Za područje

  Uređenje dvorišta Cijena

  Koliko košta uređenje okoline? Uređenje okoline obuhvata toliki broj poslova da je vrlo teško dati okvirne cijene. Recimo, iskop kanala, polaganje cijevi za vodovod i kanalizaciju, popločavanje, asfaltiranje ili postavljanje trave može da košta 300 do 700 KM/m2. Da biste dobili tačnu cijenu, opišite šta želite i pošaljite upit našim najiskusnijim stručnjacima za uređenje, a oni će uzvratiti mogućim ponudama. Pripremili smo i brojne savjete o uređenju okoline.

  Zatražite ponudu:
  Nađi majstore

  Cijena uređenja okoline


  Cijena uređenja okoline. Cijena iskopa kanala, polaganja cijevi za vodovod i kanalizaciju, popločavanje, asfaltiranje ili postavljanje busena trave.

  300.00 Km/m2

  VEOMA NISKA CENA
  500.00 Km/m2

  SREDNJA CENA
  700.00 Km/m2

  NAJVIŠA CENA
  Želim ponudu izvođača radova

  Druge cene za Uređenje dvorišta

  Da li Vam je kalkulator bio koristan?

  Uređenje dvorišta - sve što treba da znate

  1. Uređenje dvorišta - šta je sve što treba da znate?

  Cjelovitog uređenja bašte ili okućnice se ne prihvatate često pa je stoga još bitnije da to, kada se već odlučite, uradite kako treba. Da biste izbjegli uobičajene greške, prevelike troškove a, svakako i gubitak nerava i vremena koga izgleda da ima sve manje, preporučujemo vam da angažujete profesionalce.

  Uredjenje dvorista
  Uređenje okoline treba prepustiti stručnjacima

  1.1. Kako se latiti uređenja okućnice?

  Početak i način uređenja zavise, prije svega, koliko od samog objekta i od datih uslova i mogućnosti, s jedne strane, toliko i od vaših želja, s druge strane. Konačan cilj kvalitetnog uređenja okoline je povezivanje kuće i bašte u jedinstvenu cjelinu, zahvaljujući čemu biste mogli da u potpunosti uživate u svakom trenutku provedenom napolju. Pri tom treba obezbjediti i zaklon od vremenskih prilika i neprilika - sunca, vjetra, kiše - ali i od životinja te neželjenih pogleda ili nepoznatih osoba. Mora se obratiti pažnja na to da se ne naruši sklad izgleda kuće, okućnice i šire okoline. Sve ovo se može postići promišljenim izborom rastinja i prirodnih autothonih materijala.

  1.2. Najbolje vrijeme za planiranje i realizaciju

  Najbolje je da se planiranja latite s jeseni da biste imali dovoljno vremena za razmišljanje i isprobavanje želja i ideja, ali i za traženje stručnjaka koji će vam pomoći u pronalaženju najboljih rješenja i prvim nacrtima. Ako plan bude gotov do kraja januara, ostaće dovoljno vremena za rezervaciju termina izvođenja radova. To je i idealno vrijeme za građevinske radove, pri čemu treba imati u vidu da noćne temperature ne smiju biti ispod nule. Rastinje se uglavnom sadi od aprila pa nadalje; međutim, ako zakasnite, odložite sve do jeseni, pošto ljetne vrućine nisu za sadnju. Jesen je dobro vrijeme za zasad jer će se tokom zime biljke ukorijeniti te će sljedećeg proljeća svu energiju usmjeriti na ozelenjavanje. Obično je za kompletno uređenje okoline dovoljno mjesec do dva, ali to najviše zavisi od veličine površine i vremenskih uslova, pri čemu je spoljna temperatura manje bitna od količine padavina. Sasvim raskvašena zemlja onemogućava rad.

  1.3. Redovno održavanje je vrlo važno!

  Bez redovnog održavanja svaki vrt ili bašta brzo propadaju, a kada izgledaju zanemareno i zapušteno nikome boravak u njima nije prijatan. Za samo jedno ljeto vrt može da „podivlja“ jer biljke teže svom prirodnom stanju rasta i razvoja. Agresivne i tvrdokorne vrste koje opstaju same „guše“ one nježnije i osjetljivije, koje zahtijevaju brižniju njegu. Održavanje vrta obično podrazumeva čišćenje (odstranjivanje suvog otpadnog materijala, kamenja, vađenje uvenulih biljaka i slično), košenje trave te orezivanje i oblikovanje rastinja i drveća. Važno je da se voćke, ukrasno drveće i grmlje redovno pregleda te da se uklanjaju osušeno granje i lišće. U održavanje spada i uređenje zelenih i ukrasnih ograda, cvjetnih leja, travnjaka i staza. Posljednji su vrtni elementi (ograda, kapija, pergola i drugo) koje treba, po potrebi, popravljati, farbati ili mijenjati.

