Za područje

  Tende, markize Cijena

  Koliko koštaju spoljna horizontalna sjenila? Cijene tende, pergole ili markize zavise od veličine, vrste konstrukcije, platna, načina pokretanja (ručno, motorno, automatsko) i, svakako, od ponuđača. Za prosječno spoljno horizontalno sjenilo trebaće vam 200 do 400 KM. Cijena klasične tende s montažom iznosi oko 250 KM/m2. Pergola je najčvrčća i zato najskuplja varijanta. Čelična pergola pokrivena platnom, 3x3 m koštaće oko 1000 KM. Da biste dobili tačnu cijenu, pošaljite upit našim najiskusnijim montažerima rolo zastora, a oni će uzvratiti mogućim ponudama. Pripremili smo i brojne savjete o rolo zastorima.

  Brzo do majstora - lako i besplatno!
  Nađi majstore

  Cijena klasične tende


  Cinena klasične tende. Cijena klasične markize s dvoje makaza od 2 m i širine 4 m. Cijena tende i montaže s osnovnim monterskim materijalom bez mehanizma za podešavanje otklona.

  200.00 Km/m2

  VEOMA NISKA CENA
  250.00 Km/m2

  SREDNJA CENA
  330.00 Km/m2

  NAJVIŠA CENA
  Želim ponudu izvođača radova

  Druge cene za Tende, markize (2024)

  Da li Vam je kalkulator bio koristan?

  Tende - šta sve treba da znate?

  1. Tende - šta sve treba da znate?

  S tendom će vaše mjesto pod suncem, na terasi, balkonu ili verandi, biti udobnije i ljepše tokom čitavog ljeta.Tende

  1.1. Kvalitet ugrađenih materijala

  Budući da su tende stalno izložene uticaju svih vremenskih prilika i neprilika, da bi što duže trajale i bile upotrebljive, kvalitet materijala od kojih su izrađene uopšte nije zanemarljiv. Osim visokog kvaliteta, treba da obratite pažnju i na sljedeće stvari:

  • mjesto na kome će tenda stajati,
  • kakvih će dimenzija biti (širina, dužina, nagib) jer od toga zavisi jačina konstrukcije i nosivost kraka,
  • kakve je nosivosti postojeća podloga za tendu.

  1.2. Mogućnosti izbora vrste tende

  Koju god vrstu tende da izaberete, prema svojim željama i mogućnostima moći ćete da birate i sljedeće:

  Način upravljanja

  Svim vrstama tendi može se upravljati ručno, iako se danas kupci uglavnom odlučuju za pogonsko jer je lakše i zgodnije. Motorom upravljate ručno ili daljinskim upravljačem. Najnoviji pogonski sistemi omogućavaju i nadogradnju upravljanja povezanu s telefonom ili tabletom. Daljinsko upravljanje se često kombinuje s različitim zaštitnim senzorima (od vjetra, sunca, kiše...). Senzor, kada počne vetar ili kiša, automatski skuplja sjenilo. Kada se Sunce ponovo pojavi i tenda se ponovo automatski otvori.

  Osobine platna

  Možete da izaberete boju i kvalitet platna, ali i druge karakteristike. Zbog dugotrajnosti i termoprovodljivosti uglavnom se preporučuje akrilno platno koje se boji tako da ne blijedi. Osim toga, ono je i nano-impregnirano tako da ne dozvoljava nečistoćama da prodru u tkaninu. Preporučuje se, takođe, da platno ima teflonski premaz. Materijal treba da ima i optimalan odnos zatamnjenja i UV zaštite.

  Materijal za konstrukciju i mehanizme

  Preporučuje se da svi dijelovi konstrukcije budu od ekstrudiranog aluminijuma koji je bojen prahom. Ako je i mehanizam odgovarajućeg kvaliteta, i platno će se duže održati. Ipak, poslije više godina upotrebe zamjena će svakako biti potrebna.

