkrivenoj terasi ili trijemu čak i kada je sunce najjače ili pada kiša. Ti dodatni, umjetnički elementi takođe mogu biti staze, ograde, kapije, nastrešnice i stepeništa.

3. Proces uređenja okućnice

Bilo da obnavljate dvorište ili pravite nov vrt, ovaj pregled radova bi trebalo da vam da uvid u to šta možete da očekujete. Proces uređenja okoline se, riječju, može podijeliti u dva dijela - planiranje i realizacija.

3.1. Planiranje uređenja okoline

Faza planiranja sastoji se od analize, prikupljanja ideja i skiciranja. Tada najviše sarađujete s pejzažistom i baštovanima. Na vama je da iznesete svoje ideje i želje, a na njima je da vide kako i u kojoj mjeri se to može ostvariti na datom prostoru i pod postojećim uslovima ili da vam predlože nešto treće. Kada se o svemu dogovorite i usaglasite, prelazi se na skiciranje i planiranje, zapravo, postavljanje određenih građevinskih elemenata u prostor i izbor materijala za njih, kao i raspored zasada drveća, rastinja i cvijeća.

Koraci:

 1. Na internetu ili po specijalizovanim časopisima potražite ideje i odlučite koje biste sve elemete željeli u svom dvorištu i kako biste željeli da sve izgleda.
 2. Napravite predračun.
 3. Potražite moguće projektante i izvođače radova, napravite uži izbor te dogovorite susret i konsultacije.
 4. Izaberite onog koji vam najviše odgovara.
 5. U fazi planiranja srešćete se s projektantom više puta dok sve ne usaglasite.
 6. Potvrda konačnog dogovora.

3.2. Realizacija uređenja dvorišta

Investitori se najčešće odlučuju da uređenje prepuste stručnim izvođačima radova, specijalizovanim za uređenje vrtova i okoline. To može biti jedan izvođač koji će se postarati za sve od gradnje, popločavanja do ozelenjavanja, a možete se odlučiti i za više njih. Tako, na primjer, jedan izvođač napravi bazen, drugi uradi popločavanje, treći napravi drvenu terasu, četvrti uredi baštu. U toj fazi projektant i izvođači radova tesno sarađuju u realizaciji plana. Kada sve završe vaš će vrt biti spreman da u njemu uživate s porodicom i prijateljima.

Koraci:

 1. Pregled ponude i ocjena investicije
 2. Manja rušenja (po potrebi)
 3. Zemljani radovi i obezbjeđivanje odgovarajućeg odvodnjavanja
 4. Iskopi zemlje i pravljenje bazena ili ribnjaka
 5. Razvođenje komunalnih vodova (voda, gas, struja) i komunalne vode
 6. Postavljanje sistema za navodnjavanje
 7. Gradnja i popločavanje (potporni ili uporni zidovi, izgradnja dvorišne opreme i slično)
 8. Postavljanje terasa, nastrešnica, ograda i drugog
 9. Postavljanje spoljnih elemenata (ljetnja kuhinja, zidana pekara ili roštilj i slično)
 10. Sađenje trave, rastinja, grmlja i drveća
 11. Testiranje ugrađenih sistema (za navodnjavanje, gas, osvjetljenje)
 12. Završno čišćenje te davanje uputstava za korišćenje i održavanje.

Daibau.ba, pomažemo pri oceni investicije i izboru izvođača za vaš DomŽELIM PONUDU IZVOĐAČA RADOVA
Zadnji projekti

Košenje trave

Košenje trave cca 500 m3 tokom cijele godine. Trava fina, sađena, teren prilično ravan - Lokacija N. Sarajevo. Kontakt putem Vibera. 882 Km do 1470 Km

........

Ravnanje dvorišta - nasipanje tucanikom

Potrebno ravnanje dvorišta i navlačenje geotekstil platna i kamena tucanika kao završni sloj.

Ukupno cca 200 m2. 705.6 Km do 1176 Km

........

Potreban nam je izvođač radova za gabionsku ogradu oko parcele objekta

Poštovani,

Potreban nam je izvođač za gabionski ogradu oko parcele objekta.

Potrebno je uraditi oko 700 m2.

