Komarnici Cijena

Koliko koštaju komarnici? Komarnici će Vas poštedjeti mnogih besanih noći zbog dosadnih insekata tako da, bilo da su u pitanju fiksni, krilni, pliirani, rolo, klizni ili integrisani, ne dvoumite se mnogo. Cijena im, osim od vrste, zavisi i od materijala okvira (PVC, aluminijum), veličine i, svakako, ponuđača. Za običnu rolo mrežu protiv komaraca, zajedno s vođicama i postavljanjem treba izdvojiti između 100 i 200 KM/m2. Da biste dobili tačnu cijenu, pošaljite upit našim najiskusnijim montažerima komarnika, a oni će uzvratiti mogućim ponudama. Pripremili smo i brojne savjete o komarnicima.

Zatražite ponudu:
Nađi majstore

Cijena rolo komarnika


Cijena rolo komarnika. Cijena za rolo komarnik, zajedno s vođicama i postavljanjem.

45.00 Km/m2

VEOMA NISKA CENA
Km/m2

SREDNJA CENA
60.00 Km/m2

NAJVIŠA CENA
ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA RADOVA
Komarnici Cijena

DRUGE CENE ZA Komarnici

vaša količina

jedinica

okvirna cena

vaša cena

Ukupno:
pošalji potražnju >

Da li Vam je kalkulator bio koristan?

Ideje za uređenje doma

Magazin pun svežih ideja i saveta naših autora za uređenje vašeg stambenog prostora.

Komarnici - šta sve treba da znate?

1. Komarnici - šta sve treba da znate?

1.1. Pravo rješenje za sve tipove prozora i balkonskih vrata

Na tržištu je u ponudi mnogo vrsta komarnika, odnosno, zaštitnih mrežica i zato uvijek i lako može da se nađe rješenje za svaki oblik i dimenzije prozora i balkonskih vrata. Ako je riječ o integrisanim komarnicima, tj. onim koji su dio spoljnih venecijanera ili roletni u kutijama, onda to treba imati u vidu još prilikom ugradnje, odnosno, pri izboru sjenila kada se kupuju novi prozori ili vrata. Druga mogućnost je naknadno namještanje komarnika kao samostalnih elemenata, koje je moguće postaviti u svakom trenutku.

Komarnici
Komarnici omogućavaju bezbrižno provjetravanje prostorija, što je vrlo važno

1.2. Komarnici nisu samo zaštita od komaraca

Komarnici jesu zaštita od komaraca ali i svih drugih nasrtljivih insekata koji lako ulaze u prostorije kada su prozori ili vrata otvoreni. Postoje i komarnici koji mogu da štite od cvijetnog praha, što je od neprocijenjive pomoći ljudima koji pate od polenskih alergija. Zahvaljujući komarnicima prostorije mogu da se provetravaju i hlade na prirodan način, a naročito su korisni noću jer ne morate svoj miran san da branite hemijskim sredstvima. Istina je, ipak, da kroz mrežice prolazi nešto manje vazduha.

1.3. Boje komarnika

Aluminijumski profili su obično bijele ili smeđe boje, jer kupci to uglavnom traže. Mrežica je, međutim, uglavnom sivkasta jer ona omogućava skoro potpunu preglednost, odnosno, ne smeta vam kada gledate kroz prozor. Mrežica se vidi tek kada se sasvim približite prozoru.

1.4. Komarnici barem u spavaćoj sobi

Ako razmišljate o manjoj investiciji, preporučujemo komarnike prvo u spavaćoj sobi. Bezbrižno provetravanje soba u kojima se spava je, složićete se, vrlo dragocjeno.   

1.5. Kvalitet komarnika

Pri kupovini komarnika obratite pažnju na kvalitet. Ne savijetujemo fiksne komarnike jer se lijepe za prozorski okvir. Oni su obično manje kvalitetni i ne traju dugo. Već kroz nekoliko sati ljepilo popusti i na tom mjestu se više ne može zalijepiti. Ne preporučujemo ni mrežice bez okvira koje se lijepe direktno na stolariju.