  2. Vrste poslova pri uređenju dvorišta

  Nabrojaćemo samo neke od najčešćih poslova pri uređenju vrta, okućnice i bašte.

  2.1. Sadnja trave

  Prije sadnje trave treba da se uradi analiza tla da biste znali kakav je sastav zemljišta i šta će najbolje uspjevati. Kopanje i ravnanje površina treba da se radi ručno ili lakom mehanizacijom, da kasnije ne bi došlo do nasjedanja tla ili erozije. Teška mehanizacija može oštetiti strukturu zemljišta tako da ono kasnije nema dobru drenažu što, naposljetku, izaziva truljenje korijenskog sistema trave. Kada se planirana površina izravna i pripremi, treba posuti đubrivo da bi se dodala prehrana zemlji, a posljednja je sama sjetva trave.

  2.2. Sadnja i orezivanje rastinja i drveća

  Za sadnju vrta je dobro napraviti plan i skice prema svim stručnim zahtjevima i mogućnostima prostora. Važno je i da se izaberu biljke koje mogu dobro da uspijevaju na tom terenu, a pri tom ne odskaču ni od estetike okoline. Sama sadnja i održavanje vrta, okućnice ili bašte, iziskuju stručnost, posvećenost, ljubav, fizički napor i mnogo vremena.

  2.3. Popločavanje dvorišta

  Popločavanje može da se radi samo na pripremljenoj podlozi. Ploče se postavljaju na utabano tlo ili beton. Najčešće se za popločavanje površina u dvorištu ili vrtu koriste betonske ploče, ali i pri pravljenju prilaznog puta, a kako će one biti postavljene zavisi upravo od namjene - da li će služiti pješacima ili vozilima.

  2.4. Sistem za zalivanje

  Budući da se danas sve rjeđe može izdvojiti vrijeme za višesatno i bezbrižno zalivanje cvijeća i trave, automatski sistem za zalivanje je zasigurno pravo rješenje za vas. Šta više, tako obezbjeđujemo održavanje zelenila i kada nismo kod kuće. Automatski sistem za zalivanje se najčešće koristi za travnjake, cvjetne leje i drveće. Postavljanje sistema treba da se isplanira. Najbolje je da se to uradi dok je vrt još u idejnoj fazi, zapravo da to isplanira pejzažni arhitekta koji najbolje zna koje sve elemente treba uvrstiti.

  2.5. Umjetnički elementi u vrtu

  Vrt, dvorište ili okućnica i bašta u kojima je samo zelenilo, svakako jesu lijepi i prirodni, ali nisu zanimljivi. Biljke stalno mijenjaju postavljene elemente i to stvara dinamiku, s jedne strane, ali i trajnost i postojanost s druge, pa prostor zbog njih izgleda bolje iskorišćen i prijatniji za boravak. Recimo, u baštenskoj kućici možete čuvati alat i raznu opremu, a slobodno vrijeme provoditi u paviljonu ili sjenici, a možda na natkrivenoj terasi ili trijemu čak i kada je sunce najjače ili pada kiša. Ti dodatni, umjetnički elementi takođe mogu biti staze, ograde, kapije, nastrešnice i stepeništa.

  3. Proces uređenja okućnice

  Bilo da obnavljate dvorište ili pravite nov vrt, ovaj pregled radova bi trebalo da vam da uvid u to šta možete da očekujete. Proces uređenja okoline se, riječju, može podijeliti u dva dijela - planiranje i realizacija.

  3.1. Planiranje uređenja okoline

  Faza planiranja sastoji se od analize, prikupljanja ideja i skiciranja. Tada najviše sarađujete s pejzažistom i baštovanima. Na vama je da iznesete svoje ideje i želje, a na njima je da vide kako i u kojoj mjeri se to može ostvariti na datom prostoru i pod postojećim uslovima ili da vam predlože nešto treće. Kada se o svemu dogovorite i usaglasite, prelazi se na skiciranje i planiranje, zapravo, postavljanje određenih građevinskih elemenata u prostor i izbor materijala za njih, kao i raspored zasada drveća, rastinja i cvijeća.