Sve dodatne informacije nalaze se u predmjeru radova.

Hvala. 70560 Km do 117600 Km

........

ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA RADOVA

Cena, Nasuti plac zemljom i poravnati,
Uređenje dvorišta, Celinac

360 Km do 600 Km

Cena, Izbušiti dvije rupe na betonu i posaditi dvije veće legistremije,
Uređenje dvorišta, Capljina

45 Km do 75 Km

Cena, sredjivanje dvorista, 20 m2
Uređenje dvorišta, Banja luka

180 Km do 300 Km

Cena, Pokositi travu u dvorištu i jedan dio izvan dvorišta, 100 m2
Uređenje dvorišta, Istocno sarajevo

225 Km do 375 Km

Cena, Košenje trave, 700 m2
Uređenje dvorišta, Vogošca

270 Km do 450 Km

Cena, Košenje trave i sređivanje trave između staza, cca 300 m2
Uređenje dvorišta, Banja luka

90 Km do 150 Km

Cena, Uređenje dvorišta, 600 m2
Uređenje dvorišta, Banja luka

900 Km do 1500 Km

Cena, Ručno košenje trave, 1 dunum
Uređenje dvorišta, Trebinja

90 Km do 150 Km

Cena, Čišćenje i sadnja drveća, 200 m2
Uređenje dvorišta, Sarajevo

450 Km do 750 Km

Cena, Ukloniti korov, prekopati i zasaditi travu , 9 m2
Uređenje dvorišta, Sarajevo

585 Km do 975 Km

Cena, Košenje i uređivanje dvorišta, cca 200 m2
Uređenje dvorišta, Banja luka

630 Km do 1050 Km

Cena, Uređenje dvorišta, cca 200 m2
Uređenje dvorišta, Sarajevo

585 Km do 975 Km

Cena, Prekopavanje zemlje, postavljanje novog travnjaka i kaskade, cca 100 m2
Uređenje dvorišta, Sarajevo

450 Km do 750 Km

Cena, Postavljanje betonskih kocki u dvorištu, cca 270 m2
Uređenje dvorišta, Prijedor

3600 Km do 6000 Km

Cena, Krčenje i poravnjavanje zemljišta, 3 dunuma
Uređenje dvorišta, Doboj

585 Km do 975 Km

Cena, Uređenje dvorišta, cca 300 m2
Uređenje dvorišta, Široki brijeg

450 Km do 750 Km

Cena, Asfaltiranje puta i parkinga, betoniranje staze, 1000
Uređenje dvorišta, Domaljevac

3150 Km do 5250 Km

Cena, Košenje i odvoz smeća , 1000 m2
Uređenje dvorišta, Prnjavor

270 Km do 450 Km

Cena, KRČENJE OGRADE I ODVOZ ŠIBLJA , 230m dužnih, širine 2-3 m
Uređenje dvorišta, Bijeljina

315 Km do 525 Km

Cena, Betonske kocke uređenje dvorišta, cca 150 m2
Uređenje dvorišta, Modrica

585 Km do 975 Km

Cena, Košarkaška konstrukcija - izrada, 1 komad
Uređenje dvorišta, Tuzla

585 Km do 975 Km

Cena, Asfaltiranje i betoniranje dvorišta i ograde, 250 m2
Uređenje dvorišta, Zavidovici

2880 Km do 4800 Km

Cena, Kosidba i uredjenje dvorista, 240 m2
Uređenje dvorišta, Puracic

450 Km do 750 Km

Cena, Priprema površine za kocku behaton, 200 m2
Uređenje dvorišta, Tržacka raštela

1980 Km do 3300 Km

Cena, Ideje i rad idejnog riješenja, Oko 300 m2
Uređenje dvorišta, Bileca

450 Km do 750 Km

Cena, Uređenje dvorišta, 50-60 m2
Uređenje dvorišta, Tržacka raštela

1350 Km do 2250 Km

Cena, Košenje trave, oblikovanje cvijeca, otprilike 200 m2
Uređenje dvorišta, Banja luka

450 Km do 750 Km

Cena, Uređenje dvorišta , 500m2
Uređenje dvorišta, Doboj

585 Km do 975 Km

Cena, Rasplanjivanje zemljista, izrada prilaza kuci, 400m²
Uređenje dvorišta, Banovici