1.6. Vijek trajanja i održavanje komarnika

Trajnost komarnika najviše zavisi od kvaliteta materijala i izrade, ali i od upotrebe. Pravilnim korišćenjem i održavanjem produžićete trajanje komarnicima znatno poslije garantnog roka, koji je obično dvije godine. Najčešće poslije tog roka mrežica treba da se zamijeni. Ako su ostali dijelovi komarnika aluminijumski, održavanje bezmalo nije ni potrebno, osim ako ne dođe do mehaničkog oštećenja - a takva su oštećenja uglavnom posljedica nepravilne upotrebe.

2. Ponuđači i izvođači radova - bitan je kvalitet

Da biste na tržištu mogli da pronađete ono što vas zanima, prvo se morate odlučiti za koje prozore i vrata kupujete komarnike. Važno je da svi proizvodi budu kvalitetni kako bi vam komarnici služili što bolje i što duže. Preporučujemo da se raspitate kod više ponuđača i da se u kvalitet uvjerite lično. Već na prvi dodir uočićete razliku kvaliteta. Svi delovi komarnika treba da su od probranih, prirodnih materijala, pri čemu je kvalitet mrežice naročito važan. Najbolje su one od staklenih vlakana jer su najizdržljivije. Nakraju, nije sasvim nebitan ni izgled komarnika i prostorije te treba izabrati i odgovarajuću boju prema prozoru ili vratima.

3. Vrste komarnika

Postoji više vrsta komarnika ali je svaki moguće prilagoditi prozoru ili vratima.

3.1. Fiksni komarnici

Ovi se komarnici lako fiksiraju direktno na prozor ili zid. Po potrebi, oni se lako i skidaju. Fiksni komarnici su dobar izbor za prozore koji se retko ili uopšte ne koriste, kao što su recimo podrumski te mrežica može da ostane učvršćena od proleća do jeseni.

3.2. Rolo komarnici

Rolo komarnik je najčešće takav da se namotava zajedno s venecijanerom i stoji u njegovoj kutiji iznad prozora. Sa strane ima četkice koje sprečavaju ulazak insekata. Može se postaviti na spoljnu stranu prozora i vrata ili direktno na zid. Ako imate saksije na spoljnoj strani, na prozorskoj dasci, ovaj tip je idealan za vas jer ih ne morate sklanjati. Rolo mrežu podešavate ručno pomoću kanapa ili automatski, daljinskim upravljačem. Kada se sasvim podigne i namota, stoji u kutiji. Komarnik može da se otvara po visini ili po širini.

3.3. Integrisani komarnici

Ovi su komarnici dio roletni ili spoljnih venecijanera te se podižu ili spuštaju zajedno sa njima. Komarnik je postavljen između prozora i roletne te se otvara i zatvara onda kada je roletna spuštena. Na taj način roletna štiti komarnik od spoljnih uticaja. Kada se komarnik podigne, on se urola sasvim u kutiju i uopšte se ne vidi.

3.4. Krilni komarnici

Krilni komarnik se otvara i zatvara na isti način kao i vrata, odnosno, prozor za koji je pričvršćen. Može da se postavi na sve tipove prozora i vrata i naročito je pogodan za prolazna mjesta. Učvršćuje se opružnom šarkom ali može i bez nje. Krilo ima i magnete koji ga drže da se ne otvara na vetru. U krilne komarnike spada i okretni, koji ima radijus otvaranja do 240°. On ima tzv. napetu šarku koja sama zatvara okvir kada su vam ruke zauzete.

3.5. Klizni komarnici

Još jedno odlično rješenje, naročito pogodno za zatvaranje prolaza u vrt, na balkon ili terasu. Oni mogu da se postave na bilo koja vrata. Mogu da se otvaraju i zatvaraju i sa unutrašnje i sa spoljne strane. Postoje jednokrilni i dvokrilni klizni komarnici.

