Za područje

  Spoljne roletne Cijena

  Koliko koštaju roletne? Cijena sjenila za prozore ili vrata, odnosno roletni ili žaluzina, bilo da su klasične, podfasadne, u kutiji, ispred ili iznad prozora ili su iskošene, zavisi od materijala (PVC ili ALU) i veličine te, svakako, od ponuđača. Cijena klasičnih PVC venecijanera čije su letvice širine 45 mm je oko 60 KM/m2; PVC venecijaneri čije su letvice širine 37 mm su oko 90 KM/m2, a iste takve, ali aluminijumske koštaju oko 130 KM/m2. Da biste dobili tačnu cijenu, pošaljite upit našim najiskusnijim montažerima roletni, a oni će uzvratiti mogućim ponudama. Pripremili smo i brojne savjete o roletnama.

  Brzo do majstora - lako i besplatno!
  Nađi majstore

  Cijena venecijanera


  Cijena klasičnih PVC venecijanera čije su letvice širine 45 mm je /m2; PVC venecijanera čije su letvice širine 37 mm su oko /m2, a iste takve, ali aluminijumske koštaju oko /m2.

  50.00 Km/m2

  VEOMA NISKA CENA
  65.00 Km/m2

  SREDNJA CENA
  80.00 Km/m2

  NAJVIŠA CENA
  Želim ponudu izvođača radova

  Druge cene za Spoljne roletne (2024)

  vaša količina

  jedinica

  okvirna cena

  vaša cena

  Potfasadne roletne

  Cijena potfasadnih roletni. Cijena potfasadnih roletni sa izolovanim ALU kutijama i klasičnim ALU letvicama širine do 40 mm s ručnim upravljanjem pomoću kanapa. Cijena roletni i postavljanja.


  m2

  Km/m2

  Km

  Zamjena mehanizma trake za roletne

  Cijena zamjene mehanizma i trake za pokretanje roletni.


  kom

  Km/kom

  Km

  Zamjena trake za roletne

  Cijena zamjene trake za pokretanje roletni.


  kom

  Km/kom

  Km
  okvirna cena
  Km
  Pošalji potražnju >

  Da li Vam je kalkulator bio koristan?

  Spoljne roletne - šta sve treba da znate?

  1. Spoljne roletne - šta sve treba da znate?

  Spoljne roletne
  Spoljne roletne su odlična zaštita od atmosferskih uticaja ali i provalnika

  Prozori u svaki dom propuštaju svjetlost koja suštinski utiče na kvalitet života i to kako se osjećamo. Važan i neodvojiv dio prozora su sjenila kojima se regulišu količina svjetlosti i uticaj atmosferskih prilika, ali i zaustavljaju neželjeni pogledi, pa čak i provalnici. Sjenila uopšte, pa i roletne, sprečavaju pregrijavanje prostora, smanjuju gubitak toplote i do 25% te ojačavaju zvučnu izolaciju do 10 dB, a pri tom se izuzetno lako održavaju. Protivprovalna zaštita se obezbeđuje posebnim mehanizmima i načinima zaključavanja. Samo postavljanje roletni je vrlo jednostavno. Prema tipu roletni djelimo ih na one koje stoje iznad ili ispred prozora (nadgradne i spoljne), kose i roletne za krovne prozore. Prema cijeni i kvalitetu možete se odlučiti za PVC ili aluminijumske letvice. Pored roletni mogu se ugraditi i integrisani komarnici koji sprečavaju ulazak insekata.

  1.1. PVC, aluminijumske ili drvene

  Roletne prema materijalu od kog su im lajsne djelimo na plastične i aluminijumske. PVC roletne su šupljih profila, napravljenih od kvalitetne plastike otporne na kolebanja temperature, vlagu i UV zračenje. Mogu biti različitih boja: od bijelih i bež do vrlo veselih nijansi. U poređenju s aluminijumskim roletnama, cijena im je povoljnija, ali su aluminijumske tvrđe i izdržljivije, dugotrajnije i bolja su zaštita. Ima ih u profilima širine 39, 45, 52, 55 i 77 mm i u 12 lakirnih boja. Drvene roletne nesumnjivo izgledaju sasvim privlačno, mada je drvo vrlo osjetljivo na vremenske prilike i stoga zahtjeva redovno održavanje i obnavljanje.