  1.3. Održavanje tende

  Ako želite da tenda što duže potraje i da što manje plaćate popravke, neophodno je da je na određeni način koristite i održavate. Preporučujemo da se pridržavate ovoga:

  • Kada je jak vetar, kiša ili snijeg, tendu obavezno savijte, sklopite ili urolajte.
  • Pukotine i rupe, kada ih primijetite, nastojte da zakrpite što prije kako se ne bi širile.
  • Metalne elemente povremeno dobro pregledajte i, po potrebi, prefarbajte.
  • Mrlje koje se na platnu pojave treba uvjek odmah očistiti blagim sredstvom i mekom krpom.
  • Preporučuje se i redovno pranje gornje strane sjenila čistom vodom.
  • Donju stranu redovno perite brisačima za pod.

  1.4. Vijek trajanja tendi

  Da bi tenda što duže potrajala, potrebni su i određeni preduslovi; ako nisu ispunjeni, tenda će se vremenom oštetiti:

  • Kad je vanjska temperatura ispod nule, bolje je da ostane urolana ili sklopljena.
  • Nikada ih ne čistite abrazivnim sredstvima niti grubim četkama.
  • Žar, plinski gorionik i slični, direktni izvori toplote, nikada ne treba da su blizu.
  • Platno nikada ne savijajte, ne skupljajte niti rolajte dok je mokro. Zbog vlage se može pojaviti buđ.
  • Ptičji izmet, trulo lišće, zemlju i slično uklonite što prije jer će ostaviti mrlje.

  2. Izbor ponuđača tendi

  Obzirom da proizvođača i prodavaca tendi na tržištu ima bezbroj, odlično bi bilo da se prije kupovine dobro raspitate i prikupite više ponuda.

  2.1. Garancija za postavljanje i materijal tende

  Garancija je najbolji dokaz kvaliteta proizvoda. Prodavci kvalitetnih tendi nude dvogodišnji ili duži garantni rok na određene dijelove (najmanje godinu dana na motor). U garantnom roku proizvodi moraju biti bez manjkavosti - i estetskih i funkcionalnih - a ako se oštećenja i pojave, ne smiju imati veze s kvalitetom.

  2.2. Vlastiti majstori za ugradnju i održavanje

  Kvalitetni proizvodi sami po sebi ne znače mnogo - tek ako su i pravilno postavljeni, služiće vam dugo i dobro. Stoga je vrlo važno da, koga god da izaberete, ima svoje kvalifikovane majstore koji koriste visokokvalitetne materijale odgovarajuće tipu ugradnje. Ako prodavac obezbjeđuje i servis za svoje proizvode te garantuje nabavku i zamijenu rezervnih delova, onda ste najvjerovatnije našli pravog.

  2.3. Sertifikati

  Vrlo je važno da vam majstori po završenom poslu daju sve sertifikate, garancije, tehničke specifikacije i uputstvo za upotrebu.

  3. Vrste tendi

  3.1. Klasične tende

  To je najčešća i najjednostavnija vrsta; to je tenda s aluminijumskim kracima i navojnom cijevi na koju se namotava platno (oklagijom). Njihova najveća prednost je jednostavnost korišćenja i to što složene zauzimaju vrlo malo mjesta. Mogu se pokretati ručno ili motorom. Klasičnu tendu bez kutije najbolje je postaviti ispod postojeće strehe ili betonske ploče. Može se fiksirati za zid ili plafon i podesiti stepen nagiba (do 60° ili više) u odnosu na osunčanost i ugao sunčevih zraka.

  3.2. Polukasetne i kasetne tende

  Kasetna se od klasične tende razlikuje po tome što se navojna cijev kao i konstrukcija skupljaju i smještaju u aluminijumsku kutiju u kojoj su zaštićeni od atmosferskih uticaja i korozije. Na taj način joj se produžava i vijek trajanja. Kod polukasetnih modela, samo navojna cijev i platno ulaze u kutiju, dok konstrukcija (kraci tende) ostaju napolju.

  3.3. Prozorske i balkonske tende

  Ovo su tende koje se postavljaju iznad prozora i balkonskih vrata kao i na mjestima gde ne moraju da se razvlače. Kao i kod klasičnih, skupljaju se i šire kraci na kojima je navojna cijev za namotavanje platna.