3.6. Plisirani komarnici

Najnoviji tip samostalnih komarnika za prolaz u vrt, na balkon ili terasu su plisirani komarnici. Mrežica komarnika se otvara i slaže kao harmonika-vrata. Zato mogu da se postave na bilo koja vrata, a otvaraju se i s unutrašnje i sa spoljne strane. Prednost u odnosu na klizne ili krilne im je to što zauzimaju vrlo malo prostora i stoje sasvim priljubljeni uz vrata.

4. Postupak ugradnje komarnika

Predlažemo da se oko najbolje vrste komarnika i načina ugradnje posavijetujete sa stručnjakom. Ako imate takvog iskustva, vidjećete da je postavljanje komarnika vrlo jednostavno. Komarnici se uglavnom postavljaju direktno na prozor ili vrata. Još jedan čest način ugradnje je na nosače. Ako nije moguće ni jedno ni drugo, ima još mogućnosti postavljanja. Ako istovremeno s postavljanjem komarnika, mijenjate ili ugrađujete venecijanere ili roletne, onda će svakako biti najjednostavnije da izaberete integrisani tip.

Daibau.ba, pomažemo pri oceni investicije i izboru izvođača za vaš DomŽELIM PONUDU IZVOĐAČA RADOVA
Zadnji projekti

Izrada komarnika za balkon

Potrebna mije izrada komarnika za balkon dimenzije 103 x 222 cm, harmonika. 176.4 Km do 294 Km

........

Izrada i montaža komarnika

Potrebna je nabavka i montaža 2 kom alu-plastificiranih komarnika. Dimenzija jednog je cca 1 x 2 m. 352.8 Km do 588 Km

........

Izrada i ugradnja rolo komarnika

Potrebna izrada i ugradnja rolo komarnika za veliki i dva manja srednja prozora. Dimenzije se nalaze na skici koja se nalazi u prilogu ispod. 705.6 Km do 1176 Km

........

ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA RADOVA

Cena, Izrada i montaža rolo i harmonika komarnika, rolo komarnik 98 x 145 cm - 2 kom, harmonika komarnik za balkonska vrata 134 x 214 cm - 2 kom
Komarnici, Kneževo

450 Km do 750 Km

Cena, Izrada komarnika na jednokrilni vratima sa ugradnjom, 3 kom
Komarnici, Mostar

270 Km do 450 Km

Cena, Plise komarnici, 5 kom
Komarnici, Sarajevo

450 Km do 750 Km

Cena, Izrada kliznih komarnika, 15 m2
Komarnici, Sarajevo

337.5 Km do 562.5 Km

Cena, Izrada i montaža kliznih komarnika, 4 kom
Komarnici, Mostar

360 Km do 600 Km

Cena, Izrada i montaža komarnika za 4 prozora, 90 x 121 cm
Komarnici, Bijeljina

270 Km do 450 Km

Cena, Izrada i montaža komarnika, 160 x 115 cm - 2 kom; 58 x 58 cm - 2kom.
Komarnici, Ilijaš

450 Km do 750 Km

Cena, Izrada komornika za vrata na ljetnjoj kuhinji, 1 kom
Komarnici, Banja luka

90 Km do 150 Km

Cena, Izrada i montaža sivih komarnika, 3 prozora
Komarnici, Zenica

360 Km do 600 Km

Cena, Izrada komarnika za balkonska vrata, 1 kom
Komarnici, Sarajevo

90 Km do 150 Km

Cena, Izrada i montaža harmonika komarnika, 2,50 x 1.60 m - 1 komad
Komarnici, Novi grad

270 Km do 450 Km

Cena, Izrada i ugradnja komarnika za prozore, balkonski prozor 2 , 10 x 140 - 2 kom; obični prozor 120 x 80 cm jednokrilni - 3 kom
Komarnici, Živinice

