Za područje

  Komarnici Cijena

  Koliko koštaju komarnici? Komarnici će Vas poštedjeti mnogih besanih noći zbog dosadnih insekata tako da, bilo da su u pitanju fiksni, krilni, pliirani, rolo, klizni ili integrisani, ne dvoumite se mnogo. Cijena im, osim od vrste, zavisi i od materijala okvira (PVC, aluminijum), veličine i, svakako, ponuđača. Za običnu rolo mrežu protiv komaraca, zajedno s vođicama i postavljanjem treba izdvojiti između 100 i 200 KM/m2. Da biste dobili tačnu cijenu, pošaljite upit našim najiskusnijim montažerima komarnika, a oni će uzvratiti mogućim ponudama. Pripremili smo i brojne savjete o komarnicima.

  Brzo do majstora - lako i besplatno!
  Nađi majstore

  Cijena rolo komarnika


  Cijena rolo komarnika. Cijena za rolo komarnik, zajedno s vođicama i postavljanjem.

  45.00 Km/m2

  VEOMA NISKA CENA
  50.00 Km/m2

  SREDNJA CENA
  60.00 Km/m2

  NAJVIŠA CENA
  Želim ponudu izvođača radova

  Druge cene za Komarnici (2024)

  Da li Vam je kalkulator bio koristan?

  Komarnici - šta sve treba da znate?

  1. Komarnici - šta sve treba da znate?

  1.1. Pravo rješenje za sve tipove prozora i balkonskih vrata

  Na tržištu je u ponudi mnogo vrsta komarnika, odnosno, zaštitnih mrežica i zato uvijek i lako može da se nađe rješenje za svaki oblik i dimenzije prozora i balkonskih vrata. Ako je riječ o integrisanim komarnicima, tj. onim koji su dio spoljnih venecijanera ili roletni u kutijama, onda to treba imati u vidu još prilikom ugradnje, odnosno, pri izboru sjenila kada se kupuju novi prozori ili vrata. Druga mogućnost je naknadno namještanje komarnika kao samostalnih elemenata, koje je moguće postaviti u svakom trenutku.

  Komarnici
  Komarnici omogućavaju bezbrižno provjetravanje prostorija, što je vrlo važno

  1.2. Komarnici nisu samo zaštita od komaraca

  Komarnici jesu zaštita od komaraca ali i svih drugih nasrtljivih insekata koji lako ulaze u prostorije kada su prozori ili vrata otvoreni. Postoje i komarnici koji mogu da štite od cvijetnog praha, što je od neprocijenjive pomoći ljudima koji pate od polenskih alergija. Zahvaljujući komarnicima prostorije mogu da se provetravaju i hlade na prirodan način, a naročito su korisni noću jer ne morate svoj miran san da branite hemijskim sredstvima. Istina je, ipak, da kroz mrežice prolazi nešto manje vazduha.

  1.3. Boje komarnika

  Aluminijumski profili su obično bijele ili smeđe boje, jer kupci to uglavnom traže. Mrežica je, međutim, uglavnom sivkasta jer ona omogućava skoro potpunu preglednost, odnosno, ne smeta vam kada gledate kroz prozor. Mrežica se vidi tek kada se sasvim približite prozoru.

  1.4. Komarnici barem u spavaćoj sobi

  Ako razmišljate o manjoj investiciji, preporučujemo komarnike prvo u spavaćoj sobi. Bezbrižno provetravanje soba u kojima se spava je, složićete se, vrlo dragocjeno.   

  1.5. Kvalitet komarnika

  Pri kupovini komarnika obratite pažnju na kvalitet. Ne savijetujemo fiksne komarnike jer se lijepe za prozorski okvir. Oni su obično manje kvalitetni i ne traju dugo. Već kroz nekoliko sati ljepilo popusti i na tom mjestu se više ne može zalijepiti. Ne preporučujemo ni mrežice bez okvira koje se lijepe direktno na stolariju.