  2. Koju vrstu spoljnih roletni odabrati?

  Na tržištu su u ponudi brojni tipovi i zaista će vam biti teško da se odlučite. Želite li mogućnost potpunog zatamnjenja, omiljenu boju, usklađenost sa stilom namještaja ili ugrađene komarnike? Roletne čije se kutije postavljaju ispred prozora odličan su izbor za objekte na kojima one nisu bile predviđene niti postavljene. Montiraju se na spoljni okvir prozora, tako da ima mjesta i za komarnik. Roletne čije se kutije postavljaju iznad prozora, ugrađuju se brzo i jednostavno. Spoljne roletne štite od vrućine i zračenja, vetra i kiše, ali osiguravaju i termo i zvučnu zaštitu. Postavljanje podfasadnih roletni mora se planirati još u fazi projektovanja. Kućišta ovih roletni su unutrašnja, odnosno, zamalterisana tako da se uopšte ne vide iznad prozora. Postavljaju se u toku ugradnje prozora pošto se kućište sasvim prekriva fasadnim malterom.

  2.1. Nadgradne roletne

  Ovakve roletne pružaju odličnu zaštitu prozora i visoku izolativnost. Kućište za roletnu je fiksirano odmah iznad prozora i zato na fasadi ne izgleda upadljivo. Najčešće se koriste u novogradnji ili prilikom renoviranja pošto se ugrađuju zajedno s prozorima. Roletne ovog tipa se lako održavaju i popravljaju.

  2.2. Spoljne roletne

  Ovaj tip roletni je, čini se, najrasprostranjeniji pošto mogu da se postavljaju u toku gradnje i posle nje. Za ugradnju ovih roletni nisu potrebni nacrti, jer se jednostavno fiksiraju na fasadu. Jedna od njihovih prednosti je i veliki izbor karakteristika i funkcija. Mogu biti PVC ili aluminijumske, letvice takođe mogu biti plastične ili aluminijumske, različitih veličina i boja, a mogu imati samostalne ili ugrađene komarnike te ručno ili automatsko upravljanje. Imajte na umu da ovakve roletne postaju dio fasade i da se jasno vide, pa boju birajte u skladu s njom.

  2.3. Podfasadne roletne

  Podfasadne roletne su tip koji zahtjeva planiranje prije ugradnje, ali kada budete vidjeli konačni rezultat, znaćete da se trud isplatio. Ovim roletnama su kućišta sasvim skrivena, odnosno, ugrađena u fasadu i zato cijela površina izgleda pravolinijski, ujednačeno i skladno. Kada su spuštene obezbeđuju potpunu zaštitu od svjetlosti, toplote ili hladnoće i provala. Materijali od kojih su i njihove boje odlikuju se dugotrajnošću; pri tom, ovakve roletne produžavaju vijek trajanja i samim prozorima. Podfasadno kućište roletne postavlja se iznad prozora i pokriva malterisanjem, tako da se može reći da su idealne za moderne objekte koji teže minimalističkoj svedenosti, ujednačenim i čistim linijama. Da bi se dobio takav konačni izgled, potrebno je planiranje još u fazi idejnog projekta, kada se predviđa prostor za kućišta tako da prozori budu u ravni s spoljnom površinom noseće konstrukcije. Podfasadne roletne se prave od različitih materijala i mogu imati ugrađene komarnike.