  3.4. Kupolaste tende

  Kao što im ime kaže, ove su u obliku kupole koja ima funkciju nastrešnice iznad prozora i vrata. Njima mogu da se zasjene i manji balkoni. Njen maksimalni raspon je 2 m ali može biti duga oko 7 m.

  3.5. Krovne ili fasadne tende

  Ove tende služe za zasjenčenje velikih površina, a najviše zimskih vrtova. Moguće ih je sastavljati kao module. Lako se ugrađuju s unutrašnje ili spoljne strane staklene površine.

  3.6. Pergole

  U modernim objektima koji imaju velike terase postavljaju se za njih posebno konstruisana sjenila u obliku pergola koja štite od Sunca, ali i ostalih vremenskih prilika. Pergole mogu biti samostojeće ili ankerisane, na fasadi. Razlikuju se po načinima na koje se skupljaju i šire.

  4. Način naručivanja i postavljanja tendi

  4.1. Naručivanje tendi

  Nakon dogovora koji sklopite u salonu, obično vas poziva njihov komercijalista koji predlaže najcjelishodnije riješenje, prema vašim željama i mogućnostima. Na licu mjesta, u vašem domu će vam pokazati modele, posavijetovati vas prema postojećem stanju i ukazati na sve prednosti i mane tendi i na način postavljanja koji se preporučuje. Kada se dogovorite oko svih detalja, on/ona će uzeti mjere. Na osnovu svih raspoloživih informacija, pripremiće vam ponudu. Kada se sve potvrdi, a obično najkasnije 30 dana nakon toga, slijede dostava i montaža.

  4.2. Postavljanje tendi

  Tende se mogu montirati na različite površine. To su najčešće drvo, beton, stubovi, šuplja cigla ili metalne grede i konstrukcije. Mogu se postaviti i na zidove s izolacijom, na stare zidove itd. Kvalitetni ponuđači i prodavci imaju vlastite majstore koji su osposobljeni za profesionalan rad, s odgovarajućim alatom i spremni za razne, nepredviđene situacije. Instalacije potrebne za elekropogon postavlja takođe ovlašćen majstor. Postavljanje tende može da se završi u istom danu i obično ne traje duže od nekoliko sati.     

  Daibau.ba, pomažemo pri oceni investicije i izboru izvođača za vaš Dom  Želim ponudu izvođača radova
  Zadnji projekti

  Nabavka tende na ručno izvlačenje

  Tenda sive boje pričvršćivanje na zid izvlačenje ručno - 3,5 x 2 m. 1234.8 Km do 2058 Km

  ........

  Izrada rolo tende

  Potrebna izrada rolo tende vertikalne. Dimenzije cca 3 x 160 cm - 4 kom. 4939.2 Km do 8232 Km

  ........

  Nabavka tende automatske

  Treba mi ponuda za tendu 4x3 metra automatska 1234.8 Km do 2058 Km

  ........