  1.6. Vijek trajanja i održavanje komarnika

  Trajnost komarnika najviše zavisi od kvaliteta materijala i izrade, ali i od upotrebe. Pravilnim korišćenjem i održavanjem produžićete trajanje komarnicima znatno poslije garantnog roka, koji je obično dvije godine. Najčešće poslije tog roka mrežica treba da se zamijeni. Ako su ostali dijelovi komarnika aluminijumski, održavanje bezmalo nije ni potrebno, osim ako ne dođe do mehaničkog oštećenja - a takva su oštećenja uglavnom posljedica nepravilne upotrebe.

  2. Ponuđači i izvođači radova - bitan je kvalitet

  Da biste na tržištu mogli da pronađete ono što vas zanima, prvo se morate odlučiti za koje prozore i vrata kupujete komarnike. Važno je da svi proizvodi budu kvalitetni kako bi vam komarnici služili što bolje i što duže. Preporučujemo da se raspitate kod više ponuđača i da se u kvalitet uvjerite lično. Već na prvi dodir uočićete razliku kvaliteta. Svi delovi komarnika treba da su od probranih, prirodnih materijala, pri čemu je kvalitet mrežice naročito važan. Najbolje su one od staklenih vlakana jer su najizdržljivije. Nakraju, nije sasvim nebitan ni izgled komarnika i prostorije te treba izabrati i odgovarajuću boju prema prozoru ili vratima.

  3. Vrste komarnika

  Postoji više vrsta komarnika ali je svaki moguće prilagoditi prozoru ili vratima.

  3.1. Fiksni komarnici

  Ovi se komarnici lako fiksiraju direktno na prozor ili zid. Po potrebi, oni se lako i skidaju. Fiksni komarnici su dobar izbor za prozore koji se retko ili uopšte ne koriste, kao što su recimo podrumski te mrežica može da ostane učvršćena od proleća do jeseni.

  3.2. Rolo komarnici

  Rolo komarnik je najčešće takav da se namotava zajedno s venecijanerom i stoji u njegovoj kutiji iznad prozora. Sa strane ima četkice koje sprečavaju ulazak insekata. Može se postaviti na spoljnu stranu prozora i vrata ili direktno na zid. Ako imate saksije na spoljnoj strani, na prozorskoj dasci, ovaj tip je idealan za vas jer ih ne morate sklanjati. Rolo mrežu podešavate ručno pomoću kanapa ili automatski, daljinskim upravljačem. Kada se sasvim podigne i namota, stoji u kutiji. Komarnik može da se otvara po visini ili po širini.

  3.3. Integrisani komarnici

  Ovi su komarnici dio roletni ili spoljnih venecijanera te se podižu ili spuštaju zajedno sa njima. Komarnik je postavljen između prozora i roletne te se otvara i zatvara onda kada je roletna spuštena. Na taj način roletna štiti komarnik od spoljnih uticaja. Kada se komarnik podigne, on se urola sasvim u kutiju i uopšte se ne vidi.

  3.4. Krilni komarnici

  Krilni komarnik se otvara i zatvara na isti način kao i vrata, odnosno, prozor za koji je pričvršćen. Može da se postavi na sve tipove prozora i vrata i naročito je pogodan za prolazna mjesta. Učvršćuje se opružnom šarkom ali može i bez nje. Krilo ima i magnete koji ga drže da se ne otvara na vetru. U krilne komarnike spada i okretni, koji ima radijus otvaranja do 240°. On ima tzv. napetu šarku koja sama zatvara okvir kada su vam ruke zauzete.

  3.5. Klizni komarnici

  Još jedno odlično rješenje, naročito pogodno za zatvaranje prolaza u vrt, na balkon ili terasu. Oni mogu da se postave na bilo koja vrata. Mogu da se otvaraju i zatvaraju i sa unutrašnje i sa spoljne strane. Postoje jednokrilni i dvokrilni klizni komarnici.

  3.6. Plisirani komarnici

  Najnoviji tip samostalnih komarnika za prolaz u vrt, na balkon ili terasu su plisirani komarnici. Mrežica komarnika se otvara i slaže kao harmonika-vrata. Zato mogu da se postave na bilo koja vrata, a otvaraju se i s unutrašnje i sa spoljne strane. Prednost u odnosu na klizne ili krilne im je to što zauzimaju vrlo malo prostora i stoje sasvim priljubljeni uz vrata.