  2.4. Kose roletne

  Iskošene roletne se koriste za prozore nepravilnih oblika. To su najčešće prozori na kosinama ispod krova i mogu biti pod uglom od 0,5° do 45°. Pomoću ovakvih roletni sjenče se okrugli, trouglasti, šestougaoni i svi drugi asimetrični prozori. Nepravilan oblik slabi strukturnu čvrstinu roletni i zato su one uvijek od aluminijuma, bez ventilacionih otvora.

  2.5. Roletne za krovne prozore

  Roletnama se mogu sjenčiti i krovni prozori koji su stalno izloženi pregrijavanju ili gubljenju toplote. Roletne za krovne prozore su oblikovane tako da se na njima ne zadržavaju kiša ni snijeg već neometano klize.

  2.6. Rolo komarnici

  Svakoj prostoriji vašeg doma potrebni su svjetlost i svjež vazduh, ali ne i nasrtljivi insekti. Većina savremenih tipova roletni ima ugrađene rolo komarnike. Roletne i komarnici funkcionišu svaki za sebe tako da ih možete otvarati i zatvarati prema potrebi.

  2.7. Elektroroletne

  Roletne možete podešavati ručno, pomoću posebne navojne šipke (kurble) ili automatski, pomoću motora koji se pokreće ugrađenim prekidačem ili daljinskim upravljačem. Prednost elektroroletni je lakše i brže, a time i praktičnije otvaranje i zatvaranje, naročito kada su u pitanju veći i teži prozori. Ako se automatsko pokretanje roletni poveže sa sistemom pametnog upravljanja kućom, onda će sistem kontrolisati njihov rad prema unapred zadatim parametrima. To praktično znači da će se roletne same pokretati u određeno vrijeme ili prema vremenskim prilikama kako bi se u prostorijama obezbedila optimalna temperatura. Automatski pogon na taj način reguliše i gubitke toplote, odnosno, trošenje energije, a od velike pomoći pri tom je i to što oko prozora nema otvora za ručno pokretanje roletni.

  2.8. Protivprovalne roletne

  Roletne mogu da predstavljaju i sasvim zadovoljavajuću protivprovalnu zaštitu. Posebne sigurnosne opruge (osigurači) sprečavaju otvaranje roletni spolja. Mogu se zaključati u zatvorenom položaju, ali se ovi zatvarači ne mogu koristiti uz roletne na elektropogon. Postoji, međutim, drugi tip osigurača koji se naknadno montiraju, a koji automatski zaključavaju roletne u spuštenom položaju; ipak, ovaj sistem funkcioniše isključivo uz rolentne na monokomande (odvojeni prekidači: jedan za spuštanje i jedan za podizanje) ili one s motorom.

  3. Kako izabrati ponuđača za spoljne roletne?

  Na tržištu ima bezbroj ponuđača i proizvođača, pa kako izabrati pravog? Prvo treba da odlučite kakve roletne ili sistem želite. Do sada smo govorili o važnim ulogama materijala, širini letvica i vrstama sjenila. Uz to dolazi način ugradnje - nadgradni, spoljni i podfasadni - i, na kraju, ali nikako manje važno, kvalitet ugradnje. Na portalu Daibau.ba naći ćete mnogo provjerenih i pouzdanih ponuđača roletni i montera. Svaki od njih nudi svoje reference i iskustva klijenata. Pošaljite im upit i među pristiglim odgovorima i ponudama, upoređujući ih, odaberite onog koji vam najviše odgovara.

  4. Postavljanje spoljnih roletni

  Postavljanje roletni nije naročito složen posao. Ugradnju nadgradnih i podfasadnih roletni je potrebno unapred planirati. Na taj način će se prije gradnje ili renoviranja, odrediti prostor iznad prozora potreban za postavljanje kućišta i ugraditi nosači ili će se prozor postaviti na spoljnoj strani noseće konstrukcije.