360 Km do 600 Km

Cena, Izrada i montaža komarnika, širina 90 cm, visina 2 m - 1 komad.
Komarnici, Tuzla

180 Km do 300 Km

Cena, Izrada i montaža komarnika za ulazna vrata, 200 x 90 cm - 1 kom
Komarnici, Tuzla

180 Km do 300 Km

Cena, Izrada rolo komarnika za prozore, 3 kom
Komarnici, Banja luka

270 Km do 450 Km

Cena, Izrada i montaža komarnika za dupli prozor i balkonska vrata, 2 kom
Komarnici, Sarajevo

180 Km do 300 Km

Cena, Komarnici, 10 m2
Komarnici, Sarajevo

810 Km do 1350 Km

Cena, Izrada i ugradnja komarnika, 4 m^2
Komarnici, Prnjavor

225 Km do 375 Km

Cena, Izrada i ugradnja komarnika za balkonska vrata, 1,5 x 2,2 m
Komarnici, Sarajevo

90 Km do 150 Km

Cena, Izrada komarnika, 15m2
Komarnici, Novi grad

585 Km do 975 Km

Cena, Izrada i ugradnja komarnika, cca 15 kom
Komarnici, Sarajevo

1350 Km do 2250 Km

Cena, Izrada komarnika za prozor, 1 kom, cca 130 x 90 cm
Komarnici, Banja luka

90 Km do 150 Km

Cena, Izrada i montaža komarnika, 7,5m2
Komarnici, Lukavac

225 Km do 375 Km

Cena, Izrada komarnika za balkonska varta, cca 60 x 120 cm
Komarnici, Tuzla

90 Km do 150 Km

Cena, Izrada komarnika , cca 6 m2
Komarnici, Brod

324 Km do 540 Km

Cena, Komarnici sa čeličnom mrežom, 4 velika prozora i 1 kupatilski
Komarnici, Ugljevik

135 Km do 225 Km

Cena, Izrada komarnika, 6 kom
Komarnici, Sarajevo

135 Km do 225 Km

Cena, Komarnici balkonska vrata i prozor, 2 kom, 5 m2
Komarnici, Trebinje

117 Km do 195 Km

Cena, Izrada komarnika, bez ugradnje, cca 198 x 80 cm
Komarnici, Banja luka

90 Km do 150 Km

Cena, Izrada i montaža harmo komarnika, 25 m2 - 7 kom
Komarnici, Ugljevik

585 Km do 975 Km

Cena, Izrada i montaža harmonika komarnika, 3 sobna prozora 140 x 160 cm; 3 kupatilska; 60 x 80 cm - 2 kom i 90 x 1 m - 1 kom; 1 balkonska vrata: 160 x 2m
Komarnici, Banja luka

630 Km do 1050 Km

Cena, Izrada i ugradnja komarnika za vrata na otvaranje ili harmonika, cca 220 x 120 cm
Komarnici, Livno

90 Km do 150 Km

Cena, Rolo komarnik, cca 970 x 1085 cm
Komarnici, Sarajevo

45 Km do 75 Km

Cena, Harmonika komarnik za vrata, cca 206 cm x 88 cm
Komarnici, Sarajevo

315 Km do 525 Km

Cena, Izrada i montaža komarnika za prozore i balkonska vrata, 4 prozora i 1 balkonska vrata
Komarnici, Banja luka

810 Km do 1350 Km

Cena, Izrada i ugradnja rolo komarnika, 1,35 x 0.85 m
Komarnici, Tuzla

450 Km do 750 KmPogledaj druge završene projekte i cene

Komarnici cenovnik

Zatražite neobavezujuću ponudu od firmi

224+ PREDUZEĆA ZA Komarnici
BESPLATNE USLUGE
BEZ PROVIZIJE
ZATRAŽI PONUDU

Tražite dobre izvođače radova za područje Komarnici?

Uslovi korišćenja I Politika privatnosti I Informacije o kolačićima I Impressum
© 2023 Daibau.ba | Sva prava su zadržana