  4. Postupak ugradnje komarnika

  Predlažemo da se oko najbolje vrste komarnika i načina ugradnje posavijetujete sa stručnjakom. Ako imate takvog iskustva, vidjećete da je postavljanje komarnika vrlo jednostavno. Komarnici se uglavnom postavljaju direktno na prozor ili vrata. Još jedan čest način ugradnje je na nosače. Ako nije moguće ni jedno ni drugo, ima još mogućnosti postavljanja. Ako istovremeno s postavljanjem komarnika, mijenjate ili ugrađujete venecijanere ili roletne, onda će svakako biti najjednostavnije da izaberete integrisani tip.

  Daibau.ba, pomažemo pri oceni investicije i izboru izvođača za vaš Dom  Želim ponudu izvođača radova
  Zadnji projekti

  Nabavka i montaža komarnika

  Komarnici na tri veća prozora. prozori su dvokrilni.
  veličina prozora:
  cca. 165x110 (2 kom) i jedan je od prilike 140x110 cm.
  Mislim da fiksni komarnici se ne mogu montirati jer otvori nisu ravni, nego više zaobljeni. Otvori nemaju rolete. dakle, ili plisirani komarnici (ako se takvi postavljaju na prozore) ili rolo, nisam sigurna da li se tako zovu.
  Kuća se nalazi u Posušju.
  Kontakt putem Vibera. 529.2 Km do 882 Km

  ........

  Izrada komarnika za balkonska vrata i prozore

  Izrada komarnika za balkonska vrata i prozore. U priloga slika tačnih dimenzija. U pitanju je 6 komarnika. Kontakt putem VIbera ili Whatsappa. 1058.4 Km do 1764 Km

  ........

  Izrada i montaža komarnika

  Potrebna izrada i montaža komarnika harmonika na prozore i balkonska vrata.

  - prozori : cca 100 x 80 cm - 5 kom ,
  - balkonska vrata : 200 x 90 cm - 2 kom.

  Kontakt putem Vibera. 352.8 Km do 588 Km

  ........

  Želim ponudu izvođača radova

  Cena, Izrada i postavljanje komarnika, 2 x 1.60 m
  Komarnici, Bijeljina

  90 Km do 150 Km

  Cena, Komarnici za stan, 4 kom
  Komarnici, Jelah

  360 Km do 600 Km

  Cena, Izrada i montaža pokretnih komarnika, 10 komada
  Komarnici, Sarajevo

  360 Km do 600 Km

  Cena, Nabavka i montaža komarnika, 5
  Komarnici, Brcko

  450 Km do 750 Km

  Cena, Rolo komarnik klik klak, 3 kom
  Komarnici, Laktaši

  270 Km do 450 Km

  Cena, Izrada i montaža komarnika za prozor, 1.5 m2
  Komarnici, Trebinje

  45 Km do 75 Km

  Cena, Izrada i montaža komarnika, 10 kom
  Komarnici, Banja luka

  180 Km do 300 Km

  Cena, Izrada i montaža komarnika za vrata, 3 m2
  Komarnici, Brcko

  45 Km do 75 Km

  Cena, Potrebna je izrada i montaža dva komarnika, Prozor 123 x 85.5 cm; Balkonska vrata 208 x 66 cm
  Komarnici, Bijeljina

  90 Km do 150 Km

  Cena, Ugradnja komarnika na prozore i balkonska vrata, 2 kom prozora, 1 kom vrata
  Komarnici, Sarajevo

  270 Km do 450 Km

  Cena, Izrada rolo komanika, 3 prozora
  Komarnici, Sarajevo

  180 Km do 300 Km

  Cena, Izrada i montaža rolo ili kliznog komarnika, 140 x 140 cm
  Komarnici, Istocno sarajevo

  90 Km do 150 Km

  Cena, Izrada dva fiksna i dva klizna komarnika, 4 kom prozora
  Komarnici, Srbinje