  4.1. Montiranje na stare prozore

  Roletne se uvijek mogu montirati i na stare prozore. To je brzo i lako izvodljivo, pošto se one postavljaju na prozorski okvir sa spoljne strane. Prilikom kupovine, imajte na umu izgled i boju fasade, jer će roletne biti vidljive. Dobrim izborom boje, letvica, vođica i kućišta, možete naglasiti i pojedine arhitektonske elemente.

  5. Popravka spoljnih roletni

  Popravke su uglavnom jeftinije od kupovine novih roletni. Većina kvarova se lako popravlja, pošto su obično u pitanju istrošeni dijelovi koji se i inače smatraju potrošnim. Najčešće je u pitanju zamjena ležajeva, letvica, automata i sličnog. Rezervni dijelovi za roletne su uvijek jeftiniji od cijelog sistema, tako da vam preporučujemo da se, prije nego što se odlučite za kupovinu novih, posavjetujete sa nekim stručnjakom.

  Daibau.ba, pomažemo pri oceni investicije i izboru izvođača za vaš Dom  Želim ponudu izvođača radova
  Zadnji projekti

  Izrada i montaža alu roletna

  Potrebna izrada i montaža vanjske aluminijske roletne na prozorima.
  Mi bismo sivu ili antracit boju.

  - prozor: širina 175 × 133 cm,
  - balkonska vrata 67 x 210 cm,
  - prozor otvor 135 × 133 cm. 352.8 Km do 588 Km

  ........

  Zamjena gurtne na prozoru

  Potrebna je zamjena gurtne na prozoru. 88.2 Km do 147 Km

  ........

  Izrada i montaža spoljnih roletni

  Potrebna je zamena roletni jer su se iskrivile od sunca, braon boje.

  1.3 x 1.3 m - 1kom,
  1.3 x 0.7 m - 2kom,
  2.5 x 0.7 m - 1kom,
  1.5 x 1.3 m - 1kom. 529.2 Km do 882 Km

  ........

  Želim ponudu izvođača radova

  Cena, Alu rolente sa ugradnjom, 6 kom
  Spoljne roletne, Ilidža

  540 Km do 900 Km

  Cena, Izrada i montaža spoljne roletne, 1 kom
  Spoljne roletne, Sarajevo

  90 Km do 150 Km

  Cena, Zamjena mehanizma za aluminijske roletne, 2 mehanizma
  Spoljne roletne, Sarajevo

  45 Km do 75 Km

  Cena, Nabavla spoljnih roletni, 3 kom
  Spoljne roletne, Orašje

  270 Km do 450 Km

  Cena, Nabavka i montaža roletni, 7 kom
  Spoljne roletne, Zenica

  630 Km do 1050 Km

  Cena, Postavljanje crnih roletni na prozore, 3 kom
  Spoljne roletne, Novi grad

  180 Km do 300 Km

  Cena, Izrada i ugradnja vanjskih roletni na prozore, 18 kom
  Spoljne roletne, Kiseljak

  1080 Km do 1800 Km

  Cena, Izrada i montaža ALU roletni, 5 komada + 3 komada
  Spoljne roletne, Doboj

  540 Km do 900 Km

  Cena, Izrada i montaža vanjskih roletni, 4 komada
  Spoljne roletne, Sarajevo

  270 Km do 450 Km

  Cena, Zamjena spage za spoljnu roletnu,
  Spoljne roletne, Sarajevo

  90 Km do 150 Km

  Cena, Izrada i montaža vanjskih roletna i komarnika, 4 kom roletni, 3 kom komarnika
  Spoljne roletne, Stolac

  450 Km do 750 Km

  Cena, Izrada i ugradnja vanjske roletne, 1 komad, cca 154 x 139 cm okno
  Spoljne roletne, Sarajevo

  180 Km do 300 Km

  Cena, Nabavka i ugradnja PVC roletni, 4 kom
  Spoljne roletne, Laktaši

  360 Km do 600 Km

  Cena, Spoljne roletne, komarnici i zebra zavjese, 13 m2
  Spoljne roletne, Pale

  360 Km do 600 Km

  Cena, Izrada u montaža ALU spoljnih roletni, 5 kom prozora, 1 komad balkonskih vrata, 3 kom malih prozora
  Spoljne roletne, Sarajevo