  Koraci:

  1. Na internetu ili po specijalizovanim časopisima potražite ideje i odlučite koje biste sve elemete željeli u svom dvorištu i kako biste željeli da sve izgleda.
  2. Napravite predračun.
  3. Potražite moguće projektante i izvođače radova, napravite uži izbor te dogovorite susret i konsultacije.
  4. Izaberite onog koji vam najviše odgovara.
  5. U fazi planiranja srešćete se s projektantom više puta dok sve ne usaglasite.
  6. Potvrda konačnog dogovora.

  3.2. Realizacija uređenja dvorišta

  Investitori se najčešće odlučuju da uređenje prepuste stručnim izvođačima radova, specijalizovanim za uređenje vrtova i okoline. To može biti jedan izvođač koji će se postarati za sve od gradnje, popločavanja do ozelenjavanja, a možete se odlučiti i za više njih. Tako, na primjer, jedan izvođač napravi bazen, drugi uradi popločavanje, treći napravi drvenu terasu, četvrti uredi baštu. U toj fazi projektant i izvođači radova tesno sarađuju u realizaciji plana. Kada sve završe vaš će vrt biti spreman da u njemu uživate s porodicom i prijateljima.

  Koraci:

  1. Pregled ponude i ocjena investicije
  2. Manja rušenja (po potrebi)
  3. Zemljani radovi i obezbjeđivanje odgovarajućeg odvodnjavanja
  4. Iskopi zemlje i pravljenje bazena ili ribnjaka
  5. Razvođenje komunalnih vodova (voda, gas, struja) i komunalne vode
  6. Postavljanje sistema za navodnjavanje
  7. Gradnja i popločavanje (potporni ili uporni zidovi, izgradnja dvorišne opreme i slično)
  8. Postavljanje terasa, nastrešnica, ograda i drugog
  9. Postavljanje spoljnih elemenata (ljetnja kuhinja, zidana pekara ili roštilj i slično)
  10. Sađenje trave, rastinja, grmlja i drveća
  11. Testiranje ugrađenih sistema (za navodnjavanje, gas, osvjetljenje)
  12. Završno čišćenje te davanje uputstava za korišćenje i održavanje.
  Tražite dobre izvođače radova za područje Uređenje dvorišta?

  Daibau.ba, pomažemo pri oceni investicije i izboru izvođača za vaš Dom  Želim ponudu izvođača radova
  Zadnji projekti

  Živa ograda

  Živa ograda 352.8 Km do 588 Km

  ........

  Sadnja ukrasnog bilja i cvijeća

  Potrebno je uređenje površine oko 50-60 m2 unutar porodičnog groblja.
  Potrebno cvijeće i ukrasne biljke otporne na sušu i sunce. 705.6 Km do 1176 Km

  ........

  Sređivanje dvorišta i okućnice i prilaza vikendici

  Sijanje trave i sadnja cvijeća, sređivanja prilaza kući i sređivanje okućnice. 705.6 Km do 1176 Km

  ........

  Želim ponudu izvođača radova

  Cena, Uređenje zelene površine i ravnanje, zasijavanje trave, 400-500 m2
  Uređenje dvorišta, Kljuc

  900 Km do 1500 Km

  Cena, Prskanje čempresa ( dvoriste), 80 komada
  Uređenje dvorišta, Odžak

  135 Km do 225 Km

  Cena, Srediti dvorište, cca 200 m2
  Uređenje dvorišta, Ilidža

  360 Km do 600 Km

  Cena, Uređenja oko kuće i bašte, 100-150 m2
  Uređenje dvorišta, Sarajevo

  360 Km do 600 Km

  Cena, Poravnjavanje zemljišta i nanošenje zemlje, 600 m2
  Uređenje dvorišta, Sarajevo

  360 Km do 600 Km

  Cena, Uređenje dvorišta, ravnanje, nasip, septička jama, cca 1200 m2
  Uređenje dvorišta, Busovaca

  900 Km do 1500 Km

  Cena, Raskrčiti rastinje, cca 50 m2
  Uređenje dvorišta, Zvornik

  90 Km do 150 Km

  Cena, Podrezivanje tuja, ukrasnog zelenila i ruža,
  Uređenje dvorišta, Sarajevo

  270 Km do 450 Km

  Cena, Niske zgrade - popločavanje - Leipzig, Njemačka, Plaćeno €/h 18 - Mjesečna uplata cca 3,600 €
  Uređenje dvorišta, Sarajevo