  180 Km do 300 Km

  Cena, Izrada i montaža vanjskih roletna i komarnika, 4 kom roletni, 3 kom komarnika
  Komarnici, Stolac

  450 Km do 750 Km

  Cena, Spoljne roletne, komarnici i zebra zavjese, 13 m2
  Komarnici, Pale

  360 Km do 600 Km

  Cena, Rolo komarnik za bakonska vrata, 210 x 60 cm
  Komarnici, Visoko

  90 Km do 150 Km

  Cena, Rolo plastični komarnici, 4 m2
  Komarnici, Tuzla

  180 Km do 300 Km

  Cena, Izrada komarnika za balkon, 103 x 222 cm
  Komarnici, Neum

  90 Km do 150 Km

  Cena, Izrada i montaža komarnika, 2 kom
  Komarnici, Banja luka

  180 Km do 300 Km

  Cena, Izrada i ugradnja rolo komarnika, 3 komada
  Komarnici, Sarajevo

  360 Km do 600 Km

  Cena, Izrada i montaža komarnika, za 10 prozora i 2 balkonska vrata
  Komarnici, Jezero

  1080 Km do 1800 Km

  Cena, Izrada harmonike - komarnika i montaža, 2 kom
  Komarnici, Gradacac

  180 Km do 300 Km

  Cena, Izrada i montaža rolo i harmonika komarnika, rolo komarnik 98 x 145 cm - 2 kom, harmonika komarnik za balkonska vrata 134 x 214 cm - 2 kom
  Komarnici, Kneževo

  450 Km do 750 Km

  Cena, Nabavka harmonika komarnik, bez montaže, 1 kom
  Komarnici, Sarajevo

  90 Km do 150 Km

  Cena, Izrada komarnika na jednokrilni vratima sa ugradnjom, 3 kom
  Komarnici, Mostar

  270 Km do 450 Km

  Cena, Plise komarnici, 5 kom
  Komarnici, Sarajevo

  450 Km do 750 Km

  Cena, Izrada kliznih komarnika, 15 m2
  Komarnici, Sarajevo

  337.5 Km do 562.5 Km

  Cena, Izrada i montaža kliznih komarnika, 4 kom
  Komarnici, Mostar

  360 Km do 600 Km

  Cena, Izrada i montaža komarnika za 4 prozora, 90 x 121 cm
  Komarnici, Bijeljina

  270 Km do 450 Km

  Cena, Izrada i montaža komarnika, 160 x 115 cm - 2 kom; 58 x 58 cm - 2kom.
  Komarnici, Ilijaš

  450 Km do 750 Km

  Cena, Izrada komornika za vrata na ljetnjoj kuhinji, 1 kom
  Komarnici, Banja luka

  90 Km do 150 Km

  Cena, Izrada i montaža sivih komarnika, 3 prozora
  Komarnici, Zenica

  360 Km do 600 Km

  Cena, Izrada komarnika za balkonska vrata, 1 kom
  Komarnici, Sarajevo

  90 Km do 150 Km

  Cena, Izrada i montaža harmonika komarnika, 2,50 x 1.60 m - 1 komad
  Komarnici, Novi grad

  270 Km do 450 Km

  Cena, Izrada i ugradnja komarnika za prozore, balkonski prozor 2 , 10 x 140 - 2 kom; obični prozor 120 x 80 cm jednokrilni - 3 kom
  Komarnici, Živinice

  360 Km do 600 Km

  Cena, Izrada i montaža komarnika, širina 90 cm, visina 2 m - 1 komad.
  Komarnici, Tuzla

  180 Km do 300 Km  Ideje za uređenje doma

  Magazin pun svežih ideja i saveta naših autora za uređenje vašeg stambenog prostora.

  Komarnici cenovnik

  Zatražite neobavezujuću ponudu od firmi

  269+ Preduzeća za Komarnici
  Besplatna pretraga
  Bez provizije
  ZATRAŽI PONUDU
  Uslovi korišćenja I Politika privatnosti I Informacije o kolačićima I Impressum
  © 2024 Daibau.ba | Sva prava su zadržana