  Želim ponudu izvođača radova

  Cena, Nabavka tende za balkon, cca 22 x 3 m
  Tende, markize, Modrica

  1350 Km do 2250 Km

  Cena, Izrada i montaza vertikalne tende, 2 kom
  Tende, markize, Banja luka

  1260 Km do 2100 Km

  Cena, Izrada i montaža motorne tende, 2.5 x 1.5 m
  Tende, markize, Gračanica

  540 Km do 900 Km

  Cena, Zamjena platna na tendi, cca 395 x 300 cm
  Tende, markize, Sarajevo

  900 Km do 1500 Km

  Cena, Nabavka i montaža tende, cca 4 x 2,5 m
  Tende, markize, Livno

  630 Km do 1050 Km

  Cena, Kasetna tenda - nabavka i montaža, 16 m2
  Tende, markize, Brcko

  2160 Km do 3600 Km

  Cena, Izrada tende za terasu u potkrovlju, cca 15 m2
  Tende, markize, Mostar

  540 Km do 900 Km

  Cena, Nabavka i montaža tende, 3,5 x 2,9 m
  Tende, markize, Šcit

  630 Km do 1050 Km

  Cena, Izrada i montaža tende za terasu, 3 × 3 m
  Tende, markize, Kalesija

  540 Km do 900 Km

  Cena, Popravka tende, Mehanizam
  Tende, markize, Sarajevo

  135 Km do 225 Km

  Cena, Izrada atike tende, cca 3,5 x 3,5 m
  Tende, markize, Sarajevo

  450 Km do 750 Km

  Cena, Izrada i ugradnja sklopive tende, 4 tende
  Tende, markize, Visoko

  1800 Km do 3000 Km

  Cena, Izrada tende, 6.6 x 4 m
  Tende, markize, Hadžici

  630 Km do 1050 Km

  Cena, Izrada i montaži tendi, 4m × 2,5 m
  Tende, markize, Bihac

  1080 Km do 1800 Km

  Cena, Tenda sa konstrukcijom, cca 14 x 5 m
  Tende, markize, Banja luka

  3600 Km do 6000 Km

  Cena, Izrada i montaža tende, 2 komada
  Tende, markize, Jelah

  1260 Km do 2100 Km

  Cena, Tenda i suncobrani, 6 suncobrana i tenda (3 metra izbačaj)
  Tende, markize, Banja luka

  2700 Km do 4500 Km

  Cena, Izrada i montaža tende za terasu, 3.5 m
  Tende, markize, Banja luka

  720 Km do 1200 Km

  Cena, Zamjena platna na ravnoj tendi, 3.50 x 2.50 m
  Tende, markize, Tuzla

  450 Km do 750 Km

  Cena, Izrada i montaža tende na balkonu, 3 x 1.7 m
  Tende, markize, Bijeljina

  540 Km do 900 Km

  Cena, Izrada tende za balkon, 1 kom
  Tende, markize, Sarajevo

  540 Km do 900 Km

  Cena, Izrada tende, cca 3 x 2,5 m
  Tende, markize, Bijeljina

  540 Km do 900 Km

  Cena, Izrada tende, 24 m dužina balkona
  Tende, markize, Modrica

  1350 Km do 2250 Km

  Cena, Izrada i ugradnja tende, 4m sirine,izbacaj 2m
  Tende, markize, Živinice

  540 Km do 900 Km

  Cena, Zidna tenda, 4 x 1 m
  Tende, markize, Gornja tuzla

  630 Km do 1050 Km

  Cena, Izrada i montaža PVC providne cerade, do 15 m2
  Tende, markize, Srbinje

  900 Km do 1500 Km

  Cena, Šivenje platna za suncobrane, 140 cm su stranice suncobrana - 3 m prečnik
  Tende, markize, Bijeljina

  405 Km do 675 Km

  Cena, Izrada i montaža tende sa motorom, 4,5 m dužnih
  Tende, markize, Banovici

  1350 Km do 2250 Km

  Cena, Izrada i montaža tendi, dvije terase po 15 m2
  Tende, markize, Kljuc

  3600 Km do 6000 Km

  Cena, Izrada tende, 6m x 2.5 m
  Tende, markize, Sanski most

  1350 Km do 2250 Km

  Cena, Izrada markize i njena montaža, cca 3,5 x 3 m
  Tende, markize, Jajce

  630 Km do 1050 Km

  Cena, Izrada tende (po mogućnosti na struju), 5 x 5 m
  Tende, markize, Travnik

  1350 Km do 2250 Km

  Cena, Izrada tende, cca 5,42 x 1,9 m
  Tende, markize, Tuzla

  1350 Km do 2250 Km

  Cena, Izrada i montaža električne tende, 3 x 3 m
  Tende, markize, Odžak

  315 Km do 525 Km

  Cena, Fiksna tenda na motanje, 7 x 3 m
  Tende, markize, Sanski most

  2385 Km do 3975 Km  Ideje za uređenje doma

  Magazin pun svežih ideja i saveta naših autora za uređenje vašeg stambenog prostora.

  Tende, markize cenovnik

  Zatražite neobavezujuću ponudu od firmi

  37+ Preduzeća za Tende, markize
  Besplatna pretraga
  Bez provizije
  ZATRAŽI PONUDU
  Uslovi korišćenja I Politika privatnosti I Informacije o kolačićima I Impressum
  © 2024 Daibau.ba | Sva prava su zadržana