  900 Km do 1500 Km

  Cena, Nabavka i montaža roletnih, 5 kom
  Spoljne roletne, Istocno sarajevo

  360 Km do 600 Km

  Cena, Izrada i ugradnja roletni na već ugrađene prozore, 15 kom
  Spoljne roletne, Orašje

  1350 Km do 2250 Km

  Cena, Promjena kaiševa, cca 20m2
  Spoljne roletne, Derventa

  90 Km do 150 Km

  Cena, Opravka postojeće roletne, 1 kom
  Spoljne roletne, Maglaj

  45 Km do 75 Km

  Cena, Popravak elektične roletne, 1 kom
  Spoljne roletne, Sarajevo

  45 Km do 75 Km

  Cena, Izrada i montaža spoljnjih roletni, 6 kom
  Spoljne roletne, Fojnica

  540 Km do 900 Km

  Cena, Izrada i montaža rolo garažnih vrata, balkonskih vrata i alu roletni, Garazna vrata2,6×2,5; stolarija 20m2
  Spoljne roletne, Kladanj

  1800 Km do 3000 Km

  Cena, Popravka vanjske roletne, koja se skroz spustila a kais pukao,
  Spoljne roletne, Mostar

  45 Km do 75 Km

  Cena, Izrada i montaža bijelih roletni, 130 x 190 cm - 2 kom
  Spoljne roletne, Trebinje

  180 Km do 300 Km

  Cena, Izrada i montaža PVC spoljne roletne, 2.80 x 1 m - 1 kom
  Spoljne roletne, Banovici

  135 Km do 225 Km

  Cena, Izrada i montaža vanjskih roletni, 120 x 60 cm - 3 kom
  Spoljne roletne, Istocno sarajevo

  315 Km do 525 Km

  Cena, Potrebna je izrada ALU roletne na tarasi, cca 3 x 1,5 m
  Spoljne roletne, Sarajevo

  90 Km do 150 Km

  Cena, Zamjena roletni, 2 kom
  Spoljne roletne, Bosanski petrovac

  270 Km do 450 Km

  Cena, Izrada roletni bez montaže, 5 kom
  Spoljne roletne, Žepce

  360 Km do 600 Km

  Cena, Izrada i montaža spoljašnjih roletni, 5 kom za prozore, 1 kom za balkonska vrata
  Spoljne roletne, Bugojno

  540 Km do 900 Km

  Cena, Izrada komarnika i popravak električne roletne, 2 kom komarnika cca 3 m2, 1 kom roletne
  Spoljne roletne, Ilidža

  180 Km do 300 Km

  Cena, Izrada i montaža spoljnih alu roletni, 6 komada
  Spoljne roletne, Lukavica

  225 Km do 375 Km

  Cena, Izrada i montaža spoljnih roletni, 4 kom
  Spoljne roletne, Kladanj

  360 Km do 600 Km

  Cena, Izrada vanjskih AL roletni i komarnika, cca 20 m2 roletni i 5 m2 komarnika
  Spoljne roletne, Vitez

  360 Km do 600 Km

  Cena, Izrada i montaža vanjskih roletni, 2 kom
  Spoljne roletne, Sarajevo

  180 Km do 300 Km  Ideje za uređenje doma

  Magazin pun svežih ideja i saveta naših autora za uređenje vašeg stambenog prostora.

  Spoljne roletne cenovnik

  Zatražite neobavezujuću ponudu od firmi

  253+ Preduzeća za Spoljne roletne
  Besplatna pretraga
  Bez provizije
  ZATRAŽI PONUDU
  Uslovi korišćenja I Politika privatnosti I Informacije o kolačićima I Impressum
  © 2024 Daibau.ba | Sva prava su zadržana