  90 Km do 150 Km

  Cena, Uređenje dvorišta, 600 m2
  Uređenje dvorišta, Ilidža

  1350 Km do 2250 Km

  Cena, Popločavanje oko objekta, cca 200 m2
  Uređenje dvorišta, Doboj

  3150 Km do 5250 Km

  Cena, Košenje trave, cca 400-500 m3
  Uređenje dvorišta, Sarajevo

  450 Km do 750 Km

  Cena, Uređenje dvorišta, 400 m2
  Uređenje dvorišta, Brcko

  900 Km do 1500 Km

  Cena, Ravnanje dvorišta - nasipanje tucanikom, cca 200 m2
  Uređenje dvorišta, Mostar

  360 Km do 600 Km

  Cena, Vanjsko uređenje kuće, cca 400 m2
  Uređenje dvorišta, Banja luka

  4500 Km do 7500 Km

  Cena, Potreban nam je izvođač radova za gabionsku ogradu oko parcele objekta, cca 700 m2
  Uređenje dvorišta, Pazaric

  36000 Km do 60000 Km

  Cena, Nasuti plac zemljom i poravnati,
  Uređenje dvorišta, Celinac

  360 Km do 600 Km

  Cena, Izbušiti dvije rupe na betonu i posaditi dvije veće legistremije,
  Uređenje dvorišta, Capljina

  45 Km do 75 Km

  Cena, sredjivanje dvorista, 20 m2
  Uređenje dvorišta, Banja luka

  180 Km do 300 Km

  Cena, Pokositi travu u dvorištu i jedan dio izvan dvorišta, 100 m2
  Uređenje dvorišta, Istocno sarajevo

  225 Km do 375 Km

  Cena, Košenje trave, 700 m2
  Uređenje dvorišta, Vogošca

  270 Km do 450 Km

  Cena, Košenje trave i sređivanje trave između staza, cca 300 m2
  Uređenje dvorišta, Banja luka

  90 Km do 150 Km

  Cena, Uređenje dvorišta, 600 m2
  Uređenje dvorišta, Banja luka

  900 Km do 1500 Km

  Cena, Ručno košenje trave, 1 dunum
  Uređenje dvorišta, Trebinja

  90 Km do 150 Km

  Cena, Čišćenje i sadnja drveća, 200 m2
  Uređenje dvorišta, Sarajevo

  450 Km do 750 Km

  Cena, Ukloniti korov, prekopati i zasaditi travu , 9 m2
  Uređenje dvorišta, Sarajevo

  585 Km do 975 Km

  Cena, Košenje i uređivanje dvorišta, cca 200 m2
  Uređenje dvorišta, Banja luka

  630 Km do 1050 Km

  Cena, Uređenje dvorišta, cca 200 m2
  Uređenje dvorišta, Sarajevo

  585 Km do 975 Km

  Cena, Prekopavanje zemlje, postavljanje novog travnjaka i kaskade, cca 100 m2
  Uređenje dvorišta, Sarajevo

  450 Km do 750 Km

  Cena, Krčenje i poravnjavanje zemljišta, 3 dunuma
  Uređenje dvorišta, Doboj

  585 Km do 975 Km

  Cena, Uređenje dvorišta, cca 300 m2
  Uređenje dvorišta, Široki brijeg

  450 Km do 750 Km

  Cena, Asfaltiranje puta i parkinga, betoniranje staze, 1000
  Uređenje dvorišta, Šamac

  3150 Km do 5250 Km

  Cena, Košenje i odvoz smeća , 1000 m2
  Uređenje dvorišta, Prnjavor

  270 Km do 450 Km

  Cena, KRČENJE OGRADE I ODVOZ ŠIBLJA , 230m dužnih, širine 2-3 m
  Uređenje dvorišta, Bijeljina

  315 Km do 525 Km

  Cena, Betonske kocke uređenje dvorišta, cca 150 m2
  Uređenje dvorišta, Modrica

  585 Km do 975 Km  Ideje za uređenje doma

  Magazin pun svežih ideja i saveta naših autora za uređenje vašeg stambenog prostora.

  Uređenje dvorišta cenovnik

  Zatražite neobavezujuću ponudu od firmi

  89+ Preduzeća za Uređenje dvorišta
  Besplatna pretraga
  Bez provizije
  ZATRAŽI PONUDU
  Uslovi korišćenja I Politika privatnosti I Informacije o kolačićima I Impressum
  © 2024 Daibau.ba | Sva prava su zadržana