1800 Km do 3000 Km

Cena, Uređenje dvorišta, cca 200 m2
Uređenje dvorišta, Bileca

405 Km do 675 Km

Cena, Uređenje parkinga kuće, Cca 30m2
Uređenje dvorišta, Mostar

1800 Km do 3000 Km

Cena, Uređenje dvorišta tj asfaltiranje prilaza stambenog objekta, cca 200 m2
Uređenje dvorišta, Tuzla

855 Km do 1425 Km

Cena, Uređenje žardinjera oko zgrade, 10 komada
Uređenje dvorišta, Banja luka

135 Km do 225 Km

Cena, Košenje trave duž oko 1,5 km pruge, 1,5 km
Uređenje dvorišta, Vogošca

225 Km do 375 Km

Cena, Sadnja biljaka otporna na vrućine, 300 m2
Uređenje dvorišta, Brcko

225 Km do 375 Km

Cena, Napraviti kompletan prilaz kući, 500 m2
Uređenje dvorišta, Zenica

2250 Km do 3750 KmPogledaj druge završene projekte i cene

Uređenje dvorišta cenovnik

Zatražite neobavezujuću ponudu od firmi

60+ PREDUZEĆA ZA Uređenje dvorišta
BESPLATNE USLUGE
BEZ PROVIZIJE
ZATRAŽI PONUDU

Tražite dobre izvođače radova za područje Uređenje dvorišta?

 • Uređenje dvorišta Sarajevo
 • Uređenje dvorišta Banja luka
 • Uređenje dvorišta Bijeljina
 • Uređenje dvorišta Mostar
 • Uređenje dvorišta Tuzla
 • Uređenje dvorišta Zenica
 • Uređenje dvorišta Banovici
 • Uređenje dvorišta Bihac
 • Uređenje dvorišta Bosanska krupa
 • Uređenje dvorišta Bugojno
 • Uređenje dvorišta Capljina
 • Uređenje dvorišta Cazin
 • Uređenje dvorišta Derventa
 • Uređenje dvorišta Doboj
 • Uređenje dvorišta Gracanica
 • Uređenje dvorišta Gradacac
 • Uređenje dvorišta Gradiška
 • Uređenje dvorišta Istocno sarajevo
 • Uređenje dvorišta Kakanj
 • Uređenje dvorišta Kalesija
 • Uređenje dvorišta Konjic
 • Uređenje dvorišta Laktaši
 • Uređenje dvorišta Livno
 • Uređenje dvorišta Ljubuški
 • Uređenje dvorišta Lukavac
 • Uređenje dvorišta Modrica
 • Uređenje dvorišta Neum
 • Uređenje dvorišta Novi grad
 • Uređenje dvorišta Prijedor
 • Uređenje dvorišta Prnjavor
 • Uređenje dvorišta Sanski most
 • Uređenje dvorišta Široki brijeg
 • Uređenje dvorišta Srebrenik
 • Uređenje dvorišta Tešanj
 • Uređenje dvorišta Teslic
 • Uređenje dvorišta Tomislavgrad
 • Uređenje dvorišta Travnik
 • Uređenje dvorišta Trebinje
 • Uređenje dvorišta Velika kladuša
 • Uređenje dvorišta Visoko
 • Uređenje dvorišta Vitez
 • Uređenje dvorišta Zavidovici
 • Uređenje dvorišta Žepce
 • Uređenje dvorišta Živinice
 • Uređenje dvorišta Zvornik
 • Uređenje dvorišta Goražde
 • Uređenje dvorišta Gornji vakuf
 • Uređenje dvorišta Hadžici
 • Uređenje dvorišta Jajce
 • Uređenje dvorišta Kiseljak
 • Uređenje dvorišta Kozarska dubica
 • Uređenje dvorišta Maglaj
 • Uređenje dvorišta Novi travnik
 • Uređenje dvorišta Pale
 • Uređenje dvorišta Posušje
 • Uslovi korišćenja I Politika privatnosti I Informacije o kolačićima I Impressum
  © 2023 Daibau.ba | Sva prava su zadržana